4/6/10

Τι σημαίνει για την Κύπρο η επίσκεψη του Πάπα

ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ πολιτικής και ιστορικής σημασίας για την Κύπρο η σημερινή επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου 16ου και η πρώτη επίσκεψη του σε Ορθόδοξο έδαφος. Την επίσκεψη είχαν επιδιώξει όλοι σχεδόν οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Κύπρου αναγνωρίζοντας την αξία της, ενώ το γεγονός ότι συμπίπτει με τα πενηντάχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλα συναφή και ευεργετικά για το νησί, προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην επίσκεψη. Τι σημαίνει, γιατί επιδιώχθηκε, τι επιδιώκει Πολιτεία και Εκκλησία.

Ιστορική η επίσκεψη του Πάπα-Πρώτη στην Κύπρο, πρώτη του Βενέδικτου ΙΣτ΄ σε ορθόδοξο έδαφος
ΤΟΥΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ

Η πρώτη στην ιστορία της Κύπρου επίσκεψη Πάπα στο νησί μας και πρώτη του Βενέδικτου ΙΣτ΄ σε ορθόδοξο έδαφος προσδίδει, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, τεράστια πολιτική αξία στην Κύπρο και αναβαθμίζει το κύρος της χώρας μας διεθνώς, καθώς συμπίπτει και με τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, στο μείζον αυτό γεγονός ρίχνει από χθες το απόγευμα βαριά τη σκιά της η στυγερή δολοφονία στην Τουρκία ενός Ρωμαιοκαθολικού κληρικού, του 63χρονου Luigi Ρadovese, επισκόπου Αλεξανδρέττας στη Μικρά Ασία, ο οποίος επρόκειτο μεθαύριο Κυριακή να βρίσκεται στην Κύπρο για να παραλάβει από τον Πάπα Βενέδικτο το έγγραφο εργασίας της Συνόδου των Επισκόπων της Μέσης Ανατολής, που θα γίνει τον Οκτώβριο στη Ρώμη.

Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους το ερώτημα είναι κατά πόσο τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών είναι πολιτικής ή άλλης φύσης. Σε περίπτωση που αποδειχθεί το πρώτο, οι ίδιοι κύκλοι διερωτώνται εάν τα μηνύματα στρέφονται στο εσωτερικό της Τουρκίας και αλλού. Κι αυτό, γιατί ο δολοφονηθείς ήταν ενεργά αναμεμειγμένος στην οικουμενική κίνηση και στο διάλογο με το Ισλάμ και εργαζόταν για την αναγέννηση των χριστιανικών κοινοτήτων της Τουρκίας. Χθες είχε συναντηθεί με τις τουρκικές Αρχές για συζήτηση των προβλημάτων των χριστιανικών μειονοτήτων Ανεξάρτητα από την τραγική αυτή εξέλιξη, την επίσκεψη του Ποντίφηκα, η οποία πραγματοποιείται επί προεδρίας Χριστόφια, είχαν επιδιώξει και οι πρώην πρόεδροι Βασιλείου, Κληρίδης και ο αείμνηστος Τ. Παπαδόπουλος. Έτσι, στις δύο το μεσημέρι τον Πάπα Βενέδικτο θα υποδεχθούν η Πολιτεία διά του προέδρου της Δημοκρατίας και η Εκκλησία δια του αρχιεπισκόπου. Έγκυρη πηγή σημείωσε ότι για την πραγματοποίηση της επίσκεψης υπήρξε «άψογη συνεργασία των δύο, παρά τις διαφορετικές απόψεις τους σε άλλα ζητήματα».

Η κυπριακή πλευρά εκτιμά ότι ο Πάπας μπορεί να έχει ρόλο «καταλύτη» για ενεργότερο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και συμπαράσταση στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού. Η θετική στάση του κ. Βενέδικτου, σε αντίθεση με εκείνη που είχε ως καρδινάλιος, για την προοπτική, υπό προϋποθέσεις, της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., φέρνει πιο κοντά την Κύπρο με το Βατικανό.

Διπλωματική πηγή υπέδειξε ότι στο θέμα της επίσκεψης Πάπα «η Λευκωσία βρέθηκε ένα βήμα πιο μπροστά από την Άγκυρα». Έτσι, σημείωσε, εξηγείται η αγωνιώδης προσπάθεια της να μεταβεί ο Πάπας και στα κατεχόμενα. Τελικά, η Αγία Έδρα απέκλεισε κατηγορηματικά προς τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς, ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για το Βατικανό η επίσκεψη δείχνει τη σημασία που αποδίδει ο Πάπας στην Κύπρο, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και του γεγονότος ότι είναι χώραμέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην ειρηνική συνύπαρξη των Χριστιανών με το Ισλάμ.

Παράλληλα, ο Πάπας επενδύει στο θετικό ρόλο που μπορεί να έχει η Εκκλησία της Κύπρου στο πλαίσιο του θεολογικού διαλόγου και στις άριστες σχέσεις της με τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίας. Ο Πάπας επιδιώκει να βελτιώσει τις σχέσεις με το Πατριαρχείο Ρωσίας και, όπως λένε οι γνώστες της εκκλησιαστικής διπλωματίας, η Εκκλησία της Κύπρου είναι «καλή γέφυρα».

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο Πάπας θα μπορούσε να κάνει δύο πράγματα. Πρώτο, να τοποθετηθεί ευθέως υπέρ της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, εποίκων, της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και μιας λειτουργικής λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων ΟΗΕ και συμβατής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ως αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ιδιαίτερη σημασία θα έχει, αν ο Πάπας ζητήσει συγγνώμη για τα δεινά που υπέστη η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κύπρου και το ποίμνιό της την εποχή της Φραγκοκρατίας από τη Λατινική Ιεραρχία, αποκηρύξει την Ουνία και ανταποκριθεί στο αίτημα του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου να επιστραφούν λείψανα του αποστόλου Βαρνάβα, που πιστεύεται ότι βρίσκονται στην Ιταλία.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
Στυγερή δολοφονία στην Τουρκία Ρωμαιοκαθολικού επισκόπου ο οποίος επρόκειτο μεθαύριο Κυριακή να βρίσκεται στην Κύπρο για να παραλάβει από τον Πάπα Βενέδικτο το έγγραφο εργασίας της Συνόδου των Επισκόπων της Μέσης Ανατολής.

>>σημαντικη
•Ο Πάπας είναι προσωπικότητα διεθνούς κύρους και η διεθνής κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ στρέφουν την προσοχή τους σε όλες του τις κινήσεις και λόγους του •Ο Πάπας ως εκ της θέσεως του είναι πρόσωπο με ηθική, αλλά και πολιτική επιρροή

Ήπιο το κλίμα στην Ιερά Σύνοδο
Στην Ιερά Σύνοδο χθες επικράτησε ήπιο κλίμα και σε σχετικό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι η Σύνοδος «θεωρεί το όλο θέμα, το οποίο δημιουργήθηκε από δηλώσεις στα ΜΜΕ ως λήξαν και παραπέμπει στην απόφαση της προηγούμενης συνεδρίας της και στο περιεχόμενο της εγκυκλίου που εξέδωσε».

Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Πάπα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι «όλοι οι αρχιερείς είναι προσκεκλημένοι και όσοι θέλουν μπορούν να έρθουν».

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όπως εκτιμούν συνεργάτες του, επιθυμεί την προσέγγιση με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησιά, αφενός γιατί αυτή ήταν η αντίληψη των προκατόχων του από τις αρχές του 20ού αιώνα και, αφετέρου, γιατί προσβλέπει στην μεγιστοποίηση της όποιας βοήθειας μπορεί να προσφέρει ο Πάπας για το Κυπριακό. Γι’ αυτό, υπενθυμίζεται, η Εκκλησία της Κύπρου άνοιξε γραφείο στις Βρυξέλλες και οργάνωσε πριν δύο χρόνια μαζί με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τη Συνάντηση Θρησκειών και Πολιτισμών.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

15 σχόλια:

  1. Να προσθέσουμε πως ο Βενέδικτος...δε διακρίνεται για τα φιλο-τουρκικά του αισθήματα.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιὰ ἐμένα ἡ ἐπίσκεψη εἶναι πολιτικοῦ χαρακτῆρα. Μετὰ τὴν δολοφονία τοῦ ἐπισκόπου του ὁ Πάπας σαφῶς ἐμᾶς θὰ ὑποστήριζε.
    Ὅμως θέλει μεγάλη προσοχή, διότι τὸν ἔχω ἱκανὸ νὰ ἦλθε στὴν Κύπρο πρὸς ἄγραν νέου ποιμνίου. Μὴν ξεχνᾶμε τὴν Οὐνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πηγε να αγορασει οικοπεδα στα κατεχομενα.

    Jacob Richman's
    Μεσιτικα γραφεια
    Δημοκρατια της Β. Κυπρου και Ισραηλ
    Καταπληκτικες ευκαιριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν ζητήσει την αποχώρηση του Αττίλα σκατά πολιτικού περιεχομένου θα είναι η επίσκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είναι και οι Μαρωνίτες που εχουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Πάπα.
    Μην ξεχνάμε οτι μετά από παρέμβαση του Πάπα μετά την εισβολή, οι Μαρωνίτες ήταν οι μόνοι που είχαν δικαίωμα να επισκέπτονται τα κατεχόμενα όποτε ήθελαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τη φατσα εχει... για να φοβιζει παιδια ειναι

    καλα εεε σα σατανάς ειναι

    ουτε δαιμονισμενος σε ταινια εξορκιστη είναι........

    μιλάμε πως ειναι έτσι άμα το δεις νυχτα θα μήνης... βοήθειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τὰ πόδια τοῦ Πάπα μόλις πατήσουν στὸ ἀεροδρόμιο τῆς Πάφου τὴν 4η Ἰουνίου, πρέπει νὰ τρέμουν. Καὶ ἂν δὲν ἔχει «κεκαυστηριασμένην τὴν ἰδίαν συνείδησιν» (Α΄ Τιμ. δ΄ 2), πρέπει νὰ μείνει ἄϋπνος τὶς δύο νύκτες ποὺ θὰ παραμείνει στὴ Λευκωσία μὲ τὶς Ἐρινύες νὰ τοῦ τύπτουν ἀνελέητα τὴ συνείδηση. Καὶ ἂν θέλει νὰ εἶναι τίμιος μὲ τὸν ἑαυτό του, ἂς περάσει ἔξω ἀπὸ τὸ ταπεινὸ ἐκκλησάκι τῶν 13 μοναχῶν τῆς Καντάρας, τὸ κτισμένο πίσω ἀπὸ τὸ Προεδρικὸ Μέγαρο τῆς Λευκωσίας. Ἂς γονατίσει ἐκεῖ καὶ ἂς ζητήσει ἕνα ὁλοκάρδιο συγγνώμην, ζητώντας τὸ ἔλεος τοῦ Θεοῦ γιὰ τὰ ἐγκλήματα ποὺ διέπραξε ἡ αἵρεσή του στὴ νῆσο τῶν ἁγίων.
    Καὶ κυρίως ἂς δηλώσει ἐκεῖ στὸν ἱερὸ αὐτὸ τόπο γονατιστὸς καὶ ἀνοι κτά, χωρὶς διπλωματικοὺς ἑλιγμούς, ὅτι θὰ στηρίξει τὴν προσπάθεια ὅσων ἀγω νίζονται νὰ ἐπανενωθεῖ ἡ Κύπρος. Νὰ παύσει ἡ τουρκοποίηση τοῦ νησιοῦ. Νὰ ἔλθει ἡ εἰρήνη στὴ μαρτυρικὴ Κύπρο. Τὴ νῆσο ποὺ ἂν εἶχε γίνει παπική, θὰ εἶχε παύσει νὰ εἶναι ἑλληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τις ευλογίες όλων !
    Δεν είναι δυνατόν, είναι απίστευτο, δεν μπορεί να γίνει.
    Έτσι νόμιζα και 'γω. Πέρυσι όμως ο Στέλιος Βάσκος κατάφερε να κάνει το ακατανόητο: Τρίκαλα - Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη με ποδήλατο, περίπου 1350 χλμ χωρίς καμία στάση, διασωληνωμένος για μετάδοση των βιορυθμών του και για τις σωματικές του ανάγκες. Επειδή τα ΜΜΕ δεν μας τα λέμε αυτά τα πράγματα, δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν και ότι δεν γίνονται. Ο άνθρωπος είναι φαινόμενο αντοχής. Η αποστολή που τον συνοδεύει με αυτοκίνητα είναι περισσότερο κουρασμένη από τον ίδιο τον ποδηλάτη. Διαβάστε παρακάτω στο ellinikesaxies.blogspot.com, ο άνθρωπος δεν κατεβαίνει από το ποδήλατο ούτε για ένα λεπτό. Ξεκίνησε πολύ πριν από τριάντα σχεδόν ώρες από τα Τρίκαλα, πήγε μία βόλτα μέχρι τη Σόφια Βουλγαρίας, περναέι τώρα από Φιλιππούπολη, κατευθύνεται προς Τουρκία, και έχει μόνο ακόμα 40 ώρες μπροστά του να ποδηλατήσει μέχρι τα Τρίκαλα, χωρίς καμία στάση. Σιγά τα λάχανα. Ε; Μα γίνονται αυτά τα πράγματα; Μα ποιος είναι, ο Θεός του ποδηλάτου; Μάλλον.
    Ελπίζουμε όταν ξαναμπεί στην Ελλάδα να μην τον βάλει η τροχαία καψόνι πάλι να κάνει χιλιόμετρα παραπάνω, όπως τον έβαλαν στον νομό Σερρών. Ελπίζουμε επίσης να μην τον βασανίσουν οι Τούρκοι πάλι φέτος με καθυστερήσεις. Ένα ποδήλατο καβάλησε ο άνθρωπος, ένα ποδήλατο, όχι τάνκς. Αφήστε τον να μαζέψει κανένα φράγκο για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες. Γαϊδουράνθρωποι ανεγκέφαλοι κακοκρατικοί της Ελλάδος και της Τουρκίας, ακόμα και ένα ποδήλατο φοβάστε; Αφήστε τον άνθρωπο να τρέξει, κουβαλάει και τις σημαίες των τριών χωρών. Για όλους τρέχει. Ο αθλητισμός και η φιλανθρωπία δεν έχουν σύνορα, είναι πανανθρώπινες αξίες.
    Και τώρα να σταματήσει, έχει κάνει μία τεράστια απόσταση και ένα τεράστιο άθλο. Είναι φυσικά αδύνατον να κάνει ολόκληρη τη διαδρομή. Μιλάμε για συνολικά πάνω από 70 ώρες με τις σημερινές συνθήκες. Ανέβα κατέβα τα βουνά, άυπνος και χωρίς καμία στάση ούτε για λίγο, είναι αδύνατον. Το καλύτερο κατά την άποψή μας θα ήταν να κάνει μία μεγάλη στάση, και να συνεχίσει αργότερα. Όμως, ίσως ούτε αυτό να είναι δυνατόν, μετά από τέτοια μεγάλη κόπωση.
    Καλή δύναμη Πανέλληνα Στέλιο Βάσκο, ότι έχει κιόλας καταφέρει είναι απίστευτο ! Είμαστε όλοι μαζί σου !
    ellinikesaxies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O δολοφονημένος Επίσκοπος τώρα θα ήταν στην Κύπρο. Ήταν μέλος της αντιπροσωπείας που τώρα στην Κύπρο θα ετοίμαζαν το Instrumentum Laboris για την Παπική Σύνοδο του Οκτωβρίου με αντικείμενο τη Μέση Ανατολή.

    Ορίστε οι πραγματικές θέσεις του δολοφονημένου Επισκόπου:
    Τον Φεβρουάριο του 2009 έδωσε μια συνέντευξη στην επέτειο της δολοφονίας του άλλου Καθολικού ιερέα Αndrea Santoro. Στην Τραπεζούντα.
    Σας μεταφράζω απόσπασμα αυτής της συνέντευξης διότι είναι στα ιταλικά. Να
    το διαβάσουμε πολύ καλά.
    Και να καταλάβουμε γιατί η ξεπουλημένη ηγεσία μας ΒΙΑΖΕΤΑΙ να ξεπουλήσει στην Τουρκία τη χώρα μας. Και να μας πετάξει έξω από την Ευρώπη.

    "Το 1927 οι Χριστιανοί ήταν (στην Τουρκία) το 20%, περίπου δυο εκατομμύρια σε έναν πληθυσμό των 17-18 εκατομμυρίων. Το γεγονός ότι σήμερα είμαστε αριθμητικά μια ισχνή μειοψηφία ανάμεσα σε 70-71.000.000 είναι σύμπτωμα μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.
    Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ισότητα των τούρκων πολιτών. Δεν είναι ο νόμος που προκαλεί τέτοια φαινόμενα, αλλά η μη εφαρμογή του"
    Επίτηδες; (ρωτά ο δημοσιογράφος και απαντά ο Επίσκοπος:)
    "Προφανώς, ναι! Τα τελευταία 40, 50 χρόνια υπήρξε κάπως η ιδέα- θέλω να τονίσω όχι σε όλους- πως ένας τούρκος δεν μπορεί να μην είναι μουσουλμάνος και μάλιστα μουσουλμάνος σουνίτης, γιατί ακόμα και οι αλεβίτες επί του παρόντος, βρίσκονται σε δυσκολία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις, ειδικά για θέσεις της Τουρκίας που εξηγούνται από ορισμένα ιστορικά γεγονότα.
    Στη Μαύρη Θάλασσα, για παράδειγμα, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ, αλλά όταν έγινε η τραγική ανταλλαγή των πληθυσμών, οι ελληνικές εκκλησίες όλες εξαφανίστηκαν. Όλες! Δεν έμεινε ανοιχτή ούτε μια! Υπάρχουν μόνο δυο Καθολικές: η μια, στην οποία έζησε και δολοφονήθηκε ο Πατήρ Αντρέα Σαντόρο και η άλλη στην Σαμψούντα"

    http://www.ilsussidiario.net/News/Esteri/2009/2/6/TURCHIA-Mons-Padovese-l-omicidio-di-don-Santoro-e-una-ferita-ancora-aperta/1/12096/

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι ντροπή για τους Κύπριους Χριστιανούς η παρουσία του αιρεσιάρχη και -διαχρονικά- δολοφόνου των λαών Πάπα στη Κύπρο. Για χάρη του όποιου κέρδους, θυσιάζουμε αυτό που ανα τους αιώνες φύλαξαν οι Άγιοί μας. ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
    http://apotixisi.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δε με νοιάζει η άγρα ποιμνίου και η Ουνία και το όποιο "Ορθό Δόγμα" και το όποιο "Καθολικό" και όλα τα σχετικά. Τη δουλειά μας να κάνουμε. Αφού δεν μπορεί να τα κάνει ο "Πατριάρχης" Βαρθολομαίος ή όποιος πριν και μετά απ' αυτόν ας τα κάνει κανένας άλλος. Μπορεί να πάει ο "Πατριάρχης" μας στην Κύπρο να κάνει δουλειά για τον Ελληνισμό; όχι βέβαια. Μόνο τον τουριστικό ατζέντη της Τουρκίας κάνει. Αν πάει θα είναι με σενάριο Άγκυρας!!! Οι προκάτοχοί του έφεραν τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ σ' αυτό το χάλι και συνέβαλαν στον εξισλαμισμό εκατομμυρίων Χριστιανών του "Ορθού Δόγματος" στην Βαλκανική στην Ασία και στην Αφρική... και ας μην επαίρονται ότι... έσωσαν το... Γένος, που σημειωτέον εννοούν το Ρωμαϊκόν Γένος. ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ... ΚΑΛΩς ΗΛΘΕΣ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΕ!!! ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ...ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΌΣ... ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ... τσουκ...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ
    Χρήστος Βούλγαρης από Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τι σκ.... θέλουμε τέλος πάντων?

    Ηλθε ο Πάπας? ε και τι έγινε?
    Δεν θα πάει ο Πάπας? ααα τον π.... υποστηρίζει τους Τούρκους!
    Δεν πάει στα κατεχόμενα? το κάνει γιά να προσηλυτίσει μέσω της Ουνίας τους αμφιταλαντευόμενους...
    Θα πάει στα κατεχόμενα? αααα τον μπιν... αναγνωρίζει τους Τούρκους...

    σας συχάθηκα όλους τους επαιοντες επί παντός του επιστητού!

    Προσπαθήστε να δε΄'ιτε και τι καλό μπορεί να βγει από αυτην την επίσκεψη!

    Όταν βλέπετε τους Τουρκους να λυσσάνε δεν αντιλαμβάνεσθε ότι υπάρχει μιά πιθανότητα να μην είναι τα πράγματα όπως θέλει να τα σκέφτεται το μακκιαβελικό μυαλουδάκι σας και ίσως να βγει κατι καλό από αυτό?

    Ο Τάσσος ο Παπαδόπουλος που την επιδίωκε μετά μανίας αυτήν την επίσκεψη, ήθελε να βλάψει τα Εθνικά Συμφέροντα της Κύπρου?

    Εαν είναι δυνατόν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ kostas mavroskoufin

    Pesta re Kosta, giati pragmati pote den blepoume kati thetiko oso ofthamofanes kai an einai afto.

    Panta proxeires kai afantasta epipolaies kriseis,epikriseis kai empathi kai aparadekta sxolia, me apithano antagonismo poios tha brisei poio aisxra, pou polles fores anagouliazeis kaneis diabazontas ta.

    Aporo pou oi diaxeiristes tou Istologiou, xarin isos tis eleftherias tou logou, anexontai tetoies anartiseis, pou ypobibazoun to kyros tou istologiou, pou einai ena apo ta aksiologotera ellinika istologia.

    Eimaste toso tyflomenoi, pou syxna den mporoume na diakrinoume ti pragmati mas symferei ethika kai ti ontos einai aksiokatakrito kai aporipteo, san na yparxei elleipsi epixeirimaton.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.