30/6/10

Σύλληψη στην Κύπρο ενός ατόμου για κατασκοπεία έπειτα από αμερικανικό αίτημα

Μετά την επιχείρηση στις ΗΠΑ
Λάρνακα, Κύπρος
Λίγες μόνο ώρες μετά τη σύλληψη στις ΗΠΑ 10 ατόμων για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, ένας 54χρονος άντρας συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με παρόμοια κατηγορία.
Πρόκειται για τον Καναδό Ρόμπερτ Κρίστοφερ, κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, ο οποίος συνελήφθη στις 3:00 τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας ενώ ήταν έτοιμος να αναχωρήσει για την Βουδαπέστη.
Η Interpol απέστειλε στην Κυπριακή Δημοκρατία το Σάββατο διεθνές ένταλμα σύλληψης του Κρίστοφερ ύστερα από αίτηση των ΗΠΑ, οι οποίες τον καταζητούν για να δικαστεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της ρωσικής κυβέρνησης και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, περίπου 40 χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το μεσημέρι στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο όρισε την 29 Ιουλίου ως ημέρα έναρξης της διαδικασίας έκδοσής του συλληφθέντα στις ΗΠΑ. Ωστόσο, έκανε δεκτό το αίτημα του συνήγορού του να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από την Κυπριακή Δημοκρατία και χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ.
Ο 54χρονος ήρθε στην Κύπρο στις 17 Ιουνίου και διέμενε μόνος του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρνακας.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

  1. να σας ενημερώσω οτι μετα που αφέθηκε με εγγύηση, εφυγε απο την Κύπρο (και πολυ καλα εκανε), να'ναι καλά το δικαστήριο που έκανε πλάτη στους Ρώσους και δεν τον έδωσε στους Αμερικανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.