24/6/10

«Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να ανταμώσει και πάλι με την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ...

Τουρκία: Δηλώσεις Αχμ. Νταβούτογλου στο Φόρουμ της Κωνσταντινούπολης, με πολλαπλές αναγνώσεις

«Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να ανταμώσει και πάλι με την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θεωρεί ότι η Διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και ότι το κοινό ανακοινωθέν της «θα φωτίσει το μέλλον».

«Η Τουρκία στοχεύει σε σχέσεις που θα βασίζονται στην στρατηγική συνεργασία με τους γείτονές της», είπε ο Τούρκος υπουργός στο Φόρουμ Συνεργασίας και Αλληλεγγύης Δήμων των Βαλκανικών Χωρών, το οποίο διοργανώθηκε από το Δήμο του Μπαϋράμπασα Κωνσταντινούπολης.

«Θέλουμε οι σχέσεις μας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία να γίνουν σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας. Θέλουμε να φθάσουμε στο σημείο, που φθάσαμε και με την Ελλάδα, όπου εντός μιας ημέρας υπογράψαμε 22 συμφωνίες», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

«Ελάτε να οικοδομήσουμε εκ νέου τα Βαλκάνια γύρω από τις πόλεις μας. Να επισκευάσουμε τα ιστορικά μνημεία μας. Το να μιλάμε για ιστορία των Βαλκανίων, σημαίνει ότι μιλάμε για την ιστορία των βαλκανικών πόλεων. Αν δεν κατανοήσουμε την ιστορία των βαλκανικών πόλεων, δεν είναι δυνατό να κατανοήσουμε την ιστορία των Βαλκανίων, αλλά και το μέλλον των Βαλκανίων», είπε απευθυνόμενος στους δημάρχους πολλών βαλκανικών πόλεων που είχαν συγκεντρωθεί στο Φόρουμ.

«Η ιστορική περιπέτεια των Βαλκανίων έχει αποτυπωθεί στην περιπέτεια των πόλεων», είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Είναι η περιπέτεια της Κωνσταντινούπολης, της Αδριανούπολης, της Θεσσαλονίκης, των Σκοπίων, της Φιλιππούπολης, της Κωστάντζας, του Βελιγραδίου, του Σεράγεβου και της Πρίστινα. Εάν δεν αντιληφθούμε το παρελθόν των πόλεων αυτών, δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε το μέλλον των Βαλκανίων», πρόσθεσε.

«Οι Δήμαρχοι των πόλεων αυτών δεν υπηρετούν μόνο τη δική τους πόλη, αλλά διαμορφώνουν και το μέλλον των Βαλκανίων που είναι η γεωγραφία όλων μας», είπε ο κ. Νταβούτογλου.

«Όποιες αποφάσεις κι αν λάβουν οι πολιτικοί ηγέτες στις πρωτεύουσες των χωρών τους, στην πραγματικότητα αυτοί οι οποίοι θα τις υλοποιήσουν είναι οι τοπικές αυτοδιοικήσεις», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός και τόνισε ότι «όσα ωραία μηνύματα και αν στείλουμε, εάν αυτοί που ζουν στις πόλεις και προέρχονται από διαφορετικές εθνικότητες και θρησκευτικές ρίζες δεν τα ενστερνισθούν,θα μείνουν έωλα».

«Αντίθετα, εάν τα μηνύματα αυτά υιοθετηθούν από τους δημάρχους στην καθημερινή ζωή και στους δρόμους, τότε και μόνο τότε μπορούμε να οικοδομήσουμε το μέλλον των Βαλκανίων και την ειρήνη», κατέληξε.-
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

18 σχόλια:

  1. θράσος το μεμέτι... θράσος.

    Αλλά με τον φαιδρό τον δικό μας τι να περιμένεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη Βασιλεύουσα και τη Συμβασιλεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας θέλει να ενώσει ξανά ο Νταβούτογλου πιστός στο δόγμα του! Με τον ΓΑΠ πρωθυπουργό δεν θα δυσκολευτεί και πολύ...

    Πενθεσίλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι παίζει στην Θράκη γύρο από τούς δημάρχους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο τετοια σκατοφατσα,αλλα να ακους και αλλα να περιμενεις!Και πρωτα -πρωτα ποιος εχει εμπιστοσυνη,σε αυτα που λει ο χοτζας!Οθωμανικο καταλοιπο .Τι εχουν προσφερει αυτοι μεχρι τωρα στην Βαλκανικη οντοτητα!Μονο διχασμο!Αυτη ειναι η νεα τουρκικη αποψη "οικοδομησης του μελλοντος των Βαλκανιων".Δειτε δε και τα καθημερινα τους εργακαι συμπεριφορες!"Φοβου τους Δαναους,φεροντας δωρα ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ πάλι θέλω το πενηντάρι βλήμα του Μπαρέτ να συναντήσει ένα συγκεκριμένο κεφάλι που μας έχει σπάσει τα κάκαλα με τις γεωπολιτικές παπαριές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Ελάτε να οικοδομήσουμε εκ νέου τα Βαλκάνια γύρω από τις πόλεις μας. Να επισκευάσουμε τα ιστορικά μνημεία μας. Το να μιλάμε για ιστορία των Βαλκανίων, σημαίνει ότι μιλάμε για την ιστορία των βαλκανικών πόλεων. Αν δεν κατανοήσουμε την ιστορία των βαλκανικών πόλεων, δεν είναι δυνατό να κατανοήσουμε την ιστορία των Βαλκανίων, αλλά και το μέλλον των Βαλκανίων»
    Και… ως ποιό βάθος χρόνου -ρε μάγκα μεμέτη- δεν μας είπες. Ως της «τουρκοκρατίας», ως του Βυζαντίου, ως τους Ελληνιστικούς χρόνους… ως πού;!
    Ούτε κι’ ως πού εννοείς τα βαλκάνια -πάλι- δεν μας είπες!
    Να επισκευάσουμε τα μνημεία μας και της Μικρασίας, δηλαδή του Πόντου και της Σμύρνης και της Καππαδοκίας και τ’ άλλα μας.
    Ν’ αναστήσουμε και τους σφαγμένους… μια που δεν αναγνωρίζετε γενοκτονίες… Άϊ «σιχτίρ» στο τέλος-τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το δόγμα "στρατηγικής συνεργασίας" κατά Νταβούτογλου συνάδει εννοείται με το νεο-οθωμανικό επεκτατισμό της Τουρκίας... ας μην το ξεχνάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τὸ ἑλληνικὸ μπάχαλο συνεχίζεται, χωρὶς νὰ μᾶς φταίει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Πενθεσίλεια

    >Με τον ΓΑΠ πρωθυπουργό δεν θα δυσκολευτεί και πολύ...<

    Έχω πάψει να ασχολούμαι με τα κόμματα εδώ και καιρό και δεν μπαίνω σε κομματικές συζητήσεις.

    Όμως, απόψεις όπως η παραπάνω, δείχνουν τουλάχιστον ανωριμότητα. Δηλαδή, αν δεν ήταν ο ΓΑΠ και ήταν ο ΚΑΚ, ή ο ΑΚΣ (Σαμαράς), δεν θα δυσκολευόταν; Αυτά μας φάγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηθελα να ξέρω πόσο σύντομα θα ακούσουμε για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης ; Σίγουρα όχι με αυτό τον όρο αλλά με έναν πιο ευγενικό περιτύλιγμα και με πια πιο διπλωματική προσέγγιση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ο Τούρκος δεν έλεγε "στρατηγική συνεργασία" αλλά απλά συνεργασία ή ακόμη και δημιουργική συνεργασία δεν θα είχε κάτι θετικό η φράση; Μα να είναι μόνο αυτό το κακό!
    Αχ και να ήταν εκεί παρών αντί του ταξιδιώτη χωρίς αποσκευές ΓΑΠ, ο Κύριος Νεοκλής Σαρρής...!
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ φίλτατε Αχμετάκο,

    Και εμείς οι Έλληνες, -(πλην των Δραγώνα, Ρεπούση, Κουλούρη, Λιάκου, εντ κόμπανυ)-, το θέλουμε πολύ αυτό!

    Να κυματίσει πάλι στην αρχαία συνοικία των Ταταούλων η Ελληνική Σημαία, όπως τότε το 1920, όταν φάνηκε ο μακαρίτης ο πατέρας μου στο δρόμο τους με την στολή του του Έλληνα Στρατιώτη !

    Τότε ακούστηκε μια φωνή .... Έλληνας Στρατιώτης .... , και αμέσως σημαιοστολίστηκαν όλα τα σπίτια των Ταταύλων με την Γαλανόλευκη!

    Να ψαλλεί πάλι στην Μεγάλη του Θεού Εκκλησία της Αγίας Σοφίας το "Τη υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια"!

    Καθώς οι Έλληνες διαθέτουν βραχεία μνήμη και δεν είναι μνησίκακοι, εσείς οι θρασύδειλοι παλιομασκαράδες, βιαστές, δολοφόνοι και άρπαγες κακούργοι τουρκαλάδες, θα περνάτε ζωή και κόττα!

    Το κράτος σας μπορεί, αν θέλετε βέβαια, να περιοριστεί κάπου γύρω από την Άγκυρα.

    Οι υπόλοιποι λαοί της Μικράς Ασίας θα μπορούν να ζήσουν επιτέλους ελεύθεροι.....

    Τι ωραία που θα ήταν .... !!!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ηδονές ανείπωτες οι ΡεπουσοΔραγωνοΔιαμαντοπουλοΜαριέτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να ανταμώσει και πάλι με την Κωνσταντινούπολη»

    No problem, αρκεί να πάψει η Ασία να κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο πονηρός Τουρκομογγόλος κάνει καλά τη δουλειά του.
    Εμείς πρέπει να αγρυπνούμε όχι για τους Τουρκομογγόλους, αλλά για τους έμισθους λακέδες μας(πχ Διαμαντο-δραγωνο-ρεπούσηδων και όχι μόνο).
    Επειδή το ποτήρι έχει ξεχυλίσει με τη πρώτη σταγώνα που θα πέσει, πρέπει αυτοί οι δοσίλογοι να αμειφθούν κατάληλα απο τον εξαγριωμένο Ελληνικό Λαό και άμεσα με ένα τρόπο που θα τους μείνει αξέχαστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας μην ανησυχεί ο κος Νταβούτογλου,έχουμε σχετικές προφητείες με αυτό το θέμα,ας είναι καλά ο Πατροκωσμάς,βέβαια δεν θα είναι και όπως ακριβώς το φαντασιώνεται ο απόγονος των γενοκτόνων Μογγόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κι εμεις νταβουτο το θελουμε αυτο. μια νεα ελληνορθοδοξη βυζαντινη αυτοκρατορια με πρωτευουσα την Πολη. απο το στομα σου και στου Θεου το αυτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΘΑ ΑΝΤΑΜΩΣΕΙ ΠΑΛΙΟΤΟΥΡΚΑΛΑ,
    ΘΑ ΑΝΤΑΜΩΣΕΙ!ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!
    ΟΤΑΝ ΛΕΥΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΗ!
    ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΘΑ ΑΝΤΑΜΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΤΣΙ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΗΛΙΑΔΗ, ΜΟΥ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ
    ΘΑ ΑΝΤΑΜΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΥΤΕΡΩΣΟΥΜΕ!!!
    ΑΝ ΟΧΙ ΕΓΩ,ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ!!!
    Ηλιαδης,Τραπεζουντιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.