8/6/10

Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν κοντά σε ελληνική φρεγάτα

Δύο τουρκικά F4 πέταξαν πάνω από τη φρεγάτα «Σαλαμίς» το απόγευμα της Τρίτης όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. Η απόσταση ήταν 150 μέτρα κάτι που αποτελεί παράβαση των διεθνών κανόνων.

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, το απόγευμα της Τρίτης. Δύο πολεμικά αεροσκάφη "Phantom", πέρασαν ξυστά πάνω από ελληνική φρεγάτα ανοιχτά της Χίου. Η φρεγάτα έπλεε 14 ναυτικά μίλια νοτίως της Χίου συμμετέχοντας στην άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού "Καταιγίς".

Ο σχηματισμός των τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως στις 16.15 νοτίως της Λέσβου και εξήλθε στις 16.38 μεταξύ Χίου και Σάμου. Τα επτά τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Για το πρωτοφανές περιστατικό θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει ελληνικό διάβημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας στον νατοϊκό διοικητή στη Νάπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η τουρκική ενέργεια δεν αποτελεί μόνο παράβαση των διεθνών κανόνων αλλά εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων, δεδομένου ότι η φρεγάτα διαθέτει ελικόπτερο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,Νooz.gr

25 σχόλια:

  1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ ΑΥΤΟ???
    ΟΙ ΔΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ..

    ΒΕΡΕΘΗΚΑ...ΥΠΕΥΘΗΝΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tι θελετε να ξεκινησουμε πολεμο επειδη δυο αεροπλανα περασαν πανω απο ενα πολεμικο; Βαλτε το ξυπνητηρι να βαραει πιο συχνα και για εσας και για αυτους που εκπροσωπειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Από στόμα σε στόμα, ιστός αράχνης, χιλιάδες φιλογενείς Έλληνες μυήθηκαν στην Εταιρεία, διαφύλαξαν το μυστικό και φτάσαμε στην αγιασμένη Επανάσταση. Κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει και σήμερα. Το σάπιο σύστημα να καταστραφεί με τα όπλα του, με νόμιμες διαδικασίες. Κάποιοι αφανείς Έλληνες πατριώτες, έντιμοι και «φιλογενείς» συστήνουν την νέα Φιλική Εταιρεία, με σκοπό «την  συντήρησιν της εθνικής συνειδήσεως και της ορθοδόξου πίστεως του λαού και την προπαρασκευήν του έθνους» για την αποτίναξη της νέας Τουρκοκρατίας. Υπάρχουν χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες που «πνίγονται» από τις αναθυμιάσεις του συστήματος, που δακρύζουν για την κατάντια της πατρίδας μας, που ασφυκτιούν από την ανικανότητα που επικάθησε στην ράχη μας. Την ημέρα των εκλογών θα υψωθεί το λάβαρο…

    Ένα αρτιγενές πολιτικό, πατριωτικό κίνημα θα σαρώσει τα πάντα.

    Ούτε οι ξένοι θα μας σώσουν – «ουαί τω μη ιδίω όνυξι ξυομένω», αλίμονο σ’ αυτόν που δεν έχει δικά του νύχια να ξυθεί- ούτε οι νέες γενεές. Τα γράμματα με τα οποία «μπουκώνουμε» τους νέους, δεν είναι γράμματα λευτεριάς και θυσίας, αλλά αφιλοπατρίας και φιλοτομαρισμού. Οι μόνοι αγώνες που ξεσηκώνουν τους νέους είναι οι ποδοσφαιρικοί. Η τηλεόραση και το κινητό δεν γεννούν ήρωες, αλλά τις κουκουλοφόρες ορδές που δεν ορρωδούν προ ουδενός.  Την Φιλική Εταιρεία την ίδρυσαν έμποροι, οι μικρομεσαίοι, όχι αυτοί που δεν είχαν να χάσουν τίποτε από μια αποτυχία, αλλά αυτοί που θα έχαναν τα πάντα. Προς το παρόν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και συζητάμε έμφοβοι για το αν ξυπνήσει ο λαός, αν τιμωρηθούν οι ένοχοι, αν πετύχουν τα μέτρα…

    «Το αν, εσπάρθη πολλές φορές, αλλά δεν εφύτρωσε», έλεγε ο Κολοκοτρώνης. Χρειάζονται έργα, εδώ και τώρα.
    Προς το παρόν «ο μεν θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι».

    Νατσιός Δημήτρης
    δάσκαλος - Κιλκίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω παντως βλεπω την τουρκικη σειρα που παιζει τωρα στον αντενα


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφαγαν τις σφαιρούλες τους τα τουρκακια απο τους Ισραηλινούς και ήρθαν να αναπτερώσουν το ηθικό τους στους βλάκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mk75 δεν θέλουμε να πάμε σε πόλεμο για δύο κολό-αεροπλάνα που πέταξαν ξυστά πάνω από την φρεγάτα!!! Οχι φίλε μου! Να μην πάμε σε πόλεμο για το άλλο κολο-αεροπλάνο που έξυσε λίγο παραπάνω το αεροπλάνο του Ηλιάκη...Οχι βέβαια! Ούτε όταν ξύσουν ένα αεροσκάφος της Ολυμπιακής και σκοτώσουν 100 επιβάτες! Ποτέ σε πόλεμο φίλε μου...Ποτέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΚ mk75 εσύ κοιμάσαι τον ήσυχο ύπνο που σου εξασφαλίζει η PAX NEO-OTTOMANA. Καλά εμείς να μη ξεκινήσουμε πόλεμο επειδή πετάνε πάνω από πολεμικό μας. Αυτοί γιατί πετάνε από πάνω; Μήπως θέλουν αυτοί πόλεμο; Θα ήθελα την άποψή σου mk75...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ισχυει οτι η φρεγατα τα εγκλωβισε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι θέλετε τώρα να ξεκινήσουμε πόλεμο επειδή ΔΥΟ ΤΥΧΑΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ περνούν προκλητικά συνεχώς πάνω απο τα δικά μας Πολεμικά Σκάφη;

    Κανένα πρόβλημα. ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ. ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ποτέ δεν ήταν καλύτερα.

    Για πολλά ξυπνητήρια μιλάμε.
    Αχ Πόσο όμορφα και γαλήνια είναι στο Αιγαίο στην Κύπρο στην Θράκη.

    ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΟΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΘΕΣΠΕΣΙΑ, ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΤΕΛΕΙΑ!

    Ξεφτίλες!
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ πάντως mk75 αν έμπενε ενας νταβαντατζής στο σπίτι μου θα τον χτύπαγα και ας έτρωγα και ξύλο.όλα έχουν τα όρια τους.Δηλ θα φτάσουν οι τουρκοι να πετάνε πάνω απο την Αθήνα θα λέμε τι θελετε να ξεκινησουμε πολεμο;Ας είμαστε σοβαροί. Αν αύριο οι τούρκοι απαιτήσουν να πάρουμε το στρατό μας από τα νησία μας εμείς θα πούμε ναι για να αποφύγουμε έναν πιθανό πόλεμο;γιατί έτσι όπως πάει εκει θα φτάσει η κατάσταση.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε mk75 φυσικά δεν είναι λόγος αυτός να κάνεις ένα πόλεμο, αλά δεν νομίζεις ότι το έχουν παρατραβήξει τα μογγόλια ;
    Δεν νομίζεις ότι για να έχουν τέτοιο θράσος ότι οπωσδήποτε φταίνε οι έλληνες πολιτικοί και αυτούς που έχουν θέση στα στρατηγεία;
    Δεν νομίζεις ότι αν το έκαναν ελληνικά αεροσκάφη οι τούρκοι θα ανήγαν πυρ χωρίς δεύτερη σκέψη;
    Βάλτε και εσείς που τρέμετε την Τουρκία με το παραμικρό φοβούμενη έναν πόλεμο το ξυπνητήρι να βαράει πιο συχνά!
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για απαγωγή Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα κατηγορείμτο Ιράν τις ΗΠΑ...
    08-06-2010 22:56:51
    Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ έχουν απαγάγει έναν Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα και τον κρατούν παρά τη θέλησή του υποστηρίζει ότι κατέχει η Τεχεράνη, μία ημέρα πριν την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιπλέον κυρώσεις στο Ιράν.
    Πρόκειται για τον Σαχράμ Aμίρι, ο οποίος εργαζόταν στην ιρανική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και είχε εξαφανιστεί πέρυσι κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη Σαουδική Αραβία. Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι το Ριάντ τον συνέλαβε και τον παρέδωσε στις ΗΠΑ, κάτι που αρνούνται τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η Ουάσιγκτον.

    Τη Δευτέρα, η ιρανική τηλεόραση πρόβαλε ένα βίντεο στο οποίο άνδρας που φέρεται να είναι ο Σ.Αμίρι λέει ότι απήχθη και οδηγήθηκε στις ΗΠΑ, όπου βασανίστηκε. Σύμφωνα με τα λεγόμενα στο βίντεο, ο άνδρας βρίσκεται στην Αριζόνα.

    Την Τρίτη, η Τεχεράνη κάλεσε τον πρέσβη της Ελβετίας στο Ιράν (ο οποίος διαχειρίζεται και τις σχέσεις Ιράν και ΗΠΑ) και του παρέδωσε στοιχεία, τα οποία υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν την απαγωγή όπως αναφέρει το Reuters.

    Η Ουάσιγκτον αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει απαγάγει τον Σ.Αμίρι. «Έχουμε απαγάγει έναν Ιρανό επιστήμονα; Η απάντηση είναι όχι» δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρνούμενος όμως να σχολιάσει εάν ο Σ.Αμίρι βρίσκεται ή όχι στις ΗΠΑ.

    Αύριο θα ψηφίσει τελικά το ΣΑ του ΟΗΕ το προσχέδιο της απόφασης για την επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν σχετικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο προεδρεύων του Σώματος αυτόν τον μήνα, πρεσβευτής του Μεξικού στον Οργανισμό, Κλοντ Έλερ.

    «Οι συνεμπνευστές του σχεδίου ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να το καταθέσουν για ψήφιση αύριο στις 10.00 (17.00 ώρα Ελλάδος)», ανακοίνωσε ο Έλερ.

    Το σχέδιο προβλέπει πως το Ιράν δεν θα μπορεί να επενδύει σε ορισμένες ευαίσθητες δραστηριότητες, όπως ορυχεία ουρανίου και πως τα πλοία του θα μπορούν να υπόκεινται σε νηοψίες στα διεθνή ύδατα. Επίσης, απαγορεύει την πώληση στο Ιράν οκτώ νέων τύπων βαρέων όπλων, όπως άρματα μάχης.

    Το σχέδιο συνοδεύεται και από τρία παραρτήματα που καταγράφουν τα φυσικά πρόσωπα, τις εταιρείες και τις τράπεζες του Ιράν που θα προστεθούν στις ήδη πληττόμενες από τις προηγούμενες κυρώσεις οντότητες, που περιλαμβάνουν πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδίων στο εξωτερικό.


    Την άποψη ότι οι όποιες κυρώσεις αποφασίσει ο ΟΗΕ να επιβάλλει εκ νέου στο Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικές, διατύπωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται και συμμετέχει στην περιφερειακή σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια.

    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω την άποψη ότι αυτό το ψήφισμα (του ΟΗΕ) δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικό, δεν θα πρέπει να θέτει την ηγεσία του Ιράν ή τον ιρανικό λαό σε δυσκολία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το σύστημα συνθετικής όρασης της EADS
    08-06-2010 20:26:45
    Η EADS έδωσε λεπτομέριες για το σύστημα συνθετικής όρασης HELLAS (HELLicopter LASer radar) που ανέπτυξε για χρήση σε περιβάλλοντα περιορισμένης ορατότητας και μικρού υψομέτρου.

    Η προσγείωση αλλά και η ναυτιλία σε καταστάσεις μειωμένης ορατότητας λόγω σκόνης ή καπονού αποτελεί δισεπίλυτο γρίφο για τους κατασκευαστές αλλά και τους χρήστες ελικοπτέρων. Τα τρία τέταρτα των περιστατικών που εμπλέκουν ελικόπτερα στην έρημο οφείλονται σε καταστάσεις μειωμένης ορατότητας λόγω του κατορρεύματος που προκαλείται από το κύριο στροφείο του ελικοπτέρου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της EADS Defence Electronics κο Marcel Mampel.

    Η EADS ανέπτυξε το HELLAS ώστε να βοηθήσει τους χειριστές στις δύσκολες αυτές συνθήκες. Το σύστημα αποτελείται από ένα radar laser (LIDAR) που έχει ικανότητα εντοπισμού ενός καλωδίου μεταφοράς ενέργειας διαμέτρου 10 χιλιοστών σε αποστάσεις που φτάνουν τα 1200 μέτρα. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται σημαντικά η επίγνωση του εδαφικού αναγλύφου που προέρχεται από τη χρήση βάσεων δεδομένων και GPS, η οποία αποτελούσε το κύριο βοήθημα για την αποφυγή εμποδίων. Το HELLAS προσφέρει το πλεονέκτημα της προοπτικής που δεν είναι δυνατό να αποκτηθεί από ηλεκτροπτικά συστήματα. Το σύστημα συμπληρώνεται από ένα υψομετρικό radar που μετρά την απόσταση του ελικοπτέρου από το έδαφος και αφού εντοπίσει τα μόνιμα ή προσωρινά εμπόδια προτείνει διαδρομή ανάμεσα τους επιτρέποντας την πτήση NOE (Nap Of the Earth) με μεγάλη ταχύτητα ανεξαρτήτως ορατότητας.

    Μελλοντικά το σύστημα μπορεί να συμπληρωθεί από τηλεοπτική κάμερα και να αποκτηθεί η δυνατότητα ενημέρωσης της βάσης δεδομένων με παράλληλο διαμοιρασμό των νέων εμποδίων σε άλλα μέσα μέσω ζεύξης δεδομένων.

    Το σύστημα αναμένει πιστοποίηση καθώς έχει ήδη επιλεγεί για το Α400Μ, τη Γερμανική τελωνειακή υπηρεσία, την Ταϊλανδική Αεροπορία και τα Γερμανικά και Φινλανδικά ΝΗ-90 ενώ αναπτύσσεται ειδικευμένη έκδοση για τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Α/ΓΕΑ στη EURAC
    08-06-2010 08:31:59
    Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας θα μεταβεί, από 09 έως 10 Ιουνίου 2010, στο Βερολίνο της Γερμανίας.

    Σκοπός είναι η συμμετοχή του στην ετήσια σύσκεψη των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών των χωρών της Ευρώπης (European Air Chiefs Conference-EURAC).

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Spanish public sector on strike against austerity plan
    Page last updated at 18:41 GMT, Tuesday, 8 June 2010 19:41 UK
    E-mail this to a friendPrintable version Spanish firemen were among those taking part in the strike Spanish public sector workers have held a day-long strike in protest against an average 5% cut in pay that comes into effect this month.

    The cuts are part of a government austerity package aimed at reducing the country's budget deficit, swollen by almost two years of recession.

    Earlier, several thousand protesters gathered at Madrid's finance ministry blowing horns and chanting slogans.

    Heavy rain hampered an evening rally through the city's streets.

    Spanish unions said 75-80% of public sector workers had joined the day-long strike.

    The labour ministry, however, put the figure at 16%.

    AT THE SCENE
    Continue reading the main story
    Gavin Hewitt,
    BBC Europe editor
    Today's action was a trial of strength between a government under extreme pressure to reduce its deficit and unions who say the public sector is having to pay for the mistakes of others.

    Unions are threatening a general strike if the government goes ahead with other reforms, including making it easier to hire and fire workers.

    Amongst the younger generation, unemployment is running at 40% and now the public sector is being cut back.

    But what is happening in Spain is being repeated across much of Europe in what some are calling a new age of austerity.

    Countries are slimming their public sectors as a way to reducing their debts.

    A large welfare state has been one of Europe's defining features. Now the good times are over and for some this amounts to a revolution, challenging what many regard as the European way of life.

    In pictures: Spain pay cut protests

    Spain PM gets serious on debt

    Spain strikes - your stories
    "We are very angry because this is not only an attack to our rights and to our salaries - there is an attack to the welfare," protester Elisia Deoran told the BBC.

    "It's an attack on all the public services."

    Spain has suffered one of the toughest recessions in the EU, and has its highest unemployment rate. It recently had its credit rating downgraded, amid fears it could follow Greece into a debt crisis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Bulgaria statistics likely to be first to get EU audit
    Page last updated at 15:45 GMT, Tuesday, 8 June 2010 16:45 UK
    E-mail this to a friendPrintable version Bulgaria only joined the EU in 2007 EU economy commissioner Olli Rehn has said that Bulgaria may have its national statistics examined under new EU audit powers.

    Speaking to the press at a meeting of EU finance ministers, he expressed concerns over the country's data.

    Ministers have agreed to give the European statistical office new powers to make sure EU governments comply with limits on their borrowing.

    Misreporting by the Greek government contributed to the current crisis.

    "We have had some concerns as regards the statistical performance of Bulgaria and are considering sending a mission shortly ... which has all these audit powers," said commissioner Olli Rehn.

    Echoes of Greece
    HEWITT ON EUROPE
    Continue reading the main story
    What the EU officials want is to be able to adjust national budgets to try and reduce the imbalances between the economies that use the euro... [Some] countries may resist what would be interpreted as an intrusion into their own affairs
    Gavin Hewitt

    BBC Europe editor

    Read Gavin's blog in full
    The Greek debt crisis highlighted the problems that European authorities had with verifying economic data given to it by member states.

    Like Greece, Bulgaria had to significantly revise its budget deficit calculation for 2009, from 1.9% of GDP to 3.7%.

    The Balkan country, which only joined the EU in 2007, was also forced to put plans to join the euro on hold.

    Brussels previously cut aid to Bulgaria by 220m euros in 2008 because of concerns over corruption.

    However, Bulgaria has fixed its exchange rate to the euro since the euro's inception in 1999.

    This means that, as with eurozone member Greece, the Bulgarians cannot easily devalue their currency in order to help their economy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Fifteen people have been injured after a bomb blast hit a police bus in Istanbul, the Anatolia state news agency reports.

    It said the bomb exploded in the Kucukcekmece district on the outer edge of the western side of the city, as the bus was passing.

    The injured included at least two police officers as well as a number of civilians, Anatolia said.

    No immediate claim of responsibility was reported.

    "It looks like a bomb that was placed by the side of the road," Istanbul police chief Huseyin Capkin was quoted as saying.

    "It may have been set off by remote control."

    Most of the injuries were from shrapnel and none of them were serious, Turkey's NTV reported.

    In the past, Istanbul has suffered bomb attacks by Islamist militants, Kurdish rebels, and left-wing extremists.

    Tuesday's bombing came as Turkey was hosting an Asian security meeting attended by leaders including Iranian President Mahmoud Ahmadinejad, Afghan President Hamid Karzai, and Russian Prime Minister Vladimir Putin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Τουρκία θυμίζει την Ιταλία του Μουσουλίνη το 1939-40.
    Με προκλήσεις, παραβιάσεις και στο μέλλον με και με επιθέσεις προσπαθεί η Τουρκία να προκαλέσει επεισόδια πού θα οδηγήσουν σε Τουρκική επίθεση και εισβολή.
    Κάνουν μεγάλη προσπάθεια να μας παρασύρουν σε σύρραξη, τώρα που η χώρα μας έχει τα γνωστά οικονομικά προβλήματα.
    Την αφορμή δεν πρέπει τους την δώσουμε. Πρέπει όμως να προετοιμαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ εάν ήμουν επί της φρεγάτας ακόμα και με το G3 μου θα πυροβολούσα!
    Και άς έκαναν οι Τούρκοι διάβημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. mk75
    Οταν αργοτερα περασουν οι δυο απο πανω σου ....
    εσυ τοτε βαλε αγγελια στις εφημεριδες.
    ''ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΣ''

    ira

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φαίνεται ότι οι φασιστοκεμαλιστές στην Τουρκία δεν έχουν εγκαταλείψει εντελώς το σχέδιο που είχαν να προκαλέσουν την Ελλάδα να τους ρίξει αεροπλάνο για να τα φορτώσουν στον Ερντογάν και έτσι να τον ρίξουν κι αυτόν.
    Οι προκλήσεις αυτού του τύπου ίσως ενταθούν στο Αιγαίο και αλλού, μετά την ηρωοποίηση του Ερντογάν
    από τις λαϊκές μάζες της Τουρκίας και του ισλαμικού κόσμου μετά την σφαγή των Τούρκων ακτιβιστών από τους Ισραηλινούς και την ρητορική του ότι την επόμενη φορά θα πάει ο ίδιος στη Γάζα (κάτι που μπορεί) με την συνοδεία μάλιστα όλου του τουρκικού στόλου (κάτι που δεν).
    Ο δυνατός κρίκος παραμένει ο στρατός και αυτοί είναι μεν χούντα, αλλά όχι ηλίθιοι για να τους την κάτσει ο περιορισμένης αντίληψης Ταγίπ.
    Με αυτόν -τον στρατό- έχει να αναμετρηθεί η Ελλάδα πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά και όχι με τους ονειροπαρμένους Ερντογάν, Νταβούτογλου και τους λοιπούς που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι.
    Γι' αυτό, πρέπει να προσέχουμε πολύ!
    Όταν το 85% της οικονομίας της Τουρκίας ελέγχεται άμεσα ή έμμεσα από το βαθύ κράτος, τους πολιτικούς τους έχουν του χεριού τους και για βιτρίνα. Ότ,ι λένε, είναι ζήτημα εάν ισχύει το 5% και πρέπει να φάνε πολλά ...πιλάφια ακόμα για να πουν ότι ελέγχουν την κατάσταση.
    Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάτι σημαντικό εκεί και με διάρκεια εκατονταετίας, είναι η Τουρκία να υποστεί μια μεγάλη ταπεινωτική στρατιωτική ήττα.
    Αυτό, μόνο οι Κούρδοι μπορούν να το πετύχουν εάν υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις.
    Εμείς που τις έχουμε, δεν το μπορούμε διότι πάμε από τον ένα πεθαμένο κυβερνήτη στον άλλο.
    Και όπως εύστοχα είπε κάποιος φίλος εδώ προχθές, ΄΄ο πεθαμένος δεν κλάνει'' !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οπως εχουν τα πραγματα τιποτα δεν ειναι συγουρο στην Τουρκια.Οι κεμαλιστες για να επιβιοσουν πρεπει να εξολοθρευσουντον ισλαμισμο ο οποιος εχει εξαπλοθει στα κατωτερα στρωματα του πλειθυσμου μεσο του κινιματος γκιουλεν αρχισε με τροφοδοσια των φτοχων με τροφυμα απο το τσαμι η ματρας αναλογα,δημιουργισε αρχικα μικρα μπακαλικα παντου που τωρα εχουν γινει αλυσιδες σουπερ μαρκετ και σταδιακα περασε στης καφετεριες ο γκιουλεν ειναι μεντορας ολων [ερντογαν,νταβουδογλου,κτλ]οποιος οποιος φοιτισε υπο του νομιζω λεγετε SAYYID QUTB 1906-1966 Αιγυπτιος οποιος διμιουργησε την Αιγιπτιακη αδελφοτητα .Μονο ενα μικρος πολλεμος αψιμαχια εναντια στην Ελλαδα θα συσπηροση τους τουρκους και ετσι οι στρατιοτικοι θα βρουν χρονο να εξολοθρεφσουν τον ισλαμισμο ,πραγμα δισκολο διοτι ο ισλαμισμος ειναι σαν την ασθενια που δεν εχει θεραπια ,επειδη τα βιβλια ,το κορανι,η σουρα,το χατιθ.του λενε να κανει συνεχος πολεμο εναντια στους απιστους και ειρηνη θα ερθει μονο οταν ολος ο κοσμος γινει μουσουλμανικος και η Σαρια το μονο πολιτικοθρυσκευτικο μορφομα.Σαρια που στην καθαρη της μορφη ειναι οι ΤΑΛΙΜΠΑΝ του Αφγανισταν.Η Ελλαδα δεν θελει αψιμαχια διοτι αυτο θα σκοτοση και τον τελευτεο τουρισμο .Φοβουντε την μεγαλλη διαρκεια της αψιμαχιας διοτι δεν γνωριζουν πος θα αντιδρασουν οι μειονοτιτες που αυτη την στιγμη βρισκονται υπο κατασταση τρομου και συνεχων διοξεων απο την στρατιοτικη χουντα.Η Ελλαδα πρεπει να επιδιοκση το αντιθετο και φυσικα να περιμενει την συπραξη των συμμαχων των τουρκων υπερ αυτων,αλβανων και φυρομανιανς,διοτι θα μας δοσει την ευκαιριαν και τον χρονον να ξεκαθαρισουμε και αυτα τα προβληματα .Τωρα τους κανουν βολτες με τα βαπορια να ξεθαρεπσουν γιατι ακουνε γιουναν και κλανουν μαλι ολα και οι διαροες των σχεδιων ειναι για να τους ξεθαρεψουν.Αερα σε πρωτη φαση να κανουμε μονο θαλασσια συνορα με τους τουρκαλαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Μην στεναχωριέστε θα προβαίνουμε σε έντονο διάβημα,
    ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΟΓΟΣ
    ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΣΊΑ
    όσο υπάρχουν άτομα που θεωρούν τούς εαυτούς τούς δούλους ,θα υπάρχουν ανδρείκελα κυβερνήσεων.
    Το ψάρι βρωμα από το κεφάλι
    ναι η οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ τζίμη

    >Ο δυνατός κρίκος παραμένει ο στρατός και αυτοί είναι μεν χούντα, αλλά όχι ηλίθιοι για να τους την κάτσει ο περιορισμένης αντίληψης Ταγίπ.<

    Tι θα πει χούντα, ξέρεις; Αν ναι, πού βλέπεις την χούντα στον τουρκικό στρατό;

    Περιορισμένης αντίληψης ο Ένρογαν; Ευτυχώς που είσαι εσύ ευρείας; :))

    Δεν έχεις πάρει καθόλου πρέφα τι γίνεται στην Τουρκία και ποιος είναι ποιος.

    Ρε, φίλε, πριν γράψεις τις αρλούμπες που γράφεις, καλό είναι να διαβάσεις έστω και λίγο εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μην ασχολείστε με τον mk75. Και όνομα να αλλάξει θα τον καταλάβουμε από τα συμφραζόμενα ανερυθρίαστα μηνύματα υποταγής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.