3/6/10

Οι Φράνκεσταϊν, οι δεινόσαυροι και η επιβίωση του Ελληνισμού

Με τον Κωστάκη Αντωνίου
Οι Αμερικανοί αναδεικνύονται σαν οι αδιαφιλονίκητοι Φράνκεσταϊν της σύγχρονης εποχής. Δημιουργούν περιφερειακά τέρατα, και μετά πληρώνουν το κόστος οι αθώοι με το αίμα τους. Στη συνέχεια, για να καταστρέψουν τα τέρατα που δημιούργησαν, πνίγουν και πάλι στο αίμα τους λαούς.

Οι Αμερικανοί έχουν δημιουργήσει τον Σάνταμ Χουσέιν, τον Οσάμα μπιν Λάντεν, το Ισραήλ, την Τουρκία. Κατασκευάζουν τέρατα για να προωθήσουν τα στρατηγικά, πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Και όταν τα τέρατα αποκτήσουν ισχύ και αισθανθούν ότι πρέπει να απαλλαγούν της κηδεμονίας των δημιουργών τους και να ενεργήσουν πέραν των εντολών που έλαβαν, τότε η ανθρωπότητα και η ειρήνη υποφέρουν.

Το Ισραήλ γιγαντώθηκε με υποστήριξη των ΗΠΑ και ανεδείχθη σε χωροφύλακα της περιοχής. Η στρατιωτική ισχύς και οι ισχυρές αμερικανικές πλάτες, τον όπλισαν με πολλή αλαζονεία και αυθαιρεσία, ώστε να πράττει, όσα πράττει.

Το ίδιο επανελήφθη με την Τουρκία. Μία χώρα που περιέφερε πάντα το δίσκο της επαιτείας, διεθνώς, για να θρέψει το λαό της, κατέστη μέλος του κλαμπ των πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου και μεγάλη στρατιωτική δύναμη στην περιοχή. Με την απόκτηση δύναμης, ανέλαβε να νεκραναστήσει τα παντουρκικά και νεοθωμανικά οράματα. Οι ηγέτες της αντελήφθησαν ότι είναι η στιγμή της απαλλαγής από την αμερικανική κηδεμονία. Επεκτάθηκαν παντού. Από την περιοχή των Βαλκανίων, μέχρι τους τουρκογενείς πληθυσμούς του Καυκάσου, την Ασία, ακόμη και τη Λατινική Αμερική.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι σε μερικά χρόνια, τίποτε στον κόσμο δεν θα γίνεται χωρίς να το γνωρίζει και να το θέλει η Τουρκία. Αλλά δεν πρωτοτύπησε. Προηγήθηκε πολύ νωρίτερα ο Τουργκούτ Οζάλ. Πριν από μια 20ετία (1989-1993) είχε διακηρύξει: «Ο τουρκικός κόσμος τον 21ον αιώνα θα κυριαρχήσει στη ζώνη που εκτείνεται από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος και θα καταστεί κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο».

Δεν γνωρίζουμε εάν και πώς τα νεο-οθωμανικά οράματα θα εκπληρωθούν. Εάν οι Αμερικανοί Φράνκεσταϊν θα διαπιστώσουν μια ημέρα πως το τέρας που δημιούργησαν πρέπει να ελεγχθεί ή να καταστραφεί, ή όταν θα αποφασίσουν να το πουν, δεν θα είναι σε θέση να το πράξουν.
Ούτε μπορεί κανένας να διαγνώσει εάν οι δύο δεινόσαυροι της περιοχής, το Ισραήλ και η Τουρκία, αποφασίσουν να συνυπάρξουν, ή πρέπει ο ένας να εκλείψει για να επικρατήσει ο άλλος.

Το κρίσιμο ερωτηματικό είναι αν θα μπορέσει ο Ελληνισμός να επιβιώσει της νεοθωμανικής αδηφαγίας. Πρόσφατα είχα δημοσιεύσει δήλωση πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Οζάλ, ο οποίος αποκάλυψε μία πρόβλεψη Αμερικανού πρώην υπουργού, προς τον ίδιο: «Μην ασχολείστε με τους Έλληνες. Αυτοί δεν θα αναφέρονται στο αύριο», είχε πει.

Η χρεοκοπία της Ελλάδας και η ασημαντότητα της Κύπρου, επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις. Και τον εφιάλτη...

Ηλ διεύθυνση: antoniouc@simerini. com
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

8 σχόλια:

  1. Ο Τσόρτσιλ έλεγε «κάντο όπως οι Αμερικανοί, αυτοί μέχρι να καταλήξουν σε κάτι έχουν κάνει ήδη όλες τις λάθος επιλογές»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό ίσως αναφορικά με την Τουρκία.

    Αλλα για το Ισραήλ,το άρθρο ακολουθεί την κάπως αφελή άποψη πως το Ισραήλ είναι χωροφύλακας των ΗΠΑ κλπ.

    Στην πραγματικότητα,τα πράγματα είναι τελείως αντίστροφα: Οι ΗΠΑ ελεγχονται πλήρως απο το Εβραικό λόμπυ,και η εξωτερική τους πολιτική χαράσεται με γνώμωνα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Ισραήλ,ακόμα και σε βάρος των συμφερόντων των ΗΠΑ!

    Κλασσικό παράδειγμα,η είσβολή στο Ιράκ.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δὲν εἶναι τόσο μαῦρα τὰ πράγματα ὅσο φαίνονται.
    Κανεὶς δὲν εἶναι θεός. Κρίμα ποὺ δὲν μποροῦμε νἂ ζοῦμε π.χ. 200 χρόνια νὰ βλέπουμε τί γίνεται μὲ τὶς χαζομάρες ποὺ λέει ὁ καθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Πυροβολητής

    Κανε φιλε Πυροβολητη και μια αναζητηση στη Google τις λεξεις: "USS Liberty" να δεις τι θα σου βγαλει.
    Τωρα για μια αλλη αναζητηση οπως 9/11+"Israeli Art Student" θα σε διευκολυνω εγω.
    http://antiwar.com/israeli-files.php


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια απλή, παλιομοδίτικη, γεωιστορική ανάγνωση του κόσμου, είναι αρκετή για να μας δώσει ένα μπούσουλα της κατάστασης που αφορά την χώρα μας.

    Ο ιστορικός χρόνος μας παραθέτει όλα αυτά τα συμπαγή γεγονότα που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε.
    Σε γενικές γραμμές, ο κόσμος διήλθε τον 20 αιώνα μέσα από τρείς βασικές περιόδους.

    Την περίοδο των παγκόσμιων πολέμων και τις πολιτικές διεργασίες που συντελέστηκαν μεταξύ και μετά αυτών. Επιγραμματικά, η περίοδος χαρακτηρίζεται από την καταστροφή της Ευρώπης ως την παγκόσμια ηγέτιδα ήπειρο, την εγκατάλειψη δια παντός από την πλευρά των ΗΠΑ του απομονωτισμού, την είσοδο στη πυρηνική εποχή και του ιδεολογικού διπολισμού. (30 χρόνια περίπου στο σύνολο).

    Η δεύτερη περίοδος που ακολουθεί, αυτή του «ψυχρού πολέμου», έχει πέντε βασικά χαρακτηριστικά. Την πυρηνική βόμβα, τη μετάλλαξη της γεωστρατηγικής αντίληψης, από τη λογική της «ισορροπίας δυνάμεων» στη λογική της «συλλογικής ασφάλειας». Τους «πληρεξούσιους» πολέμους στη Λατινική Αμερική, την Αφρική, την Ασία. Την εμπέδωση της ιδέας ότι είναι απαγορευτικό οι μεγάλες δυνάμεις να συγκρούονται μεταξύ τους απευθείας στρατιωτικά. Την άνδρωση της ιδέας της ενωμένης Ευρώπης (45 χρόνια περίπου στο σύνολο ).

    Η Τρίτη περίοδος, είναι αυτή στο μέσο της οποίας βρισκόμαστε σήμερα. Έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια από το τέλος του ψυχρού πολέμου και μπορούμε είδη να διακρίνουμε κάποια βασικά χαρακτηρίστηκα.

    Αφού οι ΗΠΑ κατάφεραν να υπερκεράσουν οποιαδήποτε άλλη δύναμη ή συνδυασμό δυνάμεων σε στρατιωτική ισχύ, απολαμβάνουν το προνόμιο της μοναδικής υπερδύναμης και της συνακόλουθης «ανοχής» των άλλων μεγάλων, πυρηνικών, γεωστρατηγικών ανταγωνιστών της.

    Βλέπουμε έτσι την εφαρμογή νέων δογμάτων πολέμου όπως οι «ανθρωπιστικοί πόλεμοι» (Βαλκάνια) ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας (Αφγανιστάν) αλλά και συνδυασμός αυτών (Ιρακ). Αποτέλεσμα αυτών, επιτυγχάνεται η περεταίρω διείσδυση των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, στην Αν. Ασία και στη Μέση ανατολή.

    Παρά την δυνατότητα της να επιβάλει την Pax Americana, ο «παλιός» κόσμος των διακρατικών στρατιωτικών φιλονικιών καλά κρατεί, ακόμα και μέσα στη καρδία της αμερικανικής συμμαχίας.

    Για κάθε γεωστρατηγικό άλμα που οι ΗΠΑ τολμούν, θα πρέπει πρώτα να έχουν εξασφαλίσει την συνοχή της μεγάλης τους συμμαχίας. Αυτήν την αλήθεια δεν μπορεί να την αγνοήσει ούτε ο φανατικότερος μύστης του αμερικανικού μεσσιανισμού, μέσα ή έξω από τις ΗΠΑ.

    Για όσο διάστημα αποτελούν ηγεμόνα και όχι μονοκράτορα, οι ΗΠΑ είναι καταδικασμένες να παίζουν με τους περιφερικούς όρους που επιβάλουν οι εκεί πρωταγωνιστές.

    Συνέχεια...........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνέχεια…………………………………………

    Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δυο χώρες συμμαχείς, πλήρως δεμένες στο αμερικανικό άρμα, φιλονικούν γύρω από μια μικρή θάλασσα με μεγάλη περιφερειακή σημασία.

    Μίας «λίμνης», που ορίζει μια ενιαία γεωστρατηγική περιοχή που συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, τη μισή Τουρκία, τη μίση Βουλγαρία , τα Σκόπια και την μίση Αλβανία. Μιας θάλασσας που ενδεχομένως κρύβει υδρογονάνθρακες, άλλα βασικότερα μιας θάλασσας στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, μιας θάλασσας φρούριο.

    Η θάλασσα αυτή αποτελεί και το μοναδικό κεφάλαιο της Ελλάδας στο παιχνίδι του παγκόσμιου ηγεμονισμού, άλλα και τη πηγή της δύναμής της σε σχέση με τους γείτονες της.

    Η προέκταση της αμερικανικής δύναμης προς ανατολάς, η μετατόπιση των ορίων γεωστρατηγικής αντιπαράθεσης με τους αντιπάλους της ανατολικότερα, μετατόπισαν εγγυτέρα προς το κέντρο βάρους της αμερικανικής δύναμης την περιοχή των βαλκάνιων.
    Η βαθιά ρωγμή της «ελληνοτουρκικής διαμάχης» υπό το αμερικανικό πρίσμα, αποτελεί ένα μη αναγκαίο κίνδυνο στα έγκατα του γεωστρατηγικού ογκόλιθου που οι ΗΠΑ κτίζουν.

    Η συνοχή του γεωγραφικού χώρου αυτού στα πλαίσια της αμερικανικής συμμαχίας, αποτελεί προϋπόθεση για την όλο και πιο αξιόπιστη προβολή της αμερικανικής ισχύος στον αυλόγυρο των στρατηγικών ανταγωνιστών της.
    Προϋπόθεση της συνοχής, αποτελεί και η ύπαρξη αξιόπιστου περιφερειακού πληρεξούσιου της αμερικανικής ηγεμονίας.

    Η Τουρκία αποτελεί τον κυριότερο άλλα όχι μοναδικό υποψήφιο αυτού του ρόλου. Η Αλβανία, ένα δυναμικό στοιχείο στη περιοχή, διεκδικεί για τον εαυτό της μια μεγάλη μερίδα της κατανομής της αμερικανικής δύναμης.

    Μια χώρα που κινείτε με σταθερούς ρυθμούς προς τη κατεύθυνση της στρατηγικής αναβάθμισης δια μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επιδιώκοντας αυτονοήτως, και την ένωση της με το Κοσσυφοπέδιο. Μια χώρα όμως χωρίς στρατιωτική ισχύ, γεγονός που αντισταθμίζεται από την ύπαρξη των διάφορων αλβανικών αλλοτριωτικών κινημάτων στις γείτονες χώρες.

    Από την άλλη μεριά, η Τουρκία πασχίζει να αποδείξει τη δυνατότητα της προβολής στρατιωτικήςισχύος και στα τέσσερα άκρα της επικράτειας της, άλλα και πέρα από αυτά. Με τον τρόπο αυτό αυτοπροβάλλεται ως η μοναδική αξιόπιστη δύναμη περιφερειακής αστυνόμευσης.

    Συνέχεια…………………………………………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέχεια…………………………………………

    Ταυτόχρονα όμως με την παλιομοδίτικη οπτική των γεωπολιτικών δρωμένων , στο σύστημα επενεργεί και μια ακόμη δύναμη, αυτή τη φορά καθαρά ιδεολογική.

    Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι η ροπή προς τον ηγεμονισμό εμπεριέχει και την σπορά της καταστροφής του ηγεμόνα. Ο πειρασμός της σπατάλης της δύναμης, το «όνειρο» της μονοκρατορίας, η ύπαρξη ικανών ανταγωνιστών, οι διαρκείς πόλεμοι, αποτέλεσαν διαχρονικά την συνταγή της πτώσης των αυτοκρατοριών.

    Στην πυρηνική όμως εποχή, κανείς δε μπορεί να προβλέψει τις συνέπιες μια ενδεχόμενης κατάρρευσης του ηγεμόνα, και μάλιστα σε ένα κόσμο μονοπρόσωπα ηγεμονικό. Τι θα γίνει με τη διαμάχη εβραίων και αράβων? Τι θα γίνει στη Ευρώπη αν φύγει η αμερικανική “κόλα”, παραδείγματος χάριν? Αυτές οι σκέψεις, καθώς και η ρητορεία ενός κοσμοπολίτικου, οικολογικού, φιλελεύθερου ιδεαλισμού, έχουν εκθρέψει τη σχολή σκέψης της «παγκόσμιας διακυβέρνησης».

    Η σχολή βέβαια ενώ δεν είναι καινούρια αφού καλλιεργήθηκε σταθερά από τον Α’ ΠΠ και ύστερα, βρίσκει όμως για πρώτη φορά ερείσματα σε πρακτικές παραμέτρους που εξέλειπαν από προηγούμενες ιστορικές περιόδους.
    Οι ΗΠΑ αποτελούν τη μοναδική δύναμη που μπορεί να προβάλει στρατιωτική ισχύ οπουδήποτε τον κόσμο, θεωρητικά, μέσα σε 24 ώρες και σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Ως εκ τούτου αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη δύναμη παγκοσμίας αστυνόμευσης. Τόσο ο ΟΗΕ, όσο και η Κοινωνία των Εθνών πριν από αυτόν, έχουν αποτύχει σε αυτή την αποστολή.

    Δεύτερο, η οικολογική αφύπνιση του παγκόσμιου πληθυσμού και η ανάγκη μιας διεθνούς συνεννόησης απέναντι στις οικολογικές απειλές του πλανήτη, που γίνονται ολοένα και πιο πιεστικές.

    Τρίτο, η δυνατότητα διαμόρφωσης παγκόσμιας «κοινής γνώμης» σε πραγματικό χρόνο, διαμέσω των δικτύων και της « εξημέρωσης» της πληροφορίας.

    Οι «προσήλυτοι» της σκέψης αυτής πολιτικοί, βλέπουν στο όχημα των ΗΠΑ και κατ΄ επέκταση στους εαυτούς τους, μια «καλοήθη» δύναμη, το όργανο της πολιτικής ηγεσίας ενός νέου μοντέλου ανθρώπου που ήδη διαμορφώνεται, ενός νέου Homo Universalis.

    Συνέχεια…………………………………………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέχεια…………………………………………

    Στην Ελλάδα, η πολιτική τάξη ασπαζόμενη πλήρως, κατά τα φαινόμενα, τη σχολή σκέψης της «παγκόσμιας διακυβέρνησης», υπέπεσε σε δύο βασικά σφάλματα.

    Προεξοφλεί την διαχρονική επικράτηση των ΗΠΑ ως παγκόσμιου ηγεμόνα ή και μονοκράτορα. Δεύτερο, προεξοφλεί ότι και οι υπόλοιπες δυνάμεις εντός της σφαίρας επιρροής τα Αμερικής, αργά ή γρήγορα θα «προσηλυτιστούν» στην ιδέα της «καθολικής ασφάλειας», εξαλείφοντας παράλληλα και της απειλές εναντίον τη(Ελλαδας).

    Η σχολής σκέψης αυτή στην Ελλάδα, αποτελεί μετάλλαξη της διαχρονικής πολιτικής της αναζήτησης προστάτιδων δυνάμεων.

    Η Τουρκία στον αντίποδα, διαβάζοντας με τα κλασσικά γυαλιά της «παγκόσμιας αναρχίας» τον κόσμο, έρχεται να επωφεληθεί από τη νέα κατανομή της περιφερειακής δύναμης επενδύοντας στη στρατιωτική ισχύ. Δημιουργεί περιφερικά τετελεσμένα που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αγνοήσουν και δε θέλουν ή δε μπορούν να σταματήσουν.

    Η δυναμική που τείνει να εδραιωθεί, αυτή της "ανταμοιβής" των τουρκικών αξιώσεων στο Αιγαίο, αποτελεί και την πιο άμεση και χειροπιαστή «λύση» για τα αμερικανικά συμφέροντα, την ίδια ώρα που η Ελλάδα ακροβατεί με πειραματικά πολιτικά ιδεολογήματα.

    Η στάση της χώρας αντιβαίνει κάθε γεωστρατηγική λογική και δημιουργεί τετελεσμένα που δύσκολα αναστρέφονται ειρηνικά και αναίμακτα.

    Αντιβαίνει κάθε λογικής, πως μια χώρα που έχει στη κατοχή της το μεγαλύτερο περιφερειακό κεφάλαιο και τη μεγαλύτερη πηγή περιφερειακής δύναμης, αντιλαμβάνεται τους γείτονες της με ηττοπαθή φοβικότητα.

    Αντιβαίνει κάθε λογικής, πως μια χώρα που η θάλασσα της αποτελεί το κέντρο βάρους της περιφερειακής κατανομής δύναμης, απεμπολεί τον δικαιωματικό ρόλο της ως περιφερειακού ηγεμόνα.

    Αντιβαίνει κάθε λογικής η αποδοχή του τετελεσμένου στη Κύπρο, όταν η Τουρκία επιμελώς αποφεύγει (έως και σήμερα) την οργανωμένη στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ελλάδα, ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ, και αρκούμενη στην τακτική του σαλαμιού (κατόπιν «εγγυήσεων» για τη μη αντίδραση της).

    Αντιβαίνει κάθε λογικής η μη ενεργοποίηση της εθνικής μειονότητας στη βόρειο ήπειρο στον αντίποδα του αλβανικού αλυτρωτισμού.

    Αντιβαίνει κάθε ιστορικής λογικής η πίστη σε ένα πολιτικό ιδεολόγημα που είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας και αμφιβόλου ηθικής νομιμοποίησης (παγκόσμια διακυβέρνησή), όταν μάλιστα οι περιφερικοί μας αντίπαλοι αρνούνται να το ασπαστούν.

    Το αν η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας δρα σκοπίμως προς αυτή τη κατεύθυνση ή είναι απλά αφελής, λίγη σημασία έχει.

    Αυτό που έχει σημασία είναι ότι την επαύριο της ενδεχόμενης εξαΰλωσης της αμερικανικής επιρροής στη περιοχή, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ΔΥΟ πανίσχυρους αντιπάλους (αφού ο ένας δεν είναι αρκετός), που θα επιδοθούν απροκάλυπτα στην αρπαγή γης.

    Το δίλλημα είναι σαφές. Η διεκδικούμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει αναίμακτα «τώρα που γυρίζει», ή θα πολεμήσουμε αύριο με πολύ φόρο αίματος για το δικαίωμα μας να υπάρχουμε ως έθνος -κράτος.


    ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.