4/6/10

Νέες τουρκικές παραβιάσεις

Ο σχηματισμός αποτελείτο από οκτώ αεροσκάφη, τα τέσσερα από τα οποία ήταν οπλισμένα. Ολα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν

Δύο παραβιάσεις και μία παράβαση πραγματοποίησαν την Πέμπτη τουρκικά μαχητικά στο βόρειο και το κεντρικό Αιγαίο.Ο σχηματισμός αποτελείτο από οκτώ αεροσκάφη, τα τέσσερα από τα οποία ήταν οπλισμένα.

Ολα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
EΘΝΟΣ

6 σχόλια:

  1. Καλοκαίρι καιρό κι οι "φίλοι" μας συνεχίζουν-μορφή συγχρόνως οικονομικής τρομοκρατίας (θανατηφόρα πλήγματα στον τουρισμός μας!) και διεθνή προβολή (στα ανά τον κόσμο τουριστικά γραφεια και στους τουριστες) των ζωτικών τους διεκδικήσεων και της επικυριαρχίας στην περιοχή!
    Με ποιούς συνεχίζουμε να μιλάμε για συνεργασία ή αφοπλισμό;
    Οχι άλλο στον πολιτικό ραγιαδισμό!
    Εξω οι λέσχες!
    Κι όλα απ' την αρχή ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καλεντερίδη, γνωρίζω πως αυτό που θα ρωτήσω δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί δημόσια, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, αλλά από την στιγμή που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοινώνει πως δεν βρισκόμαστε μόνο υπό εποπτεία, αλλά και υπό κηδεμονία (;), νομίζω πως οφείλει ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια.

    Η ερώτησή μου αφορά στα εξοπλιστικά, και συγκεκριμένα στην αγορά μαχητικών.

    Αν δεν κάνω λάθος, στην Τουρκία 125
    f-35, μαχητικά 5ης γενεάς, με απίστευτο συνδυασμό δυνατοτήτων (stealthy ιδιότητες, κατακόρυφη απογείωση σαν τα βρετανικά Harrier είναι δυο από τις ιδιότητες που με τρομάζουν προσωπικά...).

    Έχετε επίσης ήδη δημοσιεύσει ότι αναμένεται να εμπλουτιστεί ο στόλος της γείτονος με μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά που θα έρθουνε από το Ισραήλ. Τον περασμένο Αύγουστο ένα τέτοιο αεροσκάφος πετούσε πάνω από την Χίο, χωρίς να το αντιληφθούν τα ρανταρ της Π.Α., παρά μόνο την τελευταία στιγμή ένας σκοπός (!), οπότε δεν υπήρχε περιθώριο χρόνου για αναχαίτηση.

    Η ερώτησή μου λοιπόν είναι πού πάμε;! Που βαδίζουμε;! Δεν συμμετείχαμε τελικά στην κοινοπραξία με τα Eurofighter. Γιατί; Μπλοκάραμε τις συζητήσεις για τα Rafale. Γιατί; Μας δώθηκε μια προσωρινή λύση με f-18 "από το κουτί", ολοκαίνουργια. Γιατί τα απορρίψαμε; Γιατί επίσης δεν ακολουθήσαμε τον δρόμο της Τουρκίας με τα f-35;

    Δεν θα ήθελα να το παίξω σχετικός με τέτοια πράγματα, αλλά επειδή τα παρακολουθώ από κοντά, και επειδή η άμυνα της χώρας μας αφορά σε όλους μας, θα ήθελα απαντήσεις, γιατί η αεράμυνά μας θα είναι διάτρητη, όπως και στις αρχές της δεκαετίας του 90, με μιραζ f1 να εμπλέκονται με τρίτης γενεάς f-16 τουρκικά...γιατί να εξευτελίζουμε έτσι τους πιλότους μας, την κορυφή της πυραμίδας της άμυνάς μας;

    Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια, έστω προσωρινή, λύση απέναντι στην τουρκική υπεροπλία στον αέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Κυριάκο

    Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
    1.Η Τουρκια δεν έχει πάρει ούτε ένα F-35. Ποσο μάλιστα 125!!! και καθετου απογειώσεως. Το μέλλον και όταν λέω μέλλον μετά 15 χρονια και βάλε, θα δείξει.

    2. Το ποσο αόρατο είναι το F-35,δεν το γνωρίζω, αλλα πιστεύω ούτε και κανένας άλλος. Ακόμη είναι στο στάδιο ανάπτυξης. Πρέπει όμως να ξέρεις για όλα υπάρχει και το αντίδοτο.Η τεχνολογία προχωρα και από όσο γνωρίζω, εξελίσσονται RADAR για αυτό το σκοπό.

    3.Τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά μη σε τρομάζουν. Σε καιρό κρίσις μπορούν να αποδώσουν όπου δεν υπάρχει αεράμυνα.Εμείς έχουμε.

    4.Για την δεκαετία 90 ποιος σου είπε ότι η αεράμυνα μας ήταν διάτρητη.Όσο για το F-1 δεν ήταν καταδικασμένο όπως πιστεύουν πολλοί.Σε καιρό σύρραξης και με καλο σχεδιασμό μπορούσε να κάνει πολλά.Ούτε και ποτε "εξεφτιλιστικαν" οι Έλληνες πιλότοι. Από που το συμπεραίνεις αυτό.Το αντίθετο μάλιστα. Ειδικά την δεκαετία 90.
    Και αν είχαμε πιο σοβαρούς ηγέτες, δεν θα ασχολούμασταν σήμερα με τέτοια θέματα.

    5.ΟΙ τούρκοι αυτή την στιγμή μόνον υπεροπλία δεν έχουν στον αέρα. Το ότι γίνονται παραβάσεις ,και παραβιάσεις, δεν σημαίνει ότι έχουν υπεροπλία. Αν αρχίσουν τα όργανα τότε θα δούμε ποιος τα έχει βαρβάτα. Σου τα λέω αυτά γιατί έχω γνώση των πραγμάτων. Έχε μας εμπιστοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστευω οτι οι τουρκικες παραβιασεις ειναι θεμα ημερων να σταματησουν.Την υποθεση εχουν αναλαβει οι ελληνες 'ακτιβιστες' που ευρισκοντο στο Ναβι Μαρμαρα και θα το λυσουν μαζι με τους τουρκους αδελφους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Βαγγέλη, σ' ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σου. Στην δεκαετία του 90 είχαμε καταστάσεις σαν και την παρακάτω:
    http://www.youtube.com/watch?v=gyqq7lMyTnI

    O ήρωας Σιαλμάς δεν είχε πολλές ελπίδες. Απ' ότι ξέρω τα f1 αντιμετωπίζανε προβλήματα τεχνικά, με τους πυραύλους που φέρανε, αλλά ας μην το αναλύσουμε αυτό εδώ.

    Θα ήθελα πραγματικά τα πράγματα να είναι τόσο θετικά, και το εύχομαι.

    Μήπως γνωρίζεις πότε οι Τούρκοι θα παραλάβουνε τα f-35?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Kyriakos
    Τα F-1 δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα τεχνικά με τους πυραυλους.Αλλα όταν τα πήραμε ενσωματώσαμε Αμερικανικους και όχι Γαλλικούς.Χρειάστηκε χρόνος να συνεργαστεί και με κόστος αυτό το πάντρεμα.Την εποχή Σιαλμά όμως λειτουργούσε άψογα.Τότε έφερε τα PAPA 4 που ήταν πολύ καλο βλήμα.Γι´αυτό άλλωστε με την αγορά M-2000 προμηθευτήκαμε απευθείας Matra Matzik.
    Στο ατύχημα Σιαλμά δεν υπήρξε εχθρική ενέργεια.Αλλα είτε σε βλάβη η σε χειριστικό λάθος. Αν ανατρέξεις πίσω στο 90 θα δεις ότι σε παρόμοια εμπλοκή,με τα ίδια αεροσκάφη δηλαδή F-1 Vs F-16 οι Τούρκοι βρέξαν τα πόδια τους.Και φυσικά σε άλλες 3 περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν υπέρ μας. Με κραυγαλέο την κατάρριψη του Τουρκικου F-16 και την απώλεια του Nail Ερντογάν. Σήμερα και τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρονια η κατάσταση είναι υπέρ μας. Σε υλική ποιότητα.Σε έμψυχη ποιότητα δες RED FLAG 08.

    Τώρα το ποτε θα πάρουν οι Τούρκοι το F-35, αυτό δεν το γνωρίζω.Αρχικά το 2014 μετά 2015 τώρα 2016 και βάλε.Ούτε και ο αριθμός 100-120 είναι ρεαλιστικός αν αναλογιστούμε το σημερινό κόστος που ξεπερνάει το αρχικό κατά 100%.Άσε που πολλές χώρες έχουν μειώσει έως και ματαιώσει την προμήθεια,με αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους ακόμα πιο επάνω.Και με τα διεθνή "διμοσοινομικα" βλέπε Πορτογαλία Ιταλία Ουγγαρία φυσικά εμάς και γιατί όχι ΗΠΑ τα πράγματα δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο.Και μην μου πεις ότι οι Τούρκοι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.Πέρυσι το ΔΝΤ τους δάνεισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.