3/6/10

Ο σημιτισμός στο καναβάτσο

http://orthanoixtossfigthraspeirews.files.wordpress.com/2009/09/kokkalis-xristoforakos.jpg
Κόκκαλης-Χριστοφοράκος, από τα βασικά πουλέν του Σημίτη και του Σημιτισμού

του Μάριου Ευρυβιάδη

Στον αισώπειο μύθο για την αλεπού και τον κροκόδειλο διδασκόμεθα ότι τους ψεύτες τους ξεσκεπάζουν τα γεγονότα – «Ψευδολόγων ανθρώπων έλεγχος εστί τα πράγματα».
Και στην Ελλάδα καθημερινά πλέον και με τη μορφή χιονοστιβάδας τα γεγονότα μας αποκαλύπτουν, ξεχωριστά αλλά και μαζί, τους ψεύτες και τους απατεώνες. Όλοι αυτοί υπό τον προστατευτικό μανδύα του (ψευδο)σοσιαλισμού και του (ψευδο)εκσυγχρονισμού πτώχευσαν τη χώρα σε τέτοιο βαθμό ώστε ένας εργαζόμενος μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια εργασίας να καταλήγει με μια σύνταξη πραγματικής φτώχειας - κάτω από 500 ευρώ το μήνα.
Όχι, την Ελλάδα δεν την πτώχευσε ο Κώστας Σημίτης. Την πτώχευσε ο σημιτισμός. Όλες οι νοσηρές νοοτροπίες του παρασιτισμού, της αρπαχτής, της απάτης, της λαμογιάς, της αδιαφάνειας, της πνευματικής τρομοκρατίας, της ιστορικής και εθνικής αποδόμησης, της ξενόδουλης χαμέρπειας ακόμη και του δωσιλογισμού, που αναπόφευκτα σε κάποιο βαθμό υπάρχουν σε κάθε κοινωνία, αλλά και πότε κυρίαρχες, κυριάρχησαν της εποχή του σημιτικού εκσυγχρονισμού 1996-2004. Η πενταετία Καραμανλή που ακολούθησε, με κάποιες στιγμιαίες εξαιρέσεις, κυρίως στην εξωτερική πολιτική (που δεν κράτησαν δηλαδή), υπήρξαν συνέχεια του «εκσυγχρονιστικού πειράματος» της οκταετίας που προηγήθηκε. Γι’ αυτό και ο Νεοκλής Σαρρής σε μια εύστοχη αποστροφή του λόγου του αποκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία «τραβεστί ΠΑΣΟΚ».
Η παθογένεια του εκσυγχρονιστικού πειράματος είναι τέτοια ώστε και σήμερα ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης όχι μόνο αρνείται να απολογηθεί, να πει και αυτός ένα “mea culpa” στον ελληνικό λαό, επιμένει ότι «παρήγαγε έργο» στην Ελλάδα το οποίο «αμαυρώνουν», λέει, κάποιοι άπιστοι και διεφθαρμένοι. Ποιοι; Ο εξ’ απορρήτων του πολιτικού του Γραφείου, Γραμματέας του Υπουργικού του Συμβουλίου, Υφυπουργός στην κυβέρνησή του και τελικά Υπουργός Μεταφορών – Τάσος Μαντέλης που χρηματίζετο από τον διαχρονικό διαφθορέα της ελληνικής πολιτικο-οικονομικής ελίτ της Ελλάδας, τον γερμανικό επιχειρηματικό κολοσσό της Ζίμενς. Και ποιος άλλος; Ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ο για χρόνια «Στρατηγός» του σημιτικού εκσυγχρονισμού. Η περίπτωση του τελευταίου είναι χειρότερη από αυτή του Μαντέλη. Διότι αν γίνει πιστευτός ο «Στρατηγός» του Σημίτη, τις μίζες της Ζίμενς τις παρέδιδε στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο με τη σειρά του διακινούσε «μαύρο χρήμα» κάθετα και οριζόντια σε ολόκληρο το σύστημα. Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και επί Καραμανλή καθώς επίσης και με τα «αρχαία» καθεστώτα της μεταπολίτευσης του Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η δημόσια οργή και θλίψη του Σημίτη για τις «αθλιότητες» των συνεργατών του θυμίζει την οργή και το σοκ του διεφθαρμένου Αστυνομικού Διοικητή της Καζαμπλάνκα, στην ομώνυμη κλασσική ταινία με πρωταγωνιστή τον Humphrey Bogart. Όταν οι γερμανικές αρχές του Μαρόκου του έδωσαν εντολή να κλείσει το Rick’s Café, αυτός που τα έπαιρνε από τον Rick το κλεισε αναφωνώντας “I am shocked, shocked that gambling in going on here”.
Αλλά γνωρίζετε κάτι; Ο κάθε απατεώνας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη θα την έβγαζε καθαρή αν δεν συνέβαινε κάτι το 1977 στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ναι, στην Αμερική. Το 1977 θεσμοθετήθηκε το Foreign Corrupt Practices Act. Η νομοθεσία αυτή απαγόρευε δια ροπάλου (φυλάκιση και υπέρογκα πρόστιμα) τον χρηματισμό ξένων πολιτικών και επιχειρηματιών από Αμερικανούς για να εξασφαλίζονται συμβόλαια.
Ωστόσο, για κάποιο χρονικό διάστημα η νομοθεσία αυτή «επέτρεψε» σε Ευρωπαίους απατεώνες αλά Ζίμενς να λαδώνουν ανενόχλητα. Ως αποτέλεσμα κατάφερναν με τον αθέμιτο αυτόν τρόπο να εκτοπίζουν τους Αμερικανούς από τις ευρωπαϊκές αγορές.
Ήταν θέμα χρόνου να αντιδράσουν οι αμερικανικές αρχές. Άρχισαν το κυνηγητό των απατεώνων στην Ευρώπη και, με το «πάρα πολύ μακρύ χέρι» που διαθέτει η αμερικανική δικαιοσύνη, άρχισε να βάζει τον κάθε Ευρωπαίο κατεργάρη στη θέση του. Έτσι μάθαμε και εμείς τους Ευρωπαίους και Έλληνες απατεώνες. Αλλιώς θα συνέχιζαν να μας βγάζουν την γλώσσα και να μας παραδίδουν μαθήματα ηθικής και εκσυγχρονισμού.

Υ.Γ: Ο κατά καιρούς και ευκαιρίας δοθείσης λοιδορός του κυπριακού ελληνισμού, Ι.Κ. Πρετεντέρης, έγραψε ένα βιβλίο διθύραμβο για τον Κώστα Σημίτη Η Δεύτερη Μεταπολίτευση (Πόλη, 1996) όπου, μεταξύ άλλων, μας τον παρουσιάζει λίγο πολύ ως τον «νέο Βενιζέλο». Τι θα πρέπει να το κάνει σήμερα το βιβλίο αυτό ο μεγάλος σχολιαστής και δημοσιογράφος κ. Πρετεντέρης; Να το βάλει εκεί που ξέρει, όπως υβριστικά έγραφε για τους Κύπριους;

7 σχόλια:

  1. θα κάνει και χαρές αν το βάλει εκει ο Ι.Κ Πρετεντερης...!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η χώρα δεν θέλει επανεκκίνηση αλλά σχεδιασμό και δόμηση από την αρχή!"

    "Το έχω ξαναπεί πολλές φορές, δυστυχώς η χώρα έκλεισε, η ελεύθερη πτώση του …τούβλου που όλοι οικοδομήσαμε αλλά μόνο ορισμένοι καρπώθηκαν τη χρήση του, θα λάβει τέλος πολύ γρήγορα.
    Ήδη η χώρα έχει στάση πληρωμών προς τους πολίτες: επιστροφές, ΦΠΑ, φάρμακα κλπ. Το μνημόνιο και η αποδοχή μέσο υπογραφής του είναι οι τίτλοι τέλους στο πανί και ακολουθεί το σκοτάδι που θα έχει αίμα.
    Οι πολιτικοί μας εν ασχολούνται με δυσεπίλυτα ερωτήματα όπως η κότα έκανε το αυγό... ή το αυγό την κότα.
    Δουλευόμαστε μεταξύ μας όλοι; ζούμε σε μια κοινωνία που οι σπουδές, ο στρατός, η εργασία, η γρήγορη έκδοση της σύνταξης, το σβήσιμο των κλήσεων, η ηλεκτροδότηση σπιτιού, το κρεβάτι στο νοσοκομείο κλπ θέλει …κόμμα.Σε αυτό το ανέκδοτο ζούμε και πολλούς μας πληγώνει όχι όμως όλους γιατί οι περισσότεροι γελούν με το ανέκδοτο είτε γιατί το αποδέχτηκαν είτε γιατί τους βολεύει.
    πχ ασχολούμαστε όλοι με mail τηλεφωνημάτων και ντουλαπάδων.Λοιπόν:
    -μεμπτό που τηλεφώνησε ο Σαμαράς
    -μεμπτότερο που θάβετε ότι ο Χριστοφοράκος το έθαψε. Αυτό καταδεικνύει συνδιαλλαγή και εξάρτηση;Αλλά το σημαντικότερο εκεί είναι το πρόβλημα; Ας δούμε πως μπήκε και τι απέκτησε ο κάθε πολιτικός στη πορεία του με προορισμό τις καρέκλες…
    Κατανοώ τις πολιτικές προτιμήσεις οποιουδήποτε, κατανοώ ότι τα 300 παιδάκια στη Βουλή παίζουν μια τυφλόμυγα εντυπώσεων (πήρε τηλέφωνο ο Σαμαράς ή τον έγραψε ο Χριστοφοράκος), διαρροών (όχι ντουλαπάς αλλά ο γιαουρτάς έρχεται από την κοινωνία…) και …καμπινέδων.
    Αυτοί οι άνθρωποι νομοθετούν; αυτοί υπογράφουν μνημόνια των 380 € + Β. σύνταξη 360 € για 35 χρόνια εργασίας;
    Που είναι ο Τσουκάτος; που είναι ο Μαντέλης; Τώρα ανακάλυψαν που ζει ο Ακης; Πού είναι πχ 83.000.000 € για το υποβρύχιο που γέρνει; Που δίνουμε 1,2 δις € για να ξαναπάρουν και άλλα;Αυτή είναι η ενημέρωση; ερωτήματα για τον κουμπάρο του κυρίου Πάγκαλου που μένουν αναπάντητα εδώ και χρόνια;
    Δυστυχώς έχουμε τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους που μας αξίζουν…
    Ασχολούμαστε με mail για να μην πάμε στο μέλι που όλοι φάγανε και να σταματήσουν τα παραμύθια, είτε φάγανε όλοι είτε συγκάλυψαν είτε ως αδαείς δεν καταλάβαιναν τι γινόταν. Για κάθε ένα από τους 3 αυτούς λόγους κανένας από τους 300 δεν θα έπρεπε να επανεκλέγει στη Βουλή.
    Ας ασχοληθούμε καλύτερα με τη σύνταξη των 400 €, με τα 40 χρόνια εργασίας, με το μνημόνιο υποδούλωσης που υπέγραψαν για να μας “σώσουν” με την χθεσινή συνεδρίαση όπου τοιχοκολλήθηκε το χαρτί “πωλείται” στη χώρα. Πουλάς το νερό; Τη ΔΕΗ; Τις κρατικές Τράπεζες για να μπορείς να δίνεις 43 δις € ενίσχυση σε Σάλλες, Βγενόπουλους, Κωστόπουλους και Λάτσηδες;
    Αλλά τι λέω κάποτε ο ΓΑΠ διαδήλωνε για το ασφαλιστικό (το 2008)ή πήγαινε σε συναυλίες για τον ΟΛΠ. Τώρα υποδέχεται τους Κινέζους και πουλά όχι τα ασημικά πλέον αλλά όλη την χώρα… και το τραγικότερο όλοι το ίδιο κάνουν τα τελευταία 30 χρόνια (…μια χρυσή μετοχή ο ΟΤΕ αν θυμάται κανένας και εμείς αγοράζαμε μηχανάκια ISDN του κουμπάρου…)
    300 πολιτικοί 300 δις € χρέος σε 30 χρόνια αυτή είναι η χώρα μας.
    ΥΓ
    χωρίς να θέλω να αρχίσω αντεγκλήσεις προσωπολατρίας, καλός / κακός ΓΑΠ, καλός / κακός ΚΚ ο Β΄ , θα πρέπει να καταλάβει ο κύριος Σαμαράς και οι σαμαράδες των άλλων κομμάτων ότι το γαϊδούρι ψόφησε και το μόνο που έχει να προσφέρει το ψόφιο γαϊδούρι είναι δυσωδία. Με τις υφιστάμενες δομές και λειτουργίες σε ατομικό προσωπικό πολιτικό οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο είναι ματαιοπονία να αναστήσεις το γαϊδούρι. Θέλει η χώρα όχι επανεκκίνηση αλλά σχεδιασμό και δόμηση παντού από την αρχή."

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. >>Τι θα πρέπει να το κάνει σήμερα το βιβλίο αυτό ο μεγάλος σχολιαστής και δημοσιογράφος κ. Πρετεντέρης; Να το βάλει εκεί που ξέρει, όπως υβριστικά έγραφε για τους Κύπριους;<<


    δεν ειναι ετσι ...
    ο πρεντετερης με τους υπολοιπους του κυνοβουλιου καθεται και γελαει με μας που μας εχουνε πανω στο ξεμυτισμενο να το απολαμβανουμε .


    με το βιβλιο του πρετεντερη ασχολουμαστε ;
    ποσο μας στοιχιζει ετησιως και για πόσα χρονια το ιδρυμα του συμιτη ;

    τι εχει να μας προσφερει ;
    για τα μαγειρεμενα στατιστικα και τις λαμογιες με την γκολντμαν σακς δεν μας κουνουσαν το δαχτυλο της αφροδιτης οι γερμανοι ;

    ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕς ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑς;

    εχουν δικιο που λενε φταινε ολοι μας

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λένε ότι μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.
    Στην φωτογραφία του άρθρου τι βλέπουμε;
    Τον Κόκκαλη, την φανέλα του Ολυμπιακού με το όνομα του ...Christoforakos και πίσω το φόντο της Ζήμενς.
    Μήπως έχουν αρχίσει και βγαίνουν σιγά σιγά τα στοιχεία και για τον κύριο Σωκράτη;
    Ως συνεργάτης και υποεργολάβος της Ζήμενς και αυτός, άραγε βρίσκεται έξω από τον χορό των εκατομμυρίων του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε στην Ελλάδα;
    Αλλά και ως Ιντρακομ σκέτο, ήσαν πολλές οι εργολαβίες που ανέλαβε από το ελληνικό κράτος και ειδικότερα από το Αμύνης.
    Θυμάμαι ότι πριν μερικά χρόνια -ανάμεσα σε άλλα- είχε αναλάβει να προμηθεύσει με έναν μεγάλο αριθμό ασυρμάτων τις Ε.Δ. και από το ύψος της δαπάνης προέκυπτε ότι η κάθε μονάδα ασυρμάτου αυτού του τύπου κόστιζε στο ελληνικό δημόσιο 10πλάσια απ' ό,τι εάν την αγόραζε κατευθείαν από τον καλύτερο ιάπωνα κατασκευαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.greekpayback.com/

    Βγάλτε το άχτι σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανεις δεν μιλαει για τον Κοκαλη, γιατι απλουστατα έχει τους παντες στο τσεπακι του. Μπορει να ειναι οτι ειναι, αλλά ηλιθιος δεν ειναι.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ΑΖ

    "Το έξυπνο πουλί απο την μυτη πιανεται". Αυτός που αναφέρεις ειναι ενας καταπτυστος προδοτης του Ελληνισμού.
    Και ξέρεις πως θα περιποιηθη ο Έλληνας τους προδότες. -))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.