1/6/10

Άλλος ένας ελληνικός παραλογισμός! (2) Κοιτάξτε ποιοί ήταν οι 'ανθρωπιστές' του Μαβί Μαρμαρά!

ihh
Tο μακρύ χέρι του τουρκικού βαθέος κράτους και της τουρκικής θρησκευτικορατσιστικής 'φιλανθρωπίας'
Για διαπιστώσουμε το εύστοχο ή όχι του τίτλου της σημερινής μας ανάλυσης 'Άλλος ένας ελληνικός παραλογισμός', παραθέτουμε τα ονόματα των 546 'ανθρωπιστών' που επέβαιναν στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά.
Από την ανάλυση της εθνικότητας των επιβατών και με δεδομένη πλέον την εμπλοκή του περίφημου βαθέος τουρκικού κράτους, θεωρούμε ότι μπορούν να βγουν αβίαστα συμπεράσματα.

Πάντως, καλού-κακού, σε ένα διάλειμμα των κομματικών και συνδικαλιστικών τους ενασχολήσεων, ας κρατήσουν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες τα ονόματα των Τούρκων 'ανθρωπιστών'. Ίσως τους δούμε αύριο επί τω 'φιλανθρωπικώ' τους έργω στα Κατεχόμενα και στη Θράκη ή ίσως ανακαλύψουμε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και οι 'ανθρωπιστές' δολοφόνοι των Σολωμού και Ισαάκ.

Ακολουθούν οι καταστάσεις με τα ονόματα των επιβαινόντων στο Μαβί Μαρμαρά:

SAYFA : 1 (1 - 51)

SAYFA : 2 (52 - 112)

SAYFA : 3 (113 - 173)

SAYFA : 4 (174 - 234)

SAYFA : 5 (235 - 295)

SAYFA : 6 (296 - 356)

SAYFA : 7 (357 - 417)

SAYFA : 8 (418 - 478)

SAYFA : 9 (479 - 539)

SAYFA : 10 (540 - 546)

47 σχόλια:

  1. Ετσι μπραβο!!!
    Παμε στο ζουμι της ολης υποθεσης-φιασκο της τουρκιας.Ονοματα+Φωτο+Βιντεο,Βιογραφια...
    Καλη δουλεια απο ολους σας στο site!To θεμα ειναι πολυ σοβαρο γιατι καταδεικνυει κατα ποσο οι υπηρεσιες πληροφοριων εχουν εισχωρηση-ελεγχουν τις διαφορες ανθρωπιστικες οργανωσεις.

    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σάββα επειδή έχασα το πρωινό meeting της μυστικής υπηρεσίας μου σήμερα , εσείς διαβάζοντας 500 ονόματα τί καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Σάββα επειδή έχασα το πρωινό meeting της μυστικής υπηρεσίας μου σήμερα , εσείς διαβάζοντας 500 ονόματα τί καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταλαβαίνω ότι όλο το βαθύ θρησκευτικορατσιστικό βαθύ κράτος της Τουρκίας ήταν εκεί.
    Χθες, αυτό το κράτος, κινητοποίησε τους ισλαμο-φασιστικούς κύκλους σε διάφορες πόλεις του Κουρδιστάν και έβγαλε μερικούς Κούρδους στους δρόμους να διαδηλώσουν εναντίον του Ισραήλ.
    Το παιχνίδι ήταν καλά στημένο από την Άγκυρα.
    Οι δικοί μας μπορείς να μου πεις για πιο λόγο και σε πιο ρόλο συμμετείχαν σ' αυτό;
    Δεν ήξεραν, δε ρώταγαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είναι μέγα λάθος μας.. το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια να σπάσει το ΕΜΠΑΡΓΚΟ κατα 1500000 ψυχών , να προσπαθούμε να το εξηγήσουμε συνομοσιολογικά.

    Είναι γεγονός ότι η Τουρκία εκμεταλεύεται την κατάσταση , αλλ΄΄α από πλευράς τους κάνουν αυτό που δεν τόλμήσαμε να κάνουμε εμείς.

    Εμείς προτιμήσαμε να συνεργαστούμε με τους Σιωνιστές οι οποίοι έχουν αποδειχθεί ισάξιοι του Χιτλερ και του Χιμλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα σοβαρο κρατος οπως το Ισραηλ εννοει αυτα που λεγει και πραττει αναλογα.Αυτα για τους μη σοβαρους που χειριζονταν την προδοσια στα Ιμια.Μολων λαβε ελεγαν οι προγονοι μας και το εννοουσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eχει και συνέχεια, ήδη άρχισαν τα πρώτα παπαγαλάκια να μιλούν οτι στην επίθεση εναντίον της τουρκικής ναυτικής βάσης στην Αλεξανδρέττα, επίθεση των μαχητών του PKK, υπήρξε και ισραηλινός δάχτυλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρπακόλα
    είμαστε αλληλέγγυοι με τους Παλαιστινίους.
    Άλλο αυτό και άλλο να γίνεσαι άλλοθι στα σχέδια των Νεοοθωμανών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από που προκύπτει ότι όλοι αυτοί ήταν το: "το βαθύ θρησκευτικορατσιστικό βαθύ κράτος της Τουρκίας" και όχι απλοί Τούρκοι πολίτες;;;
    Δεύτερον επιβαίνανε του τουρκικού σκάφους οπλισμένοι της μυστικής αστυνομίας της Τουρκίας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρπακόλα δες τα δύο άρθρα του Κωστάκη Ανωνίου και του Σάββα Ιακωβίδη απο την Σημερινή και ξαναμιλάμε για συνομοσιολογίες.

    Αρκετά μας έμπλεξαν στα παιχνίδια τους αυτοί οι "ακτιβιστές".

    Αν δε θέλουν να μας πείσουν ας βγούν στο Αιγαίο όταν κάνουν "αβλαβείς διελεύσεις" τα τουρκικά πλοία η ας πάνε στα κατεχόμενα αρχέγονα Ελληνικά εδάφη της Κύπρου στους Ελληνες παγιδευμένους πρόσφυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 400 απλοί Τούρκοι πολίτες, με όλα τα έξοδά τους πληρωμένα, με το καράβι ναυλωμένο, στην υπηρεσία των πανανθρωπίνων αξιών!
    Αν ρίξεις μια ματιά στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνονται στην Τουρκία, αν ρίξεις μια ματιά στις καταδίκες που έχει η Τουρκία από το ΕΔΑΔ και αν αναζητήσεις έστω και μια δήλωση συμπαράστασης στους βασανισθέντες ή στους συγγενείς των χιλιάδων δολοφονηθέντων από το τουρκικό κράτος του ιδρύματος που διοργάνωσε την τουρκική αποστολή (ΙΗΗ), τότε ναι, μπορείς να αμφοβάλλεις για το άρθρο μας.
    Πάντως, αν έχεις στοιχεία για το θέμα, στείλτα μας και θα τα δημοσιεύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αρον άρον θέλει να τους πάρει πίσω η τουρκία. θα φάνε τα σέα τους τα μέα τους, θα πουν το ποίημα και μετά θα τους διώχνουν έναν έναν. Η συνεργασία των υπηρεσιών με τους ισραηλινούς θα μας δώσει πολλές πληροφορίες (και ανφάς και προφίλ). Σιγά μην καταλάβουν τιποτα οι ακτιβιστές μες στον καπνό και μες στην ζάλη. Μεγάλες ευκαιρίες για το κράτος ανοίγονται και τίποτα δεν γίνεται (μα τόσο άσχετοι;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παρ όλα αυτά από πλευράς μας δεν δικαιολογείται:
    1. να κάνουμε κοινα γυμνάσια με προσομοιώσεις σχετικ΄ρες με τις φιλοδοξίες εναντια στο ΙΡΑΝ
    2. η Κυπρος να απαγορεύει την επιβίβαση Βουλευτών της ΕΕ σε πλοία και οι οποίοι αναγκάστηκαν να πάνε απο τα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ να επιβιβαστουν!!
    Τι θα λέμε αν καμμια 10ρια Αραβικές χώρες αναγνωρίσουν την Β Κύπρο ?

    Και εν πάσει περιπτώσει .. οκ η ΜΙΤ πλήρωσε και εξόπλισε το πλοι .. κτλ .. κτλ..

    Εμείς τι κάναμε, για το 1500000 ανθρώπους στους οποίους απαγορεύεται η εισαγωγή ακόμα και τσιμεντου ( και ζουνε στις σκηνές) .. το δε νερό δίνεται με το σταγονόμετρο.. που πριν 2 καλοκάιρια τους βομβαρδίζαν με φώσφορο?

    Να πω τι κάναμε .. Συνεργαζόμαστε στρατιωτικά με τους ΔΗΜΙΟΥΣ τους..
    και δε μιλάει κάνενας ..

    Τωρα που μία ΔΙΕΘΝΗ πρωτοβουλία την πήρε η Τουρκία και την εκμεταλεύτηκε .. κράζουμε σα γριούλες .. που μας πήραν την σειρα στο σισίτειο..

    Ας προσέχαμε..

    Ο Νεοοθωμανισμός του ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τα F16 και τις φρεγάτες. Εχει αρχίσει να κατακτάει τις καρδιές των Αράβων (έτσι ξεχνιόνται και οι Κουρδοι που μάλλον με κανα δωρακι .. θα συμβιβαστουν) σε αντίθεση με το Ελληνικό και Κυπριακό κράτος που εμφανίζονται σα καιροσκόποι .. μάλιστα δε σαν αποτυχημένοι καιροσκόποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η πλάκα είναι πως αυτοί κάναν κρουαζιέρα, οι δικοί μας πήγαιναν την βοήθεια και κατάφεραν να τους παίζουν μπαλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ὁ καθηγητὴς Haluk Gerger "Turkey is the only country in the Middle East with extensive military, economic and political/development relations and strategic cooperation," said Gerger and added that "Turkey buys weapons from Israel and has its military equipment including tanks repaired by Israel. Until very recently Israeli planes were having flying exercises within the vast Turkish airspace before bombing Palestinians. Both countries organize joint military war games against potential enemies! They are both strategic partners in America's network in the region." περισσότερα στὸ κουρδικὸ εἰδησεογραφικὸ πρακτορεῖο ΦΙΡΑΤ http://en.firatnews.com/index.php?rupel=article&nuceID=202 Αὐτὸς ποὺ δὲν γνωρίζει, δὲν γνωρίζει ὅτι δὲν γνωρίζει. Οἱ περισσότεροι πολίτες τοῦ Ἀθηναϊκοῦ κρατιδίου ὑποψιάζονται, ἀλλὰ δὲν ἔχουν καταλάβει τὴν χρόνια πλήσι ἐγκεφάλου ποὺ ἔχουν δεχθεῖ. Ἕνας ποὺ ἔχει τὴν ἐλάχιστη γνώσι γιὰ τὴν Τουρκὶα ξέρει τί σημαίνει ΜΙΤ. Ἕνα καλὸ βιβλίο εἶναι τοῦ καθηγητοῦ Σ.Βρυώνη "ὁ μηχανισμὸς τῆς καταστροφής, 1955, ἐκδ. Ἑστία" , http://www.youtube.com/watch?v=afsrmfIwfCw, http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2007_09_01_archive.html, http://www.ardin.gr/node/220, http://www.greeknewsonline.com/?p=3691. Εὐχαριστοῦμε καὶ πάλι θερμότατα τὸν κύριο Σάββα Καλεντερίδη καὶ τοὺς ὀρατοὺς καὶ ἀοράτους συνεργάτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυριάκος Παπαδόπουλος1 Ιουνίου 2010 στις 4:15 μ.μ.

    Οι φόβοι μου, φόβοι ενός απλού πολίτη μέσης νοημοσύνης, επαληθεύονται, μετά την πρόχειρη ανάλυσή μου: πρόκειται για στημένη κρίση, για να αναδειχθεί η φίλτατη γειτονική χώρα σε ισλαμική δύναμη. Οι ακτιβιστές μας έχουνε βάλει μέσα σε ένα παιγνίδι που δεν θα μας βγει σε καλό: το Ισραήλ θα ήταν, λόγω των καταστάσεων, σύμμαχός μας για πολύ καιρό. Η παντελής έλλειψη διακυβέρνησης έχει καταστήσει το Κράτος μας έρμαιο των ακτιβιστών, των αντιεξουσιαστών και των χουλιγκάνων, που υποκινούνται από ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ...πότε θα ξυπνήσουμε;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά
    για να μην παρεξηγιόμαστε.
    Η υποστήριξη και παροχή βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας, παρά τα παιχνίδια που παίζει η Χαμάς και ο οποιοσδήποτε ισλαμιστής, είναι υπέρτατη ανάγκη και ιερός σκοπός.
    Άλλο όμως αυτό και άλλο να γίνεσαι εξ αντικειμένου όργανο και εργαλείο των σχεδιασμών της Άγκυρας.
    Σκεφτείτε ότι καταφέραμε να κάνουμε την πρωταθλήτρια σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τουρκία, σε πρωταγωνιστή και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Αυστρία...

    ...κόβουν προσωρινά τις διπλωματικές σχέσεις
    με το Ισραήλ...

    Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Αυστρία, καλούν τους διπλωμάτες τους να αποχωρήσουν από το Ισραήλ. Όλη η υφήλιος περιμένει εξηγήσεις που να επαρκούν για αυτό που συνέβη. Ακόμα και η Τουρκία που έχει τόσους νεκρούς, προσπαθεί να ηρεμίσει το πλήθος των Τουρκων και των διαδηλώσεων που ξεσπούν παντού στη Τουρκία.
    Η Τουρκία περιμένει και αυτή τις επίσημες Ισραηλινές δικαιολογίες, οι οποίες μάλλον θα είναι ανεμικές, μιας και το μέγεθος της εξωφρενικής ενέργειας του Ισραήλ δεν γίνεται να έχει επαρκής δικαιολογίες. Παρόλα αυτά, η...
    τουρκικη διπλωματία αναφέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση πολέμου....



    Να χαιρώσαστε το "κράτος" σας ελληνόφωνοι προβοκάτορες, οβριοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σάββα,

    Συγχαρητήρια για τις αναρτήσεις σου. Είναι προϊόν νηφάλιας, επίπονης, και αντικειμενικής έρευνας.

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και καταλαβαίνω γιατί έγινε το ρεσάλτο, ενώ φαινομενικά θα μπορούσε να αποφευχθεί, αφού η Γάζα είναι αποκλεισμένη από το ισραηλινό ΠΝ. Τι το ευκολότερο να αποτρέψουν την προσέγγιση πλοίων με δυο-τρεις προειδοποιητικές κανονιές.

    Προφανώς το Ισραήλ ήθελε να καταδείξει το ποιον των "ανθρωπιστάδων", οι οποίοι παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας εκμεταλλευόμενοι αισχρά τον ανθρώπινο πόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ετσι Κυριακο ακριβως.Ουτε πιο πανω,ουτε πιο κατω.Ακριβως αυτο που ειπες.
    "Η παντελής έλλειψη διακυβέρνησης" που ειπες-μονο,καλυτερα λεγεται, οτι "τα εχουν βρει με τους Τουρκους" και ξερουν καλα που μας πανε.
    Σαββα γι'αυτο που ειπες στο τελος(4.23) εγω δεν αντιλεγω.

    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδια το ειπα και εχθες, το ζουμι της υποθεσης οσο αφορα εμας ειναι το εξης:

    Η Ελλαδα θα πρεπει να προσεξει το θεμα της πειρατιας παρα πολυ. Δεν μπορει να γινεται "νηοψια" απο ΟΥΚ ελικοπτερα και φουσκωτα και στρατο σε διεθνη υδατα. Αλιμονο αν αφησουμε να εννοηθει οτι ο οποιοσδηποτε μπορει να κανει "ελεγχο" σε πλοια και πλοιαρια για οποιονδηποτε λογο. Πρεπει να το καταδικασουμε και να το καταγειλουμε οσο πιο "δυνατα" γινεται για να μην το βρουμε μπροστα μας.
    Τι θα γινει αραγε αν ενα πλοιο Ελληνικων η Κυπριακων συμφεροντων ξεκινησει ερευνα στα διεθνη υδατα αλλα μεσα στη ΑΟΖ μας ανοιχτα του Καστελοριζου ας πουμε? Θα επιτρεψουμε στον οποιονδηποτε να κανει "νηοψια"?

    Επισης η Ελληνικη κυβερνηση θα πρεπει να αποστασιοποιηθει και να καταδικασει την συμπεριφορα του Ισραηλ οσον αφορα τα υπο Ελληνικη σημαια πλοια και οχι ολο το κονβοϊ με δεδομενο οτι μπορει να υπηρχαν τουρκοι παρκτορες η εν παση περιπτωση "γνωστοι" παρακρατικοι στα υπο Τουρκικη σημαια πλοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Tα ψευτοδιλλήματα της Αριστεράς, στο κατα Άρπακόλλα Μανιφέστο:

    ΠΑΡΑΘΕΣΗ
    Εμείς τι κάναμε, για το 1500000 ανθρώπους στους οποίους απαγορεύεται η εισαγωγή ακόμα και τσιμεντου ( και ζουνε στις σκηνές) .. το δε νερό δίνεται με το σταγονόμετρο.. που πριν 2 καλοκάιρια τους βομβαρδίζαν με φώσφορο?
    ΠΕΡΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

    α. ¨Οτι έκανε όλος ο υπόλοιπος κόσμος όταν ο Νάσερ έδιωχνε δεκάδες χιλιάδες ¨Ελληνες απο την Αϊγυπτο.

    β. ¨Οτι έκανε όλος ο υπόλοιπος κόσμος όταν οι Τούρκοι πούλαγαν εκτελέσεις Ποντίων για μισό γρόσι το κεφάλι `Περάστε Κόσμε-¨εχει για όλους`.

    γ. ¨Οτι έκανε όλος ο υπόλοιπος κόσμος όταν διώκονταν απο τις εστίες τους οι ΄Ρωμιοί της Πόλης.

    δ. ¨Οτι έκανε όλος ο υπόλοιπος κόσμος όταν διώκονταν απο τις εστίες τους οι Ε/Κ στην Κύπρο.

    ΠΑΡΑΘΕΣΗ

    Να πω τι κάναμε .. Συνεργαζόμαστε στρατιωτικά με τους ΔΗΜΙΟΥΣ τους..
    και δε μιλάει κάνενας ..
    ΠΕΡΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

    Ναι, γιατί η Ελλάδα πουλάει όπλα στο Ισραήλ.

    Δεν μιλάει κανείς όπως η Αριστερά και όλα τα σκουλήκια που καίνε κόσμο σε τράπεζες και μετά βγαίνουν και μας κάνουν μάθημα ηθικολογίας δεν βγάζουν κίχ για τήν καταπίεση Κούρδων και Ασσυρίων στην Τουρκία.

    Τα τυπάκια της Αριστεράς βγάζουν έναν κακά κρυμμένο και ιδιότυπο φανατικό αντι-σημιτισμό, ιδιότυπο για τα δεδομένα της Ευρωπαικής Αριστεράς.

    Προσωπικά λίγο με νοιάζει. Αμα είσαι αντι-σημίτης βγές και πέστο. Μαγκιά σου. Απλά μην υποτιμάς την νουμοσύνη του κόσμου ενδυόμενος τον μανδύα του `ανθρωπιστή-ακτιβιστή-αντι-εξουσιαστή` του τύπου που βλέπουμε σε Ελλάδα και Τουρκία, με ρόπαλα κουκούλες και μολότοφ και `ανθρωπιστικές ανυσηχίες` που περιορίζονται μόνο σε Μουσουλμάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θελω να πιστευω οτι το ιστολογιο ΜΑΣ ειναι απο τα λιγα σοβαρα και η προσπαθεια ολων μας πρεπει να ειναι η αληθεια και μονον η αληθεια χωρις παρωπιδες και συναισθηματισμους.Αισθανομαι λοιπον αρκετα ικανοποιημενος διαβαζοντας αρκετα ρεαλιστικα σχολια με αυτην την ιστορια.Παραλληλα εχω μερικες ερωτησεις τις οποιες παντα θετω,ασχετα αν δεν παιρνω απαντησεις.Σιγουρα ο θανατος ανθρωπων ειναι γεγονος απαραδεκτο.Ρωταω ομως,γιατι οι ισραηλινοι χτυπησαν και σκοτωσαν μονο τουρκους 'ακτιβιστες';.Μηπως γνωριζαν ποιοι ειναι οι επιβαινοντες;.Οι μυστικες τους υπηρεσιες δεν μακακιζονται οπως οι δικες μας.Η τουρκια σκοπευει να εκμεταλλευτει την΄'ειρηνικη' της διπλωματια και να αναγορευτει σε προστατη των απανταχου 'καταπιεζομενων',κοντος ψαλμος αλληλουια για Θρακη,μειονοτητες κλπ.Οι σφαγεις εκατομυριων σημερα εμφανιζονται προστατες των αδυνατων.Οι αρπαγες των παντων σημερα κοπτονται για τους παλαιστινιους.Η παγκοσμια ΠΟΡΝΗ μιλαει για ηθικη και ανθρωπια.Επειδη ομως θελω να γινω πολυ κακος και απανθρωπος,ερωτω.Μια ζωη εχουμε κολλημα με τους αραβες,απο την εποχη ανδρεα παπανδρεου,σε τι ωφεληθηκαμε σαν φιλοι;.Οι παλαιστινιοι σαν μελη του αραβικου συνδεσμου που αναγνωρισε το παρανομο τουρκικο μορφωμα της Ελληνικης Κυπρου,ουδεποτε εψελισαν τιποτα.Οι λυβιοι 'αδελφοι' ουτε κουβεντα.Ουδεμια επενδυση εγινε απο τους αραβες του κολπου στην Ελλαδα,ενω αντιθετως πακτωλοι επενδυσεων εγιναν στην τουρκια,σκοπια,αλβανια,κοσσοβο.Αυτη η μαζοχιστικη εμμονη μας εχει καταντησει βιτσιο,ενω αντιθετως το ισραηλ ΔΕΝ εχει αναγνωρισει τους τουρκοκυπριους και μαλιστα προσφατα το πεταξε στην μουρη της τουρκιας.Δυστυχως το συμβαν αυτο δεν μας εδωσε την ευκαιρια να διαπιστωσουμε τι θα κανανε οι τουρκαλαδες οταν τελειωνε η κοινη αεροπορικη Ελληνοισραηλινη ασκηση που θα γινοτανε σε περιοχες που οι τουρκοι με τσαμπουκα θεωρουν οτι ειναι δικες τους.
    Υ.Γ. Μην επιχειρησει κανεις να με κατηγορησει για κρυφοεβραιο,γιατι οι θεσεις μου απεναντι τους ειναι απο καιρο γνωστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι Παλαιστινιοι ειναι πρωτιστος σκλαβοι του ισλαμοφασιστικου δογματος που αντιπροσωπευει περιτρανα το καθεστως της Χαμας.

    Οσο πιο γρηγορα καταλαβουμε οτι οι Ισραηλινοι οπως και εμεις (και καθε μη μουσουλμανος) εχουν να αντιμετωπισουν τον κοινο εχθρο του ισλαμοφασιστικου death cult, τοσο καλητερα.

    Μεχρι τοτε ευχομαι το Ισραηλ να κραταει γερα, γιατι απ'οτι φαινεται, οι δικοι μας πολιτικατζηδες δεν προλαβαινουν με την οικονομικοπολιτιστικη αποδομηση της χωρας.

    "... Η ανάγνωση του βιβλίου του Αχμέτ Νταβούτογλου «Στρατηγικό βάθος» (Εκδόσεις Ποιότητα, Αθήνα), που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, καλεί για αλλαγή πορείας 180ο. Η εντύπωση που αποκομίζει κανείς είναι ότι είτε δεν γνωρίζαμε τι πρεσβεύει η τουρκική πολιτική ηγεσία, κάτι που είναι παντελώς απαράδεκτο, είτε θέλουμε να αυτοκτονήσουμε συλλογικά με το να ενταχθούμε πολιτικά σε έναν κόσμο ισλαμικό που θα μας αφομοιώσει και εξαφανίσει. ..."
    ("Νταβουντογλου καλει Χριστοφια: αλλαξε πορεια 180°", http://www.ifestosedu.gr/109%20Νταβούτογλου%20Στρατηγικό%20βάθος.htm)

    - Με τον Παναγιώτη Ηφαιστο, Η «Νταβουτόγλεια» διεθνολογία,
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_9313.html
    - Η 20ετία που οδήγησε στην αποβιομηχάνιση
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/20.html
    
- Π. Κονδύλης, Θεωρία του Πολέμου, 1996 

    - Π. Ηφαιστος, Μεταμοντερνισμός - Εθνομηδενισμός - Αποδομησμός

    - Νικολαος Α. Σταυρου, Πώς στην περίπτωση της Ελλάδας τετραγωνίστηκε ο κύκλος,

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_7718.html
    
- Ν. Λυγερός, Στρατηγική και Δημοκρατία

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κυριε καλεντεριδη μηπως θα μπορούσατε να κάνετε μια λιστα με τουσ γνωστούς τουρκους και την ιδιότητα τους για μας που δεν ξέρουμε τίποτα;



    DIma,δεν εχεις βαρεθεί να είσαι πιο γραφικός και πιο υποκριτής κι απο το ριζοσπάστη ακομα;
    Αλλα είπαμε εσυ και οι νεοΟθωμανοί είστε τα καλύτερα φιλαράκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μπράβο SKAL μπας και ξυπνήσουν μερικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πάντως,εγώ διαβάζοντας τις 2 πρώτες λίστες *γιατί μετά βαρέθηκα), δεν είδα και πολλά Τουρκικά ονόματα. Ίσως τρία ή τέσσερα. Μάλλον προς το Αραβικό ή το Περσικό φέρνουν. Προσέξτε τα λίγο, αν έχετε χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Aπό σελίδα 4, δηλαδή από τον 194ο και μετά είναι όλοι Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν είναι θέμα κολλήματος με τους άραβες ή με τους Ισραηλινούς. Το πρόβλημα είναι πως μέσα στον κυκεώνα της πληροφόρησης με ποιο τρόπο αξιολογεί κανείς τις επιμέρους πληροφορίες και πως τις κατατάσσει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Το έγραψα και αλλού την άσκηση του “soft power” την πρωτοεφάρμοσαν προ είκοσι και πλέον ετών αμερικανοεβραίοι στην Ανατολική Ευρώπη. Ήταν αυτοί που είχαν τους πόρους για να την εφαρμόσουν. Από εκεί και μετά αυτό το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο εφαρμόστηκε σε όλη την Ανατολική Ευρώπη ξανά και ξανά της Ελλάδας μη εξαιρουμένης. Αλλά απ’ ότι φαίνεται η διεξαγωγή αυτών των χαμηλής έντασης ημιένοπλων – ημιειρηνικών συγκρούσεων την διδάχτηκαν και την εφαρμόζουν και οι τούρκοι. Είναι βέβαιο ότι το Ισραήλ δεν μπορούσε να ανεχτεί την ανάδειξη της Τουρκίας σε χώρας «προστάτη» των Παλαιστίνιων αλλά αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος κλειδί που έχει επιφυλάξει για τον εαυτό της η Τουρκία. Και ρωτώ είναι αποδεκτή αυτή η άσκηση εξωτερικής πολιτικής από μέρους μας; Απαντώ αμέσως. Όχι. Τα κράτη είναι σεβαστά. Τα σύνορά τους είναι σεβαστά και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ενέργειες “soft power” που αμφισβητούν έμπρακτα το συνοριακό στάτους. Να θυμίσω εδώ πως είμαστε θύματα ανάλογων περιπτώσεων όπως π.χ. η λαθραία μετανάστευση που είναι ενέργεια «soft power» που από κάποιους χρηματοδοτείται και που αποσκοπεί στην βίαια πληθυσμιακή αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας. Βέβαια το Ισραήλ δεν είναι άμοιρο ευθυνών σε αυτού του είδους την εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική διότι σε παλιότερες εποχές τις οποίες τις προσδιορίζω με ορόσημο τον πόλεμο στην Γεωργία επωφελούνταν το ίδιο με την μεταφορά της αντιπαλότητας της Μέσης Ανατολής στις γειτονιές της Ευρώπης. Και αυτός ήταν και ένας από τους κύριους λόγους της αμερικανικής σπουδής για την δημιουργία μουσουλμανικών κρατών στην Βαλκανική. Δηλαδή το ίδιο το Ισραήλ επωφελήθηκε και χειραγώγησε τέτοιες ενέργειες. Δυστυχώς όσο απάνθρωπο και αν ακούγεται εγώ έχω υποχρέωση να υπενθυμίσω πως σε μας δεν πρέπει να διαφεύγει η μεγαλύτερη εικόνα όλου αυτού του σκηνικού και να παρασυρόμαστε από εύκολες κρίσεις. Η καθημερινή εικόνα των καθημερινών ανθρώπων της Παλαιστίνης που υφίστανται την κτηνώδη βία των Ισραηλινών δεν μπορεί να τραβήξει την προσοχή μας από την μεγαλύτερη εικόνα. Και σε τελική ανάλυση δεν χρειάζεται μονίμως να επικροτούμε ή να καταδικάζουμε κάποιον. Απλά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν για εμάς ένα δίδαγμα των αδιεξόδων που εμφανίζονται αργά ή γρήγορα όταν στην διεθνή πολιτική δεν υπάρχει κανένα ηθικό υπόβαθρο. Και οι δύο πλευρές σ’ αυτή την περίπτωση δεν έχουν κανένα ηθικό έρεισμα και δεν τρέφω καμία απολύτως συμπάθεια για κανέναν τους σε ότι με αφορά προσωπικά.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ναι,έχετε δίκιο.
    Υπάρχουν και 3 από τη "Μακεδονία", μάλλον Αλβανικής καταγωγής. Το Urdun, ποιά χώρα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. * Επεξεργασία δημοσίευσης
    * Διαγραφή δημοσίευσης
    * Αναφέρετε αυτήν την δημοσίευση
    * Απάντηση με παράθεση

    Re: Προφητείες και γεγονότα για ελληνοτουρκικό πόλεμο

    Δημοσίευσηαπό Αριστοτέλης την Τρί Ιουν 01, 2010 7:54 pm
    Σκέφτομαι ότι πίσω από την κόντρα Ισραήλ - Τουρκία μπορεί να κρύβεται το Κυπριακό.

    Το μπορεί το τονίζω. Μία σκέψη κάνω.

    Αυτή την στιγμή πέρα από την Ελλάδα το μόνο κράτος που θα μπορούσε να αντιδράσει σε τυχών ολοκληρωτική κατάληψη της Κύπρου είναι το Ισραήλ, ούτε καν η Ελλάδα.
    Παλιότερα είχα ακούσει ότι η Κύπρος για τους Ισραηλινούς αποτελεί σανίδα σωτηρίας σε περίπτωση που κάτι στραβώσει στην υπεράσπιση της χώρας τους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν Κύπρος είναι ελεύθερη και όχι υπό τουρκικό έλεγχο, ειδικά τώρα που στην τουρκία υπάρχουν, οι ισλαμιστές. (όχι αγαπούν την Κύπρο, αλλά επειδή ως πιο ασθενές κράτος είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί).

    Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι απαραίτητο να στείλει στρατό το Ισραήλ για να βοηθήσει την Κύπρο. Με την παροχή πληροφοριών ή ακόμα και με τα προηγμένα ηλεκτρονικά αντίμετρα, μπορεί να βοηθήσει. Αυτή την στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με την Κύπρο διχοτομημένη, το πλέον ωφελημένο είναι το Ισραήλ, γιατί η Κύπρος είναι σε δυσμενή άρα και πιο εύκολα ελέγξιμη κατάσταση.

    Επαναλαμβάνω ότι αυτές είναι σκέψεις, στην προσπάθειά μου να καταλάβω που είναι το αίτιο γι αυτή την κόντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ναι αλλα απλά αναφέρεται το όνομα τους και η εθνικότητα,οχι ομως και η ιδιότητα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. To Urdun είναι η Ιορδανία.
    Κώστα Κούτα
    μάλλον πλάκα μας κάνεις.
    Είναι οι κατάλογοι των επιβατών του πλοίου, τί περίμενες, να γράφει και την ιδιότητά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ομολογώ ότι ο κ. Καλεντερίδης έχει απόλυτο δίκιο...Κάποιοι πρέπει να αφήσουν τα πολιτικά παιχνίδια να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων καινα κάνουν λίγη από την δουλειά που τους έχει εμπισευθεί να κάνουν η Χώρα...Η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της και εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε λάθος και απροσεξία... Άψογη δουλειά κ. Σάββα , για άλλη μια φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μα αναφέρεστε σε βαθεα κράτη και την εμπλοκή τους στο θέμα,μας δίνετε τα 546 ονόματα και όλα καλά.
    Και ρωτάω εγώ ο(πραγματικά)ανίδεος...
    Τι να μου κάνουν έμενα 546 ονόματα και εθνικότητες οταν δεν ξερω τις ιδιότητες των!
    Μπορεί δηλαδή σε αυτά τα 546 ονόματα να υπάρχουν 15 πράκτορες της ΜΙΤ,150 γκρίζοι λύκοι κλπ μόνο που εγω δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω για'δεν τους ξερω!
    Και σας ξανα ρωτάω,μπορείτε να κάνετε ένα φιλτράρισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κώστα, υπάρχουν περίπου 350 Τούρκοι, οι περισσότεροι νεαροί, που συμμετέχουν σε μια επιχείρηση στη Γάζα.
    Στην Τουρκία δεν υπάρχει κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Όλοι αυτοί, επί βδομάδες, άφησαν τις 'δουλειές' τους και συμμετείχαν σε μια αποστολή, που κόστισε συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο δολλάρια (μόνο το Μαβί Μαρμαρά).
    Χρειάζεται να δεις και τις ταυτότητές τους για να πειστείς;
    Τέλος πάντων, σήμερα αρκετοί Τούρκοι δημοσιογράφοι λένε ανοικτά ότι η επιχείρηση αυτή ήταν σχεδιασμένη και χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε παιδιά μην περιμένετε μερικοί να δείτε και μπλουζάκια με το λογότυπο της ΜΙΤ ή των γκρίζων λύκων για να καταλάβουμε τι γίνεται.Φιλικά το λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κε Καλλεντερίδη,

    Μου αρέσει που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι βλέπουν και ακούν στα "έγκυρα" ΜΜΕ. Λες και δεν ξέρουν... πχ ΑΛΤΕΡ χθες: απορρούσαν γιατί η Κύπρος απαγόρευσε τον απόπλου πλοίων ανθρωπιστικής βοήθειας. Δεν ήξεραν! Ούτε καν αναφέρθηκαν αν και ήταν ήδη γνωστοί οι λόγοι.

    Πιστεύω ότι οι Ισραηλινοί έκαναν λάθος που εισέβαλαν στο πλοίο όχι γιατί ήταν σε διεθνή ύδατα αλλά γιατί έπεσαν στην παγίδα της Άγκυρας. Βέβαια ίσως οι Ισραηλινοί να ήθελαν εσκεμένα να βγάλουν το πιστόλι να σκοτώσουν τη μύγα, ώστε η Άγκυρα να λάβει το μήνυμα.
    Το θέμα είναι ότι τα οφέλη για την Άγκυρα ήταν πολλαπλά.

    Το παράξενο είναι το ότι "έτυχε" το περιστατικό να συμπέσει με την άσκηση Μίνωας και την επίσκεψη του ισραηλινού ΑΓΕΑ.
    Και εμπόδισαν ως ένα βαθμό τη σύσφιξη των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων... προσωρινά.

    Όσο για τους Τούρκους μου αρέσει που έχουν αγριέψει.... Είπε ο γαίδαρος τον πετεινό κεφάλα!

    Μου αρέσουν και οι δίαφορες ΜΚΟ, ΠΑΜΕ, κτλ, κτλ... Την επόμενη φορά να κάνουν και μία ανάλογη κίνηση για το Κουρδιστάν... να το λένε Free Kurdistan
    Για να δούμε τι θα λένε τότε οι Τούρκοι για τρομοκράτες ... και πως θα αντιδράσουν....

    Στο γεωπολιτικό σκηνικό πιστεύω ότι για το Ισραήλ το μόνο αντίβαρο στην νέα Οθωμανική "δημοκρατία" είναι η σύσφιξη σχέσεων σε διάφορους τομείς με την Κύπρο και την Ελλάδα, και άλλων ανταγωνιστικών χωρών της Τουρκίας, πχ Αρμενία. Η Τουρκία αισθάνεται αρκετά δυνατή ώστε δεν έχει ανάγκη το Ισραήλ. Βέβαια οι μεταξύ τους εμπορικές και αμυντικές σχέσεις δεν μπορούν να κοπούν άμεσα. Θα περάσει κάποιος καιρός. Και εκεί πρέπει η Ελλάδα να αρπάξει την ευκαιρία να γεμίσει το κενό και να αποκομίσει πραγματικά οφέλη σε όλους τους τομείς (διπλωματία, άμυνα, τουρισμός, εμπόριο, κτλ).
    Άλλωστε όπως είπε και ο Κύπριος πρόεδρος πάνω από όλα είναι τα εθνικά συμφέροντα... όπως πράγματι κάνουν οι Τούρκοι, οι Ισραηλινοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Ρώσοι, Κινέζοι, κτλ, κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 541 συνολικά άτομα
    - 193
    = 348 άτομα με ένδειξη TC (σημαίνει Turkish Cypriot ή απλά Turkish?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ζητείται Έλληνας ακτιβιστής...

    για την Ίμβρο, το Πόντο, τη Τένεδο, τη Κωνσταντινούπολη, τη σκλαβωμένη Μακεδονία, τη Βόρειο Ήπειρο, την Ιωνία, την Ανατολική Ρωμυλία κλπ.

    Υπάρχει κανείς για τις επάνω περιοχές; (μπορει να ξεχασα και καμία)

    Δεν κόβεται τα ταξιδακια στη Γαζα και να πατε ακριβως δίπλα σας;

    Εκει που βαράει η Ελληνική ψυχή και παραμένει σκλαβωμένη;

    Άντε γεμίσαμε συναισθηματίες. Ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας προβλήματα και μετά ας πάμε να λύσουμε και των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εδώ λένε οι συναισθηματίες για τους Έλληνες στο Αφγανιστάν να φύγουνε, να μην πολεμήσουνε το πόλεμο άλλων...

    Το ίδιο δεν είναι και σε αυτήν την περίπτωση;;;;; γιατί να λύσουνε τα προβλήματα των άλλων;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. TC=Türkiye Cumhuriyeti (τουρκικη τζαμαχιρια/δημοκρατια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κυριε καλεντεριδη συγγνώμη κιόλας αλλα ολα αυτα που λέτε καθώς επίσης και το άρθρο δεν ειναι τίποτε αλλο παρα συνομωσιολογια...
    τι πάει να πει άφησαν τις δουλειές τους; δηλαδή συγγνώμη αλλα οσοι κατεβαίνουν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν για το οτιδήποτε,δεν αφήνουν τις δουλειές τους; Η οργανωση μιας διαδηλωσης δεν στοιχιζει χρηματα;
    Αρα λοιπον,άδικοι οι χοντροί τίτλοι.
    Αν δεν υπάρχει κάποιο άτομο του οποίου το ονομα παραπέμπει σε "γνωστό" ,τοτε ναι έχετε το δικαίωμα να λέτε οτι θέλετε,οταν ομως άπαντες ειναι απλοί πολίτες,τοτε να με συχωράτε αλλα πρόκειται για φασισμό.
    Εξάλλου η μοσαντ πρώτη θα φώναζε για πράκτορες,παρακρατικούς κλπ,απεναντίας προσπαθεί το Ισραήλ να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τελικά κάτι μακάκες κομμουνιστές(ακτιβιστές) ,συμπαρατάχθηκαν και έκαναν την φασιστική Τουρκία υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!!
    Αυτούς τους ηλίθιους δεν τους είδα ποτέ να ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων,των Βορειοηπειρωτών και των Ελλήνων των Σκοπίων!!!
    Είναι βλάκες ή πράκτορες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "....Τελικά κάτι μακάκες κομμουνιστές(ακτιβιστές) ,συμπαρατάχθηκαν και έκαναν την φασιστική Τουρκία υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!!
    Αυτούς τους ηλίθιους δεν τους είδα ποτέ να ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων,των Βορειοηπειρωτών και των Ελλήνων των Σκοπίων!!!
    Είναι βλάκες ή πράκτορες;...."

    Μα φυσικά και δεν το κάνουν για να μην τους πουν Εθνικιστές ή Εθνίκια (βγάλαν και λέξη τα καθίκια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο Ερντογάν φέρθηκε πολύ έξυπνα αλλά δυστηχώς όχι τόσο όσο θα έπρεπε όταν έχει απέναντι τον Ισραηλινό...Τη πάτησαν και οι δύο αλλά το χειρότερο είναι ότι εμείς οι υπόλοιποι θα δούμε τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Θεσσαλονίκη
    Προσωπικά άν ήμουν Ισραήλ θα προτιμούσα να είχα ως "ηγεμόνα" των Ισλαμιστών την Τουρκία παρά το Ιράν,Ιράκ ή Αφγανιστάν.
    Απο την άλλη οι Τούρκοι τα έχουν "ψιλοσπάσει" με τους Αμερικανούς, οπότε μπαίνουν έτσι ξανά στο παιχνίδι. Έφαγαν την χλαπάτσα με την ακύρωση του "ανδριάντα του Κεμάλ" στην Αργεντινή.
    Θέλουν να βγάλουν απο πάνω τους το "άγος" απο τις γενοκτονίες, ώστε να έχουν και ένα έρεισμα πρός όποιους φορείς τους "στριμώχνουν" για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Απο την άλλη ήταν μόλις το 1976 που στην επιχείρηση "Έντεμπε" συνεργάσθηκαν οι Ισραηλινές υπηρεσίες με τους Παλαιστίνιους, οπότε έχουμε δείγματα γραφής απο "ανίερες συμμαχίες".
    Ταυτόχρονα ήταν σε εξέλιξη η ελληνοισραηλινή άσκηση "Μίνωας 2010" που δεν νομίζω ότι χαροποίησε ιδιαίτερα τους Τούρκους, έβαλαν και στο παιχνίδι την Κύπρο. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη Ερντογάν που θέλει το μισό Αιγαίο (τουλάχιστον), υπήρχαν και Έλληνες σε άλλα πλοία στην αποστολή (οπότε εδώ "βολεύει" να το παίξουν "καρντάσια". Υπάρχει η πίεση πλέον απο τα Μ.Μ.Ε. και τον κόσμο για τον ορυκτό πλούτο και δεν είναι ένα θέμα που το συζητούσαμε μερικοί "γραφικοί" μεταξύ μας.
    Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν περίμεναν οι Ισραηλινοί να διανύσουν ακόμη 10 μίλια ώστε να είναι στα δικά τους χωρικά ύδατα. Θα ήταν εξίσου αποτελεσματική η επιχείρηση απο πλευράς των ισραηλινών κομμάντος. 60 - 70 μίλια δεν είναι απόσταση που διανύεται σε χρόνο dt.
    Βολεύει ....πάρα πολύ τους Τούρκους το συγκεκριμένο περιστατικό και είναι πολύ χοντροκομμένο για να είναι λάθος εκ μέρους της ισραηλινής πλευράς.
    Είναι πάρα πολλά τα "τρυγόνια" που χτυπιούνται με τον συγκεκριμένο "σμπάρο"....too true to be good ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.