5/6/10

Επαφές Μ. Κυπριανού για το θέμα της Γάζας

Στόχος η εξεύρεση φόρμουλας για αύξηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Κύκλο επαφών με στόχο την εξεύρεση τρόπων αύξησης της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανθρωπιστικές ανάγκες στη Γάζα αλλά και τις ανησυχίες του Ισραήλ στο θέμα της ασφάλειας, έχει αρχίσει o Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια Κύπρου και Ελλάδος, ύστερα από συνεννόηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη συναντηθεί στο Ισραήλ με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών όπως επίσης και με τον Υπουργό Αμυνας. Θα συνεχίσει τις επαφές του με αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής και άλλων εμπλεκομένων χωρών.

''Στόχος είναι η εξεύρεση μίας φόρμουλας που να είναι αποδεκτή από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μόνη χώρα στη περιοχή που διατηρεί με όλες τις χώρες της περιοχής, πολύ καλές σχέσεις και ανοικτό και ειλικρινή διάλογο, όπως και η Ελλάδα'' δήλωσε ο κ. Κυπριανού, τονίζοντας ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρη Δρούτσα για συντονισμό της προσπάθειας.

''Εμάς μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όχι οι εντυπώσεις. Για αυτό όσα λιγότερα λέγονται, τόσο μεγαλύτερες οι επιτυχίες αυτής της προσπάθειας'', τόνισε.

www.kathimerini.com.cy

2 σχόλια:

  1. Οι Ισραηλινοί σε αντίποινα θα στείλουν "στολίσκο" στα Κατεχόμενα για να διαμαρτυρηθούν για την κατοχή από την Τουρκία!

    A group of angry Israelis announced on Thursday night that they will leave for Cyprus next week on a flotilla and call for an end to the Turkish occupation of half of the island and its reunification under Cypriot rule.
    ....

    Πηγή: Jerusalem Post
    Άρθρο: http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=177449

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι Ισραηλινοί σε αντίποινα θα στείλουν "στολίσκο" στα Κατεχόμενα για να διαμαρτυρηθούν για την κατοχή από την Τουρκία"

    Πες τους να παρουν και δευτερο ταμπον μπας και τους ερθουν τα ρουχα τους νωρις ρε Zule.
    Αυτος ρε παιδια θα’τανε με τους εβραιους πλιατσικολογους που δεν αφησαν πορτοφολι για πορτοφολι και καμερα για καμερα στα καραβια..
    Για να τον γυρισουμε αναποδα μπας και πεσει τιποτα.
    Αλλαξε και φωτογραφια το λαμογιο. Τωρα τουλαχιστον μας το δειχνει καθαρα για ποιους διαρρηγνυει τα ιματια του. Ενω παλια.....
    Ααααα ρε Ελληναρα.



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.