16/6/10

Στέητ Ντηπάρτμεντ για Αλβανία

"Η Αλβανία θεωρείται χώρα-πηγή διακίνησης ανθρώπων για σκοπούς αναγκαστικής πορνείας και υποχρεωτικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του εξαναγκασμού ανήλικων παιδιών σε επαιτεία.

Τα θύματα από την Αλβανία υποβάλλονται σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας και διακίνησης για σεξουαλικούς σκοπούς εντός της Αλβανίας και ακόμα στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην ΠΓΔΜ, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Δυτική Ευρώπη". Αυτό αναφέρεται- μεταξύ άλλων- στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παράνομη εμπορία ανθρώπων.

Στην έκθεση, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Σκιπ", αλλά και σύσσωμος σχεδόν ο αλβανικός Τύπος, επισημαίνεται ακόμη πως σχεδόν τα μισά από τα θύματα που οδηγήθηκαν για περίθαλψη εντός της χώρας, κατά τη διάρκεια του 2009, ήταν Αλβανοί, πρωτίστως γυναίκες και νεαρά κορίτσια, που υποβάλλονταν σε συνθήκες καταναγκαστικής πορνείας σε ξενοδοχεία και ιδιωτικές οικίες στα Τίρανα, στο Δυρράχιο και στην Αυλώνα. Τα παιδιά, πρωτίστως, ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης για επαιτεία και άλλες μορφές καταναγκαστικής εργασίας.

Στην εισαγωγή της έκθεσης τονίζεται ακόμα ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται πλήρως με τα ελάχιστα κριτήρια για την εξάλειψη της διακίνησης ανθρώπων, παρ' ότι καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες.
athina984.gr

4 σχόλια:

  1. 20 χρονια γινεται αυτο. Τωωωρα ξυπνησαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτούς θέλει να δώσει την ελληνική ιθαγένεια η κιβέρνυση? Μόνο κακό θα κάνει παρά καλό (για την χώρα μας). Γιατι άλλαξε τίτλο το Υπουργείο παιδείας? Τι τους πειραξε , και τι άλλαξαν στην παιδεία? ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα καλά και συμφέροντα, αφού έπνιξαν την Ελλάδα όλοι οι βάρβαροι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα καλά και συμφέροντα, αφού έπνιξαν την Ελλάδα όλοι οι βάρβαροι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.