5/6/10

Υπέρ του Δικαίου της Θάλασσας η δήλωση Α. Νταβούτογλου για το Ισραήλ

Η ΔHΛΩΣH του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου ότι οι ενέργειες του Ισραήλ συνιστούν παράβαση του Δικαίου της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου της θάλασσας, εκτιμάται από την ελληνική πλευρά ότι αποτελεί ένα πρώτο βήμα συνένωσης της Τουρκίας με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, στην υπογραφή, κύρωση και εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας.

Συγκεκριμένα, χθές, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δελαβέκουρας, απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου αν το Δίκαιο της Θάλασσας χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, διότι παρατηρεί, «την Τουρκία να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για το Δίκαιο της Θάλασσας, για ό,τι συνέβη στα διεθνή ύδατα έξω από τη Γάζα και την ίδια στιγμή να μην υπογράφει για το Δίκαιο της Θάλασσας, να μην το αναγνωρίζει όσον αφορά το Αιγαίο» και τι σκέφτεται να κάνει γι' αυτό η ελληνική διπλωματία, ο κ. Δελαβέκουτρας απάντησε:

«Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο κ. Νταβούτογλου, σε μια φράση από την ομιλία του που συγκρατώ, τόνισε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ συνιστούν παράβαση του Δικαίου της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου της θάλασσας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό είναι μια θέση αρχής και ότι συνιστά ουσιαστικά μια βάση για την αλλαγή της στάσης της Τουρκίας ως προς αυτό το θέμα. Oτι αποτελεί ένα πρώτο βήμα, προκειμένου η Τουρκία να ενωθεί με τις υπόλοιπες 160 χώρες του κόσμου που έχουν υπογράψει, κυρώσει και εφαρμόζουν τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο Δίκαιο της Θάλασσας, αποτελεί και τον μόνο ασφαλή οδηγό για την οριοθέτηση την θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας - Τουρκίας και είναι η απάντηση, η ξεκάθαρη απάντηση, στις αμφισβητήσεις που θέτει κατά καιρούς η Aγκυρα».

Πηγή: Express.gr

6 σχόλια:

  1. και μετα ξυπνήσαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας παει πρωτα ο χιτλερισκος να υπογραψει το διεθνες δικαιο της θαλασσας,μετα να το τηρησει και μετα να 'εκτιμησουμε' εμεις τα βηματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλά βλάκες είναι ή το παίζουνε; Πόσε φορές θα το πούμε; "Το Αιγαίο είναι ειδική περίπτωση"!!!!
    Το Δίκαιο και τα εθιμοτυπικά κλπ κλπ ισχύουν για τον υπόλοιπο πλανήτη. Το Αιγαίο είναι άααααλλο πράγμα. Και γιατί είναι "ειδική περίπτωση"; Μα γιατί έτσι συμφέρει την Τουρκία. Τόσο απλό.
    Η Τουρκία και να υπογράψει πάλι δεν θα σημαίνει τίποτα γιατί ουδέποτε η Τουρκία τήρησε την οποιαδήποτε συμφωνία ή συνθήκη.
    Το μόνο που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι η δύναμη. Αν της πουλήσεις τσαμπουκά θα τσιμπήσει αν δεν το κάνεις θα σου πουλήσει εκείνη και θα "τσιμπήσεις" εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να πάνε ΚΑΠΑΚΙ και να ζητήσουν να το εφαρμόσει και στο Αιγαίο, "το κρατάνε για να της το θυμίσουν"...
    Εξωτερική πολιτική Πετρούλα "αχ Σουλτάν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εγγύτητα ενός σημαντικού μέρους των ελληνικών νησιών στη μικρασιατική ακτή σε τέτοιο βαθμό, ώστε αυτη να μπορη να χρησιμοποιηθη ως επιχειρησιακή βάση εναντίον των Ελληνικων νησιων ,και η περικύκλωση των απο αποβατηκες στρατιες , και ασκησις καταλιψεων αυτων. Αυτά τα νησιά, αξιολογούνται από την Ελλαδα , ως το πρωτο μελημα της ασφάλειας της. Η Ελλάδα πρεπει να ακολουθείση μια στρατηγική χρησιμοποίησης του πλεονεκτήματος που θα της παρέχεται από την μελλοντικη κατοχή κομματιων μικρων σχετικων μικρασιατικων ακτων για την αμυνα των νησιών της σε της περιπτωση επιθεσης της τουρκιας . Για να εφαρμόσειτην στρατηγικη της στο σύνολο του Αιγαίου και της υδάτινης περιοχής η καταληψης τμηματων μικρασιατικής ακτής ειναι αναγκαια ,σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορη να χρησιμοποιηθη ως επιχειρησιακή βάση ,αμυντικη εναντίον μελλοντικων επιθεσεων των νησιων, και η εξασφαλησης των ελευθερων υδάτινων διαδρόμων, που εξασφαλίζουν το πέρασμα από την Προποντίδα στη Μεσόγειο, από αυτά τα νησιά,και το Αρχιπελαγος εξαρτατε το Ελληνικο Εθνος.ΑΝΤΙΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ Τ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κοσμοθεωρία και ο στρατηγικός σχεδιασμός των Τούρκων ηγετών ειναι αποτελεσμα αλλων σχεδιαστων, την οποιαν παρουσιασαν μεσο της εργασιας Nταβουντογλου για να καλυψουν το ιδεολογικο υποβαθρο τον τουρκων./// αλλά θα μείνει και δίχως στήριγμα εν όψει ελληνικών και ρωσικών διεκδικήσεων στα Στενά.////Εδω ειναι η γνωση του ασσου της Ελλαδας .Τα στενα ,ειναι χωρις στατους,το τελευταιο ειναι εκτος χρονου.Το προβλημα θα θεωρητε μερικος λυμενο με τον περιορισμο των τουρκων στην Μ.Ασια.ΑΝΤΙΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ Τ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.