3/6/10

Ένταση και διαπληκτισμοί στο ισραηλινό κοινοβούλιο

Ένταση μεταξύ Αράβων και Εβραίων βουλευτών επικράτησε στο ισραηλινό κοινοβούλιο, με αφορμή την αιματηρή επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ένταση προκλήθηκε όταν από το βήμα του σώματος η βουλευτής από τη Ναζαρέτ Χανίν Ζοαμπί της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας καταδίκασε την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση."Γιατί επιτρέπουμε σε αυτή τη γυναίκα να μιλάει;" επενέβη η Αναστασία Μικαέλι, βουλευτής του υπερεθνικιστικού κόμματος "Ισραέλ Μπεϊτενού". "Να φύγετε πίσω στη Ρωσία", φώναζαν άλλοι Άραβες βουλευτές απευθυνόμενοι προς την Αναστασία Μικαέλι, η οποία έχει γεννηθεί στην Αγία Πετρούπολη.Κατόπιν, ακροδεξιοί βουλευτές ανέβηκαν στο βήμα για να καταδικάσουν τη Χανίν Ζοαμπί, η οποία χρειάστηκε να φυγαδευτεί με τη συνοδεία των ανδρών ασφαλείας από το κτήριο της Κνέσετ.Οι ακροδεξιοί βουλευτές χαρακτήρισαν "προδότη" και "εκπρόσωπο της Χαμάς στην Κνέσετ", την βουλευτή από τη Ναζαρέτ.


«Το Ισραήλ προστάτης Μεσογείου και Ευρώπης»
Σπύρος Χριστόπουλος


Τηλεοπτικό μήνυμα στον ισραηλινό λαό απηύθυνε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορώντας για «υποκρισία» όσους ασκούν διεθνή κριτική στη χώρα του. Παράλληλα η Τουρκία κρατά στάση αναμονής και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι «το Ισραήλ κινδυνεύει να χάσει το μοναδικό του φίλο στην περιοχή».

Βάση ιρανικών πυραύλων
Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα, καθώς όπως υποστηρίζει η άρση του θα μετατρέψει την περιοχή σε βάση για τους ιρανικούς πυραύλους. «Καθήκον μας είναι να επιθεωρούμε όλα τα πλοία που φτάνουν. Αν δεν το κάνουμε αυτό, η Γάζα θα μετατραπεί σε ιρανικό λιμάνι, κάτι που αποτελεί μία πραγματική απειλή για τη Μεσόγειο και την Ευρώπη» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. «Το κράτος του Ισραήλ στέκεται απέναντι στη διεθνή επίθεση υποκρισίας. Και δεν είναι η πρώτη φορά», δήλωσε ακόμη ο Νετανιάχου, επισημαίνοντας ότι η Χαμάς συνεχίζει να εξοπλίζεται με ρουκέτες από το Ιράν.

«Οπότε είναι δικαίωμά μας και καθήκον μας σύμφωνα με την κοινή λογική και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να προλάβουμε ότι τέτοια όπλα δεν θα φτάσουν στη Γάζα, μέσω της θάλασσας, μέσω της στεριάς και μέσω του αέρα. Ο στόχος του στολίσκου ήταν να σπάσει το θαλάσσιο αποκλεισμό και αν ο θαλάσσιος αποκλεισμός είχε σπάσει, δεκάδες, εκατοντάδες ακόμη πλοία θα είχαν ακολουθήσει τα βήματά του» ανέφερε ακόμη ο κ. Νετανιάχου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

5 σχόλια:

  1. Κύριε Καλεντεριδη,

    Παρακολουθω την νεα σφαγη στην Ανατολικη Μεσoγειο απo τους εβραιους και βλεπω εκπληκτος oτι δινεις βήμα στους σεσημασμένους "Σταλινστες" και "Καγκανιστες" (και οι δυο δολοφονοι του Ρωσικου λαου) να υπερασπιστουν μια νεα ανθρωποσφαγη. Λυσσαξαν οι ελληνοφωνοι εβραιοι του ιστολογιου (αλλα και Παγκοσμιως) να δικαιολογησουν την προχθεσινη αυτη σφαγη αθωων πολιτων απο διαφορα κρατη. Αλλα απ’ την αλλη μερια αυτοι ειναι οι εβραιοι. Το ‘χουμε πει και το ‘χουμε ξαναπει. Η καταρα της Ανθρωπωτητας. Προσπαθουν οι ελεεινοι να δικαιολογουν τα εγκληματα τους.
    (Καμαρωστε στο βιντεο εναν αυτοαποκαλούμενο "Ελληνα" Ισρααλητη, ψευδο και λελε, αριστουχο μαθητη του Γκαιμπελς.
    http://www.youtube.com/watch?v=jCGrQSlQnNc&feature=player_embedded )
    Μεχρι ποτε ομως θα τους παρεχουν καλυμμα οι ΗΠΑ;
    Απευθυνομαι σε σενα τον διαχειριστη του Ινφογνωμων, εχοντας ουδεμια επιθυμιαν να ανοιξω διαλογο με ελεεινους και τρισαθλιους υμνητες γενοκτονων.
    Πως έπεσες στην παγιδα τους και ταυτισθηκες με τα ψεμματα που διαλαλουν εκμεταλλευομενοι την εχθρα μας με του Τουρκαλαδες και γεμισες την ιστοσελιδα σου με
    ταβ ξερασματα αυτων των αποβρασματων της κοινωνιας;
    Αναρωτιεμαι ποσοι απο τους αναγνωστες σου θυμουνται την πειρατεια του ιταλικου κρουαζιεροπλοιου Achille Lauro χρονια πριν, τον Οκτωβριο του 1985;
    Τεσσερα απο τα μελη της Οργανωσης «Μετωπο για την Απελευθερωση της Παλαιστινης» ανελαβαν τον ελεγχο του κρουαζιεροπλοιου ανοικτα της Αιγυπτου, καθως αυτο επλεε απο την Αλεξανδρεια στο Πορτ-Σαϊντ.
    Ηταν μια πειρατεια στην οποια οι πειρατες σκοτωσαν εναν αναπηρο τουριστα, τον εβραιο Leon Klinghoffer και στη συνεχεια πεταξαν το σωμα του στη θαλασσα.
    Το επεισοδιο αυτο εκανε τα εβραϊκα ΜΜΕ της Δυσης να ουρλιαζουν χωρις προηγουμενο και χωρις τελειωμο, ενω παραλληλα διαιρεσαν την κοινη γνωμη στο πλεον των 60 χρόνων συνεχιζομενο Παλαιστινιακο Ολοκαυτωμα. Επισης, ωθησε τον διεθνη νομοθετη να επιβαλη μια νεα νομοθεσια που να καθιστα διεθνες εγκλημα, τις πειρατειες στην Διεθνη Ναυσιπλοϊα.
    Και αυτο ειναι μια συντομη υπενθυμιση, που συμφωνα με το αρθρο 3 της Συμβασης της Ρωμης για την καταστολη των παρανομων ενεργειων κατα της ασφαλειας της ναυσιπλοϊας του 1988, η πειρατεια είναι διεθνες εγκλημα για καθε ατομο η ομαδα ατομων που επιχειρουν αυτην, (την πειρατειαν) αλλα και διεθνες εγκλημα να τραυματισουν ή να σκοτωσουν ανθρωπο κατα την διαρκεια της πειρατειας.
    Η Συνθηκη υιοθετεί κατ 'αναγκη αυστηρωτατη γλωσσα.
    "Ουδεις δυναται να επιτεθη σε ενα πλοιο και στη συνεχεια να επικαλεσθη οτι βρισκοταν σε αυτοαμυνα, αν οι ανθρωποι στο πλοιο αντισταθουν στην παρανομη χρηση βιας των πειρατων".
    Με αλλα λογια, συμφωνα με το διεθνες δικαιο, οι ενεργειες των εβραιων ηταν ενα διεθνες εγκλημα και οι εγκληματιες πρεπει να αντιμετωπιστουν οχι διαφορετικα, ας πουμε, απο Σομαλους πειρατες οι οποιοι τα τελευταια χρονια επιδιδονται και σε πειρατειες καραβιων.
    Συμφωνα με το διεθνες ναυτικο δικαιο οι επιβατες και το πληρωμα (του πλοιου) εχουν νομικα το δικαιωμα να αποτρεψουν με καθε μεσο την παρανομη συλληψη, απαγωγη και κρατηση τους.
    Σκεφθειτε αν μια ομαδα Σομαλων πειρατων ειχαν κανει αυτο το εγκλημα που διεπραξαν οι εβραιοι στα πλοια της ανθρωπιστικης βοηθειας απο τη Δυση σφαγιαζοντας 16 (;) ατομα και τραυματιζοντας πολυ ποιο πολλους ακομα.
    Ποια νομιζεις οτι θα ηταν η διεθνης αντιδραση;
    Θα σου πω εγω. Ειδικες μοναδες του ΝΑΤΟ θα οργωναν τωρα το κερας της Αφρικης συνοδευομενες απο ενα αριθμο μη επανδρωμένων αεροπλανων και φυσικα αριθμο εβραιων ή εβραιοδουλων δημοσιογραφων για να καταγραψουν το γεγονος.
    Ειδατε τιποτα τετοιο μεχρι σημερα;
    Εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα λοιπον.
    Στην επομενη σφαγη που θα κανουν οι εβραιοι (με τις πλατες των ΗΠΑ παντα) εναντιον οπουδηποτε, ας ειμεθα λιγο ποιο προσεκτικοι σε τουτο το ιστολογιο.




    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραϊκα καθαρματα Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ KONSTANTIN SIVΚOV:

    Συγκεκριμένα, ο ρώσος πρώτος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Μελετών Konstantin Sivkov παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής έρευνας σχετικά με το ενδεχόμενο Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

    Από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν περάσει 100 χρόνια (1914-1918) και τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάζουν σήμερα τους λόγους, τα στάδια, και το χρονοδιάγραμμα για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει.

    Οι λόγοι είναι 1) η διαφορά της ανάπτυξης, (παραγωγή/κατανάλωση) προς τους πόρους, 2) η μεγάλη διαφορά των πλουσίων ανεπτυγμένων χωρών προς τις φτωχές χώρες, 3) η διαφορά και σύγκρουση της στυγνής, μη πνευματικής ελεύθερης αγοράς προς την πνευματικότητα των λαών, 4) η διαφορά και σύγκρουση των εθνών προς τις υπερεθνικές, διεθνικές ελιτ. 5) η διαφορά και σύγκρουση της δύναμης του χρήματος προς τη δύναμη του πνεύματος συμπεριλαμβανομένων των Ορθόδοξων, των Μουσουλμάνων, των Βουδιστών και άλλων. Η ανάλυση δείχνει, ότι οι πιθανές λύσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς γεωπολιτκές αλλαγές, οι οιποίες δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων. Η ανάλυση δείχνει, ότι η φύση των ανισορροπιών είναι ανταγωνιστική και παγκόσμια και η λύση θα είναι παγκόσμια. Η σύγκρουση είναι από τη μια μεριά της Ιεραρχίας της Δύσης και από την άλλη της Συμμαχίας του Πνεύματος ή της Αρμονίας. Το NATO αντιπροσωπεύει τη μια πλευρά, τον στρατιωτικό και πολιτικό πυρήνα της Δύσης, υποστηρίζει ο Sivkov, η Συμμαχία αντιπροσωπεύει την άλλη πλευρά.

    Οι φάσεις είναι 1) περίοδος σχετικής ειρήνης, με επί μέρους συγκρούσεις. Αυτή η φάση είναι περίοδος οικονομικού πολέμου και επί μέρους, επίσης, στρατιωτικών, εμπλοκών. 2) Η χρήση των νόμων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο θα είναι επιλεκτική για να προωθήσει τη διαφορά και τη σύγκρουση. Σε δεύτερη φάση, προωθείται η " σταδιακή ενημέρωση δια του φόβου", προκειμένου να προετοιμάσει τους λαούς για το ενδεχόμενου του πολέμου. Οι στρατιωτικές συγκρούσεις θα αυξηθούν χωρίς πυρηνικά όπλα, ενώ θα αλλάζοουν τα γεωπολιτικά δεδομένα και τέλος 3) η Μεγάλη Σύγκρουση με εκατοντάδες εκατομμύρια θύματα. Ο Sivkov υποστηρίζει, ότι οι κοινωνίες του "εγωϊσμου" δεν θα διστάσουν για μια ακόμη φορά να θυσιάσουν αμέτρητες ανθρώπινες ζωές για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Ακόμα και η αποπυρηνικοποίηση του πλανήτη επιλεκτικά, τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί.

    Το πρόβλημα είναι περίπλοκο, από την άποψη, ότι λαοί που βρίσκονται με πνευματική παράδοση βρίσκονται στο μπλοκ της Ιεραρχίας της Δύσης.

    Η έρευνα καταλήγει, ότι χρειάζεται αντίσταση σε αυτές τις ξεδιάντροπες και ηλίθιες πολιτικές.

    ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΩ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αποκάλυψη και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών τα λένε όλα.

    Όποιος τα διαβάσει ενδελεχώς θα φωτίσει πολλές σκοτεινές πτυχές της πρόσφατης, της σύγχρονης και της μελλοντικής ιστορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως ο Αινστάιν είχε προφητεύσει τα εξής "Δεν ξέρω με τι θα γίνει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά ο τέταρτος θα γίνει οπωσδήποτε με προιστορικά όπλα, δηλαδή, ρόπαλα και πέτρες..."
    Ο νοών νοήτω. Που σημαίνει ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα εξαφανίσει τα πάντα και η ανθρωπότητα θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή, όπως οι πρωτόγονες κοινωνίες."
    Κάτι ήξερε φαίνεται ο Αινστάιν...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ελίνα

    Συμφωνω στο...."και η ανθρωπότητα θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή, όπως οι πρωτόγονες κοινωνίες."

    Αλλα χωρις τα διαβολικα παρασιτα που ανεχομεθα σημερα. Αν και οι κατσαριδες ειναι οι μονες που μπορει να επιβιωσουν σε μια ραδιενεργη ατμοσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.