1/6/10

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ



Η τ.ΥΠΕΞ της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάνννη έγραψε στην εφημερίδα Το Βήμα άρθρο σχετικά με τα μειονοτικά δικαιώματα που θίχτηκαν στις συνομιλίες που έγιναν στην Αθήνα ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γεώργιο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, στο άρθρο της η Μπακογιάννη αναφέρει πως δεν είναι αντίθετη στην εκλογή μουφτήδων στη Δ. Θράκη. Η Μπακογιάννη ζητάει εγγυήσεις πως οι μουφτήδες που θα εκλεγούνε από την μειονότητα δεν θα εφαρμόσουν την σαρία.

10 σχόλια:

  1. Αυτή η κάμπια όλο μπροστά μας είναι. Δεν περνά μέρα που να μη μοστράρει πότε δε συνέντευξη Ελληνικής και πότε Τούρκικης εημερίδας. Μπορεί και σέρνεται άνετα τόσο στα ΜΜΕ της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας.Εάν δεν γίνει πρωθυπουργός δεν πρόκειτε να ψοφήσει ούτε αυτή ούτε ο πατέρας της .Εχει όλα τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός στην Τουρκία μιας και εκεί είναι τόσο αγαπητή.Δεν θα μας πειράξει καθόλου ούτε θα το θεωρήσουμε πράξη προδοσίας .Τίμια Πολιτική Πράξη που είναι πρός το συμφέρον και των δυο λαών.
    Εχουμε βαρεθεί την ξυνίλα και το μόνιμα καρφωμένο προσποιητό χαμόγελο στη μουράκλα της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτη η καμπια ειπαι κατι πολλη σωστο....[ την κατάργηση της εφαρμογής του μουσουλμανικού νόμου της σαρίας στη Θράκη, κάτι που έχει καταργηθεί και στην ίδια την Τουρκία εδώ και δεκαετίες. Σήμερα η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει τη σαρία για τους μουσουλμάνους πολίτες της, κατ΄ απόκλιση μάλιστα του Αστικού Κώδικα, σε υποθέσεις γάμου, διαζυγίου, επιτροπείας, κηδεμονίας, διαθήκης και εξ αδιαθέτου διαδοχής. Οι δικαστικές εξουσίες και αποφάσεις του μουφτή- ιεροδίκη, έναντι των οποίων οι έλληνες τακτικοί δικαστές δεν τείνουν να ασκούν τίποτα περισσότερο από έναν τυπικό έλεγχο, καθιστούν αναγκαίο τον διορισμό αντί για την εκλογή του. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά, όπως είπα, ούτε και η Τουρκία, δεν επιτρέπει την υποκατάσταση του εθνικού Δικαίου από ιερούς κανόνες οποιασδήποτε θρησκείας. Μόνο σε σκληρά ισλαμικά καθεστώτα, όπως στη Σαουδική Αραβία και στο Αφγανιστάν, επιβιώνει αυτό το καθεστώς. Το αποτέλεσμα είναι παιδιά να παντρεύονται δι΄ αντιπροσώπου σε ηλικία 14 ετών, να μην αναγνωρίζεται το δικαίωμα του διαζυγίου σε γυναίκες και μάνες, οι οποίες χάνουν, και υποχρεωτικά, την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών τους. Η θλιβερή αυτή πραγματικότητα συνιστά εθνικό όνειδος, κάτι που δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις προσπάθειές μου, δεν αποφάσισε να εξαλείψει.Αμεση καταργηση της Σαριας τωρα μαλλον εχθες, θα μηδενιστουν πολλα απο τα προβληματα της Θρακης. ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μητσοτάκηδες...αυτό το σόι πότε θα σταματήσει να χώνεται στα πολιτικά πράγματα του τόπου?Πατέρας, κόρη και γιος το ίδιο χαμόγελο έχουν...λες και βλέπεις τον Δρακουμέλ από τα στρουμφάκια.
    Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς από δω και πέρα πρέπει να ονομάζεται Αντώνης Χαιλάντερ Σαμαράς. Είναι ο μόνος άνθρωπος που επέζησε από τα κύματα γκαντεμιάς του Μητσοτάκη. Όχι μόνο επέζησε αλλά νίκησε δυο φορές! Το απόλυτο "φονικό" όπλο! :)

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει να γράφετε το όνομά της αλλά πρέπει να βάζετε και φωτογραφία ρε παιδιά;
    Μερικοί απο εμάς είναι και καρδιακοί..Θα μας στείλετε αδιάβαστους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ντόρα Μητσοτάκαινα-Μπακογιάννη (όπως Funny Πάλι-Πετραλια) είναι κόρη του κόμη Βλάντ Μητσοτάκουλα. Την βρήκε στα γαριδάκια δρακουλίνια ως δώρο στην Αλβανία και όταν ρώτησε τι ήταν του είπαν σε αλβαμνική προφορταά ντώρα και ο ίδιος ως ανορθόγραφος το σημείωσε στο ημερολόγιό του vw Ντόρα. Είναι το ίδιο ημερολόγιο που βρήκε στην κρεβατοκάμαρά του μυστικά ο Χάρης Πότερ.

    Όταν ήταν μικρή κρατούσε ακόμα από τα πατατάκια, γι'αυτό ήταν γνωστή ως Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια. Διετέλεσε επίσης Υπουργός των Εξωτερικών στας κυβερήσεις του Κώστα του Καραμανλή, πρώην μεθ-επόμενη καταλληλότερη (μετά το μικρό Γιωργάκη και νυν μεθ-επόμενη μετά τον Αντωνάκη που την έφαγε Ανήκει στη δυναστεία των Μητσοτακαίων που αποτελεί μια απο τις 3 δυναστείες που καταδυναστεύουν το τόπο (οι άλλες δυο είναι η δυναστεία του Καραμανλέου και η δυναστεία του Παπανδρέου - πάντα κατά τον έγκριτο και έγκυρο ιστορικό και μετρ της μαλακοπέρδισης απαυτούλη Λεβέντη).


    Οι ντέθ-ίτερς της οικογένειας Μητσοτάκη του γένους Βρικολέωντα-Μόρτ, ιδιαίτερα σπάνια διασταύρωση μάγισσας με βρικόλακα Όρκ, το λεγόμενο είδος "Δρακούλιους-Βρικώλους". Στη μέση ο Λόρδος Μητσοτάκομορτ σεβαστό μέλος της κοινότητας των σκοτεινών βρικολακομάγων πολιτικών. Επιτέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδος κατά τα έτη 1990-1993 τα λεγόμενα "ντάρκ γίαρς". Στα δεξιά η γυναίκα του Μαρίκα (πιθανότατα ανεβασμένη σε τραπέζι). Αιωνόβιοι και οι δύο αφού ήπιαν πρίν χιλιάδες χρόνια το φίλτρο της απεθαντίας "Λούρκους-Μαλούρκους". Και στα αριστερά η Ντόρα μία από τις χιλιάδες κόρες τους, που απο νυχτερίδα (Μπάτιους η χολιδοφόρα) πήρε ανθρώπινη μορφή πίνοντας το φίλτρο "Ντορίτους-μεμέντους". Ενώ στο βάθος διακρίνονται τρείς σωματοφύλακες της οικογενείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαινεται οτι το αγαπητο μας ιστολογιο εχει αποφασισει να μας διωξει ολους απο τον χωρο του,αλλοιως δεν εξηγειται οτι καθε τοσο η φωτογραφια της αναρταται.Ελεος αδελφια,αφηστε μας να ζησουμε χωρις εφιαλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΪΑΣ
    Μη φεύγεις, δεν μπορύμε χωρίς εσένα.
    Σε συνηθίσαμε.
    Απλά βάζουμε την Ντόρα πότε-πότε για να μην την ξεχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κ.Σάββα, ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ αν δεν ξεχαστεί!!
    Την βάψαμε....:))

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κανε κόμμα Μπακογιάνη να σε ψηφίσει μόνο ο Μπαμπά σας. Γιατι οι νοήμονες πολίτες σε έχουν γραμμένη για τα καλά.

    Μελισσοκόμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Αντώνη Σαμαρά,πού έβαλες την πολιτική ταφόπλακα στους βρυκόλακες Μητσοτάκουλες!
    Καλού-κακού ρίξε και κανέναν κουβά ασβέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.