20/6/10

Μυστηριώδης θάνατος Ρώσου αξιωματούχου στη Μάλτα

Η αστυνομία της Μάλτας διερευνά τις συνθήκες θανάτου Ρώσου αξιωματούχου ειδικευμένου στα πυρηνικά όπλα.Ο 48χρονος Αλεξάντερ Πικάγιεφ βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του σε παραθαλάσσιο συγκρότημα διακοπών την περασμένη Τετάρτη, αλλά μόλις το Σάββατο έγινε γνωστή η ταυτότητα του.
H αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για δολοφονία, αλλά περιμένει την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, καθώς και τα αποτελέσματα της νεκροτομής.

Ωστόσο, διάφοροι κύκλοι εκτιμούν ότι ο θάνατος του Πικάγιεφ μπορεί να ήταν και τυχαίος, καθώς ένα βαθούλωμα σε πόρτα του διαμερίσματος πιθανόν να οφείλεται σε χτύπημα που προκάλεσε με το κεφάλι του πέφτοντας στο πάτωμα. Επίσης, δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης στο διαμέρισμα.

Η πρώτη αυτοψία έδειξε ότι είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία.

Ο Πικάγιεφ ήταν μια διεθνώς αναγνωρίσιμη προσωπικότητα, ειδικευμένος στα όπλα μαζικής καταστροφής, και είχε ασχοληθεί με τον τομέα της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Επίσης ήταν ένας από τους Ρώσους ειδικούς που συχνότατα εξέδιδε ή υπέγραφε ανακοινώσεις για αυτά τα θέματα.

Ήταν ο διευθυντής του «Τμήματος Αφοπλισμού και Επίλυσης Συγκρούσεων» του Ινστιτούτου για τη Διεθνή Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις που εδρεύει στη Μόσχα.

Antenna

1 σχόλιο:

  1. Για δείτε εδώ για την επιδημία ανάμεσα στους συναδέλφους του Πικάγιεφ : νεκροί ένας Βρετανός και ένας Αμερικανός
    ellinikesaxies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.