1/6/10

Γιατί το Ισραήλ σκότωσε Τούρκους

Μία θεωρία πλανάται στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας από χθες, και όσο περνούν οι ώρες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, η τρομοκρατική επίθεση χθες βράδυ σε ναυτική βάση στο Ισκεντερούν της Τουρκίας, που άφησε επτά Τούρκους ναύτες νεκρούς, και η έφοδος των ισραηλινών στρατευμάτων στο πλοίο Mavi Marmara δεν πρέπει να θεωρηθούν περιστατικά άσχετα μεταξύ τους.

Προχθές το βράδυ επίθεση με ρουκέτα που αποδίδεται στο ΡΚΚ άφησε επτά νεκρούς σε ναυτική βάση στο Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), σημαντικό στρατιωτικό λιμάνι της Τουρκίας απέναντι από τη χερσόνησο της Καρπασίας στην Κύπρο. Η χρονική σύμπτωση των δύο περιστατικών δίνει τροφή σε εικασίες πως αυτά είναι συνδεδεμένα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χουσεΐν Τσελίκ δήλωσε εν ονόματι του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης: «Θεωρούμε πως το περιστατικό αποτελεί [χρονική] σύμπτωση.» ο Τσελίκ εστίασε και στο γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ρουκέτα, και ότι η επίθεση έλαβε χώρα στο εσωτερικό του λιμανιού.

Τόσο ο χείμαρρος των επικρίσεων κατά του Ισραήλ, αλλά και η θεωρία της συνωμοσίας συνενώνει τις πιο διαφορετικές φωνές. Τόσο ο πρόεδρος του ακραίου ισλαμικού Κόμματος της Ευτυχίας Νουμάν Κουρτουλούς όσο και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσαν πως δε θεωρούν σύμπτωση τη χρονική ταύτιση της επίθεσης στο Ισκεντερούν με την επιχείρηση στην ανθρωπιστική νηοπομπή.

Η χώρα είναι οργισμένη και λυπημένη, πολύ πιο ψύχραιμη όμως από ότι θα περίμεναν πολλοί. Για άλλη μία φορά, ένα γεγονός της εξωτερικής επικαιρότητας χτυπά με τραγικό τρόπο την εσωτερική, και προκαλούνται ποικίλες αντιδράσεις από τις διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού.

Τα πολιτικά κόμματα της χώρας και η πλειοψηφία των αναλυτών κάνουν λόγο για έγκλημα πολέμου, και η καταδίκη τους είναι απερίφραστη. Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις, ενώ είναι αποφασισμένη να προσφύγει σε όλα τα διεθνή φόρα προκειμένου να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή καταδίκη και διπλωματική απομόνωση για το Ισραήλ. Σύμφωνα με τη Χουριέτ, η Τουρκία μετά το φόνο των Τούρκων ακτιβιστών μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει συμπαραταχθεί με μία από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Μέση Ανατολή. Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να σιωπήσει έναντι σε μία «επίθεση που συνιστά κρατική τρομοκρατία αντίθετη στο διεθνές δίκαιο» και ζήτησε ως πρώτο βήμα τη σύγκληση έκτακτου συμβουλίου του ΝΑΤΟ.

Στο διπλωματικό επίπεδο, οι όποιες περαιτέρω ενέργειες ξεκίνησαν θα εκκινήσουν από την προσφυγή στον ΟΗΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Τούρκων διπλωματικών συντακτών. Στόχος της Τουρκίας να επιτευχθεί η το δυνατόν σκληρότερη για το Ισραήλ απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Προς το στόχο αυτό οι Τουρκικές πρεσβείες έχουν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στις πρωτεύουσες των πέντε χωρών – μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και σε εκείνες των μη μονίμων μελών.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του Ιλκέρ Μπάσμπουγ, αλλά έλαβε το μήνυμα πως η επίθεση ήταν κατάφωρα σκληρή και απαράδεκτη. Στο μεταξύ, με ικανοποίηση μεταδίδεται στην Τουρκία είδηση περί ματαίωσης κοινής ναυτικής άσκησης του Ισραήλ με την Ελλάδα. Τη ματαίωση ζήτησε η ελληνική πλευρά, αντίδραση που επικροτούν οι Τούρκοι σχολιαστές. Κάποιοι αναγνώστες από το πρωί ζητούσαν επίμονα στα σχόλιά τους να «σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, που κάνει κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα». Ακυρώθηκαν τρεις προγραμματισμένες διμερείς ασκήσεις. Σε ανθρώπινο επίπεδο, η Τουρκία ζητεί από το Ισραήλ να τις αποδώσει τους τραυματίες, που προς το παρόν νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χαντάσσα της Ιερουσαλήμ.

Στο μέτρο που τα σχόλια των αναγνωστών στις ιστοσελίδες των εφημερίδων και των πρακτορείων, αλλά και στα blogs μπορούν να χρησιμεύσουν ως βαρόμετρο της κοινής γνώμης, διαπιστώνει γρήγορα κανείς πως μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης των κεμαλιστών και των κεντρώων αναγνωστών προβληματίζεται για το πόσο ενδεχομένως η επέμβαση των ισραηλινών ήταν δικαιολογημένη. Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί εδώ και δεκαετίες στη νοτιοανατολική Τουρκία με το Κουρδικό, πολλοί αναγνώστες διαμαρτύρονται πως δεν έπρεπε η νηοπομπή να πλησιάσει τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ.

«Επί μία εβδομάδα οι άνθρωποι λυσσάξανε να προειδοποιούν, μη τους στείλετε, μην το κάνετε, αν το κάνετε θα τους εμποδίσουμε, το να τους στείλετε σημαίνει ανάμιξη στα εσωτερικά μας, δε θα τους αφήσουμε με κανένα τρόπο να μπουν στα χωρικά μας ύδατα. Και παρόλα αυτά η νηοπομπή πήγε» διαμαρτύρεται ένας αναγνώστης. Αρκετοί αναγνώστες επισημαίνουν πως προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση και προτού η κοινή γνώμη καταλήξει στα συμπεράσματά της, πρέπει να μελετηθεί η ταυτότητα της οργάνωσης IHH, αλλά και οι ισραηλινοί ισχυρισμοί πως το πλοίο μετέφερε όπλα. «Αφού και καλά δε μεταφέρατε όπλα, γιατί δε συνεργασθήκατε με τις ισραηλινές αρχές και γιατί δεν επιτρέψατε τον έλεγχο; Οι Ισραηλινοί είχαν απόλυτο δίκιο» γράφει αναγνώστρια κεμαλικής εφημερίδας. Προφανώς, η ισλαμιστική ταυτότητα, οι συνεχείς αναφορές στον Αλλάχ και το Κοράνι, η ενδυμασία και οι γενειάδες των μελών του IHH εγείρουν αμφιβολίες και σε κάποιους Τούρκους για την αθωότητα των προθέσεων της οργάνωσης. Πολλοί αναγνώστες θυμούνται πως τον Απρίλιο οι ισραηλινές αρχές απέλασαν μέλος του IHH, που είχε ανοίξει γραφείο στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, με την κατηγορία της συνεργασίας με διεθνή δίκτυα τζιχαντιστών και τη Χαμάς και τη Χεζμπολλά.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν δημοσιεύσει στοιχεία από γαλλικές, δανέζικες και άλλες ξένες πηγές που ισχυρίζονται πως αποδεικνύουν τη σχέση του IHH με την ισλαμική τρομοκρατία, και συγκεκριμένα με τη στρατολόγηση μαχητών και τη χρηματοδότηση τζιχαντικών ενεργειών. Παρόμοιοι ισχυρισμοί δεν περιορίζονται φαίνεται μόνο στις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ, αλλά καθώς φαίνεται κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος και μεταξύ πολλών Τούρκων που φοβούνται το ισλαμιστικό κίνημα.

Είναι όμως η δυσπιστία κάποιων Τούρκων για τις καλές προθέσεις της νηοπομπής σοβαρή, ή στεγάζεται όπως εικάζονται κάποιοι φιλελεύθεροι σχολιαστές σε απλή δυσαρέσκεια με την εικόνα του πλήθους που συγκεντρώθηκε σήμερα στην πλατεία Τάξιμ, και που παρουσίαζε μια εικόνα που θύμιζε Αφγανιστάν; Δυστυχώς, οι πληροφορίες, οι ισχυρισμοί και οι εκτιμήσεις είναι πολλοί και συγκεχυμένοι και τα πνεύματα πολύ οξυμένα για να λάβει χώρα μία σοβαρή συζήτηση για το ζήτημα του ρόλου του IHH. Προς το παρόν, οι αρχές στην Τουρκία φαίνεται πως αντιμετωπίζουν την όλη υπόθεση ως «ζήτημα εθνικής τιμής», ενώ η οργή και η πικρία του κόσμου ξεχειλίζει.

Μετά την επίθεση κατά Ισραηλινού ποδηλάτη στη Ρεδαιστό και την ανακοίνωση επαρχιακού εκπροσώπου του Κόμματος της Ευτυχίας ότι «αυτή η συμπεριφορά μας κάνει να προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του Χίτλερ και των Φαραώ», ακυρώθηκαν όλες οι κρουαζιέρες από το Ισραήλ προς τις τουρκικές ακτές. Οι ισραηλινές αρχές κάλεσαν όλους τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα. Σύμφωνα με καταγγελίες σε φιλελεύθερα blogs, πολλοί Τούρκοι χρήστες του facebook ανήρτησαν φωτογραφίες του Χίτλερ στα προφίλ τους.
Newstime.gr-Αλέξανδρος Μασσαβέτας

18 σχόλια:

  1. "Σύμφωνα με καταγγελίες σε φιλελεύθερα blogs, πολλοί Τούρκοι χρήστες του facebook ανήρτησαν φωτογραφίες του Χίτλερ στα προφίλ τους."

    ...επιτέλους, κατάλαβαν την αλήθεια πως πας άνθρωπος που ενστερνίζεται τον τουρκισμό (δηλ.το κατασκεύασμα του Μουσταφά Κεμάλ και των Νεότουρκων)
    είναι φασίστας και σφαγέας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελεος βρε παιδιά!Τι μένος κ μίσος είναι αυτό κατά Τούρκων αθώων ανθρώπων.Όλο βλέπετε συνομωσίες.Ντροπή!!Προτιμάτε δηλαδή το στυγνό Ισραήλ από μια ένα Τουρκικό κράτος που είναι απλά ένα λυσσασμένο σκυλί που ποτέ όμως δεν πρόκειται να δαγκώσει.Όχι τέτοια ψευτοδιλλήματα,ας είμαστε άνθρωποι επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσα η "σφυγμομέτρηση" της τουρκικής γνώμης.
    H αλήθεια, όμως, είναι ακόμα πιο σκληρή και αμείλικτη:
    Οι Τούρκοι είναι αυτοί που πρώτοι
    χαρακτήρησαν την ΜΚΟ ΙΗΗ ως ύποπτη οργάνωση. Συγκεκριμένα:

    Στις 5 Δεκεμβρίου του 1997, η Τουρκική Αστυνομία εισέβαλε στο αρχηγείο του ΙΗΗ στην Κωνσταντινούπολη και συνέλαβε τους αρχηγούς της οργάνωσης.
    Στις 27 Απριλίου του 1998, απαγγέλθηκε κατηγορία σε ηγετικό μέλος του ΙΗΗ επειδή αγόρασε ένα ΑΚ-47 από μέλος της τρομοκρατικής τουρκικής οργάνωσης VASAT. Αυτή είναι μια από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που από το 1994 επεδίωξαν την μετατροπή του τουρκικού κοσμικού κράτους σε ισλαμικό.
    Τον Αύγουστο του 1999, παρά την προθυμοποίηση της ΙΗΗ να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, το τουρκικό κράτος, τους απαγόρευσε να πλησιάσουν τους σεισμοπαθείς, διότι θεώρησε ότι επρόκειτο για χρηματοδοτούμενους ισλαμιστές από κρυφούς και ύποπτους λογαριασμούς. Και ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης τον ίδιο μήνα πάγωσε τους λογαριασμούς της οργάνωσης λόγω πιθανής εγκληματικής δραστηριότητας.

    Περισσότερα εδώ:
    http://counterterrorismblog.org/2010/06/shooting_the_messenger_a_look.php
    http://www.diis.dk/graphics/Publications/WP2006/DIIS%20WP%202006-7.web.pdf

    Η οργάνωση ΙΗΗ αντιμετωπίστηκε από το ίδιο το τουρκικό κράτος στο παρελθόν ως βιτρίνα για διακίνηση ύποπτων κεφαλαίων και χρηματοδότηση ισλαμιστικών φονταμενταλιστικών στοιχείων που δρούσαν όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά παγκοσμίως. Κυρίως στην Τσετσενία, Αφγανιστάν και Βοσνία.

    Αυτά τότε. Σήμερα η ΙΗΗ χρησιμοποιείται ως μακρύ χέρι της Τουρκίας για την επιβολή της στην περιοχή. Και η εμπλοκή της ΜΙΤ είναι δεδομένη. Το μόνο που απομένει μυστήριο είναι γιατί κάποιοι από τους σκοτωμένους Τούρκους, βρέθηκαν να ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ δεκάδες χιλιάδες δολάρια...

    Και εδώ εικόνες από τον "εξοπλισμό" των Τούρκων.
    http://www.youtube.com/watch?v=JvS9PXZ3RWM
    Μολότοφ, βαριοπούλες, μαχαίρια, σιδερόβεργες, μάσκες αερίων, πέτρες, κ.ο.κ.
    Παρόμοιο εξοπλισμό είδαμε πέρσι τον Δεκέμβρη. Με παρόμοιο εξοπλισμό κάποιοι δολοφόνησαν τους εργαζομένους της Μαρφίν.
    Αναρωτιέμαι εάν διαφέρουν σε κάτι από αυτά που περιείχαν τα τσουβάλια που είχαν πιάσει οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα, από τους διαδηλωτές μεταξύ των οποίων και τα παιδιά του βουλευτή Κουράκη.
    Και αναρωτιέμαι πότε θα καταλάβουμε τί συμβαίνει στη χώρα μας.

    Και εδώ φωτογραφίες από την διαδήλωση που έγινε έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ.
    Δείτε ότι υπάρχει και διαμαρτυρία για την τουρκική Κατοχή της Κύπρου. Μακάρι να τα έλεγαν και οι Έλληνες αυτά...

    http://time2pill.tovmeod.com/ass/pics/index.html

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι θέλανε οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι και γλύφανε την Τουρκία τόσα χρόνια; Σε Χιτλερικούς έδινα τα λεφτά τους και την στήριξή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακαρι να ειχαμε κι εμεις σαν εθνος τον τσαμπουκα να κανουμε οτι κανει το Ισραηλ σ οσους το αμφισβητουν και θετουν σε κινδυνο την υπαρξη του.
    Στο μπουρδελο που λεγεται Ελλαδα φτανει η τουρκικη φρεγατα εξω απ την Ευβοια και οι γελοιοι οι ηγετες μας κανουν ...διαβηματα.
    Φανταζεστε να λεγαν οι Τουρκοι στο Ισραηλ οτι τα 12 ναυτικα μιλια αποτελουν αιτια πολεμου οπως λενε σ εμας και το βουλωνουμε; Θα τους ειχανε γαμησει οι Ισραηλινοι.
    Εμεις οι μαλακες σταματησαμε τα κοινα γυμνασια με το Ισραηλ για να μην θιχτει η ...φιλη Τουρκια.
    Καλα μας κανουνε λοιπον και μας πηδανε χωρις σαλιο οι αγαπημενοι μας γειτονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Κουρδοι θα ηθελα τωρα να βαλουν τα δυνατα τους.Το στοιχημα ειναι μεγαλο.

    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Galia
    Να σχολιάσω από όσα παραθέτεις και που είναι γνωστά, μόνο αυτό που -για να το γράφεις με κεφαλαία- θεωρείς ως το πιό σημαντικό.
    Η ανθρωπιστική βοήθεια, οπουδήποτε στον κόσμο αποστέλλεται και από οποιονδήποτε αποστέλλεται, πάντα περιλαμβάνει εκτός από τα εφόδια (τρόφιμα, οικοδομικά υλικά κλπ) ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ !!!
    Γιατί ειδικά αυτά σε χαλάνε και όχι οι 10.000 τόνοι της βοήθειας;
    Να σου πω για παράδειγμα ότι πολλές ανθρωπιστικές διεθνείς οργανώσεις κύρους (Γιατροί του Κόσμου κλπ) κάνουν εκκλήσεις για προσφορές σε χρήμα αφού με αυτό μπορούν οι άνθρωποί τους να αγοράσουν διάφορα αναγκαία πράγματα από τις τοπικές αγορές και για τον επιπλέον λόγο να τονωθεί η τοπική οικονομία.
    Παντού προσπαθείς να βρεις κάποια μυστήρια πράγματα.
    Αυτό ήταν το σπουδαίο που ανακαλύψατε στο Ισραήλ;
    Έλεος ρε κοπελιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα μέλη της Τουρκικής ΜΚΟ ΙΗΗ είναι καθαρόαιμοι γκρίζοι κοπρο-λυκόσκυλοι σαν αυτούς που δολοφόνησαν τον Ισαάκ και Σολωμού .Οι στρατιώτες του Ισραήλ θα είχαν την ίδια τύχη αν δεν χρησιμοποιούσαν ένοπλη βία .

    http://www.youtube.com/watch?v=vPMbOpu7Q_E&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Ισραηλ σκοτωσε τουρκους
    γιατι δεν γουσταρει αμανεδες και ψευτομαγκες οπως τον Ερντογαν.

    Schalom Alejchem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ..ουτως η άλλος καμμία απο τις δύο χώρες δεν εχει δικαιωμα να μιλαει για καταπατηση διεθνους δικαιου, ανθρωπινα δικαιωματα κλπ...
    Και οι δυο εγκληματουν κατα συρροη και επι σειρα ετων,οποτε και στην παρουσα φαση το οτι φωναζει η Τουρκια δεν μας λεει απολυτως τιποτα, απλα θα επρεπε να "φωναζουν" περισσοτεροι οι..αλλοι... που σιωπουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχω να πω ότι οι Ισραηλινοί κάνανε τους Τούρκους ήρωες.
    Έδωσαν παράταση ζωής στον Ερντογάν και με τις πράξεις τους έστρεψαν την προσοχή όλου του κόσμου στο Παλαιστινιακό.
    Αν για παράδειγμα το ναυτικό τους σταματούσε τα πλοία και δεν λυνόταν μύτη ποιος θα νοιαζόταν;
    Μη βάζετε λοιπόν post για τους φοβερούς καταδρομείς τους κλπ. Ο ερασιτεχνισμός τους έφερε τα ίδια περίπου αποτελέσματα με το αν περνούσαν τα πλοία στη Γάζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχει γεμίσει Εβραίους πράκτορες εδώ μέσα...

    Ούστ και στους δύο. Τι δουλειά έχουμε εμείς να παίρνουμε το μέρος κάποιου από αυτούς τους δύο σφαγείς των λαών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εαν μια χωρα στον πλανιτη εχει δικαιωμα να μιλησει αυτη ειναι η Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Η χώρα είναι οργισμένη και λυπημένη, πολύ πιο ψύχραιμη όμως από ότι θα περίμεναν πολλοί"(δηλαδη η Τουρκια).
    -------------------------
    Ασφαλως και ειναι ψυχραιμη διοτι ψυχραιμα η ιδια αποφασισε το μπαχαλο.Αφου η τουρκια εξασφαλισε το "zero problems" με τους αμεσους
    γειτονες της Συρια (Αλεξανδρετα),Ελλαδα(μυστικες συμφωνιες με τους παροντες στην Ελλαδα),Αρμενια κλπ,στραφηκε στο νεοοθωμανικο γεωστρατηγικο της σχεδιο να το παιξει μεγαλη δυναμη στην ευρυτερη και μακρυτερα των συνορων της περιοχη.Αρχισε να "απομακρυνεται" απο την Αμερικη,
    στρεβλωνει την γεωπολιτικη της περιοχης δινοντας καναλι εξοδου στην Μεσογειο στο Ιραν,δυσκολευει Ευρωπη και Αμερικη ανακατευομενη στις διαμαχες Αζερμπαιτζαν-Αρμενιας με αποτελεσμα
    να κινδυνευει η ελευθερη ροη πετρελαιου απο Κασπια προς την Δυση.
    Πουλαει απεμπλουτισμενο ουρανιο στο Ιραν,δρα με δηλωσεις αντισημητικες,δινει συγχαρητηρια στο Ιραν και το σιγονταρει παντου.
    ταυτοχρονα εκδικειται την Ευρωπη που δεν αγνοησε το χαλι της για να την μπασει στην Ευρωπη ετσι με τσαμπουκα.Διακινει μαγκια στην Κινα
    ξεσηκωνοντας τους τουρκους αυτονομιστες Ουηγουρους στην πετρελαιοφορο περιοχη Ξινιαγκ.Σκαβει τον λακκο της ομως
    γιατι δουλευει χωρις τον ξενοδοχο.
    Το Ισραηλ ειναι ενα στρατιωτικο κρατος της Δυσης και αν δεν υπηρχε τοτε το Ισλαμ θα ειχε ηδη φτασει μεχρι την Σκανδιναυια.Ας αποφασισουν αυτοι οι "διανοουμενοι του φερετζε " που πηγανε να εισβαλλουν στο Ισραηλ αν θελουν οι κορες τους να φορανε την μπουργκα
    και να εκτελουνται σαν μοιχαλιδες απο το πληθος οταν καποιος τις βιασει.Ας αποφασισουν αν θελουν τα παιδια τους να ζουνε σαν "ανατολιτες" με την φαντασια και την πιστη σε κατι ανυπαρκτο(θρησκειες κλπ) και οχι Αριστοτελικα με βασει τον Ορθο Λογο
    και την Πραγματικοτητα.
    Η τουρκια αποφασισε να προκαλεσει το Ισραηλ διοτι γνωριζει οτι ολα αυτα τα σχεδια του περνουν απο την κρισαρα του Ισραηλ.Και αποφασισε να παγιδευσει το Ισραηλ στελνοντας
    400 Τουρκους με τουρκικο πλοιο και αλλους τοσους "ειδικους" στην βλακεια και στο μπαλκονατο στυλ απο
    καποιους ανεγκεφαλους και χωρις προοπτικη "προοδευτικους".Αυτους στην Ελλαδα τους εχωμε φαει στην μαπα χρονια τωρα και τους ξερωμε.
    Το Ισραηλ ειχε δυο επιλογες.Η θα υποχωρουσε οποτε το μπαχαλο θα συνεχιζοτανε με ενα μειωμενο Ισραηλ
    η θα επενεβαινε και τοτε η απομονωση του θα ητανε μεγαλη απο την διθνη κοινη γνωμη και αυτο ητανε και το ζητουμενο διοτι το Ισραηλ εξαρταται απολυτα απο την Αμερικη κλπ και απο τον υπολοιπο Δυτικο Κοσμο διοτι ειναι το Ισραηλ
    αυτο που θα κανει οτι θελει να κανει η Δυση και το φορτωνει στο Ισραηλ για να το κανει. Αποφασηστε οι της Δυσης τι θελετε επιτελους απο αυτο τον λαο που μαζεψατε απο ολα τα σημεια της Γης και ηδη βρισκεται στην 5η η 6η γεννεα εκει.
    Θελετε ολοκαυτωμα εσεις οι ασπιλοι
    και καλοβολεμμενοι εβραιοι η μη της Δυσης.Στο Ισραηλ αυτος ο λαος
    ζει με το οπλο στο χερι για λογαριασμο της Δυσης.Σε καθε λεωφορειο υπαρχει και ενας στρατιωτης και καθε ημερα αυτος ο λαος ζει με το αγχος της υπαρξης του.Αποφασιστε και μη παιζετε με την φωτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 02 Ιουνίου 2010 7:02 π.μ.

    Σου ξανα-απαντώ γιατί η πρώτη απάντησή μου, εξαφανίστηκε:

    1) Οι 10.000 τόνοι είναι ψέμα.
    Μιλάμε για 1.000 τόνους συνολικά και κανένα από τα είδη δεν είναι σε έλλειψη στην Γάζα. Ελπίζω το Ισραήλ να δώσει τα ακριβή στοιχεία στη δημοσιότητα.
    Εδώ φωτογραφία από περσινό καράβι του Free Gaza Movement που ισχυριζόταν ότι φέρει 60 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.
    http://4.bp.blogspot.com/_uPzsiWdvLoQ/TABKb696hEI/AAAAAAAACkE/Rdnj7r79P7k/s1600/fgaid09.jpg
    Το θλιβερό είναι ότι υπήρχαν μέσα σε αυτά και 10.000 μονάδες πλάσμα αίματος που για να διατηρηθεί χρειάζεται συνεχή ψύξη...

    2) Τα χρήματα της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν μεταφέρονται χύμα σε φακέλους, μοιρασμένα σε τσέπες ατόμων. Τέτοια μαύρα χρήματα, παραπέμπουν σε αμοιβές πληρωμένων εκτελεστών. Κατάλαβες ότι βρέθηκαν συνολικά 1.000.000 δολάρια στο "mavi Marmara";

    3) Οι ανθρωπιστές συνήθως δεν έχουν επιλεκτικές ευαισθησίες. Η οικογένεια του Ισραηλινού στρατιώτη που έχει απαχθεί από τη Χαμάς και παρακρατείται στην Γάζα τα τελευταία χρόνια, έκανε σπαρακτική έκκληση στους "ακτιβιστές" του Free Gaza, να μεταφέρουν ένα πακέτο στο παιδί τους. Και εισέπραξαν κτηνώδη αναισθησία: Άρνηση...

    Tέλος, επειδή, απαντώ σε κάποιον που απευθύνεται σε εμένα, παρακαλώ αυτήν την φορά να περάσει το σχόλιό μου. Διότι περιέχει ΓΕΓΟΝΟΤΑ και όχι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ. Και γιατί με το να το κόψετε ξανά, ουσιαστικά με εμφανίζετε ως ανίκανη για διάλογο ως προς τον συνομιλητή που μου απηύθυνε τον λόγο.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλα θα κανουν οι "ακτιβιστες"(κατι
    μου θυμιζουν απο ΜΚΟ,Σορος κλπ)να
    ερευνησουν πρωτα το κυριαρχο προβλημα στην Γαζα και στην Δυτικη Οχθη που δεν ειναι οι Ισραηλινοι αλλα το μεγαλο μισος
    και οι διαμαχες που κατα διαστηματα γινονται φονικοτατες μεταξυ Χαμας και Φαταχ,μεταξυ Σιιτων και Σουνιτων.Και μετα να παριστουν τους "φιλανθρωπους" ετσι για να ειναι "καποιοι" μεσα στην ανοια τους.Βρε αντε απο εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απλως για την ιστορικη αληθεια,αναφερω οτι οταν η τουρκια κατηγορησε το ισραηλ για παρανομη κατοχη εδαφων,το ισραηλ της απαντησε καταμουτρα για την κατοχη της μισης Κυπρου,ενω δεν εχει ακομα αναγνωρισει την τουρκικη κατοχη.Επισης θυμιζω την φραση του νταβουτογλου προπερσυ,οτι σε 20 χρονια η αμερικη θα ζηταει την γνωμη της τουρκιας για να κανει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "02 Ιουνίου 2010 5:21 μ.μ.

    Ανώνυμος είπε...
    Γιατί για 36 χρόνια δεν έχουμε δει ποτέ Free Ammoxostos movement; Έτσι ρωτάω από περιέργεια. Θα μου απαντήσει κανείς;"
    ------------------
    ερωτω και εγω αν θα απαντησει κανενας απο τους ελληνες εστω "ακτιβιστες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.