4/6/10

Απο τις 620 συναντήσεις του Χριστοφοράκου οι 356 έγιναν με την οικογένεια Μητσοτάκη. Τί περιμένουν επιτέλους για να παραιτηθούν;


Από τις 620 συναντήσεις του κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα, που πραγματοποιήθηκαν από το 1999 έως το 2007, οι 356 έγιναν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη!
Το εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο προέκυψε από την λεπτομερή απογραφή του ημερολογίου της κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens, την οποία έκανε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.
Αναλυτικά, σύμφωνα με το ημερολόγιο της κυρίας Τσακάλου:
-Ο κ. Κώστας Μητσοτάκης έχει 23 συναντήσεις και 98 επαφές, σύνολο 121.
-Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 30 συναντήσεις και 60 επαφές, σύνολο 90.
-Η κυρία Μαρέβα Γκαμπόφκι, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε λιγότερες συναντήσεις, 2, αλλά τηλεφωνικές επαφές 30.
-Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είναι δεύτερη μετά τον κ. Κώστα Μητσοτάκη με 30 συναντήσεις, 72 επαφές, σύνολο 102.
-Η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη έχει 4 συναντήσεις και 14 επαφές.
-Η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη έχει μόνο 4 επαφές.

Ο κ. Πέτρος Δούκας, έχει 10 συναντήσεις και 45 επαφές και ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης έχει 17 συναντήσεις και 30 επαφές, σύνολο 47.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Βουλγαράκης κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή είχε ισχυριστεί ότι συναντήθηκε με τον κ. Χριστοφοράκο μόνο δύο- τρεις φορές στο γραφείο του στο υπουργείο, όχι κατ’ ιδίαν και τίποτε άλλο πέραν αυτών…
Επιπλέον, από τις προσωπικές σημειώσεις της κυρίας Τσακάλου προκύπτουν συναντήσεις του κ. Χριστοφοράκου με τον κ. Τάσο Μαντέλη από το 1999 έως και τις 13/1/2004, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, καθώς και 35 επαφές με τον κ. Μιχάλη Λιάπη.
Στο τέλος της καταγραφής του ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε: «Ο κ.Σουφλιάς έχει τις λιγότερες επαφές, e-mail Ταζαδάκη προς Χριστοφοράκο, θέμα μετρό Θεσσαλονίκης, «ο διαγωνισμός για το μετρό είναι μάλλον χαμένος για την κοινοπραξία μας». «Το θέμα μπορεί να λυθεί πια μόνο με πολιτική παρέμβαση», λέει το e-mail το οποίο είναι σημειωμένο. Ρεγκούζας: Συναντήσεις δεν είχε αλλά είχε επαφές. Από το 2001 είχε ελάχιστες, αλλά από το 2005 και μετά πάρα πολλές. Μέχρι και ο κύριος Ισίδωρος Κούβελος είχε! Ο κύριος Αντώναρος περισσότερο είχε επαφές για την ονομαστική εορτή του τύπου «ευχαριστώ για το δώρο», τηλεγράφηματα και ανταλλαγές ευχών. Θα τα καταθέσω αυτά. Ο κύριος Παπαθανασίου λιγότερες, 27 στο σύνολο και όταν ήταν κυβέρνηση φυσικά. Ο κύριος Μαντέλης… Θα τα καταθέσω όλα, κύριε Πρόεδρε. Έχουμε μία συχνότητα επαφής που είναι πάρα πολύ σημαντική η οποία αν αναχθεί και στο επίπεδο των δημοσίων σχέσεων, θεωρώ ότι έχει άμεση σχέση».

Επιστολή που «καίει» Κυριάκο
Η αριθμητική καταγραφή των συναντήσεων του κ. Χριστοφοράκου με πολιτικούς, έτσι όπως προκύπτει από το ημερολόγιο της κυρίας Τσακάλου, αποκαλύπτει τις στενές επαφές του πρώην Mr Siemens και με τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, δεν ήταν όμως το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο που προέκυψε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής. Συγκεκριμένα, υπήρξε κατ’ αντιπαράθεση εξέταση των κ. Ρούντολφ Φίσερ, οικονομικού διευθυντή της SIEMENS από το 2005 έως το 2007 και γενικού διευθυντής έως το 2009 με την κυρία Τσακάλου.
Τα μέλη της επιτροπής έβαλαν τους δύο μάρτυρες να εξηγήσουν μια επιστολή προς τον κ. Χριστοφοράκο με ημερομηνία 25/1/2008, αφού δηλαδή ο δεύτερος είχε αποχωρήσει από την εταιρεία. Η επιστολή την οποία υπογράφει η κυρία Τσακάλου αναφέρει «Κύριε Χριστοφοράκο ο κ. Φίσερ μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η “SIEMENS ΑΕ” δεν αναλαμβάνει καμία δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Καθώς επίσης την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Διονύσης Μιχαλόπουλος εκ μέρους της Fujitsu SIEMENS».
Η κυρία Τσακάλου είπε πως συνέταξε το κείμενο καθ΄ υπόδειξη του κ. Φίσερ ενώ ο Γερμανός ανέφερε ότι «Το θέμα είναι ότι υπήρξαν κάποια τιμολόγια τον Ιανουάριο του 2008 που είχαν προκύψει, που τα συζήτησα με την κυρία Τσακάλου, η οποία μου διευκρίνισε ότι επρόκειτο για κάποια συνεννόηση που υπήρχε με τον κ. Χριστοφοράκο και κάποιον πολιτικό επ’ αυτών των τιμολογίων που ήταν να πληρώσουμε. Εφόσον ήταν κάποια συμβόλαια τα οποία δεν ήταν στα συνήθη τιμολόγια της SIEMENS διότι επρόκειτο για κάποια δωρεά προφανώς, αποφάσισα να μιλήσω με τους υπεύθυνους γι’ αυτήν τη διαδικασία της δωρεάς. Εφόσον εγώ δεν είχα καμία σχέση με τον κ. Μητσοτάκη και δεν υπήρχε καμία συμβατική σχέση με τη SIEMENS, απάντησα και είπα ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποια πληρωμή, κάποια τιμολόγηση πραγμάτων που δεν εμπίπτουν σε κάποιες συμβατικές συμφωνίες με τη SIEMENS, οπότε ουσιαστικά μίλησα με την κ. Τσακάλου και υπέγραψε εκείνη. Θα μπορούσα φυσικά να υπογράψω κι εγώ. Ίσως θα έπρεπε να υπογράψω εγώ αντί της κυρίας Τσακάλου, δεν είναι θέμα, αλλά η απάντησή μας ήταν σαφής, ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε πληρωμή που δεν είναι εντός των συμβατικών συμφωνιών της SIEMENS με άλλους».
Κατά την κα Τσακάλου, τέλος, ο κ. Φίσερ την είχε ενημερώσει σε έντονο ύφος ότι κινδυνεύει η ζωή της…
www.protothema.gr
www.antinews.gr

8 σχόλια:

  1. Δεν το πιστεύω η Αγία οικογένεια τέτοια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διώξτε τους! Οχι άλλη ανοχή!
    Οχι άλλους εφιάλτες.
    Ολα απ' την αρχή ξανά!
    Και προσοχή: Οχι στον Καλλικράτη της ανακύκλωσης!
    Οικονομικός έλεγχος πρώτα σε όλη την τοπική αυτοδιοίκηση, κι έπειτα σχέδια ανασυγκρότησης και εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδέρφια μόνο με βουντού και μαύρη μαγεία ψοφάν τούτοι.
    Δεν υπάρχει λύση.
    Θα μας θάψουν όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οικογένεια Βρυκολάκων...ποιοι τους ψηφίζουν ακόμα?
    Αυτός αν δεν δει τη κόρη του πρωθυπουργό δεν τα τινάζει..μην ελπίζετε! Άλλωστε για άνθρωπος μπορεί να ναι μεγάλος σε ηλικία(92 χρονών) αλλά για βρυκόλακας είναι ακόμα βρέφος!(συμφορά μας).
    Ευτυχώς η επιστήμη κατάφερε να φτιάξει -μετά από χρονοβόρες και επίπονες έρευνες- το πρώτο αποτελεσματικό όπλο εναντίον του..και το όνομα αυτού:
    Antonis Highlander Samaras Mitsotakokiller.
    Το απόλυτο υπερόπλο που έχει κατατροπώσει την οικογένεια βρυκολάκων δύο φορές. Αντέχει σε βουντού επίτιμου, σε βρυκολακίστικα οικογενειακά χαμόγελα, σε ντολμαδάκια Μαρίκας, σε βλέμμα Κυριάκου, σε φιλοδοξίες Ντόρας και σε πολλά άλλα. Χίλιες φορές πιο αποτελεσματικό από σκόρδα,φως,αγιασμό, σταυρό και σφαίρες ασημιού.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο και να το ψάχνουμε στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήγουμε,όλοι στα σκατά χωμένοι ήταν-είναι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλύτερα να αρχίσουν καριέρα στην ποδηλαδία.

    Δεν είναι δυνατόν, είναι απίστευτο, δεν μπορεί να γίνει
    Έτσι νόμιζα και 'γω. Πέρυσι όμως ο Στέλιος Βάσκος κατάφερε να κάνει το ακατανόητο: Τρίκαλα - Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη με ποδήλατο, περίπου 1350 χλμ χωρίς καμία στάση, διασωληνωμένος για μετάδοση των βιορυθμών του και για τις σωματικές του ανάγκες. Επειδή τα ΜΜΕ δεν μας τα λέμε αυτά τα πράγματα, δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν και ότι δεν γίνονται. Ο άνθρωπος είναι φαινόμενο αντοχής. Η αποστολή που τον συνοδεύει με αυτοκίνητα είναι περισσότερο κουρασμένη από τον ίδιο τον ποδηλάτη. Διαβάστε παρακάτω στο ellinikesaxies.blogspot.com, ο άνθρωπος δεν κατεβαίνει από το ποδήλατο ούτε για ένα λεπτό. Ξεκίνησε πολύ πριν από τριάντα σχεδόν ώρες από τα Τρίκαλα, πήγε μία βόλτα μέχρι τη Σόφια Βουλγαρίας, περναέι τώρα από Φιλιππούπολη, κατευθύνεται προς Τουρκία, και έχει μόνο ακόμα 40 ώρες μπροστά του να ποδηλατήσει μέχρι τα Τρίκαλα, χωρίς καμία στάση. Σιγά τα λάχανα. Ε; Μα γίνονται αυτά τα πράγματα; Μα ποιος είναι, ο Θεός του ποδηλάτου; Μάλλον.
    Ελπίζουμε όταν ξαναμπεί στην Ελλάδα να μην τον βάλει η τροχαία καψόνι πάλι να κάνει χιλιόμετρα παραπάνω, όπως τον έβαλαν στον νομό Σερρών. Ελπίζουμε επίσης να μην τον βασανίσουν οι Τούρκοι πάλι φέτος με καθυστερήσεις. Ένα ποδήλατο καβάλησε ο άνθρωπος, ένα ποδήλατο, όχι τάνκς. Αφήστε τον να μαζέψει κανένα φράγκο για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες. Γαϊδουράνθρωποι ανεγκέφαλοι κακοκρατικοί της Ελλάδος και της Τουρκίας, ακόμα και ένα ποδήλατο φοβάστε; Αφήστε τον άνθρωπο να τρέξει, κουβαλάει και τις σημαίες των τριών χωρών. Για όλους τρέχει. Ο αθλητισμός και η φιλανθρωπία δεν έχουν σύνορα, είναι πανανθρώπινες αξίες.
    Και τώρα να σταματήσει, έχει κάνει μία τεράστια απόσταση και ένα τεράστιο άθλο. Είναι φυσικά αδύνατον να κάνει ολόκληρη τη διαδρομή. Μιλάμε για συνολικά πάνω από 70 ώρες με τις σημερινές συνθήκες. Ανέβα κατέβα τα βουνά, άυπνος και χωρίς καμία στάση ούτε για λίγο, είναι αδύνατον. Το καλύτερο κατά την άποψή μας θα ήταν να κάνει μία μεγάλη στάση, και να συνεχίσει αργότερα. Όμως, ίσως ούτε αυτό να είναι δυνατόν, μετά από τέτοια μεγάλη κόπωση.
    Καλή δύναμη Πανέλληνα Στέλιο Βάσκο, ότι έχει κιόλας καταφέρει είναι απίστευτο ! Είμαστε όλοι μαζί σου !
    ellinikesaxies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν τους πιάνει τίποτε αυτούς ακόμη και αν σκοτώσουν άνθρωπο μπροστά στα μάτια μας θα βγουν τα ΜΜΕ τους και θα πουν ότι πέθανε από καρδιά και σίγουρα πολλοί θα το πιστέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οτι και να λέμε εδώ, οι Μητσοτακαίοι έχουν την Κρήτη και την Ευρυτανία με το μέρος τους και θα συνεχίσουν να κάνουν οτι θέλουν....


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.