1/6/10

Άλλος ένας ελληνικός παραλογισμός!

Φωτογραφία από την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Ναζιστικής Γερμανίας to 1942

Του Σάββα Καλεντερίδη
Οι σχέσεις των Ελλήνων και του Ελληνισμού με τους Άραβες και τους Παλαιστίνιους είναι προαιώνιες και πρέπει να συνεχιστούν πάση θυσία, για ιστορικούς αλλά και σοβαρούς γεωπολιτικούς λόγους. Και πρέπει να επισημάνουμε ότι στο ζήτημα αυτό τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχουν γίνει σοβαρά λάθη, όχι επί τη βάση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά στην προσπάθεια των ελληνικών κυβερνήσεων να ικανοποιήσουν ασμένως τις απαιτήσεις του Ισραήλ.
Το Παλαιστινιακό είναι ένα έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εξήντα χρόνια, ένα έγκλημα που έχει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, ενώ
ένας ιστορικός και αυτόχθων λαός, ο Παλαιστινιακός, αφού έχασε τα παραδοσιακά του εδάφη, συνεχίζει να υφίσταται μια βάρβαρη πολιτική γενοκτονίας, με τελευταία σκηνή της συνεχιζόμενης τραγωδίας τη βάρβαρη επίθεση και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας, με πρόσχημα την κατάληψη της εξουσίας από τη Χαμάς.

Οι Έλληνες ακτιβιστές, που θέλουν να υψώσουν τη φωνή τους εναντίον της επιχειρούμενης γενοκτονίας των αποκλεισμένων-φυλακισμένων της Γάζας, έχουν επιδείξει πολλές φορές την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της αποκλεισμένης αυτής περιοχής, διακινδυνεύοντας πολλές φορές ακόμα και τη ζωή τους, δεδομένης της αγριότητας με την οποία αντιμετωπίζονται από το Ισραήλ και τον εβραϊκό παράγοντα.

Αποτελεί όμως τον απόλυτο παραλογισμό η απόφασή τους να συμπεριλάβουν στην τελευταία αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας Τούρκους, που ήταν σχεδόν στο σύνολό τους στελέχη φασιστικών και ριζοσπαστικών ισλαμιστικών οργανώσεων, αρνητές της γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων της Ανατολής και ουσιαστικούς συνεχιστές και συμμετόχους της πολιτικής εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου και των Κατεχομένων της Κύπρου από το τουρκικό κράτος, οι οποίοι μάλιστα ναύλωσαν το πλοίο Μαβί Μαρμαρά με χρήματα μιας οργάνωσης (ισλαμιστική οργάνωση IHH) που έχει μια καθαρά θρησκευτικορατσιστική νεοοθωμανική αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βραχίονα της νεοοθωμανικής πολιτικής του τουρκικού κράτους, .

Και αν κάποιοι θεωρούν υπερβολικό τον χαρακτηρισμό, πέρα από το σκεπτικό που αναπτύσσεται στην προηγούμενη παράγραφο, ας αναλογιστούν τί 'όπλα' έδωσαν στη γενοκτόνο Τουρκία, η οποία έχει πλέον ηγετικό ρόλο ως υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (!!!) ανάμεσα στις 33 χώρες των οποίων πολίτες συμμετείχαν ως ιδεολόγοι ακτιβιστές σε ένα ανθρωπιστικό εγχείρημα, ένα εγχείρημα που χρησιμοποιεί τώρα η Τουρκία με τον πιο στυγνό τρόπο για να προωθήσει την νεοοθωμανική της πολιτική, χωρίς να εγκαταλείπει την πολιτική γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης που ασκεί στους Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου, της Τενέδου και των Κατεχομένων και σε 20 εκατομμύρια Κούρδους και άλλα τόσα Αλεβίτες, και χωρίς να καταδικάζει τις γενοκτονίες που η ίδια διέπραξε με θύματα τους Έλληνες, τους Αρμενίους και τους Ασσυρίους.

Φυσικά η από ανθρωπιστικής και πολιτικής άποψης εντελώς παράλογη απόφαση της συμπόρευσης των Ελλήνων ακτιβιστών με τους γενοκτόνους Τούρκους, οι οποίοι συμμετείχαν στην εν λόγω αποστολή ως 'πολιορκητικός κριός' της νεοοθωμανικής πολιτικής της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή έχει την εξήγησή της.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι συστηματικά απόντες από τους αγώνες που γίνονται δεκαετίες τώρα για την καταδίκη της γενοκτόνου και εθνοκτόνου πολιτικής της Άγκυρας, μια πολιτική που δεν σταμάτησε το 1923, με την Ανταλλαγή των πληθυσμών, ούτε το 1942, με το Βαρλίκ Βεργκισί, ούτε το 1955 με τα γεγονότα των βανδαλισμών στην Πόλη, ούτε το 1964, με τις απελάσεις των Ελλήνων της Πόλης, ούτε το 1974, με την κατάληψη του 40% της Κύπρου.

Η πολιτική αυτή συνεχίζεται και εφαρμόζεται με 'τουρκική' συνέπεια και σήμερα στην Πόλη και την Ίμβρο (για Τένεδο δεν μιλάμε πια, εκεί το έργο τους το ολοκλήρωσαν), τα Κατεχόμενα, την Ελληνική Θράκη, το Αιγαίο και πάει λέγοντας...

Και για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο της ανάλυσής μας, καλούμε τους αναγνώστες μας να αναλογιστούν πόση προσπάθεια θα χρειαζόταν να καταβληθεί από πλευράς Τουρκίας για να αναχθεί διεθνώς αυτή η γενοκτόνος χώρα σε παγκόμιο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προοθώντας ταυτόχρονα τα νεοοθωμανικά της 'οράματα'*.

*Σήμερα οι Παλαιστίνιοι ύψωσαν την τουρκική σημαία στη Γάζα, ενώ την ίδια στιγμή τουρκικές εφημερίδες δημοσίευαν άρθρα, με τίτλους "Η Γάζα ήταν οθωμανικό έδαφος'.

14 σχόλια:

  1. Εύγε Σάββα,
    τα λες με το ονομά τους,
    Η επίθεση έγινε στο Τουρκικό πλοίο όπου συμμετείχαν μέλη της γνωστής τουρκικής εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης Insani Yardim Vakfi (IHH) και η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση (http://www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/English/eng_n/html/hamas_e105.htm) με άμεσες συνδέσεις με την χαμάς.

    Μήπως τελικά το Ισραήλ ήθελε να δώσει ένα μήνυμα στην Τουρκία και στην πολιτική της ;

    Η δικιά μου γνώμη είναι πως ναι αυτό θέλει να κάνει.

    Δεν νομίζω βέβαια να αμφιβάλει και κανείς ότι ανάμεσα στους Τούρκους υπήρχαν και άνθρωποι της ΜΙΤ ενώ επισημαίνω ότι τα τουρκικά πλοία ξεκίνησαν από τα κατεχόμενα της Κύπρου.

    Δυστυχώς πάντα βλέπουμε το δέντρο και ποτέ το δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Centre for the Study of Global Governance του Σόρος, του Ροκφέλερ, του Φορντ και του Μακ Άρθουρ που λειτουργεί στο London School of Economics προσφέρει μια σειρά σεμιναρίων για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Η έρευνα του εκλεκτού αυτού οργανισμού δεν σταματά στα χρηματοπιστωτικά και στους μηχανισμούς υπερχρέωσης κρατών και διάλυσης οικονομικών συστημάτων αλλά και στο μοίρασμα συνόρων. Επειδή οι κύριοι χρηματοδότες προέρχονται από την Δύση, τα σύνορα των χωρών της Δύσης δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αντιθέτως, δρώντας ως πούστηδες αλλά με ξένο κώλο, προτίθενται να αλλάξουν τα σύνορα (ξανά) σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ!). Συγκεκριμένα, τα θέματα έρευνας στο πεδίο είναι:
    regional research: A major focus of the LSE Global Governance's work is the way in which globalisation affects regional dynamics. At present, our work mainly concentrates on the Middle East and South East Europe.
    - south east europe - balkans: The research programme on the Balkans aims to develop a new approach to studying post-conflict and post-war transition in the region. The research is conducted under the umbrella of the Faculty Development in South East Europe Programme.
    - middle east - iraq: The research programme on Iraq and the Middle East looks at transition and post conflict reconstruction in this region with a special focus on civil society and public participation. It also aims to build a network of academics and researches from the regional and the west to explore these issues.
    Αν κανείς άλλος από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ελλάδος θέλει να παρακολουθήσει τα σεμινάρια, αν μη τι άλλο για να μην βγαίνουν τζάμπα Δημόσια Έργα στα βόρεια και ανατολικά μας σύνορα, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:
    mailing address: LSE Global Governance, Houghton Street, London, WC2A 2AE, UK
    fax: +44 (0) 20 7955 7591
    location: LSE Global Governance
    50 Lincoln's Inn Fields (entrance on Portsmouth Street), London, WC2A 3PF
    centre management: Harriet Carter
    phone: 020 7955 7583
    h.c.carter@lse.ac.uk
    press contact: Fiona Holland
    phone: 020 7955 7434
    f.c.holland@lse.ac.uk
    (Δεν έχω προλάβει να διαβάσω στην βιβλιογραφία τους την τακτική και την στρατηγική για Παλεστίνη και Ισραήλ)._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Οι σχέσεις των Ελλήνων και του Ελληνισμού με τους Άραβες και τους Παλαιστίνιους είναι προαιώνιες<

    Η γνωστή ατεκμηρίωτη πιπίλα. Πόθεν προκύπτει αυτό; Από εδώ, ή μήπως από εδώ;

    Οι Άραβες και οι Παλαιστίνιοι ήσαν πάντα και εξακολουθούν να είναι φιλότουρκοι. Η Ελάδα δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένη στις εσφαλμένες αγκυλώσεις του παρελθόντος και να αρνείται πεισμόνως την συνεργασία με το Ισραήλ, ρίχοντάς τους κι αυτούς στην αγκαλιά της Τουρκίας. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω και ποτε δεν καταλαβα τον παραλογισμο που μας εχει πιασει με τους Αραβες

      Διαγραφή
  4. Απο την στιγμη που εχεις να αντιμετωπισεις αντιπροσωπους και υποστηριχτες του γενοκτονου, ισλαμοφασιστικου δογματος, που δεν ζητανε τιποτα αλλο παρα την εξοντωση του Ισραηλ, διαπραγματευσε αναλογα.

    - Relentless: The Struggle for Peace in Israel - Part 1 of 6
    http://www.youtube.com/watch?v=1EAOiYCQq0k&feature=player_embedded#!
    - Ν. Λυγερος, Ο πολεμος ειναι διεξοδος
    http://www.lygeros.org/Interviews/Makedonia_20060723.pdf

    Ιδου και η συγκριση με τα δικα μας δεδομενα - γραφει ο Π. Ηφαιστος:
    "... Η ανάγνωση του βιβλίου του Αχμέτ Νταβούτογλου «Στρατηγικό βάθος» (Εκδόσεις Ποιότητα, Αθήνα), που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, καλεί για αλλαγή πορείας 180ο. Η εντύπωση που αποκομίζει κανείς είναι ότι είτε δεν γνωρίζαμε τι πρεσβεύει η τουρκική πολιτική ηγεσία, κάτι που είναι παντελώς απαράδεκτο, είτε θέλουμε να αυτοκτονήσουμε συλλογικά με το να ενταχθούμε πολιτικά σε έναν κόσμο ισλαμικό που θα μας αφομοιώσει και εξαφανίσει. ..."
    ("Νταβουντογλου καλει Χριστοφια: αλλαξε πορεια 180°", http://www.ifestosedu.gr/109%20Νταβούτογλου%20Στρατηγικό%20βάθος.htm)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Τουρκία κατάφερε να δικαιολογήσει -άκομψα μεν- την αναβάθμιση της στρατιωτικής της παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτρέψτε να υπενθυμίσω αυτό που έγραψε ο Παναγιώτης Ήφαιστος

    [Καμιά αντίρρηση για όλα αυτά αλλά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εμείς θα πρέπει ως προς το ηθικό σκέλος θα πρέπει να υιοθετείται μια ιεραποστολική αντίληψη. Ο καθείς βέβαια μπορεί και πρέπει να έχει μια προσωπική ηθική στάση όταν εκτελούνται ανυπεράσπιστοι πολίτες σε διεθνή ύδατα.
    Εδώ όμως το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο. Αφορά μεγάλες ανακατατάξεις στην Ευρασία. Διαβάστε το Στρατηγικό βάθος για να δείτε πόσο καθαρά βλέπουν οι τούρκοι τις γεωπολιτικές, γεωστρατηγικές, γεωπολιτισμικές, γεωοικονομικές και γεωιστορικές μεταλλαγές].
    Θα έπρεπε κατς τη γνώμην μου να υπάρχει ελληνική πολιτική, καθαρή, που πάνω από όλα θα έβαζε το εθνικό συμφέρον.
    Προσωπικά δεν θα θυσίαζα την ελληνική Κύπρο για οτιδήποτε άλλο. Και αυτό έκαναν, αυτοί που αναχώρησαν για τη Γάζα από την κατεχόμενην Κερύνια.
    Ούτε νομίζω και οι Άραβες θα θυσίαζαν δικά τους συμφέροντα χάριν της Κύπρου. Παράδειγμα πρόσφατο, η Συρία.
    Σήμερα είμαι βέβαιος ότι μετά την πολιτική της τουρκίας στο παλαιστηνιακό, δεν θα είχαν αντίρρηση, για το δικό τους συμφέρον οι Άραβες να <> την ελληνική, <> γι αυτούς Κύπρο.
    Ούτε και σημαίνει ότι υποστηρίζοντας από κοινού με την τουρκία ως κράτη ή και ως λαοί φανατικά τους παλαιστηνίους οφελούμε την Κύπρο. Ίσως το αντίθετο.
    Τέλος είναι σαφές ότι απαιτούνται συμμαχίες που θα εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα.
    Προφανώς οι φίλοι του εχθρού μου δεν είναι δυνατόν, όσο και αν με συμπαθούν να με βοηθήσουν εις βάρος του φίλου τους τούρκου.
    Το ερώτημα είναι ποιοι θα κάνουν αυτήν την πολιτική;;;
    Ευριπίδης Μπίλλης
    Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος ο λόγος να πάμε πίσω από την πολιτική της τουρκίας; Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν τις βλακείες. Σε μερικά θέματα θέλει προσοχή που δεν την έχουν. Ηταν άκυρη η ελληνική συμετοχή σε αυτόν τον στόλο. Ας έλεγαν ότι έχουν μηχανικό πρόβλημα και να πάνε μετά από τρεις μέρες. Δηλαδή με ελληνικά εμπορικά πλοία να καρποθούν οι τούρκοι με δυο μπισκότα την νίκη. Και τα κατεχόομενα παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλα τα γεγονόντα. Αν είμασταν εκτός θα συνεχιζόταν και οι ασκήσεις. Τότε θα πέφταν μερικά τούρκικα φ16, και θα είχαμε περικοπές στις πτήσεις και θα είμασταν ποιο ασφαλείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ σωστό το άρθρο σας κύριε Σάββα. Στην πρώτη σελλίδα του ιστολογίου μου
    μπορείτε να δείτε ποιός ακριβώς ήταν αυτός ο κόσμος πάνω στο πλοίο και να ακούσετε το τραγούδι που έλεγαν για την σφαγή των απίστων.
    ellinikesaxies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυ σωστα μεν οσα λεει ο Σαββας Κελεντεριδης σχετικα με το ποιον των επιβαινοντων στο Μαρμαρα - ενας συρφετος ρατσιστων ισλαμιστων, υπερμαχων των Τουρκικων γενοκτονιων σε διατεταγμενη υπηρεσια. Αλλα υπαρχουν και τα πετσοκομενα παιδια που σαπιζουν στους δρομους της Γαζας και υπαρχει και ο αρχιτρομοκρατης της υφηλιου που λεγεται Ισραηλ. Κι εν προκειμενω ειναι μαλλον η κτηνωδια του δευτερου που εχει τα πρωτεια.

    Ισως η μνημη μου να πηγαινει πολυ πισω στο 127-129 μ.χ αλλα μας φιλεψανε και οι Εβραιοι με μια γενοκτονια 200.000 Ελληνων της Λιβυης, της Αιγυπτου, της Κυπρου και της Παλαιστινης.

    Η γνωμη μου ειναι οτι οταν δυο κοπροσκυλα φαγωνονται καλο ειναι να τα αφησει κανεις να αλληλοεξοντωθουν χωρις να παιρνει το μερος του ενος η του αλλου. Ετσι κι αλλιως πολιτικη ανεξαρτητη και αυτονομη δεν εχουμε - μαλλον στο αρμα και των δυο ειμαστε προσδεδεμανοι και αγομαστε και φερομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να και μερικές πρόσθετες φωτογραφίες να εμπνευστείς...

    http://pamestingaza.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριε Καλεντεριδη κανετε λαθος, μπορει να εχετε δικιο στο οτι η Τουρκια δεν μπορει να μιλα για γενοκτονιες και εγκληματα, μπορει να εχετε δικιο οταν λετε οτι οι ακτιβιστες επιλεκτικα εχουν ευαισθησιες, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΕΘΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑ να προσπαθειτε να 'δικαιολογησετε' ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ γιαυτους τους λογους..

    Κριμα κυριε Καλεντεριδη , ειλικρινα κριμα γιατι πιστευω (ευχομαι να εχω λαθος, αλλα..) οτι ενας ανθρωπος με την δικη σας εμπειρια και αναλυτικη σκεψη ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ... αλλα μαλον επιχειρει ΕΝΤΕΧΝΩΣ να χειραγωγησει την κοινη γνωμη και να 'ελαφρυνει' κατα τι τις διαχυτες πια ευθυνες των εβραιων για το χτεσινο τους εγκλημα και να φτειασιδωσει καπως την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΗ του ΙΣΡΑΗΛ οπως αυτη αποκρουστικα προκυπτει σε καθε πια ενεργεια τους..

    Ευχομαι να κανω λαθος , ευχομαι αλλα δεν το ελπιζω , και αυτο ειναι το μεγαλυτερο κριμα για τον τοπο μας.

    Θα κατεληγα με την επισημανση οτι δεν αναφερετε ΠΟΥΘΕΝΑ οτι οι ΕΒΡΑΙΟΙ και το ΙΣΡΑΗΛ ουδεποτε φερθηκαν φιλικα στον Ελληνισμο και την Ελλαδα , αντιθετως ΠΑΝΤΑ σταθηκαν με απεραντη εχθροτητα απεναντι μας , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ εστω και αν οι περισσοτεροι απο αυτους (κατα παγια δειλη τακτικη τους) κρυβονται πισω απο αλλες ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΕΣ (πχ Αμερικανικες, Αγγλικες κλπ)...

    Αν και δεν ανηκω στους επαγγελματιες αντισημιτες (θα ηθελα εδω οσοι 'ευαισθητοι' αναφερονται στον αντισημιτισμο να αναφερονται διπλασιες φορες στον ανθελληνισμο που επικρατει γυρω τους ) και δεν πιστευω οτι ειναι ρατσιστικο το θεμα (δηλαδη οτι φταει καθε εβραιος επειδη ειναι εβραιος), ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ Η ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΣΤΑΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ...

    Κριμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε
    01 Ιουνίου 2010 10:17 μ.μ
    οι θέσεις μου παραμένουν αταλάντευτες (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/08/m-heron.html).
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ να ανεχθώ Έλληνα ονειροπόλο και ιδεαλιστή, όπως είναι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που πήγαιναν βοήθεια στη Γάζα, να συμπαρατάσσεται με Τούρκους γενοκτόνους-φασίστες και να δίνει πολιτικά επιχειρήματα στην Τουρκία για να επικυριαρχήσει στη συνέχεια και επί της χώρας μας.
    Άλλο ιδεαλισμός και ανθρωπισμός και άλλο εγκληματική πολιτική αφέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ καλά τα λέει ο κ. Κελεντερίδης. Άριστη ανάλυση.
    Κάπου συμφωνώ με τον anonymous_aa όσον αφορά το αλληλοεξόντομα των κοπροσκυλλων, αλλά λέω να ξεφύγουμε επιτέλους από τα μοιρολατρικά μας "Ετσι κι αλλιως πολιτικη ανεξαρτητη και αυτονομη δεν εχουμε - μαλλον στο αρμα και των δυο ειμαστε προσδεδεμανοι και αγομαστε και φερομαστε."
    Να αρθρώσουμε, επιτέλους , τον δικό μας λόγο ...σε όλα τα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.