1/6/10

Στα νόμιμα πλαίσια η πτήση ισραηλινών ελικοπτέρων


Καμία παραβίαση του FIR Λευκωσίας από το Ισραήλ ξεκαθαρίζει το ΥΠΕΞ
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, τα ισραηλινά ελικόπτερα βρίσκονταν εντός του FIR Λευκωσίας, αλλά πέταξαν κάτω από συγκεκριμένο ύψος και δεν παραβίασαν τους διεθνείς κανόνες αεροπλοϊας.

Λευκωσία: Δεν υπήρξε παραβίαση των κανόνων χρήσης του FIR Λευκωσίας από τα ισραηλινά ελικόπτερα στη διάρκεια της χθεσινής επίθεσης εναντίον της ανθρωπιστικής νηοπομπής προς τη Γάζα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Νίκος Αιμιλίου, σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, διευκρίνισε ότι τα ελικόπτερα βρίσκονταν εντός του FIR Λευκωσίας, αλλά πέταξαν κάτω από συγκεκριμένο ύψος και δεν παραβίασαν τους διεθνείς κανόνες αεροπλοϊας.Oταν τα ελικόπτερα ίπτανται σε χαμηλό ύψος, πρόσθεσε, δε χρειάζεται άδεια από το κράτος το οποίο ελέγχει το FIR. Επομένως, πρόσθεσε, διμερές ζήτημα επί αυτού του σημείου, δεν υπάρχει.

Αναφερόμενος στις εξηγήσεις που έδωσε τη Δευτέρα ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Λευκωσία, ο οποίος είχε κληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Αιμιλίου είπε ότι ο πρέσβης του Ισραήλ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι καταδρομείς βρίσκονταν σε αυτοάμυνα.Από την πλευρά μας, είπε ο κ. Αιμιλίου, τονίστηκε ότι ακόμη και αν ήταν έτσι τα πράγματα, υπήρξε υπερβολική χρήση βίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι.

Ο κ. Αιμιλίου ανέφερε ότι η επιχείρηση των Ισραηλινών έγινε σε διεθνή ύδατα και εκτός της περιοχής ασφάλειας που επέβαλε το Ισραήλ για τη Γάζα.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

21 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο "κ." Αιμιλίου αδειάζει και την Ελλάδα που τόσα χρόνια κάνει αναχαιτίσεις για παραβάσεις του FIR της από τους Τούρκους κάτω και πάνω από τα 1000 ft ;
    Για να καταλάβουμε δηλαδή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''Oταν τα ελικόπτερα ίπτανται σε χαμηλό ύψος, πρόσθεσε, δε χρειάζεται άδεια από το κράτος το οποίο ελέγχει το FIR.''

    Άρα οι Τούρκοι όταν πετάνε χαμηλά στο Αιγαίο δεν χρειάζονται κι αυτοί την άδειά μας.
    Πρώτη φορά το ακούω αυτό αλλά κάτι μου λέει πως δεν θα είναι η τελευταία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μην κοντράρουν τους Εβραίους λένε ότι μακακία τους κατεβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σέ αυτό το περίπλοκο παιχνίδι γεωστρατηγικής μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας η Κύπρος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κοιτώντας το εθνικό συμφέρον.

    Εχουν για πολλά να απολογηθούν και οι δύο αυτές χώρες που ειναι παράλληλα και κατοχικές δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Σέ αυτό το περίπλοκο παιχνίδι γεωστρατηγικής μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας η Κύπρος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κοιτώντας το εθνικό συμφέρον."


    "Καυκάσιε" με την ιδια λογική και η Ελλαδα "σταθηκε στο υψος των περιστάσεων κοιτωντας το εθνικο συμφέρον", ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ "ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ" ΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ!Και μην αρχισεις τις δικαιολογίες του τυπου "αλλο το ενα, αλλο το αλλο", διοτι απο οποια πλευρα και αν δεις αυτες τις δυο περιπτωσειςις, αποπνεουν μια essence "ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΟΥ"!Και στην περιπτωση του Οτζαλαν όλοι "πεσαμε να φαμε" τον γεωσκώληκα Σημίτη, ενω στην περιπτωση της Κυπρου λεμε "σταθηκε στο υψος των περιστάσεων"!"ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ", η να υποθεσω κάτι άλλο;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. FIR στα ελληνικά σημαίνει Περιοχή πληροφοριών πτήσεως. Δεν ελέγχεται πάνω από τα 45000ft και μπορείς να κάνεις διέλευση χωρίς την άδεια κανενός.
    Δεν έχει καμία σχέση με τον ΕΕΧ (Εθνικό εναέριο χώρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμπληρωματικά δεν είναι παραβίαση η πτήση σε ξένο FIR αλλά παράβαση κανόνων εναερίου κυκλοφορίας ( εφ΄ όσον δεν κατέθεσαν σχέδιο πτήσεως και τα ύψη που ακολουθούν είναι κάτω από 45000ft ή FL450.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "…Εάν χάσω τον πόλεμο, αυτό δεν σημαίνει με κανένα τρόπο πως ο θρίαμβός των εβραίων είναι εξασφαλισμένος, γιατί τότε θα φάνε οι ίδιοι το κεφάλι τους. Θα γίνουν τόσο αλαζόνες, που θα προκαλέσουν μια βίαιη αντίδραση εναντίον τους… Ο πανούργος, ντροπαλός Εβραίος θα εξαφανιστεί και θ’ αντικατασταθεί από έναν Εβραίο ματαιόδοξο και κομπορρημονούντα… Δεν υπάρχει λοιπόν κίνδυνος να εξαφανισθεί ο αντισημιτισμός, αφού οι ίδιοι οι εβραίοι από μόνοι τους θα ρίχνουν λάδι στην φωτιά του και θα φροντίζουν να είναι πάντοτε καλά τροφοδοτημένη".

    Αδόλφος Χίτλερ 1940.
    Προφητικός αποδεδειγμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο το HELLAS ORTHODOXY.

    ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ;ΕΛΛΗΝΕΣ;

    ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ!

    ΕΔΩ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΑΔΕΣ" ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΟΥ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ!!!

    "ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ",ΛΕΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ "ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ" ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ...ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ!

    ΑΛΗΘΕΙΑ,ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ;

    Ή ΑΝ ΟΙ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ;

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΖΩΑ! ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ "ΛΟΓΙΚΗ",ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ...ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ...ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ!

    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ,ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΚΙΟΛΑΣ;

    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΟ:

    Ανώνυμος είπε...

    O SFODROS ANTISIMITISMOS SOU AGAPITE DIMITRAKH EINAI PRAGMATI POLY YPOPTOS...
    MHN ANHSYXEIS THA PSAKSOUME POIOS EISAI ALITHINA, POIOI KRIBONTAI APO PISO SOU KAI THA YPARKSOUN SINEPEIES GI'AFTA...

    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ" ΣΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ!
    ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ!

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!

    ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΑΦΝΙΚΑ (;) ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ,ΥΜΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

    ΕΝΤΑΞΕΙ,ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αστους να πετάνε χαμηλά ...'ετσι είναι μέσα στο βεληνεκές των G-3.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος είπε...

    Αστους να πετάνε χαμηλά ...'ετσι είναι μέσα στο βεληνεκές των G-3.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ
    ---------------------
    A ok τότε..
    ελπίζω όσοι πήγατε μετά από εμένα.., τα τελευταία 20 χρόνια δηλαδή....
    να μην έχετε στραβώσει κι άλλο τις κάνες...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λάθος αυτό που γράφτηκε για το FIR...καλό είναι πριν εκφέρουμε γνώμη να ξέρουμε τι λέμε...Το ATHINAI FIR εκτείνεται από την επιφάνεια ως το FL245. Από το FL245 ως το "άπειρο" υπάρχει το λεγόμενο HELLAS UIR. Σε αυτά τα δύο σύμφωνα με πάγια και διαχρονική θέση της Ελλάδας κάθε ιπτάμενο μέσο (πολιτικό ή μη) πρέπει να υποβάλλει σχέδιο πτήσης. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρει ο Κύπριος πριν ανοίξει το στόμα του...εκτός αν ήδη το ξέρει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. drflight Vangelis :Ναι, εχω στραβώσει κάνη από Μ-1 το 1970.Δεν γνωρίζω πότε γεννήθηκες αλλά δεν έχει και πολύ σημασία.Αν οι φρουρές στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθοννήσι ντουφεκούσαν τα τούρκικα που κάνουν "εικονικές" προσβολές-εικονικές αφού τελειώσουν και μετά,εντάξει ;;;- πιθανόν να συμμαζευόταν λίγο οι φίλοι και συμμαχοί μας.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν και είναι απαράδεκτο ο στολίσκος της βοήθειας ότι ξεκίνησε από τα κατεχόμενα της Κύπρου (δεν νομίζω να ήταν μαζί και το Ελληνικό σκάφος ), και το μακελειό καθόλου τυχαία στο FIR Λευκωσίας !!! αρκετά επίσης ύποπτο είναι γιατί δεν δέχθηκαν να καταπλεύσουν σε ισραηλινό λιμάνι για την αποβίβαση του υλικού και εθελοντών.
    Τίποτα από όλα αυτά δεν δικαιολογεί ούτε μειώνει το πρωτοφανές έγκλημα της φονικής παρεμπόδισης σε διεθνή ΄ύδατα.
    Όλοι αναμένουν ΟΗΕ, ΕΕ ακόμη και το ΝΑΤΟ να αναλάβουν την κοινή ευθύνη τους στο όλο θέμα, άμεσα χωρίς να προηγηθούν αποσπασματικά όπως έγινε κιόλας με διπλωματικές ενέργειες από κάποιες χώρες που διέκοψαν ακόμη και τις διπλωματικές σχέσεις τους.

    -Η Κούβα έχει διακόψει σταθερά, αμετάκλητα και πασιφανώς απόλυτα δικαιολογημένα τις διπλωματικές της σχέσεις από το 1973.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν και είναι απαράδεκτο ο στολίσκος της βοήθειας ότι ξεκίνησε από τα κατεχόμενα της Κύπρου (δεν νομίζω να ήταν μαζί και το Ελληνικό σκάφος ), και το μακελειό καθόλου τυχαία στο FIR Λευκωσίας !!! αρκετά επίσης ύποπτο είναι γιατί δεν δέχθηκαν να καταπλεύσουν σε ισραηλινό λιμάνι για την αποβίβαση του υλικού και εθελοντών.
    Τίποτα από όλα αυτά δεν δικαιολογεί ούτε μειώνει το πρωτοφανές έγκλημα της φονικής παρεμπόδισης σε διεθνή ΄ύδατα.
    Όλοι αναμένουν ΟΗΕ, ΕΕ ακόμη και το ΝΑΤΟ να αναλάβουν την κοινή ευθύνη τους στο όλο θέμα, άμεσα χωρίς να προηγηθούν αποσπασματικά όπως έγινε κιόλας με διπλωματικές ενέργειες από κάποιες χώρες που διέκοψαν ακόμη και τις διπλωματικές σχέσεις τους.

    -Η Κούβα έχει διακόψει σταθερά, αμετάκλητα και πασιφανώς απόλυτα δικαιολογημένα τις διπλωματικές της σχέσεις από το 1973.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγω εξακολουθω να περιμενω μιαν απαντηση απο τον "Καυκάσιο"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mίνως μάλλον απο βιασύνη δεν είδες

    "..Εχουν για πολλά να απολογηθούν και οι δύο αυτές χώρες που ειναι παράλληλα και κατοχικές δυνάμεις..."

    και τέλος ποιό εθνικό συμφέρον προάσπισε η Ελλάδα με την παράδοση του Οτσαλάν;

    Μίνως μην απαξιώνεις το επίπεδο μου λέγοντας μην μου πείς κ.λ.π. και σε παρακαλώ να είσαι πιο υπομονετικός και μην αγνοείς την σκληρή καθημερινότητα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "και τέλος ποιό εθνικό συμφέρον προάσπισε η Ελλάδα με την παράδοση του Οτσαλάν;"


    "Βγαζοντας την ουρα της απ'εξω", οπως καλη ωρα εκανε τωρα η Κυπρος!Η μηπως ξεχασες την "Οδυσσεια" που περασε ο Οτζαλαν για να καταλήξει τελικά στο Ναϊρόμπι;


    Μίνως.
    Υ.Γ.Και ουδεις σε απαξιώνει!Το αντίθετο μαλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα ή Ελλάδα δεν έβγαλε την ουρά της απέξω.

    Αντίθετα ήταν αυτή που καταγράφηκε και επισημάνθηκε ως η χώρα που παρέδωσε τον Οτσαλάν όπως σωστά επισημαίνεις μέσα απο την "Οδύσσεια" του.


    Το νίπτω τας χείρας μου αλλιώς το μεταφράζω εγώ.Οχι έτσι.Βγαίνεις και λές καθαρά δεν μπορώ να σηκώσω το βάρος της κατάστασης αυτής, αλλά και δεν παραδίδω τον Οτσαλάν στους Τούρκους μέσω καμιάς οδού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Βγαίνεις και λές καθαρά δεν μπορώ να σηκώσω το βάρος της κατάστασης αυτής"


    Μα ετσι ακριβως δεν λειτουργησε και ο Σημιτης(φοβουμενος μηπως γινει η Ελλαδα μερος του Κούρδικου προβλήματος)με το να ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΟΤΖΑΛΑΝ;Ομοιως επραξε και η Κυπρος που αρνηθηκε τα λιμανια της στον στολίσκο των ακτιβιστών!Με συγχωρεις αγαπητε "Καυκασιε", αλλα εγω βλεπω "βιους παραλληλους" και στην μια και στην αλλη περίπτωση!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μίνως ο Σημίτης δεν λειτούργησε έτσι, το ξέρεις πολύ καλά.

    Ζήτησες την άποψη μου και αυτή είπα, σεβόμενος την παρουσία σου στο ιστολόγιο σου απάντησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.