5/6/10

Η ΠΓΔΜ και η Σερβία επαναβεβαιώνουν την πρόθεσή του να ολοκληρώσουν σύντομα τον Οδικό Άξονα 10

Ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Mlađan Ντίνκιτς, και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Βλαντίμιρ Pesevski, κατά την διάρκεια της συνάντησή τους στα Σκόπια, τη Τετάρτη, συμφώνησαν ότι η ολοκλήρωση του Διαδρόμου 10 είναι μια ευκαιρία για ολόκληρη την περιοχή.

Ο Ντίνκιτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην ΠΓΔΜ, είπε ότι αυτός ο σημαντικός διεθνής οδικός άξονας θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό και για τις δύο χώρες να εντατικοποιήσουν τις εργασίες για την ολοκλήρωση του Διαδρόμου 10. Η Σερβία πρόκειται να ολοκληρώσει το τμήμα Λέσκοβατς με τα σύνορα της ΠΓΔΜ μέχρι το 2012.

Από την πλευρά του ο Pesevski επιβεβαίωσε ότι το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που διασχίζει την χώρα θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013 και κατά συνέπεια, η Θεσσαλονίκη και η Ουγγαρία θα να συνδεθούν μέσω του αυτοκινητόδρομου. Αυτό θα επιτρέψει τη μεταφορά των εμπορευμάτων από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη να επιταχυνθεί κατά δύο εβδομάδες.

Οι Ντίνκιτς και Pesevski κατέληξαν σε συμφωνία για την κατάργηση όλων των εμποδίων που σχετίζονται με πολύπλοκες διαδικασίες στα συνοριακά σημεία διέλευσης, έτσι ώστε το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να αναπτυχθεί ταχύτερα.
Βalkans.com

7 σχόλια:

  1. Αλλη μια τρανη αποδειξη οτι οι λαοι εχουν μονο συμφεροντα και οχι συναισθηματισμους.Ετσι δεν ειναι 'αδελφια' Σερβοι;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεις να μας εξηγησεις αγαπητε ΝΑΙΑ που βασιζεις το ειρωνικο σου σχολιο περι "αδερφων Σερβων". Προφανως και οι λαοι εχουν μονο συμφεροντα και δεν χωραν συναισθηματισμοι οπως αναφερεις αλλα δεν συμπεραινω απο το συγκεκριμενο αρθρο κατι μεμπτο για τους Σερβους που να δειχνει οτι εδρασαν εναντια στα ελληνικα συμφεροντα. Ισα ισα που η βελτιωση των πεπαλαιομενων οδικων αξονων της βαλκανικης ειναι κατι που θα φερει πολλαπλα οφελη και στην πατριδα μας (τουρισμο,μεταφορες).
    Γιωργος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεώργιε Δ. μην ξεχνάς οτι οι Σερβοι ήταν οι πρωτοι που ανεγνωρισαν την Φυρομ ως Μακεδονία.
    Θέλεις και άλλα ;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οντως Α.Λ ηταν οι πρωτοι που τους αναγνωρισαν αλλα δυστυχως δεν ηταν οι τελευταιοι κατι που προσωπικα με κανει να τους αντιμετωπιζω σε αυτο το θεμα οπως ολα τα υπολοιπα κρατη που τους αναγνωρισαν. Οπως εγραψα συμφωνω οτι οι λαοι εχουν συμφεροντα τα οποια υπερασπιζονται πλην ομως δεν καταλαβα πως το συγκεκριμενο αρθρο μπορει να στηριξει την συγκεκριμενη επιχειρηματολογια αφου απλα μιλαει για την συμφωνια ολοκληρωσης ενος εργου υποδομης.. εκτος αν μου διεφυγε κατι γι αυτο και εκανα την ερωτηση.

    Γιωργος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε Γιωργο Δ.δεν μας τα λες καλα.Δηλαδη αν με βιασει ενας πρωτα,θα επικαλεστω οτι δεν ειναι τοσο ενοχος,αφου μετα με βιασαν και αλλοι;.Tουλαχιστον ας περιμεναν λιγακι τα 'αδελφια',να προηγηθουν αλλοι.Εμεις ομως κατα τους βομβαρδισμους τρεξαμε πρωτοι.Ας ειμαστε λοιπον προσεκτικοι σ'αυτα που λεμε,γιατι προκαλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελιτ των φυρομανων ειναι Σερβοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαλλον δεν καταλαβες φιλε ΝΑΙΑ οτι αυτο που λεω ειναι οτι τους κρινω τοσο ενοχους οσο τους υπολοιπους που τους αναγνωρισαν ως "μακεδονια". Για να χρησιμοποιησω το παραδειγμα σου λοιπον, ειναι τοσο "βιαστες" οσο και τα υπολοιπα 100τοσα κρατη που τους αναγνωριζουν στις δημερεις τους σχεσεις με αυτο το ονομα. Δηλαδη για σενα ο βιαστης εχει σημασια αν ειναι ο πρωτος , ο μεσαιος ή ο τελευταιος; Αυτος που κανει την αρχη εχει περισσοτερη ευθηνη απο αυτον που σε βιαζει στο τελος και δεν του κρατας κακια; Για μενα το ιδιο ενοχοι ειναι εκτος αν νομιζεις οτι τα υπολοιπα κρατη "παρασυρθηκαν στο εγκλημα" λογω της αποφασης των σερβων.Ε, δεν νομιζω οτι η αποφαση τους ειχε αυτο τον αντικτυπο.
    Αδερφια μας ειναι μονο οι ελληνες οπου κ αν βρισκονται και κανεις αλλος.

    Υ.Γ Εξακολουθω να μην καταλαβαινω γιατι η συγκεκριμενη συμφωνια ειναι εναντια στα ελληνικα συμφεροντα. Αν θελεις μου το εξηγεις.

    Γιωργος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.