4/6/10

Aπίστευτες καταγγελίες για διαφθορά και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στο Δήμο Εξαπλατάνου

Ο κύριος υπουργός εσωτερικών γιατί δεν δίνει εντολή για επιτάχυνση των διαδικασιών διαλεύκανσης των απίστευτων περιπτώσεων σπατάλης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στο Δήμο Εξαπλατάνου;
Τί περιμένει;
Μήπως πιέζουν να κουκουλωθεί η υπόθεση κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν μπλεγμένα σε διαχειριστικές ατασθαλίες με την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου;


Ας δούμε το σχετικό δημοσίευμα του ιστολογίου ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ.
Το στοίχημα (120.000 ευρώ) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Εξαπλατάνου για να βγει στο φως η πραγματικότητα
ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΣΕΩΝ 120.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ!

“Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα για όσα έχουν γίνει στο δήμο Εξαπλατάνου και, ή εγώ να πάω στο… τρελάδικο ή ο Δήμαρχος στη φυλακή!”…

…Αυτό τονίζει επανερχόμενος στο θέμα περίεργων χαλικοστρώσεων του 2006 ο Παράσχος Τσάνταλης επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Εξαπλατάνου.
“Στις 31 Ιουλίου 2008 ο κ.Τουφεγγόπουλος είχε ισχυριστεί μέσω της εφημερίδας Γεγονότα Ν.Πέλλας ότι χρίζω ιατρικής παρακολούθησης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επειδή ασκώ προφανώς τα θεσμικά μου καθήκοντά. Τον προκαλώ λοιπόν, πριν πάω στο τρελάδικο (όπως λέει), να επαναλάβουν όλοι μαζί τον άθλο του 2006! Μέσα σε δέκα (10!!!!) μέρες δηλαδή να ρίξουν χαλίκια στους αγροτικούς δρόμους των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου όπως ισχυρίζονται ότι έκαναν τότε. Και εάν το καταφέρουν εγώ από τώρα καταθέτω τραπεζική επιταγή σε συμβολαιογράφο υπέρ του δήμου με ποσό ίσο με αυτό που πλήρωσαν τις τότε χαλκοστρώσεις (120.000 ευρώ).
Νομίζω ότι η όλη κατάσταση κοντεύει να καταντήσει φαρσοκωμωδία. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, δικαιοσύνη και περιφέρεια, δίνουν την εντύπωση ότι σφυρίζουν αδιάφορα και παριστάνουν τους ανήξερους ή τους πολίτες άλλης χώρας.
Ρωτώ όμως και τους βουλευτές (τον Κο Τζαμτζή, που ήταν και υπεύθυνος της τοπικής αυτοδιοίκησης, την Κα Φουντουκίδου βουλευτής τότε της ΝΔ, τον Κο Καρασμάνη βουλευτή της ΝΔ τότε και τώρα, την Υφυπουργό Κα Τζάκρη και τους κ.κ.Θεοδωρίδη & Γιουματζίδη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ)! Δεν τους νοιάζει η σπατάλη του δημοσίου χρήματος; Αυτή η συνεχής αδιαφορία τους για όλες τις καταγγελίες μας, δεν τους καθιστά συνυπεύθυνους; Δεν ακούνε άραγε τις φωνές και την αγανάκτηση των πολιτών;
Για να αποδείξω λοιπόν την βαριά παράβαση και απάτη της δημοτικής αρχής του Δήμου Εξαπλατάνου, βάζω αυτό το στοίχημα. Γιατί με τις πράξεις τους δεν πείθουν και τον πιο αφελή πολίτη ότι μέσα σε δέκα (10!!!) μέρες κατόρθωσαν να ρίξουν χαλικοστρώσεις αξίας 120.000 Ευρώ!
Καλώ επιτέλους τη δημοτική αρχή για μία φορά να πει την αλήθεια στους πολίτες του Δήμου καθώς και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να βγει η πραγματικότητα στο φως!
Σε μια εποχή που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζητά διαφάνεια ώστε να γνωρίζει ο πολίτης πού πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ. Προκαλώ λοιπόν με αυτό το στοίχημα των 120.000 Ευρώ την Δημοτική αρχή του Εξαπλατάνου να μας αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να ρίξει την ίδια ποσότητα χαλικιών που ισχυρίζεται ότι έκανε και το 2006. Εάν καταφέρει λοιπόν το ακατόρθωτο ρεκόρ (άθλος πραγματικά) τότε τα χρήματα είναι στην διάθεση του Δήμου μας! Έτσι με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια! Και οι χαλικοστρώσεις θα γίνουν πραγματικά και από την άλλη θα φανεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε άδικο στις καταγγελίες της (οπότε δήμαρχε θα βγει το δημοσίευμα σου αληθινό και τότε όντως θα χρειάζομαι ιατρική παρακολούθηση)! Στην αντίθετη περίπτωση (που είμαι σίγουρος για αυτό) και το στοίχημα δεν θα χάσω και εσύ θα πρέπει να αναλάβεις επιτέλους τις ευθύνες σου! (μαζί βέβαια και με 2-3 στενούς συνεργάτες σου). Όλα τα άλλα που επικαλείσαι δήμαρχε, προσβάλουν βάναυσα όλους μας και θυμίζουν άλλες εποχές.
Είναι γνωστό σε όλους ακόμα και στους εργολάβους που υποτίθεται ότι έκαναν τις χαλικοστρώσεις ότι για την πραγματοποίηση τους χρειάζεται να κουβαλούν χαλίκι 200 (!!!!) φορτηγά την ημέρα!!! Δηλαδή στις 10 ημέρες που ισχυρίζεται η δημοτική αρχή ότι ολοκληρώθηκε το έργο (και το παρέλαβαν οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι) χρειάστηκαν (10ημέρες Χ 200 φορτηγά την ημέρα), συνολικά 2.000 (!!!!) φορτηγά !! Έλεος!! Τέτοιος στόλος δεν υπάρχει σε όλον τον νομό μας, πόσο μάλλον στον Δήμο Εξαπλατάνου! Για ηλίθιους μας περνάτε όλους στο Δήμο Εξαπλατάνου κύριε Δήμαρχε!! Και επειδή δεν είμαστε ηλίθιοι πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία και να πείτε στον κόσμο την αλήθεια, ακριβώς δηλαδή τι έχει γίνει!
Ή ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΕΣΕΙΣ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ , ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ή ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Ο Κ. ΠΑΛΙΚΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΚΟΠΗΚΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ! (Και αν κρίνουμε από την σιωπή σας Δήμαρχε σε αυτά που μας είπε ο Κος Παλίκογλου, υπερασπιζόμενος το δίκιο των εργατών που δούλεψαν πραγματικά στη θητεία του, περίτρανα αποδεικνύεται ότι εσείς μας λέτε ψέμματα). Και εφόσον οι εργάτες δεν πληρώθηκαν και οι χαλικοστρώσεις δεν έγιναν, οφείλεις να μας πεις που πραγματικά πήγαν τα λεφτά!
Και να θυμίσουμε ξανά την όλη ιστορία όπως δημοσιεύθηκε πριν από ενάμιση χρόνο :
Το 2006 καθώς η δημαρχιακή θητεία του Κ. Χρ. Παλίκογλου στον Εξαπλάτανο βάδιζε προς το τέλος της και ο Κ. Στ. Τουφεγγόπουλος είχε ήδη εκλεγεί δήμαρχος, συμφώνησαν επιτέλους κάποτε όλοι στην τότε δημοτική συμπολίτευση και την τότε αντιπολίτευση ότι κάτι πρέπει να κάνουν προκειμένου εξασφαλιστούν τα χρήματα για την πληρωμή όσων είχαν δουλέψει για το Δήμο τη συγκεκριμένη χρονιά χωρίς νόμιμη σύμβαση εργασίας ή έργου (τα λεγόμενα “μαύρα”).
Εκείνη την εποχή (την τελευταία διετία της θητείας της) η τότε δημοτική πλειοψηφία είχε χάσει την πλειοψηφία και στο δημοτικό συμβούλιο και στη δημαρχιακή επιτροπή και είχε καταντήσει μειοψηφία. Ειδικά στη Δημαρχιακή Επιτροπή, όπου την αντιπολίτευση εκπροσωπούσε ο τότε δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Αντωνιάδης, δεν υπήρχε τρόπος να προωθήσει ο τότε δήμαρχος την οποιαδήποτε απόφαση, καθώς δύο δημοτικοί σύμβουλοι από το συνδυασμό του είχαν προσχωρήσει στην αντιπολίτευση, μια πρακτική του κ.Τουφεγγόπουλου από παλιά που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.
Συνεδρίασε, λοιπόν, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2006 η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Εξαπλατάνου και σε κλίμα ομοφωνίας (!!!) αποφάσισαν να κάνουν γύρω στις δεκαεννέα ή είκοσι εικονικές αναθέσεις άμμο-χαλικοστρώσεων σε αγροτικούς δρόμους των οικισμών του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί το ποσό των 100.00 ευρώ, που χρειάζονται σύμφωνα με τον τότε δήμαρχο για την εξόφληση των εργαζομένων, και άλλων 20.000 ευρώ για το ΦΠΑ.
Η μόνη διαφωνία που είχε εκφραστεί τότε σε ορισμένες από τις αναθέσεις αφορούσε τα πρόσωπα των εργολάβων στους οποίους επρόκειτο να ανατεθούν οι αμμοχαλκοστρώσεις. Η πλευρά του κ.Παλίκογλου πρότεινε άλλους εργολάβους γιατί αυτούς εμπιστευόταν, ενώ η πλευρά του κ.Τουφεγγόπουλου (μέσω του Αντωνιάδη και των δύο συμβούλων που προσχώρησαν) αντιπρότεινε άλλους δικής της εμπιστοσύνης και σ’αυτούς τελικά ανέθετε το… “έργο”!!
Οι… “εργασίες” είχαν… “ολοκληρωθεί” σε χρόνο ρεκόρ μέσα στο 2006. Τα εντάλματα κόπηκαν το Μάρτιο του 2007, όταν πια δήμαρχος Εξαπλατάνου είναι ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος και πάλι!
Κανονικά, με βάση τη συμφωνία που είχε γίνει, έπρεπε να πληρωθούν αμέσως όλοι όσοι είχαν δουλέψει με “μαύρα” για το Δήμο στη διάρκεια του 2006. Τα έργα παραλήφθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου. Γιατί τέτοια ταχύτητα καταχείμωνο;
Και οι εργολάβοι έπρεπε να πληρωθούν για τα εικονικά έργα;
Ωστόσο κανένας από τους εργαζόμενους αυτούς δεν πληρώθηκε. Και οι άθρωποι χρόνια μετά ζητούσαν με κάθε τρόπο τα χρήματά τους.
Πέρα του ότι τα χρήματά τους εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Γιατί πραγματικά στο Δήμο Εξαπλατάνου όλα τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλά τέτοια περίεργα μαγικά. Χρειάζεται να βάλουμε στοίχημα ότι κατέληξαν σε διάφορες “τσέπες”;
Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς :
-ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Κ.ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΕ;
-ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ;


ΨΕΜΜΑΤΑ
Αυτό το θέμα μετέφερε η παράταξή μας με τη μορφή επερώτησης στην πρώτη για το 2008 συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Εξαπλατάνου την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου , δεδομένου ότι όσοι είχαν εργαστεί το 2006 στο Δήμο Εξαπλατάνου χωρίς σύμβαση παρέμειναν απλήρωτοι και δικαιολογημένα διαμαρτύρονταν.
Ζητήσαμε, λοιπόν, να μάθουμε τί τελικά είχαν απογείνει τα χρήματα από τις εικονικές αναθέσεις του Δεκεμβρίου του 2006 και τα εντάλματα του Μαρτίου του 2007. Απάντηση όμως δεν πήραμε!
Και δυστυχώς για το δήμο Εξαπλατάνου αυτό είναι το μόνιμο σκηνικό, το μόνιμο μοτίβο στα χρόνια της δημαρχίας του Σταύρου Τουφεγγόπουλου.
Κι επειδή σαν αντιπολίτευση θελήσαμε να ανταποκριθούμε στο ρόλο που ο λαός με την ετυμηγορία του μας επιφύλαξε, αντιμετωπιστήμακε με τρόπο σκαιότατο. Φαίνεται πως κάποι στο Δημαρχείου Εξαπλατάνου δεν μπορεουν να διανοηθούν την αντιπολίτευση να θέτει ερωτήματα και να ψάχνει τα θέματα. Γι’ αυτό δεν απάντησαν!
Με χίλια δυο ψέμματα και κάθε λογής υπεκφυγές, πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του αρνούνταν επίμονα να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Ενώ έξω από το δημοτικό συμβούλιο διατυμπάνιζαν με κα΄θε μεέσο ότι οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται επειδή δεν υπογράφει ο… Τσάνταλης, κουβέντα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.
-Τί έγιναν τα χρήματα των εικονικών αναθέσεων ρωτούσαμε γραπτά και προφορικά.
-Πού θέλετε να ξέρει ο δήμαρχος και ο εκάστοτε δήμαρχος τι έκανε τα χρήματα που εισέπραξε με αυτό ή το άλλο ένταλμα ο κάθε εργολάβος; Ήταν η απάντηση!
Λες και μιλούσαμε για χρήματα που δικαιωματικά είχαν εισπράξει οι εργολάβοι. Λες και δεν ήταν εικονικές οι αναθέσεις. Για κακή τους τύχη στην αίθουσα βρισκόταν και ο προηγούμενος δήμαρχος, ο Χρήστος Παλίκογλου, ο οποίος, αγανακτισμένος για όσα συκοφαντικά διαδίδονταν εναντίον του, επιβεβαίωσε όλα όσα είχαμε εξιστορήσει για τη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου 2006.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι το 2002 ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος, λίγο πριν παραδώσει τη δημοτική εξουσία στο νικητή των εκλογών, είχε συντάξει με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου του Δήμου… εξήντα επτά (67) εικονικές αναθέσεις έργων, προκειμένου να πληρωθούν όσοι εκείνη την εποχή είχαν εργαστει με μαύρα.
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ Κ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ… ΣΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΟΙ 67 ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ; ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ; ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟ 2002 ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΑΞΙΑ!!
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΕ ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΕ;
Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις πρακτικές και όσες άλλες έχουν κατά καιρούς επιστρατευθεί μόνο ζημιά αποφέρουν στο δήμο Εξαπλατάνου. Και αυτού του είδους οι δημοτικές αρχές είναι γεγονός ότι ζημίωσαν το δήμο Εξαπλατάνου.
ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι από τότε που έγινε ο Καποδίστριας (1/1/1999) στο δήμο Εξαπλατάνου ξοδεύτηκαν 5.5 (πεντέμισι) εκατομμύρια ευρώ για χαλικοστρώσεις αγροτικών δρόμων! Με 5.500.000 Ευρώ έπρεπε όλοι οι αγροτόδρομοι να είναι ασφαλτοστρωμένοι και να τελειώνουμε με τα χαλίκια που ακόμα και σήμερα κάνουμε αναθέσεις!
Υ.Γ. : Επειδή λοιπόν K. Τουφεγγόπουλε δεν δώσατε καμία απάντηση τα τρία χρόνια για τη χρηστή διοίκηση του δήμου στις ερωτήσεις μας, ούτε και στον κόσμο και μας έλεγες πως όλα αυτά είναι συκοφαντίες, η δική μας απάντηση ήταν γιατί δεν μας κάνετε μήνυση;Με περίσσιο θράσος με απειλήσατε ότι στο τέλος της τετραετίας θα αναγκαστώ να αλλάξω δήμο! Και επειδή μήνυση δεν μας κάνατε ως οφείλατε…. - τελειώνει και η τετραετία ……, πείτε μου Μέγα Δούκα σε ποιον Δήμο θα με στείλετε; Ντροπή επιτέλους με αυτό το θράσος και την αλαζονεία σας!!
ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ:
ΧΑΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ - ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ KAI ΑΦΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Παράσχος Τσάνταλης
Δημοτικός Σύμβουλος Εξαπλατάνου
Πηγή: Καρατζόβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.