10/6/10

Βαρθολομαίος: «Οι Ίμβριοι αντέχουν!»

ΤΟΥΑ. ΒΙΚΕΤΟΥ
Την πεποίθηση ότι οι Ίμβριοι αντέχουν εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ομιλία του την Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γενέτειράς του Ίμβρου.Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι οι Ίμβριοι και οι Τενέδιοι «υπήρξαν θύματα των πολιτικών συγκυριών» και όπως είπε, παρά τα όσα συνέβησαν, οι Ίμβριοι, που κατάφωρα αδικήθηκαν, αντέχουν και δεν είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν τα «πνευματικά όπλα» τους, τα μοναδικά που διαθέτουν.

Τόνισε ότι με τα πνευματικά όπλα αγωνίζονται «τον καλόν αγώνα της επιβιώσεως, της συνεχίσεως της ιστορίας μας, της υπάρξεώς μας, της μαρτυρίας μας ως Ρωμιών Ορθοδόξων Χριστιανών σ’ αυτόν τον τόπο». «Υπήρξαμε πάντοτε φιλειρηνικοί και νομοταγείς πολίτες και γι’ αυτό μας πειράζει το ότι τόσο πολύ και τόσο κατάφωρα αδικηθήκαμε», σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε: «Χάσαμε τις εστίες μας, τα χωράφιά μας, τα σπίτιά μας, τα σχολεία μας, που ήταν καίριο πλήγμα για τον τόπο μας το να μην έχουμε ελληνική παιδεία και να αναγκάζονται οι γονείς, που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας να τα παίρνουν και να εκπατρίζονται. Έτσι άρχισε το ξήλωμα, έτσι έφυγαν οι συμπατριώτες μας στη δεκαετία του ’60».

Ο Πατριάρχης δεν παρέλειψε να επαινέσει τους συμπατριώτες του, εκείνους οι οποίοι επισκέπτονται τακτικά την Ίμβρο και επισκευάζουν τα σπίτια τους.
Επίσης, παρουσίασε στους συμπατριώτες του τον άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου Ισαάκ Αναστασιάδη, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής Κεντρικής Σχολής της Ίμβρου και επισκέφθηκε το νησί, μετά από 47 χρόνια.Ο Πατριάρχης εξυμνώντας την προσφορά του καθηγητού τόνισε ότι «με τέτοιους δασκάλους βάλαμε γερά θεμέλια στο ξεκίνημα της ζωής μας και ότι του αξίζει ο τίτλος του Προστάτου των Γραμμάτων».

Η γιορτή του Πατριάρχη
Αύριο, 11 Ιουνίου, που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αποστόλων Βαρνάβα και Βαρθολομαίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης άγει τα ονομαστήριά του. Σήμερα το απόγευμα θα χοροστατήσει στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί , έξω από τα βυζαντινά τείχη της Κωνσταντινούπολης. Αύριο το πρωί ο Πατριάρχης θα λειτουργήσει στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι με Ιεράρχες του Πατριαρχείου και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

8 σχόλια:

  1. Δώστε τη ..διευθυνση της Ιμβρου στην ι-χα-χα ( ΙΗΗ ) να στειλει μία αποστολή....

    Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλος και οι Ρώσοι τουρίστες...!
    09-06-2010 17:24:45
    Δεν θα μπορέσει η Ρωσία να στείλει τους τουρίστες που θα ήθελε στην Ελλάδα!Όπως αναφέρουν πηγές στην Μόσχα η ρωσική κυβέρνηση έπαψε να ενθαρρύνει τα τουριστικά πρακτορεία να ενισχύσουν την ροή του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα ως αιτία για τις ελληνικές παλινδρομήσεις στο θέμα των αγωγών και της διακρατικής συμφωνία για το ΤΟΜΑ ΒΜP-3HEL. Μάλιστα εστάλη και σχετική επιστολή από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας για το θέμα της βίζας, αλλά αυτό είναι μόνο η αφορμή.

    Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 2.500 - 3.000 εκδόσεων βίζας την ημέρα και θα προκληθεί υποχώρηση της ζήτησης αναφέρεται στην επιστολή. Παράλληλα, εκτιμά πως με την κατάσταση που επικρατεί, στις ελληνορωσικές σχέσεις θα υπάρξει κύμα ακυρώσεων.

    Ο Σύνδεσμος περιγράφει τραγελαφικές εικόνες Ρώσων τουριστικών πρακτόρων να μένουν μέχρι αργά τη νύχτα περιμένοντας τα διαβατήρια των πελατών τους ή να τρέχουν να τους τα παραδώσουν τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ισραήλ επιδιώκει την αύξηση των αποθεμάτων οπλισμού στο έδαφος του.
    10-06-2010 09:33:15
    Σύμφωνα με Ισραηλινή εφημερίδα το Ισραήλ απεύθυνε αίτημα προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια επιπλέον κατευθυνόμενων όπλων αλλά και αύξηση του εξοπλισμου που διέθεσαν οι ΗΠΑ και είναι σταθμευμένο στο έδαφος του.

    Το αίτημα διετυπώθη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ και είναι ενδεικτικό του προγραμματισμού αλλά και των προβλέψεων της χώρας για τις απειλές που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια. Ουσιαστικά, προβλέπεται μακροχρόνια εμπλοκή σε επιχειρήσεις, οπότε είναι απαραίτητη η διατήρηση αποθεμάτων πυρομαχικών και ανταλλακτικών.

    Ο οπλισμός που ζητήθηκε είναι οι συλλογές κατευθυνόμενων βομβών JDAM, τις οποίες ήδη διαθέτει και έχει χρησιμοποιήσει στο Λίβανο το 2006.

    Εκτός της προμήθειας οπλισμού σημαντικό είναι το αίτημα αύξησης του εξοπλισμού που διατηρεί ο Αμερικανικός στρατός στο έδαφος του Ισραήλ κατά 50% από $800 εκατ σε $1.2 δις. Η αποθήκευση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη από την κυβέρνηση Obama στα πλαίσια της ενίσχυσης της βοήθειας προς το Ισραήλ. Εως τώρα εξοπλισμός αξίας $600 εκατ. έχει αποθηκευθεί. Αυτός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρουκέτες, βόμβες, πυρομαχικά αεροσκαφών και θωρακισμένα οχήματα. Όλος ο οπλισμός είναι όμοιος με ήδη χρησιμοποιούμενο από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορεί... πλάκα μας κάνει... Κύριε Οικουμενικέ, στην Κύπρο τολμάς να πας; Ο άλλος τόλμησε προχτές... και κάποιος άλλος τόλμησε το 1974... Άσε μας... Και μην ακούσω τα εκατομμυριάκις επαναληφθέντα "επιχειρήματα" ότι το Πατριαρχείο έχει προβλήματα και κουραφέξαλα. Αν είναι έτσι να πάει να στήσει τα γραφεία σε διεθνή ύδατα ή σε ορθόδοξο χώμα στο Άγιο Όρος και να κυρήξει εαυτό υπό διωγμόν. Αλλά μια χαρά περνάει εκεί που είναι...κάνει και λεζάντα στην Τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντεχουν οι Ιμβριοι ? Πηγανε και εσυ να μεινεις εκει....

    ...πολλα τα λεφτα Αρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΜΒΡΙΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ?ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιοί Ίμβριοι και Τενέδιοι, οι τρεις και ο κούκος που μένουν ακόμα εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχουμε διαβάσει Ιστορία και βλέπουμε με τα ματάκια μας τα αποτελέσματά της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.