5/6/10

Πρωτοβουλία Χριστόφια-Παπανδρέου για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα

Πρωτοβουλία για διερεύνηση τρόπων αύξησης της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ανέλαβε ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι προς τον σκοπό αυτό ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού ως απεσταλμένος του Προέδρου Χριστόφια βρίσκεται στο Ισραήλ όπου ήδη συναντήθηκε με τον υπουργό 'Αμυνας της χώρας Εχούντ Μπαράκ και θα συναντηθεί και με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και ομόλογό του Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ενώ θα έχει και συναντήσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Συνομιλία Γιώργου Παπανδρέου - Χίλαρι Κλίντον
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συζητήθηκαν "η κατάσταση στη Γάζα, το ζήτημα του Ιράν και άλλα περιφερειακά θέματα".

Ο κ. Κρόουλι σημείωσε ότι στη συνομιλία τους η κα Κλίντον και ο κ. Παπανδρέου εξέτασαν "κάποιες ιδέες" σχετικά με τον χειρισμό του θέματος, και τόνισε ότι οι ΗΠΑ συζητούν με άλλες χώρες "ένα ευρύ φάσμα επιλογών" που θα επιτρέψουν στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει το Ισραήλ να ανταποκριθεί στις προκλήσεις από τη μια να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας, και από την άλλη να απαντήσει στις θεμιτές ανησυχίες που έχει.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, η κα Κλίντον επιθυμεί να δει τί είναι διατεθειμένο να πράξει το ίδιο το Ισραήλ, αλλά και πώς μπορούν να βοηθήσουν οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα γενικότερα.

EΞΠΡΕΣΣ

2 σχόλια:

  1. Ο αυτοκρατορας ερντογκαν θα επιβαινει στην ναυαρχιδα,ο γιωργακης στο σκαφος που θα ακολουθει και πισω ο χριστοφιας.Πιστευω ο Σπιλμπεργκ να ερχεται απο πισω κινηματογραφωντας την πομπη.Ταινια που θα κανει παγκοσμια πρεμιερα σε 3 ταυτοχρονα πρωτευουσες,αγκυρα,Αθηνα,τελ-αβιβ.Εγω παντως θα την αγορασω απο τους μαυρους με 3 ευρω μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, εντάξει, τώρα ησύχασα... Μπαίνουν και οι... υπερδυνάμεις στο παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.