4/6/10

Για να μην ξεχνιόμαστε: Το Ισραήλ ήταν στο πλευρό του Αττίλα το 1974







Ο Ιλκέρ Μπασμπούγ, στη φωτογραφία, αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, είναι εβραϊκής καταγωγής(!).

Του Μ. Μιχαήλ
Αυτές τις μαύρες μέρες του Ιουλίου, οι Ελληνοκύπριοι θυμούνται τον δραματικό εφιάλτη που έζησαν τον Ιούλιο του 1974, το δίδυμο έγκλημα σε βάρος του νησιού μας, το προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη εισβολή. Αλλά κανένας δεν καταγγέλλει τον ρόλο του Ισραήλ εκείνες τις μέρες.
Όμως, γεγονότα, που ήλθαν στο φως της δημοσιότητος, μαρτυρούν ότι το Ισραήλ, όχι μόνο γνώριζε για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αλλά συμμετείχε ενεργά και στην τουρκική εισβολή.
Το γερμανικό περιοδικό «DER SPIEGEL» της 19ης Αυγούστου 1974, απεκάλυψε ότι «… πίσω από την υπόθεση αυτή (δηλ. την τουρκική εισβολή) κρύβεται το Ισραήλ» και ότι «… το τηλεφωνικό κύκλωμα Λευκωσίας – Τελ-Αβίβ είχε δεσμευθεί δύο ημέρες πριν από το πραξικόπημα και μόνο η πρεσβεία του Ισραήλ ή οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν» (εφημ. ‘Η Καθημερινή’, 20-4-1975).
Πράγμα, που σημαίνει, ότι το Ισραήλ και η εδώ πρεσβεία του, ήταν ενήμεροι για το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου.
Οι Εβραίοι με μια σειρά «λαθών» και «συμπτώσεων» βρίσκονταν συνεχώς, κατά την τουρκική εισβολή, παρά το πλευρό του ΑΤΤΙΛΑ.
Η αθηναϊκή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (27-2-1975) δημοσίευσε ότι, ισραηλινά αναγνωριστικά αεροπλάνα, στις αρχές του Ιουλίου 1975, παραβίασαν «κατά λάθος» τον ελληνικό εναέριο χώρο της Κύπρου, καθώς και δύο φορές κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου 1974.
Εξωφρενιστικό, όμως, μπορεί να θεωρηθεί το εξής γεγονός που προβλήθηκε ως «συμπτωματικό»: Σκάφος του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού συνέπεσε (!) να βρεθεί σχεδόν μέσα στην τουρκική αρμάδα εισβολής. Και, μάλιστα, συνέλεξε τους ναυαγούς τουρκικού αντιτορπιλικού, που βομβάρδισε κατά λάθος η τουρκική αεροπορία. (Εφημ. «Ελληνικό Θάρρος», 15-12-1979).
Οι 42 διασωθέντες ναυαγοί του τουρκικού αντιτορπιλικού «Κοτζάτεπε», το οποίο προηγουμένως ανήκε στο Αμερικανικό Ναυτικό, μεταφέρθηκαν με το ισραηλινό σκάφος στη Χάϊφα!
Κατά το τέλος του 1972, οι Μυστικές Υπηρεσίες του Ισραήλ πούλησαν στην ΕΟΚΑ Β΄ «καλασνίκωφ» «κατ΄ εντολήν της C.I.A.». Γράφει σχετικά, ο Κύπριος δημοσιογράφος Σπύρος Παπαγεωργίου στο βιβλίο του «Ο Αττίλας πλήττει την Κύπρο», στη σελ. 27: «Εν σχέσει με την αγοράν των ‘καλασνίκωφ’, εγράφη ότι ταύτα παρεχωρήθησαν υπό των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, ενεργουσών κατ΄ εντολήν της CIA. Πάντως, δύναται να λεχθή μετά βεβαιότητος, ότι ο διαπραγματευθείς την αγοράν των όπλων της Βηρυτού, ηγετικός παράγων της ΕΟΚΑ Β΄, Κίκης Κωνσταντίνου, είχε την εντύπωσιν ότι συνηλλάττετο με λαθρεμπόρους όπλων. Ουδείς δύναται μετά βεβαιότητος να είπη εάν, ενδεχομένως, εκρύπτετο οιαδήποτε κατάστασις όπισθεν των λαθρεμπόρων…».
Βέβαια, ο αναγνώστης της εφημερίδος μας είναι σε θέση να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, γιατί, νομίζουμε, ότι, μετά από τόσα χρόνια, δεν τρώει «κουτόχορτο»!
Η στάση του Ισραήλ κατά την τουρκική εισβολή του 1974, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «κεραυνός εν αιθρία», γιατί ήταν η αναμενόμενη. Την ίδια «συμπτωματική» στάση τήρησε και κατά την εισβολή της Τουρκίας το 1963-64.
www.romiossini.com

50 σχόλια:

  1. ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΙΣΡΑΗΛ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μάλιστα,ήταν στο πλευρό των Τούρκων το 1974...και τί με αυτο;
    και οι Κούρδοι ήταν στο πλευρό των Τούρκων στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας αλλά δεν το είδαμε να γίνετε θέμα.
    Τα πράγματα είναι απλά,θα κοιτάξουμε το συμφέρον μας ή θα συρόμαστε πίσω απο συναισθηματισμούς;
    Αν συμφέρει την Ελλάδα μια συμμαχία με το Ισραήλ σήμερα πρέπει να γίνει,το παρελθόν είναι κάτι άλλο και το μέλλον κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΓΕ . ΑΡΙΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΔΙΒΑΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλ η Ελλάδα ήταν στο πλευρό της Κύπρου το 1974;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Άραβες,που τους είχαμε υποστηρίξει στον Πόλεμο των Έξι Ημερών,στο πλευρό ποιου ήταν;στο κάτω κάτω εμείς δεν αναγνωρίζαμε καν το Ισραήλ τότε και στηρίξαμε με κάθε τρόπο τους Άραβες...και παρ'όλα αυτά οι Άραβες στήριξαν με πετρέλαια και κεφάλαια την Τουρκία...να τα λέμε κι αυτά!
    Βέβαια η συζήτηση των ημερών αυτών δεν είναι για το τότε αλλά για το σήμερα,η ιστορία στην πολιτική είναι σημαντική ως πηγή διδαγμάτων όχι όμως για να εμποδίζει το σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά τη διάρκεια διαφόρων ιστορικών εποχών ήταν εναντίον μας αλλά και υπέρ μας όλες οι χώρες που μπορούσαν να παίξουν κάποιον ρόλο.
    Και οι ρώσοι υπήρξαν υπέρ αλλά και εναντίον μας και οι γάλλοι και οι άγγλοι και οι κούρδοι και οι σέρβοι.
    Μήπως θα απελευθερονώμασταν αν δεν υπήρχαν οι "Μεγάλες Δυνάμεις"; Μήπως θα μας δινόταν στο πιάτο η Μικρά Ασία; Και αντίστοιχα Θα χάναμε τη Μ.Ασία αν και πάλι οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν τα βρίσκανε με τον Κεμάλ αφού τα είχανε ψιλοχαλάσει μαζί μας; Μήπως θα χανόταν η Κύπρος αν άγγλοι, αμερικάνοι δεν το επιθυμούσαν;
    Η πολιτική δεν είναι σαν τις φιλίες που κάνουν τα παιδάκια του δημοτικού. Ξεχάστε τις βλακείες ότι οι τάδε είναι φίλοι και οι άλλοι εχθροί. Αυτά αλλάζουν κατά το δοκούν και ανάλογα με τις συνθήκες. Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργεί ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή καιροσκόποι και υποκριτές είναι οι Ισραηλινοί που ζητάνε συνεργασία από την Ελλάδα, επειδή τα τσούγκρισε ο Ερντογάν μαζί τους; Δεν ήταν πάντα φίλοι μας όπως οι Γερμανοί, που έλεγε κι ο Αρτέμης Μάτσας;

    Σάββα, λες να πέσει πάλι τρολλάρισμα; Πλάκα θα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο πλευρό του Ατίλα ήταν και όλο το ελληνικό ΓΕΣ τότε που κατέσφαξε τα δικά μας παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ο Ιλκέρ Μπασμπούγ, στη φωτογραφία, αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, είναι εβραϊκής καταγωγής(!)."

    Ε, και;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ασχετο με το θεμα αλλα σημαντικο.

    Δεν χρειαζονται ουτε απεργιεs ουτε καταληψειs. Με πολυ ηρεμο και δημοκρατικο τροπο εμειs οι Ελληνεs εχουμε την ευκαιρια στιs ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ να κανουμε τα δημοψηφισματα που θελουμε και που μαs αρνηθηκαν. Ν'αποφασισουμε εμειs για το μελλον τηs Ελλαδαs.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ:

    ΟΧΙ ΣΕ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    ΑΛΛΑΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗN ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΖΗΤΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΓΙΑΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

    ΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ

    Ειμαστε 10.000.000 λαοs και εχουμε την δυναμη ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με ειρηνηκοτατο τροπο.

    ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μη ξεχάσουμε και τον Αλαζράκη, που δρούσε σαν "ανεπίσημος" σύνδεσμος των χουντικών με τους Αμερικάνους και "συμβούλευε" τη χούντα. Το Αλαζράκης όμως ήταν εξελληνισμένο όνομα γιατί το πραγματικό του ήταν Alazrahi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και το 1974 το Ισραήλ ήταν στο πλευρό των τούρκων και ο Κίσινγκερ μας μισεί θανάσιμα και στην δεκαετία του 90 το τουρκικό αεροπλάνο που έριξε ο Έλληνας αετός πιλότος μας είχε Εβραίο πιλότο, και το Ισραήλ εκπαίδευσε τα βόδια τους τούρκους να πιλοτάρουν τα αεροπλάνα τους και το Ισραήλ τους έδωσε τεχνολογία και τεχνογνωσία αιχμής, και το Ισραήλ τους προμηθεύει τα πολύ θανατηφόρα UAV και πολλά άλλα.
    Αλλά για σκεφτείτε ότι μετά από όλα αυτά οι τούρκοι τους πούλησαν για λάχανα στην αγορά.
    Ο λόγος είναι φυσικά ότι στην τουρκία τα βρήκαν Ισλαμιστές και στρατοκράτορες και έφτιαξαν έναν καταπληκτικό δίδυμο. Η αναβίωση του Παντουρκισμού και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στα σπάργανα της.
    Πιστεύω ότι αν κάποιοι από εμάς είμαστε αγανακτισμένοι για την συνεργασία μας με το Ισραήλ που μας έχει πουλήσει τόσες φορές , τότε έτσι και πολύ χειρότερα θα αισθάνεται το Ισραήλ που το πούλησε μετά από τόσα που έχει κάνει για την τουρκία.
    Ίσως να είναι μια ανατροπή της ιστορίας (με την σημασία της λέξεως).
    Αν όντως είναι έτσι, ίσως το μέλλον είναι δικό μας και η τουρκία να αποτελεί παρελθόν. Από την άλλη πάλι, στην ανέρχεται μια πολιτική δύναμη που δεν έχει σχέση με το Ισλάμ αλλά με τις αρχές του Κεμάλ περί κοσμικού κράτους.
    Η κατάσταση είναι ρευστή. Αν το Ισραήλ εννοεί ειλικρινές σχέσεις με την Ελλάδα, θα πρέπει να κάνει κάποιες πράξεις τέτοιες που να μη αφήνουν αμφιβολίες για τις προθέσεις του, και θα πρέπει να τις κάνει σύντομα.
    Η Ελλάδα με τα τόσα εθνικά της ζητήματα είναι πεδίον δράσης λαμπρόν για να αποδείξει το Ισραήλ τις καλές του προθέσεις προς την Ελλάδα και σαν μια πράξη μεταμέλειας ώστε να κερδίσει τους (με το δίκιο τους) δύσπιστους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ παλαιά, όταν είχε αρχίσει να κινείται ο Διεθνής Εβραϊσμός για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, ο Εβραιοαυστριακός Χερτσλ, ηγέτης τότε των Εβραίων, επεσκέφθη μεταξύ των άλλων την Κύπρο.

    Εξεφράσθη τότε ευμενώς, ως προς την χρησιμότητα της Νήσου στους Εβραίους ως τόπου εγκατάστασής των εκεί, και την ενδεχόμενη εξαγορά της με Εβραϊκά κεφάλαια!

    Αργότερα, μετά την ίδρυση του Ισραήλ, λέγεται ότι οι Εβραίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, διότι, αν ηναγκάζοντο να εγκαταλειψουν την Παλαιστίνη, θα ήθελαν να χρησιμοποιηθεί από αυτούς ως ένα είδος αποκούμπι τύπου Φορμόζας.

    Με την Κύπρο ενσωματωμένη στην Ελλάδα, τούτο δεν θα ήταν δυνατόν!

    Βλέπετε, τότε δεν μπορούσε κανείς μας έστω κατ' ιδέαν να φαντασθεί, ότι θα υπήρχαν ... λεβεντόπαιδα πρωθυπουργοί, προερχόμενοι εκ της Αμερικανικής διασποράς και υπουργοί, ΕΛΙΑΜΕΠ, Ρεπούσηδες, Δραγώνες, Φραγκουδάκηδες και άλλοι, οι οποίοι κατ' όνομα μόνον Έλληνες, θα προσέφεραν Ελληνική Γη και προνόμια, όχι μόνον στους όμορους γείτονες, αλλά και σε ..... παράνομους Ασιάτες επήλυδες μουσουλμάνους ...., παραδίδοντες τα ιερά και όσια του Έθνους των Ελλήνων στους σκύλους!!

    Ο Δρ. Γεώργιος Μούρτος, στο βιβλίο του "Τουρκία - Ισραήλ και η Έκλειψη της Ελλάδος από τον Φυσικό της Χώρο", αναφέρει τεκμηριωμένα ότι οι Ισραηλινοί έκεμναν ασκήσεις με το πολεμικό τους ναυτικό στα ανοικτά των Βόρειων Σποράδων!

    Τι γύρευαν εκεί οι Ισραηλινοί ;

    Άλλως τε, το Εβραϊκό λόμπυ των Η.Π.Α., βοήθησε τους Τούρκους να οργανόσουν το δικό των λόμπυ στην Αμερική, τους υπεστήριξε συνεχώς εναντίον όλων των Ελληνικών συμφερόντων, αλλά και κατά της προσπάθειας Αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας από την Αμερικανική Βουλή και Γερουσία!

    Ώστε ο Μπασμπούγ είναι Dönhmeh ήγουν ντονμές, δηλαδή εξισλαμισθείς Εβραίος οπαδός του "προφήτου" Σαμπεθάϊ Τσβι!

    Ο Καθηγητής κ. Νεοκλής Σαρρής έχει αναφέρει ότι οι τεράστιες περιουσίες των Ελλήνων στην Τουρκία, περιήλθαν στους Εβραίους που ζουν εκεί.

    Μήπως, και ο Κοτς είναι ντονμές ;;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πισω απο καθε αποτυχια του Ελληνα κρυβεται παντα ενας Ισραηλιτης
    Η μυθομανια κ μυθολατρεια του Ελληνα ειναι γνωστη
    καιρος ν ακουσουμε οτι και
    ο Εφιαλτης ηταν κατασκοπος του Ισραηλ και την εκστρατεια του Δαρειου κατα της
    Ελλαδας την χρηματοδοτησαν Ισραηλιτες

    .Schalom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και πουναι το δικο μου σχολιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κανείς δεν το αρνείται. Θα πάω πιό μακρύα,πιστέυω ότι οι Ισραήλινες μυστικές υπηρεσίες και οι Αμερικάνοι υπάλληλοί τους προκάλεσαν σε σημαντικό βαθμό τον Αττίλα,με το να παρασύρουν σε παγίδα τον Ιωαννίδη και την παρέα του. Γι'αυτό άλλωστε δεν ανοιξε ποτε ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ φακελλος της Κύπρου.

    Αλλα..τί σημαίνει αυτό? Τα συμφέροντα και οι συμμαχίες αλλάζουν. Στον Α' παγκόσμιο πόλεμο,Ιαπωνία και Ιταλία ήταν με το πλευρό των συμμάχων και στον Β'Π.Π,μόλις 21χρόνια μετά,με τους Γερμανους.

    Απο το 74 έχουν περάσει 36 χρόνια!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι Εβραίοι, ήσαν μία από τις πιστότερες μειονότητες του Οθωμανικού Κράτους, ευθέως αντίθετοι των Ελλήνων αφ' ενός και των Αρμενίων εφ' ετέρου!

    Άλλως τε, όπως είναι γνωστόν, οι δήμιοι του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ ήσαν Εβραίοι.

    Το γεγονός ότι ο Συνταγματάρχης Φριζής που σκοτώθηκε στον Ιταλικό Πόλεμο ήταν Εβραίος δεν μεταμορφώνει όλους τους Εβραίους σε ένθερμους Έλληνες πολίτες.

    Οι Νεότουρκοι ήσαν σε μεγάλο ποσοστό Εβραιότουρκοι.

    Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης είχαν προσφέρει ένα τεράστιο ποσόν τον 1912 στον Σουλτάνο για τον πόλεμο κατά των Ελλήνων.

    Αργότερα, όταν οι Έλληνες είχαν φθάσει έξω από την Θεσσαλονίκη, οι Εβραίοι της πόλεως, έδωσαν ένα μεγάλο ποσό στον Τούρκο φρούραρχο για να μην παραδώσει την πόλη στον Ελληνικό Στρατό αλλά να την παραδώσει ...... στους Βουλγάρους!

    Οι Εβραίοι ήσαν οι μόνοι υπήκοοι του Ελληνικού κράτους που επέτυχαν το προνόμιο, οι περιουσίες των θανόντων στα ναζιστικά στρατόπεδα Εβραίων Ελλήνων υπηκόων που δεν είχαν κληρονόμους να περιέρχονται στην Εβραϊκή κοινότητα.

    Τον σχετικό νόμο εθέσπισε ο Γεώργιος Μαύρος, τότε υπουργός Δικαισύνης!

    Όταν το 1941, τα νικηφόρα Γερμανικά στρατεύματα εισήλθαν στην Αθήνα, τα ανέμεναν με άνθη οι υπάλληλοι της Γερμανικής Πρεσβείας, αλλά και αντιπροσωπεία των Ελλήνων (!) Εβραίων με κλάδους ελαίας!

    Όσο για τους Άραβες,
    ο Καντάφι ο οποίος στήριξε το νεόκοπο ΠΑΣΟΚ με χρήματα, καθώς και ο Πακιστανός "φίλος" του Κωνσταντίνου Καραμανλή Ζουλφικάρ Μπούτο (αυτός που αργότερα τον απηγχόνισαν οι συμπατριώτες του), προσέφεραν το 1987 όπλα, καύσιμα και χρήμα στους Τούρκους, στον παρ' ολίγο πόλεμο με τους Έλληνες!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αμα ανοιξουν το φακελο "Κυπρος"-που δεν τον ανοιγουν ποτε,θα δουμε οτι δεν ηταν μονο οι Εβραιοι πισω απο αυτη τη σφαγη.Ηταν και αλλοι,που εχουν ονομα,οχι ανωνυμοι,αλλα επωνυμοι και με τραπεζες τωρα και καραβια και παει λεγοντας-μαυραγοριτες καποτε των Γερμανων επι κατοχης.Αυτα που εγινα τοτε εχουν και ονομα,ολα τους.Το ονομα του Μπασμπουγ ειναι το λιγοτερο,ειναι και αλλοι.Αλλα αμα τα πουμε τα πραγματα με το ονομα τους θα γινει σεισμος,τεκτονικος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριοι θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους πως στην εξωτερική πολιτική ΔΕΝ υπάρχουν αγάπες και λουλούδια,παρά μόνο ΣΥΜΦΈΡΟΝ και τίποτα άλλο,γιατί επιμένετε μερικοί να διαβάζετε συναισθηματικά την εξωτερική πολιτική ΔΕΝ το καταλαβαίνω.

    Αν αύριο συμφέρει τις ΗΠΑ να αφανιστεί απο το χάρτη το Ισραήλ ή η Τουρκία να είστε σίγουροι πως θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά.

    Δυστυχώς και κακώς έτσι είναι τα πράγματα.

    Φιλικά τα λέω για να μην παρασυρόμαστε απο ρομαντισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλε πυροβολητη ο φακελος δεν ανοιγει γιατι εκει μεσα ειναι μπλεγμενοι δικοι μας και οχι οι... κογκολεζοι,ειτε η θεια μου η Μαρια.Θελει πολυ νιονιο???Τους Οβραιους και τα μεμετια τους καναμε παντα κουμαντο,τους δικους μας εδω μεσα(ελλαδα) δεν μπορουμε να κουμανταρουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κι ό Καραμανλής είπε ότι ή Κύπρος πέφτει μακριά τί σημαίνει αύτό, όταν έλληνας προδίδει έσύ βλέπεις προδοσία μόνο στό Ίσραήλ΄Τί ρόλο παίξανε όλοι τότε, Αγγλοι, Αμερικάνοι κι άλλοι εύρωπαίοι. Τό πρόβλημα είναι τό κόλλημα με τό Ίσραήλ, πού μπορεί να προέρχεται από άλλους λόγους...καί έχει σχέση με φυλετικό μίσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ευμένη,

    Περίμενα ότι θα ήσουν σοβαρότερος.

    >Ο Καθηγητής κ. Νεοκλής Σαρρής έχει αναφέρει ότι οι τεράστιες περιουσίες των Ελλήνων στην Τουρκία, περιήλθαν στους Εβραίους που ζουν εκεί.<

    Πού το λέει αυτό ο Σαρρής; Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει, χωρίς αποδείξεις.

    >Οι Εβραίοι ήσαν οι μόνοι υπήκοοι του Ελληνικού κράτους που επέτυχαν το προνόμιο, οι περιουσίες των θανόντων στα ναζιστικά στρατόπεδα Εβραίων Ελλήνων υπηκόων που δεν είχαν κληρονόμους να περιέρχονται στην Εβραϊκή κοινότητα. <

    Το ελληνικό κληρονομικό δίκαιο είναι το ίδιο για όλους τους Έλληνες υπηκόους, διότι άλλως παραβιάζεται το Σύνταγμα. Και μαθητές γυμνασίου το ξέρουν αυτό. Εσύ, ω γρμματεύ του Μεγίστου των Ελλήνων, δεν το ξέρεις; Πότε, λοιπόν, παραβίασε ο Μαύρος το Σύνταγμα και πώς; Θέλω αριθμό νόμου.

    >Όταν το 1941, τα νικηφόρα Γερμανικά στρατεύματα εισήλθαν στην Αθήνα, τα ανέμεναν με άνθη οι υπάλληλοι της Γερμανικής Πρεσβείας, αλλά και αντιπροσωπεία των Ελλήνων (!) Εβραίων με κλάδους ελαίας!<

    Κι αυτό κοτσάνα του κερατά. Οι Έλληνες Εβραίοι κρύφτηκαν και τους κρύψαμε εμείς, ο ελληνικός λαός, φίλτατε. Γνωστή η στάση του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού και του Αστυνομικού Δ/τού Αθηνών, Άγγελου Έβερτ.

    Μας φλόμωσες στις ανοησίες, Ευμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://alloukiallou.blogspot.com/2010/06/pax-turca.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΦΙΛΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

    ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΕΝΟΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΒΗΧΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ, ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ????

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η φωτογραφία της συγκεκριμένης τουρκο-εφημερίδας της τελευταίας υποστάθμης,
    μπροστά στο Δυτικό Τείχος του Στρατηγού με την τραγιάσκα, τί άλλο αποδεικνύει εκτός από το ότι απευθύνεται σε αμόρφωτους μουσουλμανόπληκτους;;; Μήπως θεωρείτε ότι τέτοιοι είμαστε όλοι μας;

    Οι περισσότεροι επίσημοι επισκέπτες έχουν φωτογραφηθεί
    στο Δυτικό Τείχος, σημαίνει ότι είναι Εβραίοι;
    Ή μήπως πιστεύετε ότι όσοι ξένοι επισκέπτονται την Ακρόπολη είναι δωδεκαθεϊστές;

    Κατά τ'άλλα, όλο φούμαρα, λόγια, εικασίες, συνωμοσιολογίες και από ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: μηδέν εις το πηλίκιο. Μπορείτε να παραθέσετε έστω μια σοβαρή πηγή για να ενημερωθούμε και εμείς που δεν είχαμε πατέρα τον Χίτλερ;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Σαρρης προχτες το βραδυ στο ετ3 ειχε δικιο.Ειναι μεγαλο προβλημα η παιδεια στην Ελλαδα-τα πανεπιστημια μας-να τελουν υπο ομηρεια απο... τις ξενες μυστικες υπηρεσιες.Ε,να τωρα που ειναι η παιδεια της Ελλαδας να σχολιαζει τοσο,μα τοσο σοβαρα θεματα.Πρεπει πασι θυσια να παρουμε τη παιδεια μας στα χερια μας ετσι ωστε,τουλαχιστον τα παιδια μας αυριο να εχουν τη "κοινη παιδεια" σε αυτα τα λεπτα ζητηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Γ.Σ. (6:18 μ.μ.)

    Μα πώς μού τα λες έτσι;

    >Μήπως και ο Στέλιος Βάσκος είναι Εβραίος<

    Όχι, δεν είναι Εβραίος. Είναι ... Βάσκος και η τροχαία... φρανκική! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Galia 6:13 μμ:
    "...για να ενημερωθούμε και εμείς που δεν είχαμε πατέρα τον Χίτλερ;"

    Αγαπητέ(ή) Galia, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να θεωρείς τα γεγονότα του παρελθόντος ως συνωμοσιολογίες, άλλωστε κι η Ρεπούση τις σφαγές τις θεωρούσε συνωστισμό, αλλά προς τι ο πανικός και η καταφυγή στο έσχατο μέσο "επιχειρηματολογίας" που προδίδει το ανωτέρω σχόλιό σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παιδιά δεν ξέρω τι άποψη έχετε για την Κύπρο, αλλά ο φάκελλος Κύπρος είναι κατά 99% δημοσιευμένος.

    ¨Οτι τυχόν δεν είναι δημοσιευμένο απλά εξάγεται ώς συμπέρασμα απο τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας.

    Ο γράφων έχει δεί απόσπασμα απο την δίκη του Ιωαννίδη, και τον έχω δεί να προκαλεί τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου με αποκαλύψεις (για την Κύπρο) και τον Πρόεδρο να τον κόνει κρύος ιδρώτας και να τρομοκρατείται. Επίσης, στο απόσπασμα που έχω δεί, ο (Ταξ ίαρχος)Ιωαννίδης (της ΕΣΑ)...γελούσε και έκανε πλάκα ενόσω κατέθετε.

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    Για όσους δεν έχουν διαβάσει, μια καλή εισαγωγή είναι το κάτωθι βιβλίο:

    http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/BLOODY_TRUTH__The_Book.266130049.pdf

    Διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο.

    Βασικά διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα κάνει ακόμα και απονήρευτους ανθρώπους να καταλάβουν πώς δουλεύουν οι Μυστικές Υπηρεσίες των Τούρκων και των Εγγλέζων οι οποίες προετοίμαζαν την τραγωδία απο το 1955 ακόμα.

    Είναι ένα καλό εισαγωγικό βιβλίο για το πώς δουλεέυουν οι Μυστικές Υπηρεσίες για να αποσταθεροποιήσουν ένα Κράτος.

    (Περιληπτικά, η τραγωδία της Κύπρου είναι κατά 80% έργο της ΜΙΤ και Ιντελιτζενς Σέρβις. Το υπόλοιπο 20% ανήκει στην Χουντική Ελλάδα και στην ΣΙΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. >Το υπόλοιπο 20% ανήκει στην Χουντική Ελλάδα και στην ΣΙΑ<

    Μα αυτό το 20% άρκεσε για την καταστροφή. Αν ο Ιωαννίδης δεν φερόταν τόσο ηλίθια (ο Παπαδόπουλος είχε αρνηθεί), η καταστροφή δεν θα είχε προέλθει από εμάς, την Ελλάδα. Και αυτό είναι που έχει σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εεεε ρε σε μπελάδες που σ' έβαλα μ’ αυτή την ανάρτηση Σάββα.
    Η κάνει καλό στην Ιστοσελίδα λες;

    Πάντως το "υπουργείο εξωτερικών" του Ισραήλ (μιλάμε για σοβαρό και οργανωμένο κράτος στο έγκλημα-έχει και υπουργεία) πρέπει να πληρώνει πολύ καλά.
    Βράζουν τα υπόγεια της Πρεσβείας στο Ψυχικό από την πρεμούρα των εβραίων. Ανοιχτε κάνα παράθυρο ρεεεεε! Κάντε και κανά διάλυμα.

    Εντάξει ρε σεις εβραίοι μας πείσατε. Το Ισραήλ σας ήταν ουδέτερο στον Αττίλα. Απλώς εσείς κρατάγατε τα μπόσικα. Μην ορκίζεστε και μετά πάτε στις γωνιές και σιγοψιθυρίζετε...

    ...."All vows, obligations, oaths, and anathemas, pledges of all names, which we may vow, or swear, or pledge, or whereby we may be bound, from this Day of Atonement until the next (whose happy coming we await), we do repent. May they be deemed absolved, forgiven, annulled, and void, and made of no effect; they shall not bind us nor have power over us. The vows shall not be reckoned vows; the obligations shall not be obligatory; nor the oaths be oaths."

    Και υποσχόσαστε στον Γιαχβέ σας ότι θα είστε και θα παραμείνετε οι γνωστοί λωποδύτες, τοκογλύφοι και απατεώνες.



    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Κοτς είναι Τουρκοεβραίος και, φυσικά -όπως όλοι οι παλαιοί επιχειρηματίες- έχει ξεκινήσει το χτίσιμο της οικονομικής του αυτοκρατορίας έχοντας καταλάβει ελληνικές περιουσίες.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αριστόβουλε το έχουμε δημοσιεύσει και πλαιότερα

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/07/1974_19.html
    Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009
    Το Ισραήλ στο πλευρό του Αττίλα το 1974

    Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009
    Από το Γιομ Κιπούρ στον Αττίλα
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/07/blog-post_7231.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. >Και υποσχόσαστε στον Γιαχβέ σας<

    «Ού λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω».

    Ευχαριστούμε κατά τα άλλα για τα κομπλιμέντα και τα καλά σου λόγια.
    Είναι παρηγοριά και βάλσαμο στην πονεμένη μας ψυχή!

    @ Καυκάσιο

    Δεν πειράζει, πες του το ξανά, αφού του αρέσει να το ακούει :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όταν ο κροκόδειλος κατασπαράσσει τον εχθρό σου δε σημαίνει ότι αυτόματα γίνεται και φίλο σου, αν τον πλησιάσεις θα κατασπαράξει και σένα.
    Καλό το να θυμάσαι αλλά καλύτερο το να σχεδιάζεις το μέλλον, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα από τους περισσότερους Έλληνες.
    Αφήστε το τι έγινε και βάλτε λίγο το μυαλό σας να σκεφτεί μην αναλίσκεστε άδικα σε παρελθόντα χρόνο το σήμερα τρέχει πολύ πιο γρήγορα από ότι φαντάζεστε.
    Τα γεγονότα στην περιοχή αλλάζουν πολλά δεδομένα που μέχρι χθες τα θεωρούσατε δεδομένα.
    Το ΄22 πολλοί Έλληνες σφαγιάστηκαν από κούρδους με την υπόσχεση νέας πατρίδας σήμερα όμως είναι από την άλλη πλευρά του ποταμού.

    Δημάρατος …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πρόκειται για πραγματικά γεγονότα:

    Αντιπροσωπεία των Ελλήνων (!) Εβραίων με κλάδους ελαίας τα ανέμεναν τα Γερμανικά Στρατεύματα με άνθη στην αρχή της Λεωφόρου Κηφισίας.
    Υπάρχει η μαρτυρία, μέσω εμού, κατoίκων της Οδού Ευρυτανίας, οι οποίοι τo 1941 έζησαν το γεγονός .

    Οι Εβραίοι ήσαν οι μόνοι υπήκοοι του Ελληνικού κράτους που επέτυχαν τότε το προνόμιο, οι περιουσίες των θανόντων στα ναζιστικά στρατόπεδα Εβραίων Ελλήνων υπηκόων που δεν είχαν κληρονόμους να περιέρχονται στην Εβραϊκή κοινότητα. Ενημερώσου καλλίτερα διότι πράγματι τότε το επέτυχαν!! Όσο για το νόμο ψάξε και θα τον βρείς !

    Ο Καθηγητής κ. Νεοκλής Σαρρής έχει αναφέρει σε ομιλία του στην Πάτρα, την οποία έχω καταγράψει σε κασέτα βίντεο, ότι οι τεράστιες περιουσίες των Ελλήνων στην Τουρκία, περιήλθαν στους Εβραίους που ζουν εκεί.

    Ο Δαμασκηνός είχε πολλά πρόσωπα! Διάβασε Ανώνυμε το βιβλίο του Κ. Ν. Μπαρμπή "Εικοστός Αιών -Τα Φοβερά Παρασκήνια" σελίδα 287 έως 290, στις οποίες περιγράφεται η "εκτέλεση" ενός εξαιρετικού πατριώτη, του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, και θα διαπιστώσεις πως υπήρχε ένας άλλος Δαμασκηνός!

    Όσον αφορά τον Άγγελο Έβερτ και τον Δαμασκηνό και το παίγνιο με τους Άγγλους τους Εβραίους με τα Ελληνικά Δελτία Ταυτοτήτων κ.τ.λ. κ.τ.λ., σε πληροφορώ ότι προ ετών, δημοσιεύθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο μία επιστολή η οποία εξέθετε ότι αν οι Υπηρεσίες Αντικατασκοπίας των Γερμανών δεν ήσαν καλές, οι Ιταλικές ήσαν άριστες καθώς όλα ήσαν γνωστά στους κατακτητές!

    Σχετικά με το ανωτέρω θέμα θα βρείς και σε δηλώσεις του Στρατηγού Γρυλάκη που δημοσιεύθηκαν πριν από χρόνια στην Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ. Ψάξε στο σώμα της εφημερίδας την δεκαετία του 1980-1990.

    Στο βιβλίο του Χένρυ Μόργκεντάου « Η Αποστολή μου στην Αθήνα» Εκδόσεις ΤΡΟΧΑΛΙΑ, ο συγγραφέας αναφέρει στην σελίδα 169, ότι συνάντησε «αντιπροσωπεία στην Στοά Μπνάϊ Μπριθ των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στην οποία εκφωνήθηκαν τρεις ομιλίες. Τρεις από τις οργανώσεις ήσαν σιωνιστικές και ότι δεν μπόρεσε να μην τους πεί στον λόγο του πόσο σπουδαίο ήταν να είναι πραγματικοί εθνικιστές Έλληνες, κάτι που δεν είναι.»

    Διάβασε το βιβλίο και θα βρείς και άλλα πολλά!

    Οπότε Σε παρακαλώ να περιορίσεις τους χαρακτηρισμούς διότι σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα ως πράκτορα της πρεσβείας της Λεωφόρου Κηφισίας !

    Μιλάς με έναν άνθρωπο που είπε τα πρώτα του κάλαντα σε Εβραία κυρία ..... 5 1/2 ετών τότε και του οποίου οι γονείς έσωσαν μια οικογένεια 15 Εβραίων Ισπανών υπηκόων... ! Δεν είμαι Εβραιοφάγος αλλά δεν εννοώ να βλέπω την Πατρίδα μου να την καταστρέφουν καθ να την κάνουν κουρέλι!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το Ισραηλ μεσα σε 60 χρονια εχει ΚΡΑΤΟΣ.
    Ελλαδα σε λιγες τετραετιες απο κρατος εγινε κατασκηνωση.

    Ariel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ελεος βρε παιδιά,συνέρθετε (μερικοί)!

    Εντάξει είναι γνωστό ότι γράφω τώρα απο το γραφείο μου στην πρεσβεία του Ισραήλ (όπως μπαίνουμε στο διαδρόμο αριστερά,και μετά τρίτη πόρτα δεξιά) αλλα για εξηγήστε μου:

    Ναι,δεδομένο πως οι Εβραίοι τα είχαν πάντα καλά με τους Τουρκους. Ναι γνωστό πως στη σφαγή του νησιού μου (Χίου) οι εβραίοι δουλέμποροι οδήγησαν στα σκαλαβοπάζαρα τους επιζώντες. Ναι δεδομένο πως βοήθησαν στον Αττίλα.

    Αλλα...αν τώρα θέλουν να δώσουν κάποια μαθήματα στους Τούρκους ,κι'εμείς έχουμε κάτι να κερδίσουμε απο αυτό..ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;

    Αλλα βέβαια,τι να μας κάνουν εμάς,τέτοια νούμερα που είμαστε; Θα χρησιμοποιήσουν τους Κουρδους-τουλάχιστόν αυτοί έχουν ψυχή.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σαχλαμάρες. Τι βλακείες είναι αυτές. Λες και κατεβήκαμε χτες στη γη. Συμφέροντα που αλλάζουν, αυτό είναι όλο. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...Και μια που μας έπιασε ο πόνος για την Κύπρο και την Ελλάδα και ποιοι ήταν μαζί μας κλπ ρωτώ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ "ΕΘΝΑΡΧΗ" ΠΟΥ ΕΙΠΕ "Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ" ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ "ΕΘΝΑΡΧΗ" ΠΟΥ ΕΙΠΕ "MEA CULPA"!! Άντε παρατάτε μας Ισλαμά Συριζά... Σκληρό νόμισμα η Τούρκικη λίρε, ε;

    Υ.Γ. ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητέ Believer 5:54 μμ,

    Οι Ισραηλινοί δεν μας πρόδωσαν, απλά κοίταξαν το συμφέρον τους (που συμπίπτει εν πολλοίς με τα αγγλοσαξωνικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο) και καλά έκαναν. Οι δικοί μας μάς πρόδωσαν όπως λες και σύ (επειδή ήσαν άβουλα πιόνια των Αμερικάνων) και αυτοί ήθελαν κρέμασμα. Όσο για το άλλο που καταλήγεις, δε νομίζω ότι υπάρχει (στους περισσότερους τουλάχιστον) φυλετικό μίσος. Απλά, επειδή τα συμφέροντά μας δεν συμβαδίζουν με τα στρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ, καλό είναι να είμαστε τουλάχιστον επιφυλακτικοί σε ευκαιριακές "συμμαχίες" (λόγω της συγκυρίας μεταξύ Ερντογάν και Ισραηλινών) για να μη ξαναβρεθούμε αδειασμένοι στο κενό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ''εμείς που δεν είχαμε πατέρα τον Χίτλερ;

    Galia''

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΝΗΣΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ.

    ''Το Ισραηλ μεσα σε 60 χρονια εχει ΚΡΑΤΟΣ.
    Ελλαδα σε λιγες τετραετιες απο κρατος εγινε κατασκηνωση.

    Ariel''


    ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΟΒΡΕΕ ΦΙΛΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΕΠΕΙΓΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΑΣ (ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΕΧΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ) ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΛΙΓΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ (ΑΚΟΜΑ) ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΘΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.ΑΠΟ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΓΕΜΙΣΑΜΕ.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΕΣΤΗΝΙΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΑΣ.ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΕ ΤΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ναι το θυμάμαι Καυκάσιε!
    Αλλά καλό είναι να φρεσκάρουμε την μνήμη μας εδώ κι εκεί.
    Επί πλέον βλέπεις κι αυτούς που τραβάνε ζόρια οταν βγαίνει η αλήθεια στην επιφάνεια.
    Γιατί απο χρόνια τώρα κάθονται πάνω της ως άλλες κλώσες ελπίζοντας ότι η Αλήθεια και η Ιστορία θα εξαφανιστoυν

    @ 04 Ιουνίου 2010 8:17 μ.μ.
    Δυστυχώς για σένα, αλλα είστε οι μόνοι σ΄ αυτόν τον Ντουνιά που "ιδρώνετε" πραγματικά (ακόμα και στην θάλασσα) να αποκτήσετε την εκτίμηση του κόσμου.
    Τα καταφέρνετε μια χαρά. Χαλάλι σας εθνοκαθαριστές, αντιναζιστές με δημοκρατικό ταμπεραμέντο. Ο Μπάϊντεν σας χαιρετά.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. "Οπότε Σε παρακαλώ να περιορίσεις τους χαρακτηρισμούς διότι σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα ως πράκτορα της πρεσβείας της Λεωφόρου Κηφισίας"

    Τωωωρα της έκανες τα μούτρα κρέας.

    "Μιλάς με έναν άνθρωπο που είπε τα πρώτα του κάλαντα σε Εβραία κυρία ..... 5 1/2 ετών τότε...."

    Φαίνεσαι να είσαι καλά αποκατεστημένος σήμερα επενδύοντας τα χρήματα που σου έδωσε η εβραια κυρια απ τα κάλαντα τότε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σας πείραξε που ο μασμπουγ είναι ντονμε ;;Ε! και;;; και ο κεμάλ το ίδιο ητανε .Και μην ξεχνάτε οτι στην Θεσσαλονίκη τότε οι ντονμέ-δες ηταν η κινητήρια δύναμη της πόλης σε όλους τους τομείς.Ναι, δεν υπάρχουν φίλοι ,υπάρχουν ανάγκες, εξαναγκασμοί και συμφέροντα. Και οι τουρκοι και οι εβραίοι κάνουν ο,τι καλύτερο μπορούν για τις πατρίδες τους.Εμείς τι κάνουμε ;;; εκτός απο το να βρίσκουμε μύριες όσες δικαιολόγίες για τους "ξένους" που μας ξεγελούν συνεχώς. Το παρελθόν ,ναι ,πρέπει να το γνωρίζουμε και να το θυμόμαστε ...αλλά δεν μας βοηθάει γιατί συνεχίζουμε με τα ίδια λάθη και ηλιθιότητες.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ
    ΥΓ Και η πρεμούρα του ΥΕθΑ για οικονομίες ξεχάστηκε και πλήρωσε καύσιμα και συντήρηση και τέλη προσγείωσης-παραμονής και απογείωσης για τους 30 τσιριζαίους που κλαίγανε...γιατί αλήθεια κλαίγανε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τους είπανε για κρουαζιέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΚΑΛΕ ΜΟΥ φιλε 12:08 π.μ
    ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΟΥ ΕΠΌΜΟΥΝ ΆΔΕΙΑΣΈ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΟΝΟΨΥΧΟΙ (ΜΑΣΤΟΦΟΡΟΙ) ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ Σ'ΕΝΑ ΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ NA ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ TOΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ. (ΑΚΟΜΑ)

    Ariel"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Προς Ανώνυμο 4.09μμ

    Λογικά έτσι πρέπει να εκτιμηθούν τα πράγματα. Στην διπλωματία κανείς δεν παντρεύεται κανέναν, αλλά ούτε και τα "διαζύγια" διαρκούν μόνιμα.
    Το παρελθόν κάποιων διπλωματικών σχέσεων μπορεί βέβαια να επηρεάσει το παρόν, όμως αυτό που τελικά μετράει είναι το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Θα συμφωνήσω ότι ποτέ το Ισραήλ δεν υπήρξε φίλος μας ,όπως ποτέ στο παρελθόν οι Άγγλοι δεν υπήρξαν φίλοι των Γάλλων και οι Γερμανοί επίσης φίλοι των Γάλλων.Άπειρες φορές οι Γερμανοί εισέβαλλαν στην Γαλλία και δημιούργησαν εκατόμβες θυμάτων.
    Σήμερα όλοι αυτοί είναι εταίροι και σύμμαχοι!
    Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας?
    Σαφώς όχι, δεν είναι μόνο η σκλαβιά των 400 ετών και οι αμέτρητοι πόλεμοι εκ των υστέρων ,είναι και η διαφορά νοοτροπίας αλλά κυρίως η διαφορά κουλτούρας, θρησκείας και κυρίως το αίσθημα ρεβανσισμού που διακατέχει και τους δύο λαούς μας.
    Με τους Ισραηλίτες είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα!
    Όντως ποτέ δεν υπήρξαμε φίλοι αλλά θα μπορούσαμε να γίνουμε αφού μπορεί να συνεργάσθηκαν με τους εχθρούς μας ίσως και να μεθόδευσαν τραγωδίες αλλά ποτέ δεν μας επιτέθηκαν οι ίδιοι και ποτέ δεν είχαν διεκδικήσεις ή επεκτατικές βλέψεις .
    Σαν κουλτούρες ταιριάζουμε πολύ περισσότερο απ' ότι με τους Τούρκους και όλους αυτους τους μουσουλμάνους "μετανάστες"που στην πραγματικότητα είναι στρατεύματα κατοχής είναι κατακτητές.Για τα αναμενόμενα οφέλη από την συνεργασία και την υποστήριξη των Αράβων θα έλεγα ..."άνθρακες ο θησαυρός".
    Μία συνεργασία με το Ισραήλ πιστεύω θα ήταν πολύ επωφελής για το τόπο μας ιδίως σε αυτήν την στιγμή αδυναμίας που βρισκόμαστε και θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά για την υπόθεση της εθνικής μας ανεξαρτησίας μας που αυτήν τη στιγμή διακυβεύεται.
    Μπορεί να μην αγαπηθούμε ποτέ σαν λαοί με το Ισραήλ (εξάλλου θεωρώ ανοησίες τα περί φιλίας λαών .Εχει αποδειχθεί περίτρανα ότι οικονομικοί και μόνο λόγοι ή κοινά προβλήματα ασφάλειας ενώνουν τους λαούς)αλλά εάν είμαστε τυχεροί και στεριώσει μία συμμαχία (ίσως με κάποια αλλαγή ηγεσίας πχ στην Τουρκία , να ξαναπροσεγγίσουν οι παλαιοί σύμμαχοι και να χαθεί το πλεονέκτημα και αν όλα αυτά που βλέπουμε απορρημένοι σήμερα είναι η αλήθεια και όχι κάποιο επικοινωνιακό τρύκ για να προσεγγίσει πιό εύκολα η Τουρκία τον αραβικό κόσμο )θα είμαστε πολλαπλά ωφελημένοι.Το δόγμα "του εχθρού μου ο εχθρός είναι ο καλύτερός μου φίλος "ισχύει .
    Νομίζω μας χαρίζουν έναν γάϊδαρο... ας μην τον κυττάμε και στα δόντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κανόνας: Αν θέλεις να πας μπροστά, μην φτιάχνεις φιλίες αλλά συμφέροντα!
    Δεν είμαστε φίλοι με το Ισραήλ και πολύ περισσότερο δεν είμαστε με την Τουρκία. Αλλά αν μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε τώρα, γιατί να μην το κάνουμε; Γιατί να βγάζουμε φαντάσματα, περί δήθεν ενεργής συμμετοχής του Ισραήλ στο έγκλημα της Κύπρου;
    Συναισθάνομαι τη δύσκολη θέση των ντόπιων εθνικιστών, που γαλουχημένοι με το ανιστόρητο ελληνορθόδοξο μίσος εναντίων των Εβραίων, έχουν να διαχειριστούν μια εσωτερική πάλη: Με τον Εβραίο ή με τον Τούρκο;
    Για τους Κύπριους η απάντηση είναι πιο εύκολη, γιατί οι πληγές είναι πιο φρέσκες. Για εμάς τους Ελλαδίτες πρέπει να το βάλουμε στην πλάστιγγα, απέναντι στο 666 και να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.