10/6/10

Ελληνικό «παράθυρο» στις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπιανών

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
«Παράθυρο» για τη διεκδίκηση ελληνικών περιουσιών, από πολίτες των Σκοπίων, ανοίγει η κυβέρνηση μέσω της πρόθεσής της να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλους όσοι τη στερήθηκαν μετά τον Εμφύλιο. Πρόκειται γι’ αυτούς που διέφυγαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία από τη χώρα μας κατά τη διάρκεια και μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο και οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι τους δόθηκε αμνηστία και το ελληνικό κράτος τούς είχε επιτρέψει την επιστροφή τους στην Ελλάδα, δεν επανήλθαν με αποτέλεσμα να στερηθούν την ιθαγένειά τους ως αρνησιπάτριδες.

Η συντριπτική πλειονότητα κατοικεί στα Σκόπια, αποτελώντας τον πυρήνα της σκληρής στάσης που τηρούν οι Σκοπιανοί στο θέμα της ονομασίας, αφού θεωρούν τους εαυτούς τους μόνο «Μακεδόνες», έχοντας παραμερίσει την ελληνική τους ταυτότητα εξαιτίας της ήττας και της φυγής τους στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περίπου 50 με 60 χιλιάδες, οι οποίοι, εφόσον υλοποιηθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης, όχι μόνο θα λάβουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό να θέσουν επί τάπητος και να διεκδικήσουν περιουσίες, δημιουργώντας τεράστια κοινωνική και οικονομική αναταραχή, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή της Μακεδονίας. Πρόκειται για περιουσίες οι οποίες δεν είναι δημόσιες, αλλά ιδιωτικές, η πλειονότητα των οποίων ανήκει σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Προσφυγή σε Δικαστήριο
Ενδεικτικό, δε, των προθέσεών τους, αλλά και των προβλημάτων που αναμένεται να δημιουργήσουν όλοι αυτοί στη χώρα μας είναι η προσφυγή που ήδη έχουν κάνει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, ζητώντας μαζί με την ελληνική ιθαγένεια και τις περιουσίες που κατασχέθηκαν τότε. Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά γίνονται με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία όπως φαίνεται δεν έχει αποτιμήσει τις συνέπειες από την εφαρμογή μιας τέτοιας νομοθετικής ρύθμισης και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας, όσο και στις σχέσεις της με γειτονικές χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στις 13 Απριλίου 2010 η υφυπουργός Εσωτερικών κυρία Θεοδώρα Τζάκρη προς τον επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης Τόμας Χάμπαργκε, αφού προηγουμένως τονίζει ότι έχει παύσει να ισχύει το άρθρο 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, εν συνεχεία υπογραμμίζει ότι «στη βάση της νέας νομοθεσίας περί του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, άτομα που έχασαν την ιθαγένειά τους δικαιούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για να την ανακτήσουν».

Το εντυπωσιακό είναι πως, σύμφωνα με την κυρία Τζάκρη, η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών ήδη εξετάζει ένα μεγάλο αριθμό αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους. «Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με στόχο τη διευκόλυνση της διαδικασίας για τα άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν εκ νέου την ιθαγένειά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η κυρία Τζάκρη. Σε κάθε περίπτωση πάντως μια τέτοια ρύθμιση αναμένεται να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα μας, αφού, πέραν της… φάμπρικας που αναμένεται να ανοίξει με το μεγάλο θέμα της διεκδίκησης περιουσιών, εκτιμάται ότι θα επιτρέψει να έρθουν –και ενδεχομένως να εγκατασταθούν– στη Μακεδονία χιλιάδες προπαγανδιστές των σκοπιανών θέσεων.

Διεκδικήσεις
Να σημειώσουμε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όχι μόνο θα αναζωπυρωθούν και θα ενταθούν οι αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων σε βάρος της χώρας μας, αλλά η σκοπιανή πολιτική ηγεσία θα βάλει «ένα ακόμη βέλος στη φαρέτρα της», διεκδικώντας την ύπαρξη μειονότητας εντός των ελληνικών συνόρων. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει πάντως ότι για να λάβει κάποιος την ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να μην συντρέχουν για το πρόσωπό του λόγοι δημόσιας ή εθνικής ασφάλειας, ενώ τονίζεται ότι το γεγονός πως εξετάζονται οι συγκεκριμένες αιτήσεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνουν και δεκτές. Το συγκεκριμένο θέμα έφεραν στη βουλή με σχετικές ερωτήσεις τους βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και του ΛΑΟΣ.

Σε δηλώσεις του στα «Επίκαιρα» ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ιωάννης Κοραντής, αφού προηγουμένως χαρακτήρισε την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών ως μπερδεμένη, καθώς η αρμόδια υφυπουργός κυρία Τζάκρη «σε δυόμισι σελίδες ανακατεύει τα πάντα, με γλαφυρό στιλ και τα αρνείται όλα», εν συνεχεία τονίζει πως η ουσία είναι διαφορετική, αφού «το μήνυμα το πήραν οι λεγόμενοι “Αιγαιάτες Μακεδόνες”, οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί, έχουν κάνει συγκεντρώσεις και τώρα θα κινηθούν οργανωμένα για να ανακτήσουν τις περιουσίες τους». «Νομίζω ότι ήταν μία άτσαλη ενέργεια από πλευράς της κυρίας Τζάκρη», καταλήγει ο κ. Κοραντής.

Για το ίδιο θέμα μίλησε στα «Επίκαιρα» και ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σύμφωνα με τον οποίο η επάνοδος όλων όσοι έφυγαν την περίοδο του Εμφυλίου από τη χώρα μας έχει δύο όψεις: Μία ανθρωπιστική και μία εθνική και κοινωνική. «Η ανθρωπιστική διάσταση έγκειται στο γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν κάποια στιγμή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και θα έπρεπε ίσως να τους επιτραπεί να δουν τη γη που γεννήθηκαν, εάν όμως δεν υπήρχε ένα άλλο μεγάλο θέμα που έχει να κάνει με την άρνηση όλων αυτών των ανθρώπων να δεχτούν την ελληνική ιθαγένεια, ότι δηλαδή είναι Έλληνες στο γένος. Πρόκειται για τους λεγόμενους αρνησιπάτριδες. Αυτοί είναι που δεν μπορούν σήμερα να επιστρέψουν, αφού όλοι οι υπόλοιποι που είχαν φύγει από την Ελλάδα εξαιτίας του Εμφυλίου Πολέμου έχουν επιστρέψει», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρεται και στα προβλήματα που θα δημιουργήσει το σχέδιο της κυβέρνησης να παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια στους συγκεκριμένους ανθρώπους, αναρωτώμενος τι θα γίνει εάν έρθουν όλοι αυτοί σήμερα και διεκδικήσουν περιουσίες σε όλη τη Μακεδονία. «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν, τόσο η παλαιότερη όσο και η νεότερη γενιά, μέσα σε ένα σύστημα που τους έμαθε να μισεί την Ελλάδα ως κύριο υπαίτιο της φυγής τους και της στέρησης της ιθαγένειας. Φανταστείτε τώρα να έχουμε ένα πλήθος ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν κανένα “πιστεύω” για την ελληνική ιθαγένεια, την οποία θα ζητήσουν απλά και μόνο για να διεκδικήσουν περιουσίες ή για να αποτελέσουν έναν πολιορκητικό κριό εις βάρος της χώρας μας. Θα προσπαθήσουν να περάσουν μια προπαγάνδα και διάφορα μηνύματα ότι εδώ στη Μακεδονία υπάρχει μία μειονότητα, όπως άλλωστε θέλουν να περάσουν κάποιοι», τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.
m-epikiara,gr

18 σχόλια:

  1. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσουμε ακόμη μία μειονότητα εκ του μη όντος, όπως κάναμε ήδη με την Αλβανική που προετοιμάζει και πολιτικό φορέα.
    Καλά κρασιά!

    Γιατί απορούμε όμως; Τόσα χρόνια μας τα λένε, τόσα χρόνια τα βλέπουμε και εμείς εκεί, με το φηφαλάκι μας, πειθήνιοι ραγιάδες στα ώπα και στα ούπα!

    Η Τζάκρη από καιρό τώρα, ως ομοιδεάτης των ανθρώπων αυτών, που εχθρεύονται τη χώρα μας, παίζει βρώμικο παιχνίδι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της. Ούτε είναι τυχαία η επιλογή της Δραγώνα, της Φραγκουδάκη και των άλλων πρόθυμων ανδρείκελων.
    Ποιος φταίει για όλα αυτά, αν όχι η κεφαλή, δηλαδή ο Πρωθυπουργός; Οι προηγούμενοι και ο νυν;
    Μην είμαστε αφελείς. Η Δραγώνα και η Τζάκρη είναι ακόμη στις θέσεις τους, επειδή ο Πρωθυπουργός τις θέλει. Τον εκφράζουν οι απόψεις τους, εφαρμόζουν το δικό του "Όραμα". Να μας κάνει "Δανία του νότου".
    Με τόσο θόρυβο που έχει σηκώσει εναντίον της η Δραγώνα, ακόμη και από ανθρώπους όπως ο Θεοδωράκης, θα έπρεπε αν ήταν ειλικρινής πατριώτης και δημοκρατικά ευαίσθητος να την έχει ήδη απομακρύνει.
    όμως η Δραγώνα, η Τζάκρη και όλο το εθνομηδενιστικό σκυλολόι ζούν και βασιλεύουν. Εμείς απλώς χτυπάμε τα πλήκτρα....
    Εξετάστε σοβαρά το ενδεχόμενο πως είμαστε στα νύχια μιας συμμορίας πολύ επικίνδυνης, με ανθρωπιστικό χαμόγελο και σοσιαλιστικό προσωπείο.
    Όσο πιο γρήγορα φύγουν από την χώρα, τόσες περισσότερες ελπίδες θα απομείνουν για τη σωτηρία της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *****«Η ανθρωπιστική διάσταση έγκειται στο γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν κάποια στιγμή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και θα έπρεπε ίσως να τους επιτραπεί να δουν τη γη που γεννήθηκαν, εάν όμως δεν υπήρχε ένα άλλο μεγάλο θέμα που έχει να κάνει με την άρνηση όλων αυτών των ανθρώπων να δεχτούν την ελληνική ιθαγένεια, ότι δηλαδή είναι Έλληνες στο γένος. Πρόκειται για τους λεγόμενους αρνησιπάτριδες. ***Νάχουμε να λέμε... αυτοί δεν είναι Μακεδόνες αλλά βούλγαρομακεδόνες,έχουν αρνηθεί την Ελληνική γλώσσα και μιλούν την βουλγαρική-σκοπιανή διάλεκτο για την οποία θέλουνε να μας κάνουν να δεχθούμε ότι είναι η αρχαία Μακεδονική...Μέγα σφάλμα διαπράτουν τα μειράκια που μας κυβερνούν -ναι ,πάντοτε με την ψήφο μας ...-Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_4158.html#ixzz0qT91jnPa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φοβερό είναι ότι δεν αντιδρά κανείς, διότι πόσοι ξέρουν το πρόβλημα;
    Το ακόμη φοβερότερο είναι τι ασκό του Αιόλου θα ανοίξει αυτή η ιστορία με τους "Τσάμηδες".

    Οι αλήτες βάλθηκαν να καταστρέψουν την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθόμουν και σκεφτόμουν πως θα λύσουμε το Σκοπιανό πρόβλημα...και Εύρηκα...ακούστε ένα έξυπνο επιχείρημα...

    (που ειλικρινά, με αρκετή δόση διορατικότητας από τους πολιτικούς μας, έπρεπε να είχε ήδη μπει σε εφαρμογή από το 1990)

    ...ώστε να τους ελαττώσουμε την όρεξη και έτσι να αμβλυνθεί ως ένα μεγάλο μέρος και εις βάρος τους η μεταξύ μας λογομαχία...

    ...Λοιπόν, μια πολύ μικρή γραμμή της Ελληνικής Μακεδονικής γης, η κατά μήκος των συνόρων μας με δαύτους, να μετονομαστεί σε Παιονία (που έτσι και αλλιώς, ιστορικά, έτσι ήταν) έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι ανάμεσα μας...

    ...κατά συνέπεια θα αποκοπεί χρονικά (και εδώ έρχεται και παίζει ρόλο το 1990 που ανέφερα πριν) ο ψευτοδιαλεκτικός ομφάλιος λώρος τον Σκοπιανών με την πραγματική Ελληνική Μακεδονία και επιπλέον και από τους υπόλοιπους ψευτοιστορικοπολιτικούς ανά τον κόσμο.

    Μόλις πετύχουμε τον σκοπό μας με τελική λύση του ονόματος τους...

    ...ξανά αλλάζουμε (εάν θελήσουμε σε Μακεδονία), τον γεωπολιτικό χάρτη της Ελλάδας με νέο «Καλλικράτη», είτε γιατί μας αρέσει είτε γιατί μας βολεύει.


    National Geographic maps of the Balkans states 1915 - 2006. FYROM: HOW A LIE BECOME TRUE

    http://www.youtube.com/watch?v=Q36tSlVBlvU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή είναι η Ελλάδα.
    Πάρτε το χαμπάρι.
    Αντιδράει κανείς;

    Καλά κάνει ο Τζέφρυ.
    Του βγάζω το καπέλο.
    Bravo Giorgo !!!
    Well done !!!

    Φαντάζομαι απο τώρα σκηνικά με ΜΑΤ να πετάνε έξω απ'τα σπίτια παπούδες για να μπουκάρουν μέσα οι ήρωες της Βαρντάσκα.
    Ήρωα Γκρουέφσκι !!!
    Κατάφερες το ακατόρθωτο !!!

    Καλά να πάθετε !!!
    Μακεδόνες, αντιδράει κανείς;
    Μήπως τελικά τους ψηλογουστάρετε τους γυφτοσκοπιανούς;
    Μήπως τελικά πρέπει να σας πάρει τελείως ο διάολος για να βάλετε μυαλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά κι από αυτό, τι άλλο να πούμε! Και φυσικά για την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια ούτε κουβέντα, εμείς είμαστε πολιτισμένοι και για να κοιμόμαστε ήσυχα δίνουμε και όσα στρέμματα μας ζητήσουν.

    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ΑΠΕΛΛΗΣ,

    να θλίβομαι και να διαμαρτύρομαι εγώ και ο Α.Λ. το καταλαβαίνω.

    Εσύ από πού ως πού;
    Εσύ δεν είσαι ο χειροκροτητής του γιωργάκη, δραγώνα, κουράκη που διαμαρτύρονται για το δικαίωμα επιστροφής των αρνησιπάτριδων παλαιστινίων αράβων;
    Ε, οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί, κάνουν το ίδιο ακριβώς για τους Σκοπιανούς.
    Ως εκ τούτου, εσύ τουλάχιστον, έπρεπε να χαίρεσαι και όχι να κλαις!

    Βέβαια, έτσι θα κλαις και μεθαύριο. Σήμερα χειροκροτείς την Τουρκία που θέλει να σπάσει με παρανομία και νταηλίκι τον αποκλεισμό του λιμανιού της Γάζας. Όταν θα καταφέρει αύριο το ίδιο με τα αποκλεισμένα λιμάνια της Βορείου Κύπρου, θα ξανακλαίς...

    Και ξέρεις τί έλεγαν οι αρχαίοι για το δις εξαμαρτείν...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ελλάδα κυβερνιέται(ή κυβερνήθηκε ποτε) απο Ελληνες τα χρόνια μετα των Καποδιστρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαλτε τις φουστανελες και τα αρματα και βουρ στο Συνταγμα.Μην χανετε δευτερολεπτο η πατρις κινδυνευει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Τζάκρη είναι σκοπιανής καταγωγής και δρα ανάλογα με τα συμφέροντα του λαού της.
    Κάποιοι ηλίθιοι την ψήφισαν. Δε μπορεί να είναι όλοι εξελληνισμένοι σκοπιανοί με περίεργα ονόματα. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της θα είναι Έλληνες.
    Ε ποιός τους φταίει;
    Οι πασόκοι ανέκαθεν υπήρξαν το χειρότερο κομμάτι του ελληνικού λαού.
    Μέσω της δημοκρατίας αυτοί καθορίζουν τις μοίρες μας ψηφίζοντας τον Γιωργάκη, τον οποίο να είστε σίγουροι θα ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ μαζί με τους λάθροψηφοφόρους-λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσωπικά έχω βαρεθεί τους ερβαικής καταγωγής γραφοντες που σε κάθε θέμα αν δεν κάνουν και την προπαγάνδα τους υπέρ του Ισραήλ θα σκάσουν.
    Απο αυτο και μονο να καταλάβουμε οτι οπου δεν συμπιπτουν τα συμφέροντα Ελλάδας - Ισραήλ ( και δε βλέπω να συμπίπτουν κάπου για την ώρα) θα υποστηρίξουν με πλάγιο τρόπο το Ισραήλ, όπως ακριβώς οι ομοεθνείς τους στις ΗΠΑ προωθούν τα στμφέροντα του Ισραήλ ακόμα και όταν είναι καταφανώς αντίθετα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δὲν ἔχουμε ἐθνικὴ στρατηγικὴ καὶ ὁ καθεὶς ὅταν κυβερνάει, βγάζει τὰ ἀπωθημένα του.
    Αὐτὸ εἶναι τὸ πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν Galia, που δεν ξέρω αν είσαι κοριτσάκι ή αγοράκι, μάλλον το έχεις κάψει τελείως. Και για αυτό ευθύνεται ο φανατισμός που αποπνέεις με τα σχόλια σου. Τα έχεις ισοπεδώσει όλα.

    Να απολογηθώ σε εσένα για τον πατριωτισμό μου δεν το κρίνω απαραίτητο. Αν είμαι πατριώτης ή δεν είμαι δεν θα το πω σε εσένα ούτε μπορείς εσύ να το κρίνεις.

    Εσύ έχεις βγάλει τα συμπεράσματα σου, που είναι αυθαίρετα και ανυπόστατα. Βρες μου μια, μόνο μια ανάρτηση όπου εγκωμιάζω τον Γιωργάκη ή τον Κουράκη, ή που παίρνω το μέρος της Τουρκίας κλπ. Δεν θα βρεις.
    Ωστόσο ο φανατισμός σου με έχει ήδη κατατάξει και σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο!!

    Το "μαθηματικό" μυαλό σου είναι σε θέση να κάνει αφελείς εξισώσεις του τύπου: Είναι εναντίον της Ελληνοισραηλινής συμμαχίας (+),(-) = άρα είναι Τουρκόφιλος!!! Μηδέν εις το πηλίκιον Galia....

    Όλος ο καημός σου είναι στο ότι εγώ διαφωνώ για τη συμμαχία με το Ισραήλ. 'Οποιος διαφωνεί με αυτό στοχοποιείται ως "Τουρκόφιλος" δια της εις άτοπον απαγωγής.

    Με εντυπωσιάζει όμως η τακτική σου. Σαν το φίδι που παραμένει κρυμμένο για να χύσει το δηλητήριο του, μου την πέφτεις εδώ σε μια άσχετη ανάρτηση με ένα σχόλιο δηλητηριώδους μνησικακίας που φύλαγες από προηγούμενες αναρτήσεις.

    Έτσι, όπως έχεις κάνει και με άλλους, με χαρακτηρίζεις χειροκροτητή των Τούρκων!!
    Όμως δεν προκύπτει από πουθενά αυτό. Είναι απλό συμπέρασμα του αρρωστημένου και φανατικού μυαλού σου και ίσως της υποκινούμενης αποστολής σου. Εγώ λοιπόν λέω ότι είσαι Εβραία-ος!
    Και πως έχεις κάθε συμφέρον να στρέψεις την ελληνική κοινή γνώμη προς τους σκοπούς που υπηρετείς. Πρόκειται λες για αυθαίρετο συμπερασμά μου; Σίγουρα είναι λιγότερο αυθαίρετο από το δικό σου.
    Οι περισσότεροι φίλοι σχολιαστές είναι νομίζω σε θέση να καταλάβουν τι είδους παιχνίδι παίζεις.

    Άλλωστε, αρκετοί από αυτούς σε έχουν περιλάβει δεόντως, αλλά αντί για επιχειρήματα τους "στολίζεις" με βρισιές του τύπου ισλαμοφασίστας, κλπ.
    Αλλά μιας και μου πέταξες το γάντι, εγώ θα το σηκώσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 9:00 Ανώνυμε : Η τζάκρη δεν είναι σκοπιανής καταγωγής, είναι ελληνιδα που έχει χάσει τιν μπούσουλα.Οπως και μερικοί άλλοι που πριν 100 χρόνια λέγονταν κομμιτατζίδες και ήθελαν η Μακεδονία να προσαρτηθεί στην Βουλγαρία. Αυτοί σήμερα,οι περισσότεροι παιδιά κατσαπλιάδων,είναι και οι μόνοι που εχουν δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες,αυτοί όμως προτιμούν να λέγονται βούλγαροι. Δικαιωμάτους .Αλλά και καμία υποχρεωσή μας να τους αναγνωρίζουμε σαν τέτοιους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kai o APELLIS kai o A.L apo tin Thessaloniki lene ta pragmata os exoun.

    Os eggonos Makedonomaxon lypoumai afantasta pou i simerini Kybernisi diefthynetai apo atoma san tin Tzakri, Dragona, Diamantopoulou, Xrysohoidi kai oti akatanomasto yparxei saftin tin anthelliniki klika, kai pou mporei kati tetoio na symbainei monon me entoli kai eblogies tou Prothypourgou GAP, pou ferei kai tin efthini gia oles aftes tis katafora anthellinikes energeies tous.

    Katapiame ton Nomo gia tin Ithageneia kai tora einai epomeno na ypostoume tis katastrofikes gia tin Ellada synepeies tou.

    Prepi epitelous kati na kanoume, giati i antipolitefsi h einai anikani h koimatai ypnon bathy, protou einai poly arga !!!

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΕΛΛΗ,

    Κοριτσάκι και αγοράκι να πεις τα παιδιά σου.

    Και πριν αρχίσεις τα υβριστικά τύπου "φίδι"
    και τις εικασίες τύπου "κοριτσάκι ή αγοράκι" ή "Εβραία"...

    Θα σου έλεγα να σκεφτείς τί έγραψα και αφού το κατανοήσεις, να προσπαθήσεις να βάλεις μυαλό στο άδειο προς το παρόν κεφάλι σου.

    Αυτό που έγραψα εγώ και δεν μπόρεσες να το κατανοήσεις είναι απλό:

    Η παρούσα ελληνική κυβέρνηση και γενικά το ΠαΣοΚ εδώ και δεκαετίες είναι πασίγνωστό ότι υποστηρίζει τις παλαιστινιακές θέσεις.
    Εκ των οποίων, το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΑΙΤΗΜΑ των αράβων παλαιστινίων και των απογόνων τους. Που είναι η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στα σπίτια που είχαν πριν τον πόλεμο του 1948. Και η ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥΣ ως πολίτες Ισραήλ.
    Αυτοί εγκατέλειψαν το Ισραήλ στον πόλεμο που κήρυξαν οι Άραβες το 1948 αμέσως μετά την Διακήρυξη Ανεξαρτησίας του Ισραήλ. Κάποιοι από αυτούς, είχαν συστρατευθεί με τους επιτιθέμενους Άραβες. Και πάρα πολλοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, παρά τις εκκλήσεις των Ισραηλινών, να μείνουν να πολεμήσουν μαζί τους, διότι οι επιτιθέμενοι Άραβες τους διέταζαν -στο γράφω Mot à Mot- να φύγουν από το Ισραήλ διότι:

    "οι σφαίρες μας δεν ξεχωρίζουν ποιοί είναι άραβες και ποιοί εβραίοι"

    Αυτοί, λοιπόν, οι άραβες που εγκατέλειψαν το Ισραήλ τότε, ήταν αρνησιπάτριδες. Και φυσικά το Ισραήλ αρνείται μέχρι σήμερα να τους αναγνωρίσει δικαιώματα επιστροφής κ.ο.κ.
    Ανάλογη περίπτωση είναι οι σκοπιανοί.
    Τί περίμενες ότι θα έκανε ο Γιωργάκης; Τουλάχιστον, σε αυτό το θέμα δεν είναι Πινόκιο. Έκανε αυτό που πιστεύει: δικαίωσε τους αρνησιπάτριδες.

    Γιατί εξεγείρεσαι λοιπόν;;;
    Εγώ δεν είπα ούτε για Τουρκία, ούτε για Ουγκάντα. Εγώ είπα ότι εσύ υποστηρίζεις τα δικαιώματα που έχουν παγκοσμίως οι αρνησιπάτριδες!

    Πού είπα ψέματα και πού σε διέβαλα;

    Φυσικά και επιμένω ότι οφείλεις να είσαι χαρούμενος για τους σκοπιανούς.

    Και για να είναι κανείς πατριώτης δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Οφείλει να έχει το στοιχειώδες μυαλό για να στηρίζει τις θέσεις που συμφέρουν την Πατρίδα του.
    Και το να διατείνεσαι ότι είσαι πατριώτης και να υποστηρίζεις τους απανταχού αρνησιπάτριδες, λυπάμαι, αλλά αυτό λέγεται ή ΨΕΜΑ ή ΑΝΟΗΣΙΑ

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Galia

    "Κοριτσάκι", υπάρχει πρόβλημα: Έγραψες "στο γράφω Mot à Mot". Μα ξέρει ο ΑΠΕΛΛΗΣ (μάλλον το Π θα έπρεπε να είναι Φ) τι θα πει "Mot à Mot"; Όχι και καλώς! Πού βρίσκεσθε κυρία μου. Γράφετε στον "άνθρωπο" ( ο λόγος το λέει) Γιντισ και θέλετε να σας καταλάβει; Ήμαρτον! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aftoi pou arnithikan the Elliniki tous ithageneia kai tin katapolemisan me pathos theloun tora na elthoun stin Makedonia mono yia ena logo: na apotelesoun on Doureion Ippo tis Makedonias mas kai na polemisoun pali ksana enantion tis kai na tin parathosoun an einai thynaton stous Skopianous me apati kai prothosia pou opos fainetai oi politikoi igetes mas then to antilamvanonte yiati then ehoun kamia epafi me tin pragmatikotita kai then antilamvanoun tis exthrikes protheseis ton arnisipatrithon.
    Lypoume poly yiati kati tetio tha mas steilei stin aftokatastrofikai sto Slavismo tis Makedonias mas.
    Nick Hodges.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.