3/6/10

Άγρια δολοφονία καθολικού επισκόπου στην Αλεξανδρέττα

Hristiyan din adamı öldürüldü

Λίγες μόλις ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση ανδρών του Κουρδικού Εθνικοαπελευθερωτικού Κινήματος στη Ναυτική Βάση της Αλεξανδρέττας, ένα έγκλημα έρχεται να ταράξει την πολιτική επικαιρότητα στην Τουρκία, η οποία συνταρράσσεται από τη δολοφονία εννέα μελών της αποστολής που στόχευε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Πρόκειται για τον Luigi Padovese, Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ανατολή, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος στην αυλή του σπιτιού του, στην Αλεξανδρέττα, όπου και η έδρα της Επισκοπής.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δράστης της στυγερής δολοφονίας είναι ο οδηγός του, ονόματι Μουράτ, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές.
Ο Παντοβέζε είχε τοποθετηθεί στην Επισκοπή της Αλεξανδρέττας το 2004 και στην τελετή της ενθρόνισής του είχε παραστεί και εκπρόσωπος του Πάπα από το Βατικανό.
Να σημειωθεί ότι η Αλεξανδρέττα έδωσε το όνομά της στο "Πρόγραμμα Συμμαχίας των Πολιτισμών", το οποίο χρησιμοποιούσε κατά κόρον η Τουρκία για να δείξει στον κόσμο την ανοχή της στις άλλες θρησκείες και πολιτισμούς.
Ο γενικός πρόξενος της Ιταλίας στη Σμύρνη, Simon Carta, είναι καθ΄οδόν προς την Αλεξανδρέττα, για να επιληφθεί του θέματος εξ ονόματι της Ιταλίας.
Πηγή: www.internethaber.com

20 σχόλια:

  1. Η φουσκα Νταουτογλου εσπασε.Εχουν αρχισει να τους φανατιζουν τωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παγκόσμια συμμαχία κατά του Ισλαμοφασισμού. Οθωμανολάγνοι Καμαλολάγνοι λίγα το ψωμιά σας, θα σας κόψουν 'τα μισθά σας'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Βάσκος τώρα πέρασε την Βέροια
    http://ellinikesaxies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. skal pare ayto kai balto na to doun oloi th pisteyoun pakistanh gia to saxlamara ton Osama

    http://www.youtube.com/watch?v=0UGXVic15ho

    peri moysoylmanikou ekstrimismou kai saxlamares

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.infowars.com/former-cia-officials-admit-to-faking-bin-laden-video/

    tsimpa kai ayto
    gia toy mousoulmanous ekstremistes ths cia
    psakse kai tha breis polla monos sou
    skal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τουρκικό πολεμικό σκάφος στις ακτές του Ισραήλ, ανοικτά της Γάζας (ανανέωση)
    03-06-2010 15:50:09
    Ένα τουρκικό πολεμικό σκάφος εντοπίστηκε από τους Ισραηλινούς να περιπολεί από χθες αργά τη νύχτα στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Γάζας, πέραν των 12 ν.μ. δηλαδή δεν έχει εισέλθει στα ισραηλινά χωρικά ύδατα, ούτε δείχνει τέτοια πρόθεση, μέχρι στιγμής. Προφανώς περιμένει να συνοδεύσει τα δύο πλοία της οργάνωσης FREE GAZA, τα οποία κατευθύνονται στην περιοχή και θα βρίσκονται εκεί τις επόμενες ημέρες, ενώ αποτελεί και προπομπό της τουρκικής ναυτικής μοίρας της Μediterranean Sield.

    Περιπολεί στο όριο των 12 ν.μ. και είναι σαφές ότι θέλει να δείξει στους Άραβες πως "Η ισλαμική Τουρκία είναι εδώ".

    Η αποστολή τουρκικού πολεμικού πλοίου στην Γάζα, μία εξέλιξη την οποία πρώτο είχε μεταδώσει το defencenet.gr, μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα τουρκικά σκάφη θα κτυπηθούν από το Ισραήλ, αν επιχειρήσουν να προστατέψουν τα σκάφη με τα εφόδια. Το ιρλανδέζικο φορτηγό MV Rachel Corrie, αναμένεται να φτάσει στην περιοχή αύριο το βράδυ ή το Σάββατο τα ξημερώματα.

    Την είδηση την επιβεβαιώνει και το αμερικανικό ινστιτούτο STRATFOR:

    TURKEY: PATROL SHIP CIRCLING NEAR GAZA COAST

    According to a STRATFOR source, only a Turkish patrol ship is circling the area near the Gaza coast, but is not entering Israeli territorial waters. There is no sign of readiness on the part of the Turkish navy to provide escorts to aid ships making their way to the Gaza coast. The source indicated that the patrol ship is only in observation mode for the time being.

    Το συγκεκριμένο πλοίο, ο τύπος και η κλάση του οποίου δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και πυραυλάκατος ή κάποια από της γαλλικής ναυπήγησης, κορβέτες Τype A69, κλάσης που είναι γνωστή για τις "κρουαζιέρες" της στο Αιγαίο (βλέπε BAFRA, η οποία παρεπιπτόντως τώρα είναι δεμένη στην Μερσίνα).

    Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γκιλντίζ ανακοίνωσε την ματαίωση της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Blue Stream και του σχεδιαζόμενου αγωγού μεταφοράς νερού στο Ισραήλ.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Τζο Μπάιντεν δικαιολογεί το Ισραήλ
    03-06-2010 16:28:44
    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ να κάνει την επιδρομή στα πλοιάρια που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, με το αιτιολογικό ότι έτσι οι Ισραηλινοί απέτρεψαν τη μεταφορά όπλων στους Παλαιστίνιους, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

    «Το Ισραήλ έχει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του σε θέματα ασφάλειας», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη στο κανάλι PBS, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Ομπάμα τάσσεται υπέρ της διενέργειας αμερόληπτης έρευνας για το τι συνέβη.

    Στόχος των Ισραηλινών καταδρομέων ήταν να καταλάβουν τα πλοία και να τα οδηγήσουν στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ. Από εκεί οι ισραηλινές αρχές είχαν δεσμευτεί ότι θα μετέφεραν το φορτίο των πλοίων στη Γάζα.


    Συνέχισε δε λέγοντας «…εκείνοι (οι Ισραηλινοί) είπαν, «εδώ είμαστε. Βρίσκεστε στη Μεσόγειο. Αυτό το πλοίο- εάν αλλάξει ελαφρώς πορεία προς τα βόρεια, θα ξεφορτώσει το φορτίο και εμείς θα το μεταφέρουμε στη Γάζα». Άρα ποιό είναι το θέμα εδώ; Ααυτό που ήταν το θέμα, ήταν η εμμονή (του στολίσκου) να κατευθυνθεί στη Γάζα» .


    «Λοιπόν, είναι νόμιμο για το Ισραήλ να πει, «δεν ξέρω τι βρίσκεται πάνω στο πλοίο. Αυτά τα άτομα ρίχνουν ρουκέτες κατά του λαού μου», πρόσθεσε ο Μπάιντεν (αναφερόμενος στη Χαμάς) για να δικαιολογήσει την εισβολή του ισραηλινού στρατού στα πλοία.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έναρξη της άσκησης «ΔΗΜΗΤΡΑ 2010» στην Κύπρο
    03-06-2010 17:21:14
    Αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουνίου η στρατιωτική άσκηση «ΔΗΜΗΤΡΑ 2010», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Σημερινή.

    Συγκεκριμένα, η άσκηση διευθύνεται από το ΓΕΕΦ και αφορά στην υλοποίηση του Συστήματος Διοικητικής Μέριμνας της Εθνικής Φρουράς.



    Από παλαιότερη άσκηση Νικηφόροςο. (C) sigmalive


    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, «Η άσκηση είναι μεγάλης κλίμακας και θα διεξαχθεί σε όλη την ελεύθερη Κύπρο με τη συμμετοχή Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων και Μονάδων της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ,» αναφέρει η ανακοίνωση.

    Κατά τη διάρκεια της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΔΗΜΗΤΡΑ 2010», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις θα γίνει παρουσίαση εφέδρων και εθνοφυλάκων στις Μονάδες τους, επίταξη οχημάτων, καθώς και πρακτική/ρεαλιστική υλοποίηση του Συστήματος Διοικητικής Μέριμνας, προσθέτει.

    Ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Πέτρο Τσαλικίδη, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της ΤΑΜΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ 2010» θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς στον Κόρνο και τη Χοιροκοιτία.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυο παραβιάσεις σήμερα από την τουρκική Αεροπορία
    03-06-2010 17:42:53
    Ένας σχηματισμός της τουρκικής Αεροπορίας με σύνολο 8 μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και μία παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

    Από τα 8 αεροσκάφη τα 4 έφεραν οπλισμό, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.

    Όλη η δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ERXETAI TO TELOS ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
    ΗΡΘΕΝ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΘΙΟΙ ΚΑΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που δεν λέει η ανάρτηση:
    Ότι ήταν ζήτημα ωρών να ταξιδέψει ο συγκεκριμένος ιερέας στην Κύπρο για την υποδοχή του Πάπα, ως μέλος αντιπροσωπείας και ενόψει της Συνόδου της Μέσης Ανατολής που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Βατικανό.

    Πριν από λίγες μέρες να θυμίσω ότι ο Κούρδος Πρόεδρος Masoud Barzani δεσμεύτηκε στον Καθολικό Πατριάρχη της Αρχαίας Εκκλησίας της Ανατολής για την προστασία των Χριστιανών που εγκαταλείπουν διωκόμενοι το Ιράκ.

    -Το 2006, ένας άλλος Καθολικός ιερέας, ο Andrea Santoro, δολοφονήθηκε στην Τραπεζούντα από Τούρκο φανατικό-
    Οι Τούρκοι χοντραίνουν πολύ το παιχνίδι. Πάνε ολοταχώς για ηγέτιδα δύναμη στο παγκόσμιο Ισλάμ.
    Τα λέω εδώ και μήνες. Ελπίζω να αρχίζετε να καταλαβαίνετε
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιο πολεμικό πλοίο περιπολεί ποιες η δυνατότητες του πλοίου;

    Ένα μόνο πλοίο δεν πιστεύω πώς θα κάνει την παραμικρή κίνηση η μήπως επιδιώκουν να χτυπηθεί από τα ισραηλινά πλοία όπως το σχέδιο με «βαριοπούλα» να ρίξουν δικό τους μαχητικό η έχουν όλα τα υποβρύχια κριμένα στην αναμονή;

    Ψευδό τσαμπουκάδες μογγολάκια για να δούμε πόσο μάγκες είστε!
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΛΕΜΕΝΑ ΜΟΝΓΚΟΛΑΚΙΑ ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΛΟΥΚΡΙΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι ΙσλαμοΣυριζαίοι δεν θα βγουν να πανηγυρίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ….
    ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
    ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ;

    ΟΙ ΤΟΥΚΡΟΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ; ή ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ;
    ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ.


    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα;
    Από πότε τρομοκράτες που διακινούν ναρκωτικά, όπλα και σκοτώνουν αμάχους έγιναν απελευθερωτικό κίνημα;

    Με αυτά που γράφεται εδώ στο blog εκθέτεται τον εαυτό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 04 Ιουνίου 2010 7:46 π.μ.
    αντιλαμβάνομαι ότι πονάει, αλλά και εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα και εκατομμύρια οπαδούς, δεκάδες βουλευτές και δημάρχους έχουν, οι οποίοι στις επόμενες εκλογές θα γίνουν εκατοντάδες και την ελευθερία τους θα αποκτήσουν.
    Τί να κάνουμε, δεν μπορεί να πετυχαίνουν όλες οι γενοκτονίες που αποπειράται να κάνει η Τουρκία και οι Τούρκοι φασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ skal

    O 03 Ιουνίου 2010 6:47 μ.μ.είσαι εσύ, Σάββα, ή σου έφτιαξαν κι εσένα περσόνα;

    Κατά τα άλλα συμφωνώ μ' αυτά που γράφεις.
    Κοντά έναν αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία και μετέπειτα Τουρκία κτίζει πάνω σε πτώματα, ατιμωρητί, διαφεύγουσα λόγω συγκυριών την τιμωρία και τώρα αποπειράται το μεγαλόπνοο σχέδιο της δημιουργία μίας ισλαμικής αυτοκρατορίας που θα φθάνει από τον Ατλαντικό ως τον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Ξέρεις, ασφαλώς, τι μπορεί να πάθει κανείς, όταν πιάσει πολύ ψηλά τον αμανέ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ασφαλώς και δεν είμαι εγώ!
    Εκτός κιαν κάνανε τον κλώνο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.