29/6/10

Σερβία: Μέσος Μισθός στα 320 Ευρώ



Σύμφωνα με πληροφορίες του «Makfax» που αναδημοσιεύει ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Σερβίας, το μέσο καθαρό εισόδημα στη Σερβία ανήλθε στα 33.463 δηνάρια ή 320 ευρώ.



Όπως ανακοινώθηκε, το μέσο εισόδημα στη Σερβία συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των εισφορών που καταβλήθηκαν το Μάϊο, ανέρχεται (μικτά δηλαδή) στα 46.454 δηνάρια ή 444, 5 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέσο καθαρό εισόδημα του Μαΐου στη Σερβία έχει βελτιωθεί κατά 3,7 τοις εκατό σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, ενώ η ονομαστική του τιμή ανήλθε στα 7,6 τοις εκατό από πέρσι.

8 σχόλια:

  1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκει θελουν να μας φτασουν και οι εγχωριοι νταβατζηδες με τους "νεοφιλελευθερους" εκπροσωπους τους, για να γινουμε πιο "ανταγωνιστικοι" και η χωρα μας πιο "ελκυστικη" σε επενδυσεις. Εχετε προσεξει πως ωραιοποιουν τις λεξεις παραμυθιαζοντας τον απλο πολιτη, οτι το μελλον του ειναι το "ελαστικο" ωραριο και οι "ευελικτες" συμβασεις εργασιας, ενω στην ουσια πισω απο τις κουβεντες τους κρυβεται ο μεσαιωνας που θελουν να επιβαλλουν?
    Ο Ομπαμα στην Αμερικη γιατι αλλαξε ροτα και καταλαβε οτι αγορα χωρις κανονες και χωρις κρατικη παρεμβαση κατα τα προτυπα του Κευνς, θα εχει δυσαρεστα επακολουθα για την κοινωνικη ισορροπια?
    Σκατα στον ταφο σας νεοφιλελευθερα κορακια.....
    Η μεγαλυτερη πληγη για την ανθρωποτητα ειναι η κυριαρχια του σημερινου νεοφιλελυθερου μοντελου που βαζει πανω απόλα το οικονομικο συμφερον χωρια ταυτοχρονα να μεριμνει οπως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ σε μια συγχρονη κοινωνια, για την κοινωνικη γαληνη και ευημερια.
    Το ζητημα για εναν οποιοδηποτε οργανισμο δεν ειναι το πως θα αποδωσει μονο μεγαλυτερα κερδη στους μετοχους, που εχει γινει πλεον αυτοσκοπος με καθε μεσο, θεμιτο ή αθεμιτο (βλεπε κερδοσκοπια, απολυσεις κ.α), αλλα το πως θα παραγει προιοντα και υπηρεσεις χρησιμες στην κοινωνια, γιατι μετα το κερδος θα ερθει ουτως ή αλλως απο μονο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλετε να πειτε οτι υπαρχουν και χειροτερα και οτι θα πρεπει να καθομαστε στ'αυγα μας;Τετοιου ειδους τρικακια μονο ο κυβερνητικος εκπροσωπος θα μπορουσε να χρησιμοποιει.Κατα τα αλλα εξακολουθουμε να φτυνουμε τον ΓΑΠ για τις πολιτικες του επιλογες.ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ.Ωραια τακτικη ισορροπιων χρησιμοποιει το ιστολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα 454,25 ευρώ βρίσκεται το μηνιαίο επίδομα ανεργίας στην περήφανη χώρα μας. Και μετά από έναν χρόνο, σε ξεχνάνε τελείως.

    Αν κάποιος δεν βρίσκει δουλειά με τίποτα, ακόμα και τα 320 ευρώ καθαρά είναι ποσό που σου προσφέρει τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΨΗ "ΜΠΑΚΛΑΒΑ" ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Ακρίτας
    Πολύ το φοβάμαι αυτό. Ετσι όμως λέει (!!!) θα γίνουμε ανταγωνιστικοί-σκλάβοι.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να ανταγωνιστουμε μισθους των 320 ευρω, θα πρεπει οι δικοι μας να μην ξεπερναν τα 400 ευρω. Προβλεπω συντομα να πεφτουν οι μισθοι στα 400 στον ιδιωτικο τομεα και καμια 800-900 μεσο ορο στον δημοσιο τομεα. Τεσπα, με ο,τι παραξουμε, αφου πρωτα πληρωσουμε φορους, με ο,τι μεινει θα ζησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.