1/6/10

Αναγνωριστικές πτήσεις.Ισραηλινά αεροσκάφη δέχτηκαν αντιαεροπορικά πυρά πάνω από το Λίβανο

Ηρεμία επικρατεί σε γενικές γραμμές τα τελευταία δύο χρόνια στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ (Φωτογραφία: Associated Press)

Ιερουσαλήμ.Ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος δέχθηκε αντιαεροπορικά πυρά πάνω από το Λίβανο την Τρίτη χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με πηγή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πυρά είχαν στόχο ισραηλινά αεροσκάφη που εκτελούσαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το νότιο Λίβανο. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ συχνά εκτελεί αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το Λίβανο, παρά τις διαμαρτυρίες της λιβανικής κυβέρνησης και παρόλο που στα σύνορα των δύο χωρών επικρατεί ηρεμία μετά την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας το 2006, με την οποία τερματίστηκε η πολεμική σύρραξη μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των ανταρτών της Χεζμπολάχ.

Η ένταση στην ευρύτερη περιοχή έχει κλιμακωθεί το τελευταίο 24ωρο μετά την επιδρομή Ισραηλινών καταδρομέων στα σκάφη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Ιn.gr-ΑΠΕ/Reuters

4 σχόλια:

  1. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταδικάζει την Ισραηλινή θηριωδία.

    Αθήνα 1-6-2010

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Έκπληκτη η Παγκόσμια Κοινότητα παραμένει συγκλονισμένη μπροστά στη νέα θηριωδία των ράμπο της Ισραηλινής Κυβέρνησης και της κρατικής τρομοκρατίας που ασκεί ανηλεώς για δεκαετίες στην περιοχή με θύματα κυρίως τους Παλαιστινίους στους οποίους δεν αναγνωρίζει ακόμη και τα πιο στοιχειώδη, ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα.
    Τούτη τη φορά, παραβιάζοντας κάθε έννοια όχι μόνο δικαίου και διεθνούς έννομης τάξης, αλλά και ξεπερνώντας κάθε όριο κτηνωδίας επιτέθηκε απροκάλυπτα σε άοπλους και ανυπεράσπιστους πολίτες από διάφορες χώρες, που μετέφεραν σε πλοιάρια ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα στους αποκλεισμένους παράνομα απ’ το καθεστώς Νετανιαχου στη Γάζα της Παλαιστίνης.
    Για τις δεκάδες των θυμάτων της αποτρόπαιης σφαγής, όπως και των πολλαπλάσιων τραυματιών και κακοποιηθέντων αθώων πολιτών, η ΠΣΕ υψώνει τη φωνή της και την ενώνει με κάθε πολίτη και φορέα καταδικάζοντας απερίφραστα και με βδελυγμία τέτοιες κτηνώδεις πράξεις απαιτώντας από την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα απέναντι σ’ αυτόν τον διεθνή τρομοκράτη.
    Επίσης δεν διστάζει να στιγματίσει για άλλη μια φορά τη στάση των Η.Π.Α. απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, στάση διαχρονική που το οπλίζει με περισσή θρασύτητα και κτηνωδία. Από δε τον Ο.Η.Ε. αναμένει κάποτε όπως οφείλει να απαλλαγεί από την ασφυκτική κηδεμονία των Η.Π.Α. και να μη λειτουργεί ως ενεργούμενο απ’ αυτή μέσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα ιδια που μας κανουν οι τουρκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι δουλειά είχαν πάνω από το Λίβανο τα ισραηλινά αεροσκάφη; Όπου γουστάρουν μπαίνουν, ότι τους αρέσει κάνουν με τις πλάτες των περιούσιων λόμπυ. Καλά τους έκαναν οι Λιβανέζοι, ας έριχναν και κανένα.
    Το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης που θα πρέπει να μάθει να σέβεται τους γείτονες του. Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν είναι καλύτερη του, δεν αποτελεί άλλοθι για τη ναζιστική συμπεριφορά του.
    Το λέω γιατί βλέπω πολλούς ύποπτους υποστηρικτές του στα σχόλια.
    Το να έχεις μόνο για την Τουρκία έναν κακό λόγο και κανέναν για το Ισραήλ, ε αυτό είναι ύποπτο.
    Προσωπικά δεν πείθομαι από τις προθέσεις αυτών που κατηγορούν μόνο την Τουρκία και ξεχνούν το Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ισραηλ εχει ξεχασει τους προγονους του!!!!
    Εχει γινει ενα με την ταλαιπορη τουρκια,και ολα αυτα επειδη οι παπικοι,δυτικοι του δινουν οσα θελει χωρις να κριτικαρουν.Στο τελος θα του δοσουν οτι θελει ακομα και τον αντιχριστο.Χτες εβλεπα μια σειρα για τουσ χριστιανους της δυσης που τους φανατιζουν με το ισραηλ,λενε οτι επειδη το ισραηλ ειναι το εθνος του θεου οτι κανει ειναι σωστο!!! αν ειναι δυνατον να απαγορεθεται η ασκηση κριτικης στο ισραηλ.Το εθνος του θεου ηταν παντα η εκκλησια η οποια ουτε οπλα ειχε ουτε κρατος.Παρολα αυτα καταφερε ειτε με καλο ειτε πονηρο/εξυπνο τροπο να επιβιωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.