30/6/10

Βουλγαρία: Θετικό είναι το επίπεδο των σχέσεων με το Ισραήλ

«Τα μακροοικονομικά αποτελέσματα τα οποία επέτυχε η βουλγαρική κυβέρνηση, υπό τις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, είναι εντυπωσιακά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στη διάρκεια της συνάντησής που είχε με το Βούλγαρο υπουργό Εξωτερικών, Νικολάι Μπλαντένοβ.

Ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ επισκέφτηκε το Τελ-Αβίβ, προκειμένου να ενισχύσει τη θετική δυναμική που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο των διμερών, οικονομικών, εμπορικών και πολιτικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τη Βουλγαρία να προχωρήσει στην εντατικοποίηση της διαφήμισης των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει η τουριστική της βιομηχανία, προκειμένου να προσελκύσει Ισραηλινούς τουρίστες, μετά την επιδείνωση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία και τη δραστική μείωση του αριθμού των Ισραηλινών τουριστών οι οποίοι θα επιλέξουν να επισκεφτούν φέτος τα τουριστικά της θέρετρα.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα επισκεφτεί σύντομα επισήμως τη Σόφια, μετά την επίσημη πρόσκληση που του έχει απευθύνει ο Βούλγαρος ομόλογός του. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο κ. Μλαντένοβ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες.
ΕΞΠΡΕΣΣ

2 σχόλια:

  1. Και οι Βούλγαροι έχουν πρόβλημα την τουρκική μειονότητα στα νότιά τους.

    Τα "μηδενικά προβλήματα" του Ντούτογλου νοούνται από τους Τούρκους με την πλήρη συμφωνία και αποδοχή των θέσεών τους από τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι Βούλγαροι, παρακαλώ αφήστε το Ισραήλ να σώσει πρώτα εμάς από τους Τούρκοι και μετά, σώζει κι εσάς!!!
    Ευχαριστώ!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.