4/6/10

Τουρκική απογοήτευση για τη στάση των ΗΠΑ έναντι του Ισραήλ

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον Ναμίκ Ταν εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφεύγουν να καταδικάσουν την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της νηοπομπής βοηθείας για τη Γάζα.

"Περιμέναμε την αμερικανική παρέμβαση", δήλωσε ο Ταν στους δημοσιογράφους σχετικά με τις αμερικανικές διπλωματικές προσπάθειες και ειδικότερα για τις πιέσεις να επαναπατριστούν στην Τουρκία οι ακτιβιστές που συνελήφθησαν από το Ισραήλ.

Αλλά δήλωσε θλιμμένος "διότι δεν υπάρχει μια λέξη για καταδίκη της ενέργειας" από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε ερώτηση, εάν έχει απογοητευθεί από την αμερικανική αντίδραση, απάντησε "ναί".

Η επίθεση, της Δευτέρας, του ισραηλινού στρατού εναντίον της νηοπομπής βοηθείας στην οποία μετείχαν 700 άνθρωποι, είχε ως συνέπεια το θάνατο εννέα ανθρώπων, οκτώ Τούρκων και ενός Αμερικανού.
Νοοz.gr

5 σχόλια:

  1. Μόλις τώρα το ραδιόφωνο μεταδίδει πως οι Ισραηλινοί έκαναν δήλωση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στο πλοίο να σπάσει τον αποκλεισμό.

    Φτάνουμε σιγά-σιγά σε οριακά σημεία και η ένταση πρέπει να εκτονωθεί. Αυτό φοβάμαι για εμάς μιας και αποτελούμε, θέλοντας και μη, τον τρίτο πόλο ή την τρίτη γωνία σε ένα τρίγωνο έντασης. Δεν εμπλεκόμαστε, αλλά με ανησυχεί η προβοκάτσια εις βάρος μας.

    Το Ισραήλ, που έχει μόνο την υποστήριξη των ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο εναντίον του (το πλοίο είναι Ιρλανδικό), είναι στριμωγμένο με την πλάτη στον τοίχο. Είναι τόσο επικίνδυνο, όσο μια εξαγριωμένη γάτα που δεν έχει άλλη διέξοδο διαφυγής από την επίθεση. Για να το αποφύγει αυτό θα επιχειρήσει να "εξάγει" μέρος της έντασης και να εμπλέξει περισσότερους παίκτες στο παιχνίδι. Αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Ισραήλ για κοινό μέτωπο, ίσως μια νύχτα να ακούσουμε ότι κάποιο ελληνικό πλοίο χτυπήθηκε από τουρκική τορπίλη, που όμως μπορεί να την έχει στείλει η Μοσάντ!

    Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, χρειάζεται προσοχή αλλά το πολιτικό μας προσωπικό είναι φοβάμαι ενεπαρκές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερντογαν πες αλευρι..........και ο νωον νοειτω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἡ Τουρκία ἔχει σηκώσει ψηλὰ τὸν ἀμανε. Σὲ λίγο ὅποιος δὲν εἶναι μαζί της θὰ εἶναι ἐναντίον της.
    Ὅσο γιὰ μᾶς, ἡ κατευναστικὴ πολιτικὴ καλὰ κρατεῖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α)Ελπιζω να υπαρξη, αυτοσυκρατηση ψυχπαιμια ΚΑΙ ΠΑΟΦΥΓΗ ΒΙΑΙΩΝ ΕΝΕΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.
    Β)Ειλκρινα οι Τουρκοι τι περιμεναν οτι οι Αμερικανοι θα παρατουσαν το Ισδραηλ για χαρη τους?μΜα σε πιο πλανητη ζουν?
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω συμφωνώ με τον ΑΧρήστο Βουλγαρη απο Ολδίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.