5/6/10

Νασράλα: Να σταλούν και άλλα πλοία ελευθερίας στη Γάζα

Ο επικεφαλής της Χεζμπολά του Λιβάνου Χάσαν Νασράλα, απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για την αποστολή και άλλων πλοίων ανθρωπιστικής βοήθειας, για να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και χαιρέτισε την τουρκική στάση.

Σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση μιας ομιλίας ενώπιον χιλιάδων οπαδών της Χεζμπολά στο προπύργιό της στις νότιες συνοικίες της Βηρυτού, τόνισε την ανάγκη να «επωφεληθούμε από τα τελευταία γεγονότα, προκειμένου να σπάσουμε τον αποκλεισμό που επιβάλλεται στο λαό μας στη Γάζα, ετοιμάζοντας την αποστολή νέων σκαφών».

«Πρέπει να σταλούν και άλλοι στολίσκοι της ελευθερίας στη Γάζα και οι Λιβανέζοι καθώς και υπήκοοι άλλων χωρών οφείλουν να λάβουν μέρος», είπε ο σιίτης ηγέτης.

Το Ισραήλ καταδικάστηκε απο όλα τα μέρη έπειτα από την αιματηρή επίθεση τη Δευτέρα στα ανοικτά, από κομάντο του ναυτικού του εναντίον του ανθρωπιστικού στολίσκου που θέλησε να παραβιάσει τον αποκλεισμό της Γάζας. Εννέα επιβάτες των σκαφών, οκτώ Τούρκοι και ένας Αμερικανός τουρκικής καταγωγής, σκοτώθηκαν.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολά χαιρέτισε την τουρκική στάση. «Η Τουρκία θα έρθει αντιμέτωπη με πολλές πιέσεις, πρέπει να την υποστηρίξουμε».

Ο θάνατος εννέα Τούρκων κατά την επίθεση έπληξε τις σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, η οποία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ και αποφάσισε να ελαττώσει τους οικονομικούς δεσμούς της και τις σχέσεις με την αμυντική βιομηχανία του εβραϊκού κράτους.
Nooz.gr

2 σχόλια:

  1. Ο πονηρος ανατολιτης ψαχνει για μαλακες που θα αβανταρουν τον 'διεθνη ειρηνευτικο' ρολο της τουρκιας.Εννοειται οτι εμεις ειμαστε τα σιγουρα κοροιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νασράλα είναι μαριονέτα του Ιράν. Χέστηκε για τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι τελούν υπό τον ζυγό της Χαμάς.

    Άσε, φίλε, ξυπνήσαμε από τον τριτοκοσμικό λήθαργο, που είχαμε πέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν μασάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.