27/6/10

Φοροεπιδρομή σε βάρος της ανάπτυξης.Σκληρή φορολογική πολιτική σε βάρος της ανάπτυξης προωθεί η κυβέρνηση

Πληθαίνουν οι φωνές που επικρίνουν τις κυβερνητικές επιλογές για την αλόγιστη φορολόγηση, ακόμα και σε ιστοσελίδες, αλλά και για την αδυναμία να αυξήσει τα έσοδα του κράτους.

Αποτέλεσμα να μπαίνουν στο στόχαστρο υγιείς τομείς της οικονομίας οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν καθοριστικά στην πολυπόθητη ανάπτυξη.Για να επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμησης 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, την επόμενη τριετία, η κυβέρνηση επιβάλει νέους φόρους, έμμεσους και άμεσους, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Τη στιγμή που καμία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, δεν στοχεύει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η φορολογική επιδρομή υπονομεύει περαιτέρω την ανάπτυξη της χώρας, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το Εμπόριο και την Παραγωγή του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάρδας.

«Αν δεν μεγαλώσει αυτή η οικονομία, όλα αυτά που βλέπουμε σήμερα, θα τα δούμε και μετά από 3,4,5 χρόνια. Δεν λύνεται το πρόβλημα με τέτοιου είδους μέτρα - πυροσβεστικού χαρακτήρα. Το μεγάλωμα της οικονομίας, είναι επενδύσεις.. είναι απλά πράγματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο πεντάμηνο του έτους το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αύξησε τα έσοδα από τον ΦΠΑ, μόλις κατά 56 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι, όταν ο συντελεστής ήταν χαμηλότερος κατά 2 μονάδες.

Η ανεξέλεγκτη επιβολή φόρων στην αγορά ακινήτων έχει ήδη επιφέρει πάγωμα των συναλλαγών, αφαίμαξη των ιδιοκτητών και λουκέτα σε εκατοντάδες εταιρείες του κλάδου, ενώ τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν τώρα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την επιβολή ενός εξοντωτικού φόρου ύψους 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Περαιτέρω, διάταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, επεκτείνει το αγγελιόσημο που μέχρι σήμερα επιβάλλεται σε διαφημίσεις του Tύπου, και των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, και σε διαφημίσεις στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει η «Καθημερινή», τα ειδησεογραφικά sites να βρεθούν σε δυσμενή θέση, καθώς η διαφήμιση θα στραφεί προς μη ειδησεογραφικά.

Επίσης θα χαθούν έσοδα απο ελληνικά προς ξένα διαδικτυακά μέσα, τα οποία δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό.

«Η κυβέρνηση πρέπει να γίνει πιο επιθετική, να αλλάξει τους θεσμούς να κάνει βαθιές τομές» δήλωσε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Θεόδωρος Πελαγίδης.
SKAI.GR

4 σχόλια:

  1. Αφου η κυβερνηση εχει σχεδιο.
    Και αυτο δεν ειναι η αναπτυξη της χωρας, παρα μονο οταν λυθουν καποιες διαφορες με τα γειτονικα κρατη και αποκτησουν "Δημοκρατικη" αυτονομια, η Μακεδονια, η Θρακη και η Ηπειρος.
    Ο Τζεφρυ και η παρεα του θα ειναι ηδη στο Μαιαμι, για να αποφυγουν την οργη του λαου που θα ξεσπασει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν η πολιτική ηγεσία επιβάλει πολιτικές που τις επέβαλαν άλλοι,πολιτικές που ακόμη και ένα 12χρονο μπορούσε να σκεφτεί τότε έχουμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα,του οποίου οι διαστάσεις ολοένα και μεγαλώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που γινόταν πάντα. Απαγορεύεται να "βγάλουμε αυτοκίνητο". Απαγορεύεται να εφεύρουμε να αναπτύξουμε και να εμπορευτούμε κάθε ιδέα... Υπάρχουν και οι ντόπιοι επιτηρητές που δεκαετίες τώρα εμποδίζουν κάθε δημιουργία.
    Αυτή είναι η Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι, κατά την γνωστή παροιμία, ήθελε και ο .... Ναστραντίν Χότζας!

    Να μάθη ο παλιογάϊδαρός του να μην τρώει. Τον άρχισε λοιπόν στην δίαιτα και στο τέλος ο γάϊδαρος, τις δυο τελευταίες μέρες δεν έτρωγε και την τρίτη μέρα ψόφησε!

    Χτυπιόταν λοιπόν ο Χότζας και κλαίγοντας έλεγε, - "Τώρα που τον έμαθα να μην τρώει τώρα πήγε και μου ψόφησε"!

    Τι εννοεί η παροιμία;

    Μα ότι στο τέλος των συνεχών .... οικονομικών αφαιμάξεων που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός ..... θα καταρρεύσει η Ελληνική Οικονομία και δεν θα υπάρχουν πλέον πόροι για .... μελλοντική περαιτέρω φορολογική αφαίμαξη ... ημών των υποζυγίων... !

    Μόνον η ανάπτυξη μπορεί να βρεί χρήματα για να ξεπληρωθούν τα τεράστια δάνεια, αλλά εδώ σε θέλω κάβουρα, η ανάπτυξη απαιτεί ικανότητες και όχι γελοίες μικροπολιτικές και ψευδοιδεολογίματα !

    Προς το παρόν ... δικαιώνεται ο οικονομολογος και συγγραφέας κ. Κων/νος Κόλμερ, ο οποίος στο βιβλίο του "Η Μεγαλειώδης Απάτη του Ευρώ" είχε ήδη από το 2005, προαναγγείλη την οικονομική κατάρρευση της χώρας μας.

    Θυμηθείτε ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ!

    ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.