3/6/10

Δεν άντεξε η καρδούλα του Σταμάτησε δύο ώρες μετά τον εγκλωβισμό στο όχημα

Είμαστε άνθρωποι και είμαστε και Έλληνες και οι Έλληνες πάντα αγαπούσαν την Ζωή.Σκοπός της ανάρτησης αυτής είναι να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα απο όλους μας.Γιατί στον καθένα από μας μπορεί να συμβεί.Γιατί κάποτε πρέπει να πάψουμε να είμαστε ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.

ΤΟΥΠΑΜΠΟΥΒΑΣΙΛΑ

Ποιες στιγμές αγωνίας να πέρασε κλειδωμένο και μόνο στο αυτοκίνητο;
Πόσο να φοβήθηκε, μόνο και αβοήθητο καθώς ο πατέρας του δεν φαινόταν; Κανένας δεν θα μάθει ποτέ τις τραγικές λεπτομέρειες των δύο τελευταίων συγκλονιστικών ωρών της σύντομης ζωής του, που πέρασε το πεντάχρονο αγόρι ξεψυχώντας ξεχασμένο στο αυτοκίνητο του γιατρού πατέρα του στη Λάρνακα. Σε μια πρωτοφανή, πολύ μεγάλη τραγωδία, τα ευρήματα των εξετάσεων που άρχισαν από χθες δεν προσθέτουν στο μέγεθος της. Απλώς επεξηγούν τα αίτιά της, μπας και χωρέσει ο νους αυτά που τη συνθέτουν. Το πεντάχρονο αγόρι γύρω στις 10:00 το πρωί της Τρίτης, δύο ώρες μετά που έμεινε κλεισμένο και ξεχασμένο στο αυτοκίνητο του πατέρα του, ξεψύχησε συνεπεία κάποιου καρδιολογικού προβλήματος που προϋπήρχε και το οποίο θα εξακριβωθεί μετά από ιστολογικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν. Αυτό διαπίστωσαν κατά τη νεκροτομή οι ιατροδικαστές Ελένη Αντωνίου για το κράτος και Πανίκος Σταυριανός για την οικογένεια.

Όταν μετά από έξι ώρες εντοπίστηκε το αγοράκι, ήταν πολύ αργά. Παρέμεινε οκτώ ώρες χωρίς να γίνει αντιληπτό στο χώρο στάθμευσης πελατών υπεραγοράς και ατόμων που κατευθύνονται σε παρακείμενο ιδιωτικό νοσοκομείο. Εκεί που εργάζεται ο πατέρας του παιδιού. Και κανένας δεν το πρόσεξε. Σ’ ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος. Σ’ αυτή την πτυχή της τραγωδίας, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, ίσως να έπαιξαν ρόλο και κάποιες άλλες συγκυρίες. Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια. Δύσκολα ξεχώριζε κάποιος τι υπήρχε στην καμπίνα του οχήματος. Ήτανε και πολύ μεγάλο όχημα. Μόλις που φαινόταν το κεφαλάκι του παιδιού πάνω από την πόρτα. «Εξετάζεται και το ενδεχόμενο το σύστημα κλειδώματος του οχήματος να μην επέτρεπε το άνοιγμα των πόρτων από μέσα, εφόσον δεν ήταν τα κλειδιά στη μηχανή», ανέφερε στο «Φ» αστυνομική πηγή. Και αν αυτό συμβαίνει με το αυτοκίνητο, σημαίνει ίσως ότι όσο και να προσπαθούσε να βγει το παιδί, δεν μπορούσε.

Ο πατέρας είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο του σε σημείο που τουλάχιστον μέχρι τις 9:00 υπάρχει σκιά. Η Αστυνομία διαπίστωσε ότι τουλάχιστον ένα τζάμι του οχήματος ήταν ενάμιση-δυο εκατοστά ανοικτό. Δίπλα από το άψυχο κορμάκι του παιδιού, εκτός από τη μαθητική του τσάντα, εντοπίστηκε και ένα φιαλίδιο με νερό. Σχετικά με το ενδεχόμενο θερμοπληξίας ή ασφυξίας το οποίο απέκλεισαν οι ιατροδικαστές, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι άτομα σε μικρές ηλικίες, δηλαδή τα παιδιά, είναι πιο ανθεκτικά από τους μεγάλους σε συνθήκες καύσωνα.

η κηδεια
ΣΕ στενό κύκλο, χωρίς την παρουσία ΜΜΕ, τελέστηκε στις τρεις χθες το απόγευμα από τον Άγιο Γεώργιο Κοντό στη Λάρνακα, η κηδεία του πεντάχρονου. Στις 3:00 το απόγευμα, όταν στη Λάρνακα ο ουρανός συννέφιασε και κρύφτηκε ο Ήλιος να μη βλέπει τον τραγικό επίλογο μιας πάνω από τη λογική υπόθεσης θανάτου ενός πεντάχρονου αγοριού…
εξετασεις

Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ για την Κύπρο τραγωδία, όχι όμως πρωτοφανής και σε διεθνές επίπεδο, κινητοποίησε και την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικό εκπρόσωπο, στο όχημα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο πεντάχρονος διενεργούνται λεπτομερείς εξετάσεις ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για κάθε λεπτομέρεια, για κάθε αιτία που οδήγησε σ’ αυτό το συγκλονιστικό δράμα.

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Από νωρίς το πρωί φίλοι της οικογένειας του γιατρού διεμήνυσαν ότι ο πόνος στο σπίτι του πεντάχρονου ήταν τόσος που τα ΜΜΕ θα έπρεπε να επιδείξουν ευαισθησία. Δυο κοριτσάκια, οι μεγαλύτερες αδελφές του πεντάχρονου, ένας πατέρας απαρηγόρητος, μια μητέρα σε άθλια συναισθηματική κατάσταση. Ο πατέρας έπαιρνε το παιδί στο σχολείο και η μητέρα, επίσης γιατρός, το έπαιρνε το απόγευμα και πήγαιναν μαζί σπίτι. Στο νηπιαγωγείο του παιδιού, οι νηπιαγωγοί και οι γονείς των συμμαθητών του παιδιού πέρασαν μια πολύ δύσκολη μέρα. Το ίδιο και στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο που εργάζεται ο πατέρας. Πολλοί θα θυμούνται τη στιγμή που άρχισε να τρέχει σαν κυνηγημένος, σαν χαμένος για να φτάσει στο αυτοκίνητο, να πάρει το παιδί του που το ξέχασε. Και μετά την σπαρακτική κραυγή, την πρώτη, τις υπόλοιπες, το δικό του δράμα. Το δράμα εκείνου και της γυναίκας του. Θλίψη και στο κρατικό νοσηλευτήριο που εργάζεται η μητέρα του παιδιού. Όλοι το συζητούσαν, όλη τη μέρα. Τους φαίνεται απίθανο, σαν ψέμα…

ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ...
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗστις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Λάρνακας προκλήθηκε χθες γύρω στις 10:00 το πρωί, όταν φρουρός ασφαλείας εντόπισε εξάχρονο αγοράκι κλειδωμένο σε τ/κ όχημα και τον πατέρα απόντα. Το αγοράκι κοιμόταν, και κάποιοι νόμισαν ότι ήταν αναίσθητο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός ανάμεσα σε κόσμο που φώναζε απεγνωσμένα για να εντοπιστεί ο πατέρας. Στο μεταξύ, το όχημα ξεκλειδώθηκε και το αγοράκι μεταφέρθηκε στο χώρο των Πρώτων Βοηθειών, αφού όπως διαπιστώθηκε απλώς κοιμόταν. Όταν μετά από αρκετή ώρα εντοπίστηκε ο πατέρας, πρώτα δέχθηκε τα εξ αμάξης από όλους για το ότι άφησε το παιδί στο αυτοκίνητο και μετά του ζητήθηκε να μετακινήσει το όχημά γιατί εμπόδιζε τα ασθενοφόρα.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

14 σχόλια:

  1. Τι εκανε ρε ο Γάιδαρος?Αφησε το παιδι μες τ'αμαξι 8 ωρες?Αυτος θελει ισοβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι καλό πράγμα να παριστάνουμε τους τέλειους και τους αλάθητους.Αυτό που συνέβη στον ΄πατέρα αυτόν θα μπορούσε να συμβεί στον καθ'ένα απο εμάς.Η χειρότερη στιγμή που μπορεί να ζήσει ένας πατέρας είναι να χάσει το παιδί του ,πόσο μάλον να το σκοτώσει άθελά του. Το να κρίνουμε και να επιβάλουμε ακόμα και την ποινή στον άτυχο αυτόν άνθρωπο είναι τουλάχιστο κακοήθεια και βλακεία.Κρίμα που ζούν ανάμεσά μας σκουπίδια σαν τον ανώνυμο 2.16
    Δημήτρης.

    ευχαριστω για την φιλοξενία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήγε να σώσει ζωή μάγκα, ίσως της μητέρας σου,γι αυτό μην κατηγορείς αν δεν γνωρίζεις. Επειδή έχω κι εγώ αγοράκι σ αυτήν την ηλικία,συγκλονίστηκα όταν το άκουσα,και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε μένα μ αυτούς τους ρυθμούς ζωής που έχουμε. Πραγματικά λυπάμαι για την οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να τα κάνει τα πτυχία ο άνθρωπος όταν δεν έχει εμπειρίες από την ζωή;
    Μπορεί σαν γιατρός να είναι άριστος αλλά πέραν αυτού ουδέν.
    Ούτε από πού κατουράει η κότα δεν ξέρουν μερικοί.
    Τι να πω; Κρίμα...
    Ένας άνθρωπος κλεισμένος μέσα σε αυτοκίνητο το καλοκαίρι στον ήλιο, δεν μπορεί να ζήσει πάνω από 15' λεπτά. Ένα σκυλί 20'. Η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 65+ βαθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ο τρόπος ζωής μας που φταίει. Όλοι τρέχουν συνέχεια για να προλάβουν τι? Είναι τόσοι άλλοι θάνατοι που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής με αρχή τον άνθρωπο και όχι τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Είμαστε άνθρωποι και είμαστε και Έλληνες και οι Έλληνες πάντα αγαπούσαν την Ζωή.Σκοπός της ανάρτησης αυτής είναι να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα απο όλους μας.Γιατί στον καθένα από μας μπορεί να συμβεί.Γιατί κάποτε πρέπει να πάψουμε να είμαστε ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ."

    Σε τι αναφέρεται το παραπάνω; "Είμαστε έλληνες και οι έλληνες αγαπάνε τη ζωή..."; Πας καλά; Τι δουλειά έχουν όλα αυτά με το γεγονός ότι ένας πανηλίθιος "ξέχασε" το παιδί του μέσα στι αυτοκίνητο; Αν και αφού οι ιατροδικαστές απέκλεισαν τη θερμοπληξία και την ασφυξία προφανώς υπάρχει και κάτι ακόμια πιο ύποπτο στην υπόθεση απο την "απλή" αμέλεια.
    Σε κάθε περίπτωση άμα έχει λίγη τσίπα ο πα-Τέρας του παιδιού νομίζω είναι προφανές τι πρέπει να κάνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενα απο τα συμπεράσματα που εγώ μπορώ να βγάλω είναι:
    Το μόνο εύκολο σήμερα είναι να είσαι επαγγελματίας καλός, κακός, μέτριος, μπορείς να είσαι.
    Το δύσκολο είναι να είσαι άνθρωπος και γονιός.
    Η κρίση και η κριτική είναι εύκολη απο όλους μας όμως σε τέτοιες περιπτώσεις η σιωπή είναι περισσότερο ενδεδειγμένη ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε επ' ακριβώς τι συνέβει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιος φίλος μου είπε: ''Μάθε να διαβάζεις την σιωπή''είχε και έχει απόλυτο δίκιο .Απλά θα προσθέσω ότι η σιωπή πολλές φορές φωνάζει περισσότερο από μια πρόταση...
    Μην είμαστε πάντα έτοιμοι να καταδικάσουμε, είναι ο εύκολος δρόμος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η τιμωρια για τον πατερα θα κρατησει οσο ζει,ολη του τη ζωη θα βασανιζεται απο τυψεις ενω καθημερινα θα λαμβανει το μισος της μανας του παιδιου.

    Θεωρω ως πιο πιθανη εκδοχη για αυτον τον ανθρωπο να καταληξει σε καποιο ψυχιατρειο ή την αυτοκτονια μετα απο λιγο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3:43 Πάω πολύ καλά και χρόνια εκπαιδεύομαι στο να προσφέρω βοήθεια στους συνανθρώπους μου.

    1)Και κανένας δεν το πρόσεξε. Σ’ ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος.

    2)..Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ για την Κύπρο τραγωδία, όχι όμως πρωτοφανής και σε διεθνές επίπεδο, κινητοποίησε και την Αστυνομία.

    ..διενεργούνται λεπτομερείς εξετάσεις ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για κάθε λεπτομέρεια, για κάθε αιτία που οδήγησε σ’ αυτό το συγκλονιστικό δράμα.

    3) ο 3:25 ορθά επισημαίνει
    ..Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής με αρχή τον άνθρωπο και όχι τα λεφτά.

    Μάθε λοιπόν απο αυτά, εφάρμοσε τα και εκπαίδευσε και τους "δίπλα" σου.Να θυμάσαι σώζεις μια ζωή ίσως σώζεις και την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο τραγικός πατέρας, ενώ πήγαινε το παιδί του στο νηπιαγωγείο, δέχθηκε κλήση για να μεταβεί στην κλινική. Νόμιζε ότι θα ήταν κάτι που θα διαρκούσε λίγη ώρα, γι΄ αυτό κλείδωσε το παιδί του και ανέβηκε στην κλινική, όπου όμως
    Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί, όταν το πεντάχρονο αγοράκι επιβιβάστηκε στο όχημα του πατέρα του, γνωστού ορθοπεδικού του Γ.Κ. 40 ετών από τη Λάρνακα, για να το μεταφέρει στο νηπιαγωγείο. Καθ’ οδόν προς το σχολείο του παιδιού, ο ορθοπεδικός κλήθηκε σε έκτακτο περιστατικό σε ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα. Μετέβη, λοιπόν, στην κλινική για να επιληφθεί
    του περιστατικού και θεωρώντας ότι θα διαρκούσε λίγο, κλείδωσε το παιδάκι του στο αυτοκίνητο, αφού πρώτα άνοιξε λίγο τα ηλεκτρικά παράθυρα.
    Γύρω στις 4 και 30 στο νηπιαγωγείο μετέβη η μητέρα του παιδιού για να το παραλάβει, όταν της ανέφεραν εκεί ότι το παιδάκι της δεν είχε πάει σήμερα σχολείο. Αμέσως πήρε τηλέφωνο το σύζυγό της, ο οποίος βρισκόταν στο χειρουργείο και συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το αγγελούδι τους στο αυτοκίνητο. Ο γιατρός έστειλε την αναισθησιολόγο και μία νοσοκόμα, οι οποίες βρέθηκαν ενώπιον της τραγωδίας, όταν αντίκρισαν το παιδί ξεψυχισμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, δίπλα από την παιδική σχολική του τσαντούλα.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βλέπω πολύ κατάκριση για τον πατέρα πάνω απ'όλα που έχασε το παιδί του, φαντάζεστε πως θα νοιώθει αυτός ο άνθρωπος? Το γεγονός είναι τραγικό, ο πατέρας δεν έκανε κάτι επίτηδες, αλοίμονο δλδ και μόνο που το αναφέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οχι φιλε μου δεν το ηθελε αυτο ο γιατρος πατερας σιγουρα.Η αμελεια και η αγνοια ομως σκοτωνουν-αυτο ειναι νομος.
    Προσοχη οι νεοι γονεις λοιπον στα παιδια μας-απο κοντα τους,παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μιλαμε για ενα πραματικο συμβαν και εχω την εντυπωση οτι την σκληροτερη "ποινη" θα την εχει ο πατερας γιατι καθε μερα θα κοιμαται και θα ξυπνα με την εικονα του παιδοου που εχασε και θα πακαλα ολη του τη ζωη να μπορουσε να το φαιρει πισω για να ου ποσο το αγαπα....
    Ασ αφησουμε την οικογενια στο πονο της και ας μη βιαζομαστε να κρινουμε τον πατερα
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.