31/5/10

To briefing του Ισραηλινού Αρχηγού Ναυτικού στις 27/5

20 σχόλια:

  1. Δεύτερο στην επίσημη κατάταξη των ταχύτερων υπερυπολογιστών του κόσμου ήρθε το σύστημα Nebulae (Νεφέλωμα) που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα στο κινεζικό Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστών.

    Σύμφωνα με την κατάταξη Top500 που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Διεθνές Συνέδριο Υπερυπολογιστών που πραγματοποιείται στο Αμβούργο, το Νεφέλωμα πέτυχε σταθερή ταχύτητα 1,27 petaFLOPS, η οποία αντιστοιχεί σε 1,27 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής το δευτερόλεπτο.

    Η μέγιστη θεωρητική του ταχύτητα πλησιάζει τα 3 petaFLOPS και είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο σύστημα του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι το κινεζικό σύστημα θα μπορούσε να ανέβει αργότερα στην κορυφή του Top500.

    «Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν μέχρι τα τέλη του έτους [οι Κινέζοι] έχουν ξεπεράσει την επιστημονική υπολογιστική όλης της Ευρώπης μαζί και διαθέτουν ένα σύστημα [...] που θα φτάσει την πρώτη θέση» σχολίασε στους New York Times ο Τζακ Ντονγκάρα του Πανεπιστημίου του Τενεσί, ένας από τους διοργανωτές του Top500.

    Προς το παρόν, πάντως, τα πρωτεία παραμένουν στον αμερικανικό Jaguar, έναν υπερυπολογιστή της εταιρείας Cray που λειτουργεί Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ στο Τενεσί. Προσφέρει σταθερή ταχύτητα 1,75 petaFLOPS και χρησιμοποιείται κυρίως για προσομοίωση πυρηνικών εκρήξεων.

    Το Νεφέλωμα, αντίθετα, θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για βιομηχανική έρευνα, κυρίως στους τομείς της αεροδιαστημικής και της πετρελαϊκής εξερεύνησης, αναφέρει το BBC.

    Το σύστημα, που βρίσκεται στην πόλη Σενζέν, κατασκευάστηκε από την εταιρεία Dawning και βασίστηκε σε τσιπ των αμερικανικών εταιρειών Intel και Nvidia.

    Ο διάδοχός του, του οποίου η ανάπτυξη έχει ήδη ξεκινήσει στη Dawning, θα χρησιμοποιεί επεξεργαστές αποκλειστικά κινεζικής τεχνολογίας.

    Όμως παρά τις εντυπωσιακές επιτυχίες, η Κίνα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει παγκόσμια δύναμη στους υπερυπολογιστές. Από τα 500 συστήματα της επίσημης κατάταξης, τα 282 βρίσκονται στις ΗΠΑ και μόνο τα 22 στην Κίνα.

    Οι υπερυπολογιστές γενικά θα μπορούσαν να περάσουν σε νέα επίπεδα ισχύος γύρω στα τέλη της δεκαετίας, όταν η ταχύτητά τους θα φτάσει στην τάξη του ενός hexaFLOPS, δηλαδή 1.000 petaFLOPS.

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον Ε.Βενιζέλο ο Ισραηλινός πρέσβης - Συντάσσονται με την νεο-οθωμανική πολιτική;
    31-05-2010 12:27:34
    Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε στο γραφείο τον Ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διακοπή της κοινής ελληνοϊσραηλινής άσκησης «Mίνωας 2010».

    Σημειώνεται πάντως ότι η πρώτη πτήση σήμερα ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30, συνεπώς δεν υπήρξε διακοπή κάποιας δραστηριότητας εν τη τελέση της.

    Εξήγηση για την διακοπή της άσκησης δεν υπάρχει. Προφανώς κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών συντάσσονται με την νεο-οθωμανική πολιτική του Ρ.Τ.Ερντογάν...

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο «στολίσκος της ελευθερίας», που μεταφέρει περίπου 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε μία προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας άλλαξε γραμμή πλεύσης προκειμένου να αποφευχθεί εμπλοκή με το ισραηλινό ναυτικό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.


    Το δίκτυο της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς μετέδωσε εικόνες από ισραηλινούς καταδρομείς που κατεβαίνουν από ελικόπτερο και αντιμετωπίζουν τους ακτιβιστές σε ένα από τα πλοία, ενώ τραυματίες κείτονταν στο κατάστρωμα.


    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, στις 21.00 ώρα Ελλάδος, τρεις πυραυλάκατοι κλάσης "Σά'αρ" απέπλευσαν από τον ισραηλινό λιμένα της Χάιφας για να σταματήσουν τον στολίσκο.


    Όπως μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα πλοία του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ, έκαναν την πρώτη επαφή με τα σκάφη της νηοπομπής στις 22:15 ώρα Ελλάδος. Η επαφή έγινε στα 65 ναυτικά μίλια από τη Γάζα και σύμφωνα με τους επιβαίνοντες, φέρεται να τους ζητήθηκε διενέργεια νηοψίας. Δεν ήταν σαφές αν το Ισραήλ θα προχωρούσε στη νηοψία στα διεθνή χωρικά ύδατα (για κάτι τέτοιο απαιτείται απόφαση των Ηνωμένων Εθνών).

    Προηγήθηκε επικοινωνία των Ισραηλινών μέσω ασυρμάτου με τα πλοία κατά την οποία ξεκαθαρίστηκε στους υπευθύνους της νηοπομπής πως δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα και πως εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι του Ασντόντ για να δέσουν και να εναποθέσουν το φορτίο τους. Την εκδοχή αυτή επιβεβαίωσαν και οι διοργανωτές της αποστολής σύμφωνα με μήνυμά τους στο διαδίκτυο.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακυρώθηκε η συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου
    31-05-2010 16:38:03
    Ακυρώθηκε τελικώς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η προγραμματισμένη για αύριο, Τρίτη, συνάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στο Λευκό Οίκο, παρά τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα υπήρχε καμία αλλαγή στο πρόγραμμά του. Όταν σημειώθηκε η επίθεση των Ισραηλινών στο "στολίσκο της Ελευθερίας", ο Νετανιάχου βρισκόταν στην Οτάβα για συζητήσεις με τον Καναδό πρωθυπουργό Στέβεν Χάρπερ και επρόκειτο να συναντηθεί με τον Ομπάμα την Τρίτη. Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία επιστρέφει στο Ισραήλ εσπευσμένα και η συνάντησή του με τον Ομπάμα ακυρώνεται.

    Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου Μαρκ Ρέβεγκ, είχε δηλώσει στο Καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο: "Είναι πολύ σημαντικό να καθίσουμε με φίλους και συμμάχους και να συζητήσουμε για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και υπάρχουν σχέδια να το συνεχίσουμε και στην Ουάσινγκτον, στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα".

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολιτική κρίση στην Γερμανία - Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
    31-05-2010 15:46:16
    Πολιτική κρίση στην Γερμανία με την παραίτησή-βόμβα που υπέβαλε πριν λίγο ο πρόεδρος της Γερμανίας, Χορστ Κέλερ, μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του σχετικά με τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας του στο Αφγανιστάν. «Ανακοινώνω την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του προέδρου», δήλωσε ο Κέλερ από το Βερολίνο, εξηγώντας ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του -κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Αφγανιστάν- για την αναγκαιότητα κάποιων στρατιωτικών επιχειρήσεων της Γερμανίας στο εξωτερικό, προκειμένου η χώρα να υπερασπιστεί τα οικονομικά της συμφέροντα.

    Αργότερα, ο Κέλερ διαβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν, επισημαίνοντας ότι δεν συνδέονται με την εμπλοκή της Γερμανίας στο Αφγανιστάν.

    Ο πρόεδρος της Γερμανίας δεν έχει ουσιαστικές εξουσίες και ο ρόλος του είναι συμβολικός και εθιμοτυπικός.

    Η παραίτηση του Κέλερ, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη θητεία πέρυσι, έχει άμεση ισχύ.

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διάβημα στο Ισραήλ από τον Δρούτσα
    31-05-2010 16:03:19
    Διάβημα στον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Αθήνα Αλί Γιαχία έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, ενώ και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ διαμαρτυρήθηκε στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με την επέμβαση στο ελληνικό πλοίο που έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα.

    Επίσης ματαιώθηκε η επίσκεψη του Ιαραηλινού Α/ΓΕΑ που επρόκειτο να επισκεφθεί την χώρα μας επί της ευκαιρία της άσκησης "Μίνωας 2010", όπως γράφουμε και σε άλλο άρθρο μας.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το μακελειό που ακολούθησε στο τουρκικό πλοίο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού Σάμπι Μιονί, υποστήριξε το προφανές, ότι "οι κομάντο είχαν εντολή να μην κάνουν χρήση των όπλων τους". Κάτι που είναι βέβαιο, αφού στόχος τους ήταν νε οδηγήσουν τη νηοπομπή σε έλεγχο σε ισραηλινό λιμάνι και ότι να εξοντώσουν τους επιβαίνοντες.

    Μάλιστα πολλοί από αυτούς είχαν μαζί τους non lethal weapons (μη φονικά όπλα) για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων στοιχείων που θα επιχειρούσαν να αποτρέψουν την ανάληψη του ελέγχου του σκάφους και την κατεύθυνσή του σε ισραηλινό λιμάνι, αλλά όλος ο σχεδιασμός για αποφυγή απωλειών ανατράπηκε όταν οι Ισραηλινοί κομάντο δέχθηκαν άμεση επίθεση από τους ισλαμιστές αμέσως μόλις προσνηώθηκαν στο πλοίο, κάτι που φαίνεται και στα βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι ακτιβιστές. Προσέξτε όμως το ακόλουθο βίντεο που έδωσε ο ισραηλινός Στρατός και δείχνει πως επιτέθηκαν στους κομάντο οι Τούρκοι:



    Εκεί είναι η πιο δύσκολη φάση μιας επιχείρησης, αφού προσνηώνονταν ένας-ένας ή το πολύ δύο-δύο ανάμεσα σε δεκάδες φανατικούς ακριβιστές, οι οποίοι τους επιτέθηκαν σχεδόν αμέσως μόλις πάτησαν το πόδι τους στο καράβι.

    Μία ομάδα Τούρκων ισλαμιστών-ακτιβιστών κατάφερε και αφόπλισε έναν στρατιώτη και έστρεψε το όπλο εναντίον των υπολοίπων τραυματίζοντας έναν από τους κομάντο οι οποίοι δεν περίμεναν χρήση πυροβόλων όπλων εναντίον τους.

    Τότε βάσει των κανόνων εμπλοκής οι Ισραηλινοί «απελευθέρωσαν πυρά» κι έγινε το μακελειό σκοτώνοντας συνολικά 19 άτομα (σε 15 νεκρούς αναφέρεται το τουρκικό ραδιόφωνο) και τραυματίζοντας 26 άτομα, όλους Τούρκους, ενώ την ίδια στιγμή τραυματίστηκαν και πέντε Ισραηλινοί κομάντο από το όπλο τα μαχαίρια και τα τσεκούρια που χρησιμοποίησαν οι ακτιβιστές.

    Το όλο σκηνικό περιορίστηκε στο τουρκικό πλοίο.

    Πάντως, κρίνοντας την επιχείρηση από τακτικής άποψης, μάλλον μπορούμε να πούμε ότι ήταν φτωχά σχεδιασμένη και δεν έλαβε υπ'όψιν της κρίσιμα ζητήματα, όπως το τι θα συνέβαινε, αν αντιδρούσαν οι Τούρκοι φανατικοί ισλαμιστές με τον τρόπο που αντέδρασαν. Επίσης ήταν φτωχή η συλλογή πληροφοριών, αφού δεν υπήρχε πληροφόρηση για τον όποιο οπλισμό -μαχαίρια, αυτοσχέδιες βόμβες, τσεκούρια-των φανατικών ισλαμιστών.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO: Διακοπή της ελληνοϊσραηλινής αεροπορικής άσκησης «Μίνωας 2010» (Ανανέωση)
    31-05-2010 09:17:59
    Ματαιώθηκε και η επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του αρχηγού της ισραηλινής Αεροπορίας Aluf Ido Nehoshtan που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της άσκησης.


    _______________


    Σταμάτησε σήμερα η κοινή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και της ισραληνικής Αεροπορίας μετά από εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr, ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και έδωσε οδηγίες για την παύση της άσκησης, λόγω των γεγονότων.

    Η άσκηση επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Βέβαια με τον τρόπο αυτό η ελληνική πλευρά παίρνει θέση για τα γεγονότα κάτι που μπορεί να αποβεί και πρόωρο και επιζήμιο για τα ελληνικά συμφέροντα

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επίθεση Κούρδων με ρουκέτες σε τουρκική φάλαγγα – Έξι νεκροί, εννέα τραυματίες! (ανανέωση)
    31-05-2010 08:42:59
    Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον τουρκικού στρατιωτικού οχήματος κοντά στο ναύσταθμο της Αλεξανδρέτας στη νότια Τουρκία, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Από την επίθεση σκοτώθηκαν έξι Τούρκοι στρατιώτες ενώ εννέα ακόμα τραυματίστηκαν.

    Σημειώνεται ότι εννέα ακόμα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην ανατολική Τουρκία το Σάββατο.

    Η επίθεση έγινε τα μεσάνυχτα χθες (στις 00.40), όταν αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν πρώτα με ρουκέτες και στη συνέχεια με πολυβόλα και ατομικά όπλα εναντίον της Μονάδας Εφοδιασμού (İkmal Birliği) της Ναυτικής Διοίκησης Αλεξανδρέτας (İskenderun Deniz Üs Komutanlığı). Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί μια μικρή μάχη μεταξύ ανταρτών και ναυτών.

    Από την επίθεση των ανταρτών με ρουκέτες και από την ανταλλαγή πυρών έξι ναύτες έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν, ενώ οι αντάρτες δεν είχαν καμία απώλεια.
    Τρεις από τους τραυματίες είναι σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Γκιουλχανέ (GATA).

    Ομάδα εξαγριωμένων Τούρκων επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα στα γραφεία του Κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο που έχουν διακομιστεί οι τραυματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Ισραήλ για την επίθεση στους ακτιβιστές
    31-05-2010 08:22:46
    Η τουρκική κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα τα ξημερώματα την ισραηλινή επίθεση στον στολίσκο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα ως απαράδεκτη και απαίτησε μια άμεση δήλωση από την Ιερουσαλήμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ για τα γεγονότα
    31-05-2010 15:28:01
    Η πρεσβεία του Ισραήλ σε ανακοίνωσή της σχετικά με την ισραηλινή επιδρομή στη διεθνή νηοπομπή αναφέρει ότι "το Ισραηλινό Ναυτικό εμπόδισε έξι πλοία να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας" και "αυτό συνέβη ύστερα από πολυάριθμες εκκλήσεις και προειδοποιήσεις των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επί ώρες, σήμερα τα ξημερώματα, καλούσαν τα πλοία να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Ασντόντ στο Ισραήλ, προκειμένου να εκφορτώσουν το ανθρωπιστικό υλικό που μετέφεραν για να παραδοθεί στη Γάζα, έπειτα από σχετικό έλεγχο".
    "Τα πλοία αγνόησαν τις εκκλήσεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας και προστίθεται:

    "Σε μια περίπτωση, και συγκεκριμένα σε ένα τουρκικό πλοίο, ακτιβιστές της οργάνωσης επιτέθηκαν με λοστούς, μαχαίρια και όπλα εναντίον των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα στη συμπλοκή να σκοτωθούν και να τραυματιστούν ακτιβιστές. Σοβαρή εμπλοκή υπήρξε μόνο στο τουρκικό πλοίο. Είναι σαφές ότι οι ακτιβιστές είχαν προετοιμαστεί για ένοπλη συμπλοκή".

    Ειδικότερα, η ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ αναφέρει:

    "Σήμερα το πρωί το Ισραηλινό Ναυτικό εμπόδισε έξι πλοία να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Αυτό συνέβη ύστερα από πολυάριθμες εκκλήσεις και προειδοποιήσεις των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επί ώρες, σήμερα τα ξημερώματα, καλούσαν τα πλοία να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Ασντόντ στο Ισραήλ, προκειμένου να εκφορτώσουν το ανθρωπιστικό υλικό που μετέφεραν για να παραδοθεί στη Γάζα, έπειτα από σχετικό έλεγχο. Τα πλοία αγνόησαν τις εκκλήσεις.

    Σε μια περίπτωση, και συγκεκριμένα σε ένα τουρκικό πλοίο, ακτιβιστές της οργάνωσης επιτέθηκαν με λοστούς, μαχαίρια και όπλα εναντίον των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα στη συμπλοκή να σκοτωθούν και να τραυματιστούν ακτιβιστές. Σοβαρή εμπλοκή υπήρξε μόνο στο τουρκικό πλοίο. Είναι σαφές ότι οι ακτιβιστές είχαν προετοιμαστεί για ένοπλη συμπλοκή. Επίσης τραυματίστηκαν πέντε μέλη των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι τραυματίες ακτιβιστές νοσηλεύονται σε ισραηλινά νοσοκομεία.

    Τα πλοία που εμποδίστηκαν οδηγήθηκαν στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ, όπου θα πραγματοποιηθεί και η ταυτοποίηση των στοιχείων των επιβατών, ενώ το φορτίο των πλοίων θα ξεφορτωθεί και θα παραδοθεί στη Γάζα μέσω των επίσημων διαδικασιών που ισχύουν στο Ισραήλ. Οι δε επιβάτες υπόκεινται στις συνήθεις διαδικασίες για παράνομη είσοδο στη χώρα.

    Το Ισραήλ είχε από την αρχή ενημερώσει ότι η όλη επιχείρηση των ακτιβιστών ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς τα μέλη της Free Gaza έχουν εκφράσει την ανοιχτή υποστήριξή τους προς τη Χαμάς, μιας οργάνωσης που απορρίπτει την ύπαρξη του Ισραήλ. Ο όγκος ανθρωπιστικής βοήθειας που παραδίδεται μέσω των επίσημων Ισραηλινών περασμάτων είναι πολλαπλάσιος από τον αυτό που έχει παραδοθεί ή επρόκειτο να παραδοθεί από τον στολίσκο".

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος: "Η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει την αμυντική ικανότητα της χώρας"
    31-05-2010 14:45:05
    "Η οικονομική δυσπραγία δεν επηρεάζει την αμυντική και εξωτερική πολιτική της χώρας, για την οποία απαιτείται η μέγιστη εθνική συναίνεση" συμφώνησαν σήμερα οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την επίσκεψη του πρώτου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κατά τα λοιπά απαντώντας σε ερώτηση για το συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ε.Βενιζέλος επανέλαβε ότι προηγείται η διαμόρφωση του γενικού συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, θα ακολουθήσει από το Υπουργείο Οικονομικών το νομικό πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και στη συνέχεια θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για το ένστολο προσωπικό.

    Σε ερώτηση για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι θα ενημέρωνε τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα για την απόφασή του να διακοπεί η εν εξελίξει ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία "Μίνωας 2010", στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις των αεροποριών των δύο χωρών.

    Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα θλιβερά γεγονότα, όπως είπε. Η συνάντηση διήρκεσε δυόμισι ώρες και συμμετείχαν σε αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    νεεε καλα τωρα σωθηκαμε!!!!
    σοφοκλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τούρκος βουλευτής μεταξύ των νεκρών;
    31-05-2010 16:16:45
    Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, μεταξύ των νεκρών από την ισραηλινή νηοψία στο τουρκικό πλοίο. Επίσης, η ισραηλινή κυβέρνηση εξέδωσε οδηγία προς τους Ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να εγκαταλείψουν αμέσως την χώρα. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κοινά στρατιωτικά προγράμματα πάνε πίσω και είναι άγνωστο πότε και αν θα επανεκκινήσουν.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αμπ. Γκιουλ: "Το Ισραήλ έχει πλήξει τη διεθνή δημόσια συνείδηση"

    «Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ την «παράβλεψη της ζωής άμαχων ανθρώπων, που προσπαθούσαν να μεταφέρουν βοήθεια στον λαό της Γάζας».

    Ο ίδιος τόνισε ότι «το Ισραήλ, με την πολιτική του αυτή, απομονώνει το λαό του από τον υπόλοιπο κόσμο και δυσχεραίνει τη διαδικασία ειρήνης, η οποία είναι η εγγύηση και του δικού του μέλλοντος».

    Ακόμη, ανέφερε, ότι «οι περιορισμοί εναντίον της Γάζας, στην πραγματικότητα δεν είναι υπόθεση μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, αλλά μια μεγάλη διεθνής ανθρώπινη τραγωδία».

    Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς υπογράμμισε ότι η Τουρκία "θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχει το διεθνές δίκαιο", όπως η έκκληση για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η ανάκληση του τούρκου πρεσβευτή από το Ισραήλ.

    Πρόσθεσε ότι "η Τουρκία καταδικάζει την επίθεση με διπλωματικό τρόπο, αλλά ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων, μπορεί να τεθεί θέμα πραγματοποίησης άλλων πολιτικών και στρατιωτικών πρωτοβουλιών" ενώ επεσήμανε ότι "είναι αναμφισβήτητο ότι η επίθεση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη και ότι θα λάβει τη δέουσα απάντηση από την Τουρκία".

    Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι "ματαιώθηκαν οι τρεις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, και οι δύο αγώνες που θα έδινε η τουρκική εθνική ποδοσφαιρική ομάδα κάτω των 17 ετών".

    Για το Ισραήλ, είπε επίσης ότι "έδειξε ότι δεν δίνει καμία σημασία στην ειρήνη και τις ανθρώπινες αξίες" ενώ ζήτησε την άμεση άρση των περιορισμών που εφαρμόζει το Ισραήλ στη Γάζα και είπε πως το Ισραήλ πρέπει να πάψει να εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νέα σύμβαση υπεργολαβίας της INTRACOM Defense Electronics APG-68(V)9
    31-05-2010 10:18:18
    Η εταιρία Northrop Grumman ανέθεσε στην INTRACOM Defense Electronics σύμβαση-πλαίσιο ύψους 17,9 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για την παραγωγή ηλεκτρονικών συγκροτημάτων του ραντάρ AN/APG-68(V)9 των αεροσκαφών F-16 για την κάλυψη αναγκών της παγκόσμιας αγοράς, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας.



    (C) NG


    Για την υλοποίηση της σύμβασης έχουν ήδη δοθεί παραγγελίες ύψους 8,8 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

    Η ανάθεση της σύμβασης-πλαισίου έχει ισχύ μέχρι το 2012 και αποτελεί επέκταση σύμβασης, με την εταιρία Northrop Grumman, βάσει της οποίας η INTRACOM Defense Electronics κατασκεύασε ηλεκτρονικά συγκροτήματα του ραντάρ των F-16.

    «Η ανάθεση καταδεικνύει ότι διεθνείς κατασκευαστές ηλεκτρονικών συστημάτων, ηγέτες στον χώρο της άμυνας, αναγνωρίζουν την INTRACOM Defense Electronics ως αξιόπιστο συνεργάτη ο οποίος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή υψηλής ποιότητας αεροπορικών ηλεκτρονικών συστημάτων τόσο για το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας όσο και για τη διεθνή αγορά» δήλωσε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Μπραβο επιτελους καπιοι που κανουν σωστες δουλιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 16 παραβιάσεις από την τουρκική Αεροπορία
    31-05-2010 18:19:31
    Δύο σχηματισμοί της τουρκικής Αεροπορίας με σύνολο 16 μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 3 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και ισάριθμες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).
    Δύο σχηματισμοί της τουρκικής Αεροπορίας με σύνολο 16 μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 3 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και ισάριθμες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

    Από τα 16 αεροσκάφη τα 8 έφεραν οπλισμό, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.

    Όλη η δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο βόρειο Αιγαίο.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


    ΔΙΑΚΟΨΑΝΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ 16 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΕΖΕΛΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΓΑΜΩ...ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΛ@Κ..
    ΣΥΓΝΩΜΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 31 Μαΐου 2010 7:45 μ.μ.

    Mα δεν μου λες, ρε φίλε, προπαγάνδα του defencenet.gr θα μας κάνεις; Σε κάθε ανάρτηση, πετάς άσχετα από το εν λόγω ιστολόγιο. Οι διαχειριστές δεν τα βλέπουν αυτά; Ξέρουμε το ιστολόγιο και το παρακολουθούμε. Δεν έχομε ανάγκη κολαούζων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς
    Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι "ματαιώθηκαν οι τρεις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε στο γραφείο τον Ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διακοπή της κοινής ελληνοϊσραηλινής άσκησης «Mίνωας 2010».
    Σταμάτησε σήμερα η κοινή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και της ισραληνικής Αεροπορίας μετά από εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου
    MIPOS EINAI THS IDAS KYBERNISIS O GAP O OPOIOS PERASE TON LATRONOMO KATIRGISE TO ETHNIKHS EKTOS LYRIKIS KAI EKAB OO PYLIKION .THA GINEI STO MELLON APLOS DEN TO SKEFTIKANE , KAI TI EKANE ME TO T3 T4 T5 T6 T7 T8 T9 T10 DEKA DEKA MERES EIXAN OI KLEFTES NA SORTAROYNE ARE TOYBLA POY KOIMASTE STON KANAPE NA TO XRHMA SIGOYRA LEFTA KAI EISODIMA MEGALO VIVA SOSIALISMO AND SOSILISIMO ORGASMO ORGASMO DE SOSIALOLYSTES DE ETHNOMHDEN DE POLIKTIKO MYLTICULTI CORECT POLI MHDEN STO PYLIKION . NA MAS POYNE AN DEN, DEN TOYS PSYFISOYME AVRIO , PIOS THA PLHROSH TA XREOI TON KOMMATON , OI ARXIGOI , OI PROHN ARXIGOI , TA ARXIGIKA MASA CLUB, OI BOLEYTES ,TA KOMMATIKA STELEXOI ,PIOS THA PLIROSI TO XREOS TON KOMMATON .TA KIMBALA KTIPOYN KAI BGENH O TRAGOS O PROTAGONISTIS STIS KERKIDES KAI NA H MAIMOY PROTI NA DIKSEI TON SINGAMENO KOLO THS.
    OTAN O SERIFIS ,O DIMARXOS KAI O DYKASTHS KANOYN KOMMA STHN AGRIA DYSH KATALAMBANAN THN POLIN , MEROS AGRIA DYSH TO LOIPON .H MAIMOY MAIMOYDIZEI .LETE NA PAEI GIA GEROYSIASTHS MAKRIA STA KSENA LETE .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Andpik τι δεν σου αρεσε απο την παρατήρηση μου προς το εν λογω "ψωνιο" και την εκοψες;Μηπως συμφωνεις μ'αυτον τον βλάκα;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΑΙ ΡΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΝΩ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.