30/6/10

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Έντονη ανησυχία επικρατεί στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας από τη νέα κίνηση-πρόκληση των Τούρκων.Μετά το “Πίρι Ρέις” και το “Σισμίκ” ένα ακόμη ερευνητικό σκάφος έρχεται να προστεθεί στα ερευνητικά σκάφη που προκαλούν ανησυχία με τις κινήσεις του στο Αιγαίο.

Από τις 05:20 το σκάφος “Τσεσμέ” βγήκε από τα στενά συνοδευόμενο από τουρκική κανονιοφόρο και κατευθύνθηκε ανοιχτά της Σαμοθράκης.Οι Τούρκοι πλέουν στα διεθνή ύδατα 15 μίλια ανοιχτά του νησιού, ωστόσο η παρουσία τους και μόνο αποτελεί πρόκληση, ειδικά από τη στιγμή που το ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται από πολεμικό.

Την τακτική των “ίσων δυνάμεων” έχει επιλέξει προς το παρόν η ελληνική πλευρά που έδωσε εντολή σε ελληνική κανονιοφόρο να παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του ερευνητικού και του πολεμικού.

Η έξοδος τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο γίνεται λίγα 24ώρα μετά από την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δοθούν σε ελληνικές εταιρείες άδειες για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο.
SIGMALIVE

9 σχόλια:

  1. Για οποιον δεν το αντιληφθηκε, προκειται για παραβιαση της συμφωνιας του Νταβος, οτι κανεις απο τους 2 δε θα κανει ερευνα στη διαφιλονικουμενη υφαλοκρηπιδα, εως οτου αυτη ορισθει.


    Η Ελλαδα οπως εχει αποδειξει πολλακις απο το 1996 και μετα, φοβαται και για μια ακομη φορα θα φησει την Τουρκια να επιβαλλει τη θεληση της.

    Δεν ειναι τακτικη "ισων δυναμεων" η παρακολουθηση εκ του μακροθεν των τουρκικων ερευνων, ενω αυτες γινονται ανενοχλητα. Ειναι η νιοστη υποχωρηση της Ελλαδας, που ακυρωνει δεκαετιες πολιτικης στο θεμα της υφαλοκρηπιδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλήμερα,
    Τα είπαμε αυτά!!
    Όλα αυτά που γράφονται πλησιάζουν την σφαίρα της φαντασίας!!Το συγκεκριμένο πλοίο και να θέλει δεν μπορεί να ψάξει για εντοπισμό υδρογονανθράκων.Περισσότερο γιά κίνηση με σημασία πρέπει να την λάβουμε στα υπ΄όψη.Γνωστή και πάγια τακτική της Τουρκίας για εκφοβισμό..και σε όποιον πίασει.Περισσότερο περιμένω να δώ αντίδραση τής δικίας μας πλεύρας.Θα συνεχίσουμε τον κατευνασμό ή θα κάνουμε αυτό που πρέπει???Θα δούμε στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως τώρα θα ήθελε να ρωτήσει κάποιος το παιντί που κυβερνά για τις συμφωνίες που έχει κάνει με τους απέναντι;
    Ο πατέρας του είπε "βυθίσατε το χόρα"
    αυτός λέει "Βυθίσατε ΤΗ Χώρα"
    Με τις υγείες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να περιμένουμε να εφεύρουμε πρώτα τον τροχό και μετά θα δείτε τι θα πάθετε τουρκαλάδες... Σιγά μη συνεργαστούμε με άλλο κράτος... μόνοι μας θα σας παλαίψουμε σε... 500 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα που θα συμμαχήσουμε με το Ισραήλ, θα δείτε τι θα πάθετε τουρκαλάδες...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλειται η Ελληνικη Κυβερνηση να στειλει επειγοντως ενα διαβημα, γιατι τελειωσε το κωλοχαρτο στην τουαλετα του Ερντογαν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ κατανοώ πλήρως την κυβέρνηση μας και πιστεύω ότι κάνει πολύ καλά.
    Αφού είμαστε άοπλοι βρε παιδιά.
    Αν ας πούμε είχαμε και εμείς φρεγάτες...κάτι θα κάναμε.
    Αν ας πούμε είχαμε και εμείς τορπιλακάτους...κάτι θα κάναμε.
    Αν ας πούμε είχαμε και εμείς πυραυλακάτους...κάτι θα κάναμε.
    Αν ας πούμε είχαμε και εμείς υποβρύχια...κάτι θα κάναμε.
    Αν ας πούμε είχαμε @ρ....@
    ....κάτι θα κάναμε.
    Αυτό έχουμε πάθει. Απωλέσαμε αυτά που ξεχωρίζουν τα αρσενικά από τα θηλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τζίμη, δήθεν καταφέρεσαι κατά των Τουρκων αλλά ο πόνος σου είναι μη κολεγιάσουμε με το Ισραήλ και βρεθούμε σε καλύτερη θέση... Πάρε τον Omadeon και πάτε να κλάψετε μαζί σε κανα CNN Turk...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοπελιά ;;;//μη κολεγιάσουμε με το Ισραήλ και βρεθούμε σε καλύτερη θέση...//;;;
    -----------------
    Αυτό που ήθελες να πεις ήταν: '' Μη κολεγιάσουμε οι Εβραίοι με την Ελλάδα και βρεθούμε σε καλύτερη θέση''!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.