21/6/10

Τούρκοι διεκδικούν τις περιουσίες τους στην Κρήτη

Δεκάδες Τούρκοι αναζητούν στην Κρήτη τις περιουσίες των προγόνων τους αλλά και τρόπους να τις διεκδικήσουν. Τους τελευταίους μήνες στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, αλλά και σε άλλες περιοχές εμφανίστηκαν νομικοί, κυρίως, εκπρόσωποί τους, διερευνώντας τη δυνατότητα να καταγράψουν, κατ' αρχάς, τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν οι Τουρκοκρήτες παππούδες τους, μέσω των συμβολαίων που υπήρχαν στα κρατικά αρχεία της τουρκικής διοίκησης, μέχρι το 1898.

Όπως γράφει μάλιστα τοπική εφημερίδα, σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται ότι η αναζήτηση αυτή έχει φτάσει μέχρι και στα αρχεία του ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι οι απόγονοι εκείνων που αναχώρησαν από την Κρήτη πριν από ένα και πλέον αιώνα, ή με την ανταλλαγή των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, γνωρίζουν ακριβώς πού πρέπει να αναζητήσουν τα ίχνη των πατρογονικών περιουσιών, γεγονός που σημαίνει ότι η έρευνά τους δεν ξεκινά μόλις τώρα, ούτε ότι αυτή γίνεται απλώς για ιστορικούς λόγους.

Είναι καλά εφοδιασμένοι με στοιχεία κι αναζητούν τα αρχεία του τότε μεταφραστικού γραφείου, στο οποίο υπήρχαν όλα τα τουρκικά αρχεία και οι νομικές πράξεις που γίνονταν από τους Οθωμανούς.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι έρευνες αφορούν ακόμη και σε χώρους στους οποίους σήμερα λειτουργούν δημόσια κτίρια.

Εκπρόσωποι Τούρκων «διεκδικητών» έχουν ξεκαθαρίσει, πάντως, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν το ιδιοκτησιακό των περιουσιακών εκείνων στοιχείων που θα εκτιμήσουν ότι νόμιμα μεταβιβάστηκαν στους επόμενους ιδιοκτήτες τους. Αλλά σίγουρα αυτό θα συμβεί με όσα εκείνοι, μέσω των νομικών τους συμβούλων, Τούρκων και Ελλήνων, θεωρήσουν ότι δεν μεταβιβάστηκαν νόμιμα.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει σε όλα, σχεδόν, τα τοπικά αρχεία της Κρήτης, στα οποία εκείνοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει το παραμικρό στοιχείο που μπορεί να τους οδηγήσει σε θεμελίωση ιδιοκτησιακού δικαιώματος, το οποίο προτίθενται να διεκδικήσουν ακόμη και σε διεθνή δικαστήρια.

Στην επίσημη απογραφή που είχε γίνει το 1881 οι Οθωμανοί της Κρήτης ήταν 72.353, απ’ τους οποίους οι περίπου 33.000 ζούσαν στο Ηράκλειο, οι 18.000 στον σημερινό Νομό Χανίων, οι 13.000 στο Ρέθυμνο και 8.000 στον Νομό Λασιθίου.

Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, η αυτόνομη Κρητική Πολιτεία έκανε τη δική της απογραφή, το 1900. Οι Τουρκοκρήτες ήταν περίπου 39.000, καθώς έφυγαν κατά χιλιάδες για την Τουρκία ή ακόμη και για την Αμερική. Στην απογραφή του 1911 βρέθηκαν λιγότεροι από 28.000. Ο πληθυσμός τους είχε μειωθεί ακόμη περισσότερο γύρω στο 1922, και με τη συνθήκη της Λοζάνης και την ανταλλαγή των χριστιανικών και μουσουλμανικών πληθυσμών, τον Ιανουάριο του 1923, έφυγαν και οι τελευταίοι.

Πηγή: cretalive.gr
Aναδημοσίευση απο hbnews.gr/

25 σχόλια:

  1. Όταν η "ελληνική" κυβέρνηση θεωρεί ότι οι Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης έφυγαν από τις εστίες υπό το ίδιο καθεστώς φυγής με τους Τουρκοκρητικούς και τους λοιπούς προσκυνημένους, επόμενο είναι να παίρνουν αέρα οι Τουρκοκρητικοί.

    Οι Τουρκοκρητικοί λοιπόν δεν έφυγαν με τη βία όπως θέλουν να λένε οι γείτονές μας αλλά το μεν πρώτο κύμα από φόβο (προφανώς γιατί είχαν κάνει "πολλά" επί οθωμανικής διοίκησης), το δε δεύτερο μετά από τη συνθήκη νίκης για την Τουρκία (Λωζάννης 1923), η οποία προέβλεπε πολλά εκ των οποίων όσα συμφέρουν την Τουρκία έχουν τηρηθεί κατά γράμμα και όσα δεν την συμφέρουν έχουν παραβιασθεί κατά κόρον. Ας πάνε λοιπόν στον τάφο του Ατατούρκ να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους.

    Από κει και πέρα, αν η Ελλάδα θεωρεί εαυτόν συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και δέχεται τα έγγραφά της, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αυτό που μας χρειάζεται είναι ένα Κιλελέρ να'ρθούμε στα ίσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω προτεινω να αρχισουμε να ψαχνουμε και εμεις και να διεκδικισουμε τις περιουσιες μας σε ολη τη Μ. Ασια ξεκινωντας απο την Πολη και την Σμυρνη που πονανε και περισσοτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό και αν αποτελεί απύθμενη θρασύτητα εκ μέρους των τουρκοκρητών που ευτυχώς μας άδειασαν την γωνιά!!

    Έτσι που πάμε με τέτοιους ...... απερίγραπτους ψευδοηγετίσκους (!), τα δικά μου λόγια περισσεύουν, ποιός ξαίρει τι θα μας ζητήσουν ακόμη!

    Ποιοί, αυτοί που μας μακέλεψαν στην Ιωνία, στον Πόντο και στην Μικρά Ασία, σε περιοχές που ήσαν για χιλιετηρίδες Ελληνικές και ανήγαγαν την λέξη λεηλασία - τουρκιστί "γιάγμα" - σε υψίστη έφραση ... πολιτισμού, αντάξιού τους !

    Για τους "πολιτικίσκους" που κακή τη μοίρα μας κυβερνούν, θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Καθηγητή κ. Βασίλη Φίλια από ΤΟ ΠΑΡΟΝ και το Εν Κρυπτώ :
    -Η Ελλάδα, επομένως κινδυνεύει από την Τουρκία μόνο στο βαθμό και διότι υπάρχουν στη χώρα μας αγοραίοι χρεοκόποι και μειοδότες, αλλά και ηττοπαθείς και περιδεείς, που μας οδήγησαν στη Μαδρίτη, το Ελσίνκι και τα Ίμια. Ακατανόμαστοι, που ευαγγελίζονται «λύση» των Ελληνοτουρκικών διαφορών – όχι μόνον της υφαλοκριπίδος, αλλα και του εναερίου χώρου – με προσφυγή στο «ουδέτερο» δικαστήριο της Χάγης. Ακατανόμαστοι που μεθοδεύσαν συστηματικα την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας με προσφυγή στο ΔΝΤ. Αυτοί τελικά συνθέτουν μία πολύ μεγαλύτερη απειλή από εκείνη της Τουρκίας, γεγονός που, ευτυχώς, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ο ελληνικός λαός.-


    Ο Πατριώτης Καθηγητής κ. Β. Φίλιας, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Καταδρομέας και παρά την ηλικία του παραμένει πάντοτε λεβέντης των Λ.Ο.Κ. Του ευχόμαστε από καρδίας να είναι πάντα καλά!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.

    ΟΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΩΝ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΙΣ. ΠΡΩΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ "ΤΟΥΡΚΟΙ- ΤΟΥΡΚΟΙ" ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 250 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΗΣΟ.(ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ). ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΤΟΠΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΥΣ.
    ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙ "ΤΟΥΡΚΟΙ-ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ" ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ "ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΜΕΝΟΙ-ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ" ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.

    ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΩΝ ΔΡΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ(ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΗΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΚΩΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ "Η ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ" ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ.

    Η ΚΡΗΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΙΓΟΤΑΤΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ "ΜΑΧΕΣ".

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΥΡΗΤΗ:

    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΡΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τωρα που και οι δεσποταδες πηραν τουρκικη υπηκοοτητα οπως διακαως επιθυμουσαν, θα αποκτησουν και περιουσιακα δικαιωματα.Παντα ο κληρος ηταν στην υπηρεσια του σουλτανου.Το σχεδιο προχωρει αρκει να δουμε τις τοποθετησεις θεσμικων{δραγωνα,ρεπουση κ.λ]καθως και τον πολιτικο διωγμο οσων υπηρετουν τον Ελληνισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ορθοδ. "δεσποτάδες"κατά την έκφρασή σας,Ελληνικής-Αμερικανικής-Γαλλικής-Καναδικής κλπ υπηκοοτήτων απέκτησαν το δικαίωμα της διπλής υπηκοότητας πρόσφατα κατά ερντογανική παραχώρηση (για το δικό του συμφέρον.....) προκειμένου να μην διαλυθεί το Οικ.Πατριαρχείο λόγω ελαχιστοποίησης των εκεί ομογενών και κατά συνέπεια των Κωνστ/τών κληρικών-ιεραρχών (απαγορεύεται Πατριαρχης μη τουρκικής υπηκοότητος),ώστε να εκλέγεται Έλληνας Πατριάρχης.Δεν το επεδίωκαν τόσα χρόνια,το Πατριαρχείο είχε πρόβλημα.Άλλο αντικληρικαλισμός και άλλο εθνικά θέματα.

      Διαγραφή
  7. ΠΕΡΙ ''ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΩΝ'' ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ. ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΕΙΑ. ΓΙΒΛΑΡΝΤΑΡ(ΑΓΓΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ), ΜΑΛΤΑ(ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ?),ΚΡΗΤΗ(ΕΛΛΗΝΙΚΟ? ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ), ΚΥΠΡΟΣ(ΠΡΩΗΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ)
    ΑΥΤΑ ΤΑ 4 ''ΚΡΑΤΗ'' ΕΛΕΓΧΟΥΝ 3 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ''ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ'' ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΑΣΕ, ΕΠΙΑΣΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν οι τούρκοι αυτοί διεκδικούν περιουσίες και κάτι τέτοιό είναι νομικά εφικτό, τότε να αρχίσουμε κι εμείς να διεκδικούμε όλη την Μ. Ασία.
    Διαφορετικά τι στο διάολο υπέγραψε ο Βένιζέλος και στην Λωζάννη και στην Άγκυρα το 1923 και 1930;
    Κι ο παπούς μου είχε έναν λόφο ιδιοκτησία έξω από την Κερασούντα. Να αρχίσω κι εγώ το ψάξιμo;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 3:26 μ.μ.

    Δεν το κατάλαβα αυτό με τους δεσποτάδες και τα περιουσιακά δικαιώματα. Τι θέλεις ακριβώς να πεις;

    @ 4:34 μ.μ.

    >ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΑΣΕ, ΕΠΙΑΣΕ...<

    ΕΣΥ ΠΑΝΤΩΣ (την) ΕΠΙΑΣΕΣ! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ομολογώ ότι δεν ξέρω πού βασίζονται οι δικηγόροι (και ποιοι είναι αυτοί) και κάνουν έρευνες. Και μόνον το στοιχείο της χρησικτησίας φθάνει για να έχουν οι κάτοχοι των "υπό αμφισβήτηση" (sic) περιουσιών πλήρη κυριότητα και νομή επ' αυτών.

    Αλλά η κυβέρνηση δεν αρκείται στους Τουρκοκρήτες (αυτοί είναι τελευταίο φρούτο, όχι σαν επισκέπτες στο νησί, αλλά σαν "διεκδικητές"), δεν αρκείται στους "Τσάμηδες", αλλά πάει να ανοίξει κι άλλη πληγή με την χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στους "Σλαβομακεδόνες".

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗ.


    ___________________________________

    @ ΚΟΥΡΗΤΗ

    >ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΩΝ ΔΡΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ(ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ<

    Ποιος σύλλογος δρα "προδοτικά", ποιες "ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ", πότε και από ποιον "υιοθετήθηκαν";

    Τα γραφόμενά σου αφήνουν λάσπη και δημιουργούν απλώς παραπληροφόρηση.

    Το ότι φιλοξενήθηκε μία συγγραφέας, το ότι καλοπίστως φιλοξενήθηκαν (αν φιλοξενήθηκαν) απόγονοι Τουρκοκρητών που έφυγαν, δεν σημαίνει ότι κάποιες θέσεις που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ, "υιοθετήθηκαν".

    Ποιες "θέσεις"; Μπορείς να γίνεις πιο κατατοπιστικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλα ας κοπιασουν απο την Κρητη να ζητησουν τις περιουσιες τους. Θα μονο σιγουρο που θα παρουν ειναι σφαιρες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Τούρκοι έχουν αποδείξει άπειρες φορές ότι όσο χώρο τους δίνεις, τον καταλαμβάνουν και ζητούν άλλο τόσο. Ηταν να μην τους ανοίξει η όρεξη με τις χαλαρότητες της κυβέρνησής μας. Τώρα ποιός τους πιάνει;
    Αντε με το καλό να τους πεί και σ΄αυτήν την περίπτωση ο πρωθυπουργος "να μας ειδοποιείτε παρακαλώ 2-3 μέρες πρίν ξεκινήσετε τις διαδικασίες διεκδικήσεων..."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1) http://archive.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=20.03.2009,id=28028836

    2) http://www.tanea.gr/default.asp?pid=30&ct=19&artid=4488351

    3) http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=95:2008-10-17-07-29-22&id=1038:2009-03-28-19-17-54&Itemid=282

    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΣΙΣ ΚΡΗΤΩΝ" Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΡΗΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ "ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΟΝΤΑΣ" ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΣΤΗ ΝΗΣΟ, ΤΟΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ. ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΥΤΟ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΙΩΜΕΝΟΣ.ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΤΑΝ ΕΚΣΤΟΜΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974, ΠΟΥ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ 1)ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ 2)ΕΒΡΑΙΟΥΣ 3)ΤΟΥΡΚΟΥΣ ( ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ) ΝΑ 1)ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.2)ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. 3) ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΚΡΗΤΗ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.4) ΝΑ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΡΟΒΟΛΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ή ΤΗΣ ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΑΙΩΝ ΑΠΟ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ.Λ.Π

    ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΠOΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 3:26 ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

    ΑΝ ΧΑΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ". ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο http://giritturk.com/ θα βρείτε τους κεμαλιστές ναζιστές και φασίστες τούρκους που ονειρεύονται την Κρήτη.

    Έχει "ανοίξει" από το 2007, φτιάχνουν κοινότητα και μαζεύουν πληροφορίες, ολα βάση οργανωμενου σχεδίου, ακόμη και με τον φτωχό μεταφραστή ιστοσελίδων του Google θα ψαρέψετε καλή πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι ιστοσελίδες αρχίζουν και φουντώνουν, με video, συγκεντρώσεις, προπαγάνδα.

    http://www.giritlilerdernegi.com/

    http://www.youtube.com/watch?v=pIlXV4Q5wPk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι πράκτορες της Άγκυρας εν δράση.

    http://www.youtube.com/user/KritikiPolitia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τον Βαρδινογιάννη το λες και μόνος σου ότι έκανε πλάκα, άλλωστε ουδείς το σχολίασε σαν σοβαρό στα κρητικά ΜΜΕ. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, τι είναι ο Βαρδινογιάννης που "ΤΟΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ"; Τσιφλίκι του είναι η Κρήτη; Δεν κατάλαβα. Και κάνε μου μία χάρη: Ξεπάτα εκείνο το "Caps Lock", διότι τα κεφαλαία βγάζουν μάτια.

    >ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ<

    Ποιοι είστε ... εσείς οι "πολλοί" που λέτε...;

    >ΝΑ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΡΟΒΟΛΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ή ΤΗΣ ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ<

    Τι λες μωρέ, είσαι σοβαρός; Δεν θα διατηρήσουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά, από την οποία ελάχιστα πια έχουν μείνει, διότι τα υπόλοιπα καταστράφηκαν, όχι μόνο από αμέλεια και ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΜ από το αθηναϊκό κράτος, αλλά κι από τους ίδιους τους ηλίθιους που ανέλαβαν τοπικοί άρχοντες μετά την τουρκοκρατία; Ότι εμπόδιζε, κατεδαφιζόταν. Τόσο απλά!!! Με κασμά (!) χάλασαν τον μικρό κούλε στην είσοδο του παλιού ενετικού λιμανιού στο Ηράκλειο το 1934, διότι ήθελαν να ανοίξουν ... δρόμο! Έχει καθόλου "χρώμα" το Ηράκλειο σήμερα; Πού είναι τα ενετικά μνημεία του, τα νεοκλασσσικά του και τόσα άλλα ωραιότατα κτήρια που καταστράφηκαν;

    >ΑΝ ΧΑΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ<

    τρίχες...

    >ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.<

    Εμένα μου λες! Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι μετανάστες.

    >Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΚΡΗΤΗ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ<

    Όντως αδικείται και κατάφωρα μάλιστα. Τι εισπράττει από τους φόρους που πληρώνει; Έχεις διαβάσει συγκριτικά στοιχεία, τα οποία συνήθως δημοσιεύει ο καθηγητής Μ. Δρετάκης;

    Το 2005, ενώ η Κρήτη έπρεπε να πάρει € 750 εκατ., η κυβέρνηση της έδωσε μόνον 300, δηλ. ούτε τα μισά, αυθαιρέτως διατεινόμενη ότι χρειάζονται σε άλλες περιοχές περισσότερο. Όταν κάνουν αυτές τις ανοησίες, είναι φυσικό να δημιουργούν αίσθημα αποστροφής προς το αθηναϊκό κράτος. Όλη η Ελλάδα και η Κρήτη μαζί πληρώνει για να τρέφει το αθηναϊκό τέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1) ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΛΑΚΑ.
    2)ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΓΡΑΦΗ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ.
    3)"ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ" ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΕΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΠΟΛΛΟΙ".
    4)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΟΥΤΕ Η ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ 500 600; Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ 9000 Π.Χ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ.
    5) ΤΡΙΧΕΣ; ΜΕ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕΣ.
    6)ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ-ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. "ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ" ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΙ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ π.χ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ; ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ; Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ. ΑΝ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΗΘΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ=ΕΛΛΗΝΑΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ.
    7)ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΑΛΟ ΣΤΟ ΖΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ; Ο ΘΕΟΣ ΟΡΙΣΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; ΡΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Η ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ; ΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ "ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ" ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΘΡΑΚΗ, Η ΟΡΕΙΝΗ ΣΤΕΡΕΑ; ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ; Ο ΔΡΕΤΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΛΙΑΝΑ ΤΩΡΑ ΔΗΛ ΜΕ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΛΙΝΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ " ΠΡΕΠΕΙ" ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ.
    ΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ;

    ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ; ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ "ΤΡΙΧΕΣ"

    ΑΝ ΧΑΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καστρινέ @22 Ιουνίου 2010 10:02 π.μ., σου την ειπε πάλι ένας Χανιώτης(ΚΟΥΡΗΤΗΣ)!Γιάηντα δεν μιλείς εδα;Σου'φαγε την γώσσα ο κάτης;
    Παρομοίως τελειώνω με "τρίχες".

    ΑΝ ΧΑΘΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    Ενας Χανιώτης τση "διασποράς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ξέρω αν μπορούν να διεκδικήσουν στην Κρήτη οι Τούρκοι,

    πάντως έχω ακούσει τον κ.Νεοκλή Σαρρή,

    πως οι ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ μπορούν να διεκδικήσουν τυχόν περιουσίες τους στη Μικρά Ασία.

    ψάξτε το !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κουρήτη,

    δεν πήγαν όλοι οι εξισλαμισμένοι Κρητικοί στη Συρία.Στην Τουρκία πήγαν οι περισσότεροι, και μάλιστα φαίνονται από τη φάτσα πως δεν έχουν τουρκική καταγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 22 Ιουνίου 2010 9:01 μ.μ.

    Καλό στο Μίνω. Ιντά παθες και δεν υπογράφεις μπλιό; Κακοφάνηκέ σου πώς βαφτίσανε τη άσκηση με τ' όνομά σοπυ;;;; :-))))

    Κανείς δε μου "την είπε" και ό,τι είχα να πω, το είπα.

    Σε αερολογίες, όπως αυτές που γράφει ο "ΚΟΥΡΗΤΗΣ" [Χανιώτης είναι; Πώς το ξέρεις; :-) ή μήπως το "λέει" (λες)πουθενά και δεν το πρόσεξα;] τι να απαντήσω; Δηλ. επειδή προβάλλομε εμείς, στο Ηράκλειο, τα ενετικά τείχη, τα οποία είναι το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της Μεσογείου, δεν προβάλλομε και τον Μινωικό (χα, χα) πολιτισμό; Η ιστορία είναι συνεχής. Οι Ενετοκρατία, η Τουρκοκρατία κλπ, είναι μέσα στην Ιστορία αυτού του τόπου, είτε το θέλομε είτε όχι.

    Κι εσείς δεν διατηρείτε και συντηρείτε και καλά κάνετε το Γερμανικό Νεκροταφείο;

    Χαιρέτα μου το μπάρμπα σου το Νικολή το Σταυρουλάκη (ζει ακόμη;)

    Μινώταυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
    ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΩ
    ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΡΩΜΙΚΑ
    ΝΑ ΣΚΥΨΩ ΝΑ ΦΙΛΗΣΩ !!!"


    Ντα ίντα χαντάς Μινώταυρε; Με τσι "πολυπολιτισμούς" θε να'χωμε καλά υστερνά;
    Και δεν είμαι ο Μίνως.

    Ενας Χανιώτης τση "διασποράς".

    υγ.Γιάε ίντα σου γραφει το κοπέλι.
    "ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΛΙΝΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ".
    Θελει πολυ να καταλάβεις οτι είναι Χανιώτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ό,τι αρπάξουν μωρέ... Τζέφρυ και χαζοχαρουμενειάδα έχει τώρα, το πήραν χαμπάρι... όσο είναι στην εξουσία, όποιος τούρκος επρόλαβε τον Κύριο οίδε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.