4/6/10

Αλλάζει η Μέση Ανατολή



του Δελαστίκ
Κυοφορούνται σοβαρές αλλαγές στον συσχετισμό δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Τα αποτρόπαια εγκλήματα του αιμοσταγούς κράτους του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες -η πειρατεία σε διεθνή ύδατα, οι δεκάδες εν ψυχρώ δολοφονίες, η απαγωγή σχεδόν επτακοσίων ατόμων από πολλές χώρες, τα βασανιστήρια και η φυλάκισή τους στα ισραηλινά κάτεργα όπου μεταφέρθηκαν με τη βία των όπλων- εστίασαν την προσοχή όλης της ανθρωπότητας στην πολιτική του Τελ Αβίβ, προκαλώντας βαθύτατη απέχθεια προς το ισραηλινό κράτος και τον βάρβαρο χαρακτήρα του.

Παράλληλα, η επέκταση των κατά συρροήν εγκλημάτων του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων και των Αράβων τώρα πλέον και σε στυγερά εγκλήματα εναντίον όλης της ανθρωπότητας, οδήγησε μέσα από το σοκ και την οργή σε προσεκτικότερη μελέτη των ανακατατάξεων που συντελούνται στην περιοχή και οι οποίες εξηγούν εν μέρει γιατί η ισραηλινή ηγεσία γίνεται διαρκώς επιθετικότερη και πιο αιμοδιψής.

Καταλύτης των υπό εκκόλαψη αλλαγών είναι η πολιτική του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία αποσκοπεί στη στενότερη συνεργασία της Αγκυρας με το Ιράν και στην υπέρβαση του ιστορικού χάσματος Τούρκων - Αράβων. Η πολιτική αυτή σημειώνει θεαματική επιτυχία, καθώς συναντά ανταπόκριση από τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Ο Ερντογάν υπερασπίζεται με εξαιρετική πολιτική γενναιότητα την υπόθεση των Παλαιστινίων. Ανεξαρτήτως του αν αυτό το κάνει για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ή εκ πεποιθήσεως, το αδιαφιλονίκητο αποτέλεσμα είναι ότι αυτήν τη στιγμή ο Ερντογάν είναι κυριολεκτικά ο ήρωας του παλαιστινιακού λαού και το κύρος του στον αραβικό, αλλά και γενικότερα στον μουσουλμανικό κόσμο βρίσκεται στο ζενίθ. Αυτή η πολιτική του Ερντογάν προφανώς διαταράσσει την επί δεκαετίες υφιστάμενη σχέση στρατηγικής συμμαχίας ανάμεσα στην Αγκυρα και στο Τελ Αβίβ.

Παρ' όλο που στόχος του Ερντογάν δεν είναι η υπονόμευση των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων αλλά η στενότερη συνεργασία με το Ιράν και τους Αραβες, ο κλονισμός της συμμαχίας Τουρκίας - Ισραήλ είναι αναπόφευκτος στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής.
Οι δολοφονίες Τούρκων πολιτών από τους Ισραηλινούς, στη διάρκεια της πειρατείας εναντίον του στολίσκου της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, βαθαίνουν το ρήγμα στις σχέσεις Αγκυρας - Τελ Αβίβ. Αν αυτή η πορεία συνεχιστεί και οδηγήσει σε οριστικοποίηση της ρήξης των δύο χωρών, αυτό θα σήμαινε ήττα στρατηγικής σημασίας του Ισραήλ. Θα σηματοδοτούσε την πλήρη στρατιωτική απομόνωση του Τελ Αβίβ στην περιοχή.

Αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι επιτέλους το καθεστώς Μουμπάρακ στην Αίγυπτο βαδίζει προς τη δύση του λόγω εξάντλησης και των βιολογικών ορίων του ηγέτη του, ενώ παράλληλα δεν φαίνεται να έχει ετοιμαστεί αποτελεσματικά η συνέχιση του καθεστώτος και πρωτίστως της γραμμής του χωρίς του Χόσνι Μουμπάρακ. Η προώθηση από τη Δύση του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι ως διαδόχου του Μουμπάρακ δεν φαίνεται για την ώρα να ευδοκιμεί, ενώ οι πάντες γνωρίζουν πως η πλειοψηφία του λαού της Αιγύπτου τάσσεται υπέρ ενός σκληρού ισλαμικού καθεστώτος.

Σε τοπικό επίπεδο όμως -πέρα φυσικά από την άνευ όρων υποστήριξη των ΗΠΑ- η στρατιωτική κυριαρχία του Ισραήλ στην περιοχή στηρίζεται ακριβώς στη συμμαχία με την Αίγυπτο και την Τουρκία, καθώς η υποταγή στο Τελ Αβίβ της Ιορδανίας και κατά καιρούς του Λιβάνου έχει δευτερεύουσα σημασία. Αν η Αγκυρα και το Κάιρο χαθούν ως στηρίγματα, το Ισραήλ θα περιέλθει σε δύσκολη θέση - πόσω μάλλον αν περάσουν στο εχθρικό στρατόπεδο, οπότε η απομόνωση του Τελ Αβίβ θα είναι πλέον ολοκληρωτική.

Η αλαζονεία των Ισραηλινών τούς οδήγησε στο εντελώς λανθασμένο συμπέρασμα ότι, αν δολοφονήσουν και τραυματίσουν δεκάδες Τούρκους, θα ταπεινώσουν τον Ερντογάν και θα τον υποχρεώσουν να τους προσκυνήσει, υπενθυμίζοντάς του ποιος είναι ο αφέντης της περιοχής. Μένει να δούμε αν θα πληρώσουν όντως ακριβά αυτήν τη στάση τους ή αν οι απειλές του Ερντογάν ήταν απλώς λόγια του αέρα.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ Τριπλή συμμαχία με Αραβες - Ιράν


Μεγαλεπήβολο είναι το σχέδιο που προωθεί ο Ερντογάν. Θέλει να συγκροτήσει μια τριπλή συμμαχία Τουρκίας - Αράβων - Ιράν, με την Αγκυρα να λειτουργεί ως συγκολλητικός ιστός, παρά το ιστορικό μίσος Τούρκων - Αράβων και Αράβων - Ιράν! Το εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι στιγμής η πολιτική αυτή υλοποιείται με επιτυχία. Καθώς μάλιστα σήμερα και οι Αραβες είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένοι εξαιτίας της πολιτικής της Αιγύπτου και το Ιράν βρίσκεται σε φάση διεθνούς απομόνωσης, ούτε οι Αραβες ούτε οι Ιρανοί αντιτίθενται στο να εμφανίζονται οι Τούρκοι ως ισχυροί σύμμαχοι και υπερασπιστές των αραβικών και ιρανικών συμφερόντων, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

23 σχόλια:

  1. Αυτός ο μεγάλος θαυμασμός του κ Δελαστίκ για τον Αφέντη Ερντογάν με αφήνει άναυδο. Καλά ο κ Δελαστίκ που τόσο μαγεύεται από τον Ερντογάν ξέχασε την Κύπρο, ξέχασε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο; Τι να πω. Τουλάχιστον αχαρακτήριστο βρίσκω το λιβάνισμα του Ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "..Οι δολοφονίες Τούρκων πολιτών από τους Ισραηλινούς, στη διάρκεια της πειρατείας εναντίον του στολίσκου της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα,.."

    Eκτός τόπου και χρόνου ο Κος Δελαστίκ.H θλιβερή εικόνα της ελληνικής πολιτικής διανόησης και των ελλήνων αναλυτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω πάψει εδώ και καιρό να διαβάζω Δελαστίκ. Οι ΝΑΡίτικες αγκυλώσεις του τον κάνουν ανιαρό και αναξιόπιστο. Κρίμα, κάποτε μου άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. Δελαστίκ είναι από τους λίγους αναλυτές που καταννοούν την κατάσταση στις διεθνείς σχέσεις, βλέποντας πέρα από το τί αρέσει και τί όχι στους Έλληνες.Τα πράγματα δεν είναι ποτέ άσπρο-μαύρο και η έκβαση των διεθνών σχέσεων και συσχετισμών ως ένα βαθμό μόνο είναι προβλέψιμη, ειδικά αν δεν έχει κανείς όλες τις πληροφορίες, ενώ ακόμη και τότε είναι πολλοί οι απρόβλεπτοι παράγοντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα αυτος ο Καυκασιος τι δεν καταλαβε?
    δεν καταλαβε οτι
    1 δολοφονηθηκαν πολιτες? (δηλαδη δεν ηταν δολοφονια , δεν ηταν εσκεμμενη επιθεση? μηπως ηταν νομιμη αμυνα των πανοπλων ειδικων δυναμεων του Ισραηλ απεναντι στους "επιτιθεμενους" επιβατες ,η μηπως θελει να μας πη οτι ηταν "παραπλευρες απωλειες")
    2 οτι καποιοι απο αυτους ηταν Τουρκοι?
    3 οτι η ενεργεια των Ισραηλινων εγινε σε διεθνη υδατα αρα προκειται για πειρατεια? (μηπως εννοει οτι καθε κρατος που αισθανεται οτι απειλειται μπορει να αποφασιζη οτι στα 100 χλμ απο τις ακτες του μπορει να συμπεριφερεται σαν τα διεθνη υδατα να ειναι δικα του?)
    4 οτι προκειται για ανθρωπιστικη βοηθεια ? (προς μια αυθαιρετα αποκλεισμενη περιοχη με πληθυσμο που λιμοκτονει) η μηπως στην φαντασια του υπηρξε παρανομο φορτιο με οπλισμο?
    ημαρτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δελαστικ με εκπλήσσεις... Μηδικόν χρυσίον και εσύ; Καλύτερα τουρμπανι μουσουλμάνου παρά καπελάκι Εβραίου, κατά μίαν άλλη απόδοση του γνωστου αποφθέγματος του γνωστού ρουφιάνου της Ιστορίας; Α ρε κακόμοιρε τόπε... οι πολιτικοί είναι Αρσακειάδες μπροστά στους "δημοσιογράφους"... Α, Δελάστικ. μη ξεχάσεις να βλέπεις και την μεγάλη επιτυχία "Χίλιες και μια νύχτες" που θα παίζει σε λίγο ο Αντ1...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο/Η jing quang
    Αν πρόσθετε πράκτορες της MIT και μέλη ισλαμοφασιστικής οργάβωσης με ανθελληνική δράση θα καταλαβαίνες και εσύ και αυτός καλύτερα το νόημα πολλών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λάθος ανάλυση. Το Κάϊρο ουδέποτε υπήρξε στήριγμα του Τελ Αβίβ. ο Σαντάτ πρόλαβε και υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ, (το 1982) και τον δολοφόνησαν Αιγύπτιοι εθνικιστές. Δεν μπορούν να ξεχάσουν ακόμη τους πολέμους των 6 ημερών (1967) και του 'Γιόμ Κιπούρ' (1973). Το Ισραήλ κατέλαβε τη χερσόνησο του Σινά, την οποία και επέστρεψε το 1982, πλήν όμως οι Ισραηλινοί πολίτες μπορούν να μπαινοβγαίνουν άνετα στο Σινά, αλλά για να περάσουν το Σουέζ για να πάνε π.χ. στο Κάϊρο, θέλουν διαβατήριο.
    Η Ιορδανία είναι μιά εξαθλιωμένη χώρα, η ηγεσία της οποίας αναγκάστηκε σε συμφωνία ειρήνης επίσης (με το Ισραήλ) από τις ΗΠΑ, με αντάλλαγμα την κατασκευή της βιομηχανικής ζώνης της Άκαμπα και τη συντήρηση των αρχαιοτήτων της Πέτρα. Οι κάτοικοι όμως της Ιορδανίας, κατά 60% Παλαιστίνιοι, μισούν βαθιά το Ισραήλ γιά ό,τι αυτό κάνει σε Γάζα και Δυτ. Όχθη.
    Η μόνη σύμμαχος του Ισραήλ είναι η Τουρκία, παρά τα γεγονότα της πειρατείας, καθώς αμφότερες οι χώρες είναι πλήρως εξαρτημένες μεταξύ τους (σε βιομηχανικό, εμπορικό και στρατιωτικό πεδίο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γράφει ο Δελαστίκ:
    "η πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

    Και σωστά γράφει ο Καυκάσιος:
    "Eκτός τόπου και χρόνου ο Κος Δελαστίκ". Διότι αν ανατρέξουμε στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θαλάσσης, θα δούμε σχετικά με την πειρατία σε ανοιχτές θάλασσες, ότι:

    Definition of piracy

    Piracy consists of any of the following acts:
    (a) any illegal acts of violence or detention, or any act of depredation, committed for private ends by the crew or the passengers of a private ship or a private aircraft, and directed:

    (i) on the high seas, against another ship or aircraft, or against persons or property on board such ship or aircraft;
    (ii) against a ship, aircraft, persons or property in a place outside the jurisdiction of any State;
    (b) any act of voluntary participation in the operation of a ship or of an aircraft with knowledge of facts making it a pirate ship or aircraft;
    (c) any act of inciting or of intentionally facilitating an act described in subparagraph (a) or (b).

    http://www.un.org/Depts/los/convention_agreements/texts/unclos/part7.htm

    Επομένως, ο όρος "πειρατεία" αναφέρεται μόνο σε ΙΔΙΩΤΕΣ.
    Επομένως, ή κάποιοι δημοσιογράφοι είναι αμόρφωτοι ή λένε συστηματικά τερατώδη ψέματα προκειμένου με κάθε μέσο να γλύψουν τον σουλτάνο τους.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12:54 Κουιζ:
    Σε ποιά αεροπορική βάση και στον εναέριο χώρο ποιάς χώρας εκαπιδεύθηκαν οι ισραηλινοί πιλότοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στην επιδρομή στην Γάζα;

    Με ποιά χρηματικά κεφάλαια και απο πού χρηματοδοτήθηκε η απόπειρα της δολοφονίας του Οτσαλάν;

    Απο που απογειώθηκαν τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Συρίας και με τι αντάλλαγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι τουρκοι πιστεουν οτι οι ιρανοι ειναι τοσο αφελεις ωστε να τους εμπιστευτουν με τετοια επικοινωνιακα τεχνασματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριε Δελαστικ!
    Την επομενη φορα που θα γραψεις κατι χωρις να υμνησης το ισραηλ τους προσθεσε και λιγο κατουροξυδο για τους ελληνοφωνους Σαβαταϊ Μιωνηδες!



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γκάλι(α) ή όπως αλλοιώς σε λένε, είσαι μιά αξιοθρήνητη εβραία που κατά λάθος βρίσκεσαι στην Ελλάδα. Κολλάς σε ορισμούς και όχι στην ουσία. Δεν ήταν πειρατεία, ήταν αλητεία. Δε νοείται πειρατεία από πολεμικό πλοίο κατά εμπορικού σε διεθνή ύδατα (ζήλεψαν οι Σαγιερέτ Μετκάλ -13 τη 'δόξα' των σομαλών). Διάβασε αυτά.
    The crime of piracy is considered a breach of jus cogens, a conventional peremptory international norm that states must uphold. Those committing thefts on the high seas, inhibiting trade, and endangering maritime communication are considered by sovereign states to be hostis humani generis (enemies of humanity). Περιγράφει το ΠΝ του Ισραήλ δηλαδή.
    Πές μου μόνο με το χέρι στην καρδιά. Εάν το επεισόδιο ήταν σοβαρότατο για εμάς (πχ. 50 Έλληνες νεκροί) και οδηγούμασταν σε σύρραξη με το Ισραήλ, εσύ με ποιανού το μέρος θα πολεμούσες ή θα τασσόσουν? (εάν ζορίζεσαι μην απαντάς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ σωστά αποστασιοποιείται η Ελληνική Κυβέρνηση από τα πεπραγμένα του Ισραήλ σε αυτή την κρίση. Τουλάχιστον δημόσια. Διότι για την Ελλάδα μεγαλύτερο ευτύχημα από μια σοβαρή τουρκοισραηλινή κρίση, ειδικά σε αυτή την συγκυρία, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Καθότι μια τέτοια κρίση θα φέρει την Τουρκία αντιμέτωπη με συμφέροντα, πολλές φορές αντικρουόμενα, και χώρες οι οποία σίγουρα δεν είναι διατεθειμένες να επιδείξουν την ίδια ανοχή και ανεκτικότητα στην συμπεριφορά της όπως η Ελλάδα των φοβικών συνδρόμων. Άσε που τώρα πια μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει ιδίοις όμασι τις πραγματικές αιτίες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο...

    Αλλά ο φίλτατος Δελαστίκ, και πάλι, μπέρδεψε την …ούτσα με την …ούρτσα.

    Έξαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΕΛΟ-ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟΝ/ΤΗΝ ΓΙΑ GELIA



    Το Ισραήλ στο πλευρό του Αττίλα το 1974
    Του Μ. Μιχαήλ
    [Ο Ιλκέρ Μπασμπούγ, αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, είναι εβραϊκής καταγωγής(!).]

    Αυτές τις μαύρες μέρες του Ιουλίου, οι Ελληνοκύπριοι θυμούνται τον δραματικό εφιάλτη που έζησαν τον Ιούλιο του 1974, το δίδυμο έγκλημα σε βάρος του νησιού μας, το προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη εισβολή. Αλλά κανένας δεν καταγγέλλει τον ρόλο του Ισραήλ εκείνες τις μέρες.

    Όμως, γεγονότα, που ήλθαν στο φως της δημοσιότητος, μαρτυρούν ότι το Ισραήλ, όχι μόνο γνώριζε για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αλλά συμμετείχε ενεργά και στη τουρκική εισβολή.

    Το γερμανικό περιοδικό «DER SPIEGEL» της 19ης Αυγούστου 1974, απεκάλυψε ότι «… πίσω από την υπόθεση αυτή (δηλ. την τουρκική εισβολή) κρύβεται το Ισραήλ» και ότι «… το τηλεφωνικό κύκλωμα Λευκωσίας – Τελ-Αβίβ είχε δεσμευθεί δύο ημέρες πριν από το πραξικόπημα και μόνο η πρεσβεία του Ισραήλ ή οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν» (εφημ. ‘Η Καθημερινή’, 20-4-1975).

    Πράγμα, που σημαίνει, ότι το Ισραήλ και η εδώ πρεσβεία του, ήταν ενήμεροι για το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου.

    Οι Εβραίοι με μια σειρά «λαθών» και «συμπτώσεων» βρίσκονταν συνεχώς, κατά την τουρκική εισβολή, παρά το πλευρό του ΑΤΤΙΛΑ.

    Η αθηναϊκή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (27-2-1975) δημοσίευσε ότι, ισραηλινά αναγνωριστικά αεροπλάνα, στις αρχές του Ιουλίου 1975, παραβίασαν «κατά λάθος» τον ελληνικό εναέριο χώρο της Κύπρου, καθώς και δύο φορές κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου 1974.

    Εξωφρενιστικό, όμως, μπορεί να θεωρηθεί το εξής γεγονός που προβλήθηκε ως «συμπτωματικό»: Σκάφος του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού συνέπεσε (!) να βρεθεί σχεδόν μέσα στην τουρκική αρμάδα εισβολής. Και, μάλιστα, συνέλεξε τους ναυαγούς τουρκικού αντιτορπιλικού, που βομβάρδισε κατά λάθος η τουρκική αεροπορία. (Εφημ. «Ελληνικό Θάρρος», 15-12-1979).

    Οι 42 διασωθέντες ναυαγοί του τουρκικού αντιτορπιλικού «Κοτζάτεπε», το οποίο προηγουμένως ανήκε στο Αμερικανικό Ναυτικό, μεταφέρθηκαν με το ισραηλινό σκάφος στη Χάϊφα!

    Κατά το τέλος του 1972, οι Μυστικές Υπηρεσίες του Ισραήλ πούλησαν στην ΕΟΚΑ Β΄ «καλασνίκωφ» «κατ΄ εντολήν της C.I.A.». Γράφει σχετικά, ο Κύπριος δημοσιογράφος Σπύρος Παπαγεωργίου στο βιβλίο του «Ο Αττίλας πλήττει την Κύπρο», στη σελ. 27: «Εν σχέσει με την αγοράν των ‘καλασνίκωφ’, εγράφη ότι ταύτα παρεχωρήθησαν υπό των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, ενεργουσών κατ΄ εντολήν της CIA. Πάντως, δύναται να λεχθή μετά βεβαιότητος, ότι ο διαπραγματευθείς την αγοράν των όπλων της Βηρυτού, ηγετικός παράγων της ΕΟΚΑ Β΄, Κίκης Κωνσταντίνου, είχε την εντύπωσιν ότι συνηλλάττετο με λαθρεμπόρους όπλων. Ουδείς δύναται μετά βεβαιότητος να είπη εάν, ενδεχομένως, εκρύπτετο οιαδήποτε κατάστασις όπισθεν των λαθρεμπόρων…».

    Βέβαια, ο αναγνώστης της εφημερίδος μας είναι σε θέση να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, γιατί, νομίζουμε, ότι, μετά από τόσα χρόνια, δεν τρώει «κουτόχορτο»!

    Η στάση του Ισραήλ κατά την τουρκική εισβολή του 1974, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «κεραυνός εν αιθρία», γιατί ήταν η αναμενόμενη. Την ίδια «συμπτωματική» στάση τήρησε και κατά την εισβολή της Τουρκίας το 1963-64.

    http://www.romiossini.com/articles.php?lid=5680


    ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι Άραβες το 74 με ποιου το πλευρό ήταν;τους είχαμε βοηθήσει με κάθε τρόπο στον Πόλεμο των Έξι Ημερών και αυτοί λίγα μόλις χρόνια μετά στήριξαν την Τουρκία που είχε άψογες σχέσεις με το Ισραήλ,ενώ εμείς δεν αναγνωρίζαμε καν το Ισραήλ...έτσι Δημοσθένη;να τα λέμε όλα...
    Και στο κάτω κάτω εσένα σε ενοχλεί να είμαστε ενάντια στην Τουρκία και υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων;εσύ γιατί την στηρίζεις τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κ. Δελαστίκ άν δέν είσαι άδαής περί τού θέματος είσαι κατευθυνόμενος, κάτι θέλεις να πείς σάν στρατευμένος, δέν ξέρω τί ύπηρετείς όμως ή τουρκία πού ήταν ό πρωταγωνισής αύτής τής ''άνθρωπιστικής'' βοήθειας πού έγινε από τουρκική όργάνωση τύπου χαμάς, είναι χώρα πού διεκδικεί έδάφη μας πού παραβιάζει συνεχώς τά σύνορά μας πού κάνει τόσα πολλά σε βάρος τής Έλλάδας, πού θα έπρεπε να είστε τουλάχιστο ούδέτερος. Ομως κάνατε σάν να θέλατε να άκούσει όλος ό κόσμος τά χιλιοειπωμένα λόγια κατά τού φοβερού τού κυνικού Ίσραήλ, λές κι όποιος τά λέει αύτά είσπράτει μιά συγκεκριμένη έπιταγή. Κί ό Ανδρέας έκανε πολιτική συμμαχία με τόν Αραφάτ είδατε κανένα άποτέλεσμα θετικό γιά τήν Έλλάδα; Ο Έρντογάν κοροϊδεύει τούς μουσουλμάνους καί θα βρεί τόν μπελά του. Τό Ίσραήλ απαγόρευσε τήν είσοδο στά χωρικά του ύδατα καί δέν τό άκουσαν, τί θέλατε να κάνει ότι κάνει ή Έλλάδα με τίς παραβιάσεις τής τουρκίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 04 Ιουνίου 2010 4:33 μ.μ.

    Έξοχα, μεγάλε, έξοχα. Είσαι κόσμημα για το ιστολόγιο τούτο και καμάρι του Καλεντερίδη! Να σε χαίρεται. Επίπεδο δάπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παιδια κοιταξτε το προσωπο του ομπαμα.
    Ο Παισιος ειχε πει οτι οι αμερικανοι (ισραηλινοι) θα πιεσουν την τουρκια για να παει σε πολεμο με την ελλαδα.
    Τον παπα καταρασθε διοτι αυτος ειναι η αιτια,να δουμε αν θα βοηθησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απίστευτες σκηνές βoμβαρδισμού της τουρκικής πόλης Tunceli από τουρκικά ελικόπτερα!
    04-06-2010 16:58:31
    Απίστευτες σκηνές βομβαρισμού της τουρκικής πόλης Tunceli, η οποία βρίσκεται στην κεντροανατολική Τουρκία από τρία τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-1 Cobra κατά την διάρκεια επιχείρησης ανταρτών του του PΚΚ, οι οποίοι όμως είχαν αποχωρήσει στο μεταξύ. Τα τρία τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα προσβάλουν στόχους λίγο πριν πέσει το φως της νύχτας, ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης, όπως θα δείτε στο βίντεο, με το πυροβόλο των 20 χλστ. και τις ρουκέτες των 2,75 ιντσών, χωρίς ουσιαστικά να στοχεύουν. Υποτίθεται ότι προσέβαλαν τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής των ανταρτών!

    Οι Κούρδοι είχαν κτυπήσει ένα σταθμό της Στρατοχωροφυλακής. Η επιχείρηση διήρκησε μέχρι τις βραδυνές ώρες χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα αφού δεν ήταν δυνατόν να προσβληθεί μία ανταρτική ομάδα με μαζικά πυρά επιθετικών ελικοπτέρων.



    Η πόλη Tunceli έχει 35.000 κατοίκους και στο βίντεο που θα δείτε, ακούγονται οι τρομαγμένες φωνές των ... Τούρκων οι οποίοι δέχονται επίθεση από τα δικά τους ελικόπτερα! Είναι και ένα καλό δίδαγμα η εν λόγω επιχείρηση: Οταν δεν διαστάζουν να βομβαρδίσουν την ίδια τους την πόλη στην κεντρική Τουρκία, σε περίπτωση επιχειρήσεων στο Ανατολικό Αιγαίο ή στην Θράκη, είναι βέβαιο ότι οι κατοικημένες περιοχές και οι άμαχοι θα αποτελέσουν στόχο.

    Χθες δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το όχημα τους δέχθηκε επίθεση με ρoυκέτες στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την Πέμπτη, δήλωσε ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος. Τό όχημα κινούνταν στην εθνική οδό μεταξύ Χακάρι και Cukurca όταν δέχθηκε την επίθεση με ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύθηκαν απο ορεινή περιοχή. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Χακάρι στο Κρατικό Νοσοκομείο για νοσηλεία.

    Στο μεταξύ πριν λίγες ώρες οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσαν τον τερματισμό της μονομερούς τους εκεχειρίας με την Τουρκία, την ώρα που ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί πραγματοποιεί μια ιστορική επίσκεψη στη χώρα αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επίθεση σε αστυνομικούς στην Κρήτη γιατί ερευνούσαν για όπλα!
    04-06-2010 17:35:47
    Επίθεση με πέτρες, ξύλα και καδρόνια, δέχθηκαν αστυνομικοί στα Ανώγεια της Κρήτης, την περασμένη Τρίτη αποκαλύφθηκε σήμερα από τουλάχιστον 45 άτομα κατά την διάρκεια έρευνας σε σπίτι υπόπτου για άσκηπο χρήση πυροβόλου όπλου. Για την επίθεση σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος εξι ατόμων, ηλικίας 25 έως 51 ετών, με την κατηγορία ότι πρωτοστάτησαν στα επεισόδια. Τα στοιχεία των έξι είναι γνωστά και ήδη αναζητούνται από τις Αρχές, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμενου να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι δράστες.

    Το περιστατικό σημειώθηκε νυχτερινές ώρες της περασμένης Τρίτης, οταν σε κεντρικό δρόμο των Ανωγείων άγνωστοι έριξαν άσκοπους πυροβολισμούς. Κατά την αστυνομική έρευνα στο δρόμο βρέθηκαν τουλάχιστον 26 κάλυκες.

    Ακολούθησε έρευνα σε σπίτι, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα, εξω απο το σπίτι συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 45 ατομα που επιτέθηκαν με ξύλα, καδρόνια και μεταλλικά αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

    Στην σύγχυση που επικράτησε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε. Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm, τριανταπέντε φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ ΗΒΑΤΗΕSS

    "Γκάλι(α) ή όπως αλλοιώς σε λένε, είσαι μιά αξιοθρήνητη εβραία που κατά λάθος βρίσκεσαι στην Ελλάδα"

    Αυτό το "κατά λάθος" που έγραψες λειτούργησε ως λακανικός καθρέφτης σου:
    Προφανώς, νιώθεις ότι "κατά λάθος" ήρθαν οι πρόγονοί σου με ανταλλαγή πληθυσμών στην Ελλάδα. Kαι θλίβεσαι που σε ξερίζωσαν από την μαμά Τουρκία.
    (Να και ο λατρεμένος σου αρχιδολοφόνος χαμασλάκας κάτω από την τουρκική σημαία:
    http://1.bp.blogspot.com/_mveHL3n_4ME/TAQwZ54bxjI/AAAAAAAADpM/deTzAGiBtmE/s1600/r466342111.jpg)

    Και μέσα σε όλες τις μούφες, είπες και μια αλήθεια:
    'Οι κάτοικοι όμως της Ιορδανίας, κατά 60% Παλαιστίνιοι'

    Διότι όντως υπάρχει σήμερα παλαιστινιακό κράτος. Και αυτό είναι η Ιορδανία.
    Οι αποικιοκράτες Βρετανοί, ως σύμμαχοι των Αράβων, τους έδωσαν από χέρι το 77% της Παλαιστίνης
    (εδώ ο χάρτης της πραγματικής Παλαιστίνης:
    http://www.masada2000.org/bmand.gif)
    Η Υπερ-Ιορδανία και μετέπειτα Ιορδανία είναι το παλαιστινιακό κράτος. Γιατί έχει μεγαλύτερο ποσοστό Αράβων Παλαιστινίων ακόμα και από την Ιουδαία και Σαμάρεια (που οι αναθεωρητές της Ιστορίας αποκαλούν με το γεωγραφικό προσδιορισμό: "Δυτική Όχθη")

    Και όμως αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο! Να προσαρτήσουν την "Δυτική Όχθη" στην Ιορδανία=παλαιστινιακό κράτος και να έχουμε επιτέλους ΕΙΡΗΝΗ!

    Όσο για την υποθετική ερώτηση που έκανες για το μέλλον, είναι περιττή. Διότι εσύ με τις πράξεις σου έχεις κάνει ήδη την επιλογή σου και έχεις ήδη "κάψει" την Ελληνική Σημαία.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Galia,
    μπορεις σε παρακαλω να μας βρεις κανενα ωραίο κειμενάκι στα αγγλικά που να λέει ότι "τρομοκράτες είναι μονο οργανώσεις ιδιωτών"? Ετσι, θα βουλώσουμε το στόμα σε όλους αυτούς τους αθλιους του ιστολογιου που δεν αναγνωρίζουν τα αγνα αισθήματα του Ισραηλ, την προσήλωσή του στη συμφιλίωση των λαών κλπ, και επιμένουν να το ονομάζουν ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ. Galia, μπορείς κούκλα μου σε παρακαλώ να ρίξεις μια ματια και στο σύνταγμα του Ισραήλ? Καποιοι μου είπαν οτι γραφει πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να σκωτώνει οποιονδήποτε ανθρωπο (εντος και ΕΚΤΟΣ Ισραήλ) που πλήττει εντονα τα συμφέροντά του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.