5/6/10

Συναυλία για την «προάσπιση του συνταγματικού ονόματος» στα Σκόπια

Συναυλία για την «προάσπιση του συνταγματικού ονόματος» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.Η συναυλία θα έχει τίτλο «Το όνομα μας είναι Μακεδονία» και σε αυτήν θα μετάσχουν γνωστοί τραγουδιστές και συγκροτήματα της ΠΓΔΜ με σύνθημα: «Οι καλλιτέχνες με αγάπη για το όνομα».

Ο γνωστός τενόρος της ΠΓΔΜ, Μπόρις Τραγιάνοφ, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στα Σκόπια, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα του ονόματος:

«Εμείς δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε, αλλά να συζητάμε για το όνομα με την Ελλάδα. Εάν αυτοί πιστεύουν ότι η Μακεδονία ήταν ελληνική, ότι ο λαός ο οποίος ζούσε στην αρχαιότητα ήταν Έλληνες, αυτό είναι δικαίωμά τους. Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, αλλά έχουμε κοινό πεπρωμένο και αντί να διαπραγματευόμαστε για το πώς να αλλάξουμε το όνομα, πρέπει να συζητάμε πώς αυτό το όνομα θα είναι ακόμη πιο φωτεινό και πιο λαμπερό παντού στον κόσμο».www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών - ΠΓΔΜ
(ANA) – 19 ώρες πριν

“Η Ελλάδα επιθυμεί τη λύση στο πρόβλημα με την ΠΓΔΜ κι έχει κάνει συγκεκριμένα βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών” σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εκκρεμότητα του θέματος του ονόματος στη σχέση με την ΠΓΔΜ. Ωστόσο, παρατήρησε ο κ. Δελαβέκουρας, η πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού Ν. Γκρουέφσκι προκάλεσε “ανησυχία” στην Αθήνα, καθώς ήταν δηλωτική μιας αναντιστοιχίας με την πολιτική βούληση της Ελλάδας, ενώ “η ρητορική αυτού του είδους επιβεβαιώνει ότι το θέμα της ονομασίας γίνεται όχημα εθνικισμού και αποδεικνύει την άμεση ανάγκη μιας λύσης αμοιβαία αποδεκτής.

Εμείς” τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, “θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι η κοινωνία των πολιτών στην ΠΓΔΜ και οι δύο λαοί μπορούν να είναι φίλοι. Αν όμως η Ελλάδα συνεχίσει να εμφανίζεται ως “εχθρός”, τότε ποτέ δεν θα φτάσουμε σε λύση”. Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετική με την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής μας χώρας, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως “εμείς λέμε ότι πρέπει να λυθεί το ζήτημα του ονόματος. Και δεν μπορούμε να μιλούμε για ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, χωρίς προηγούμενη επίλυση του ζητήματος”.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6 σχόλια:

  1. Μέχρι το 1945 το ονομάτους είναι Vardarska Banovina και από την Μακεδονία μας έχουν το 39% που όμως ειναι μόνον το 11% της ΦΥΡΟΜ.Το 28-29% του πληθυσμού είναι σίπταροι,οι 150 000 έλληνες της απογραφής του 1951 έχουν εξαφανισθεί,η γλώσσα τους είναι η βουλγαρική ... και τι ζητάνε τωρα ;;; Να τους λέμε Μακεδόνες ;;; Δεν φταίνε αυτοί,βρίσκουν και κάνουν.Οι προδότες των αθηνών θα πληρώσουν την διαφαινόμενη προδοσία.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οικολογοι, ΣΥΡΙΖΑ, Δραγώνα, Ρεπούση, Τρεμόπουλος, Καφετζόπουλος και λοιποί προοδευτικοί, να αγοράσουν κουπόνια και γιατί όχι, να παευρεθούν κιόλας.
    Για να ξεπλύνουν την ντροπή της αδικίας που γίνεται σε αυτούς τους δυστυχείς καλούς ανθρώπους από τους κακούς Έλληνες, που επιμένουν να τους αρνούνται το δικαίωμα να επιλέγουν το όμομά τους.
    Εμπρός προοδευτικοί της Ελλάδας, εμπρος, ανοίξτε το δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέγα σφάλμα το άνοιγμα των συνόρων με τα Σκόπια, μέγα σφάλμα που τους αποκαλούμε ΠΓΔΜ και όχι Vardarska η δημοκρατία των Σκοπίων, μέγα σφάλμα οι ελληνικές επενδύσεις!

    Κατά την δίκια μου γνώμη θα μπορούσαν να είναι τα σύνορα επί αιωνιότητας κλειστά!

    Οι Σκοπιανοί πρέπει να είναι ο μοναδικός λαός που ντρέπεται για την ίδια του την καταγωγή, γνωρίζουν όλοι ότι δεν είναι μακεδόνες αλά επιμένουν!

    Με αυτούς τους ανθρώπους και συμβιβαστική λύση να βρεθεί δεν τους θέλουμε στην ευρωπαϊκή ένωση, δεν θα σταματήσουν ποτέ να διεκδικούν και το χειρότερο ποτέ δεν θα μάθουν την ιστορία τους.
    Μια καλή λύση στο πρόβλημα τους είναι η διάσπαση και ανεξαρτητοποίηση τον αλβανών με τις ευλογιές μας, και ας κάνουν κάθε μέρα συναυλίες !
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει θέμα ονόματος. Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Και δεν πρέπει να αναγνωρισθεί ποτέ εκ μέρους μας η χρήση από τους Σκοπιανούς του ονόματος Μακεδονία υπό οποιαδήποτε μορφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πουλμαν του ΚΚΕ η του συριζα φευγει πρωτο;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΣΑΜΙΚΟ ΘΑ "ΒΑΡΕΣΟΥΝΕ" ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ; :-)

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.