13/6/10

Με... φέσι οι μητροπολίτες της Κρήτης

Τούρκοι πολίτες, «Φαναριώτες» ιεράρχες, μέχρι και... υποψήφιοι Οικουμενικοί Πατριάρχες γίνονται με απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν οι Μητροπολίτες της Κρήτης! Η διαδικασία ξεκίνησε στο Φανάρι όπου μετέβησαν οι πρώτοι τέσσερις από τους εννιά ιεράρχες του νησιού προκειμένου να υπογράψουν σειρά εγγράφων ενώπιον Τούρκων αξιωματούχων, ώστε σύντομα να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα. Το «παρών» έδωσαν οι Μητροπολίτες της Κρήτης κ.κ. Νεκτάριος, Ανδρέας, Αμφιλόχιος, Ευγένιος, όπως και άλλοι 15 ιεράρχες άλλων αυτόνομων Εκκλησιών απ’ όλο τον κόσμο, που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε διατυπώσει στο παρελθόν το σχετικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. Εναν χρόνο πριν, στη διάρκεια συνάντησης του κ.κ. Βαρθολομαίου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν τον διαβεβαίωσε ότι είναι θετικός στο αίτημα που του έχει υποβληθεί και ζήτησε να σταλούν οι σχετικές αιτήσεις από πλευράς των ενδιαφερόμενων ιεραρχών.

Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης ομόφωνα αποδέχτηκε την τουρκική προσφορά, αφού με την παραχώρηση της τουρκικής υπηκοότητας οι ιεράρχες αποκτούν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στον Οικουμενικό Θρόνο. Το γεγονός προκάλεσε στην Κρήτη έντονες συζητήσεις καθώς υπήρξαν φωνές αλλά και δημοσιεύματα που εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τα πραγματικά κίνητρα του Τ. Ερντογάν. Ωστόσο οι ιεράρχες της Κρήτης χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτήν ιστορικό γεγονός, τονίζοντας ότι «οι εποχές αλλάζουν, ο κόσμος παγκοσμιοποιείται και μέσα σ’ αυτό τον κόσμο η Τουρκία λαμβάνει τα μηνύματα που την υποχρεώνουν να σέβεται το οικουμενικό Πατριαρχείο...». Μετά τις αντιδράσεις πάντως, οι υπόλοιποι 5 μητροπολίτες της Κρήτης ακόμη δεν έχουν καθορίσει πότε θα πάνε στην Κωνσταντινούπολη...
Μ.ΚΟΚ.
ΕΘΝΟΣ

21 σχόλια:

  1. Οι Κρήτες Ιεράρχες πούλησαν την Ιστορία της Εκκλησίας της Κρήτης, δεν ρώτησαν ΚΑΝΕΝΑΝ και δεν σεβάστηκαν ΚΕΝΕΝΑΝ.

    Όποιος γίνεται Τούρκος υπήκοος και μάλιστα με προοπτική να ανέβει στον Οικουμενικό Θρόνο, πρέπει να τα έχει καλά με την Άγκυρα και αυτό ήθελε ο Έρντογαν. Να τους φιμώσει, ώστε να μην μπορούν να μιλούν για:

    α) Γενοκτονία Ποντίων, Μικρασιατών και Αρμενίων.

    β) Ξεριζωμό του Ελληνισμού από τις πατρώες εστίες του (Κων/λη, Ίμβρο, Τένεδο κλπ)

    γ) Κατοχή της Κύπρου από τους Τούρκους.

    Οι Κρήτη είναι γεμάτη Μικρασιάτες πρόσφυγες. Τι θα γίνει αν καλέσουν έναν απ' αυτούς τους "τουρκοποιημένους Ιεράρχες" να τελέσει τρισάγιο στην μνήμη των .... "συνωστισθέντων" στην προκυμαία της Σμύρνης; Αν πάει, θα πέσει σε δυσμένεια του τουρκικού κράτους και δεν πρόκειται να δει Θρόνο. Οπότε και η τουρκική υπηκοότητα του είναι άχρηστη. Αν δεν πάει, πια δικαιολογία θα βρει; Θα καλέσει για σύμβουλο στην μητρόπολή του την ... Ρεπούση και την Φραγκουδάκη;

    Στην Κρήτη είχαμε πάντα αξιόλογους Ιεράρχες και τους σεβόμασταν. Τούτοι είναι παπαδάκια για φτύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια σειρά απο τετοια γεγονότα συμβαίνουν και οι έλληνες πολίτες κοιμούνται...Όσο την Ελλάδα κυβερνούν ο ΓΑΠ και οι μασώνοι του απο τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ αυτά θα γίνονται.Ξυπνήστε Έλληνες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ρασοφόροι κάνουν ότι έκαναν 2000 χρόνια, καταστρέφουν τον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί οι τύποι χάνουν την Ελληνική υπηκοότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μονο που μας ελειπε αυτην την ωρα,ειναι εμφυλιος μεταξυ ιεραρχων,για τον θρονο του Πατριαρχη.Γατα ο ερντογκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όμοιος ομοιω αει πελαζει.κυλησε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 13 Ιουνίου 2010 2:34 μ.μ.

    Κακώς κομματοποιείς ένα τόσο σοβαρό θέμα, ανακατεύοντας μάλιστα λέσχες, μασώνους και άλλες βλακείες.

    @ 13 Ιουνίου 2010 4:26 μ.μ.

    Όχι. Παραμένουν και Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα παραπάνω σχόλια απέχουν από τη πραγματικότητα της είδησης που μεταφέρεται. Η είδηση αποτελεί θετική εξελιξη και υπάρχει ελπίδα διάσωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το γεγονός ότι πριν το 1922 όλοι οι Μικρασιάτες ήταν Τούρκοι υπήκοοι δε σημαινε ότι ήταν Τούρκοι. Οι ρωμιοί της Πολης σημερα ειναι τουρκοι υπηκοοι. Πολλοί Ελληνες δυστυχως είναι ανικανοι να μεταφράζουν και να ερμηνευουν γεγονότα. Είναι οι ιδιοι που ελεγαν τουρκοσπορο το παππου μου που ηταν προσφυγας απο τη Σμυρνη. Ας έχουν την ιθαγένεια και αυτό δε θα σημάνει οτι προσκυνούν το Τουρκισμό. Ο Βαρθολομαίος που ειναι Τουρκος πολίτης πως κάνει τρισάγια σε διάφορα μέρη της Μικράς Ασίας και πως θα λειτουργήσει αυτόν τον 15 Αυγουστο στη Παναγία Σουμελά μετά από το 1923 για πρωτη φορά; Οι κορώνες ψευτοεθνικιστών της κακιάς ώρας ας έλλειπαν. Εχετε κομπλεξ με τους τυπους και δεν βλέπετε την ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πουλημενοι στον μαμωνα,ιεραρχες,καρκινωμα του Εθνους,γνωριζετε τι εστι "παλουκωμα" ; Τολμηστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα τουρκάκια πολύ θα ήθελαν να απαλλαγούν από το αγκάθι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το κλείσιμο της Σχολής της Χάλκης σε αυτό αποσκοπούσε.
    Η διεθνής πίεση -για πολλούς και διάφορους λόγους- όμως είναι αρκετή ώστε να μη μπορέσουν μέχρι στιγμής να το πραγματοποιήσουν.

    Το ότι κάποιοι ιεράρχες θα χρειαστεί -πολλοί με πόνο ψυχής- να πάρουν και την τουρκική υπηκοότητα (την ελληνική δεν την χάνουν), αυτό δεν λέει τίποτα απολύτως.
    Όποιος έχει την ελληνική υπηκοότητα δεν σημαίνει ότι αυτομάτως είναι και Έλληνας, όπως και όποιος Έλληνας μπορεί να έχει ένα δεύτερο (ξένο) διαβατήριο δεν σημαίνει ότι χάνει την ελληνικότητά του.
    Ούτε αυτοσκοπός του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι να σκοτώνεται με την εκάστοτε τουρκική κυβέρνηση για ζητήματα που έχουν υποχρέωση να ασχολούνται οι ελληνικές κυβερνήσεις.
    Η δουλειά του είναι άλλη.

    Με τις Γενοκτονίες, τις σφαγές και τον εξανδραποδισμό των Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και την κατοχή της Κύπρου, δεν ασχολούνται οι κυβερνήσεις μας που έχουν και τις πλάτες των Ενόπλων Δυνάμεών μας.
    Και θα ασχοληθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τους δέκα παπάδες και τους τρεις καντηλανάφτες του Φαναρίου που είναι όμηροι των Τούρκων;

    Όποιο τσάμπα μαγκάκι -που γράφει εδώ ή αλλού από τον καναπέ του- γουστάρει να πάει στην Πόλη ή καλύτερα στην Άγκυρα, να διαμαρτυρηθεί για όλα όσα εγκλήματα έχουν κάνει οι Τούρκοι, να του πληρώσω το one-way εισιτήριο να πάει να το κάνει.
    Θα μου κάνει και οικονομία!
    Aφού το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναγυρίσει.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 6:02 μ.μ.

    >Ο Βαρθολομαίος που ειναι Τουρκος πολίτης πως κάνει τρισάγια σε διάφορα μέρη της Μικράς Ασίας και πως θα λειτουργήσει αυτόν τον 15 Αυγουστο στη Παναγία Σουμελά μετά από το 1923 για πρωτη φορά; Οι κορώνες ψευτοεθνικιστών της κακιάς ώρας ας έλλειπαν. Εχετε κομπλεξ με τους τυπους και δεν βλέπετε την ουσία.<

    Κάνει αναφορά στην Γενοκτονία των Ποντίων; Μπορεί να μιλήσει για ΚΑΤΟΧΗ της μισής Κύπρου και για ωμότητες του "ΑΤΤΙΛΑ"; Ε, μπορεί; Δεν καταλαβαίνεις, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;

    Τώρα που κάποιοι κύκλοι ανακαινίζουν το θέμα της ανεξάρτητης "Κρητικής Πολιτείας" μέχρι το 2012, ήταν ώρα να κάνουν αυτά τα μασκαραλίκια οι παπάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 8:13 σε ποιους κυκλους αναφερεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 8:13

    >>Ο Βαρθολομαίος που ειναι Τουρκος πολίτης πως κάνει τρισάγια σε διάφορα μέρη της Μικράς Ασίας και πως θα λειτουργήσει αυτόν τον 15 Αυγουστο στη Παναγία Σουμελά μετά από το 1923 για πρωτη φορά; Οι κορώνες ψευτοεθνικιστών της κακιάς ώρας ας έλλειπαν. Εχετε κομπλεξ με τους τυπους και δεν βλέπετε την ουσία.<

    Κάνει αναφορά στην Γενοκτονία των Ποντίων; Μπορεί να μιλήσει για ΚΑΤΟΧΗ της μισής Κύπρου και για ωμότητες του "ΑΤΤΙΛΑ"; Ε, μπορεί; Δεν καταλαβαίνεις, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;<<

    Τι σημαίνει κάνει αναφορα; Από ποιά θέση; Όπως καλά λες δεν μπορεί. Τι είναι υπουργείο Τύπου το Πατριαρχείο; 5 εκκλησίες ειναι και 10 παπαδες. Όποτε του δόθηκε ευκαιρία κατάκρινε ο Βαρθολομαίος τους Τουρκους, και κατήγειλε ότι απειλούν τη ζωη του οι Γκρίζοι λύκοι. Ενώ ας πούμε ο Ιερώνυμος που ζει πλουσιοπάροχα στην 'ελεύθερη ελλάδα' καταγγέλει τον ΑΤΤΙΛΑ και τους Τουρκους ή κοιμάται τον υπνο του δικαίου? Αγαπητέ φίλε, οι ανθρωποι δεν ειναι μορφες μεσα στο τηλεοπτικο σας δέκτη να κανουν δηλώσεις και το πατριαρχείο ψυχορραγεί έχετε και απαίτηση για 'αναφορές'? μια επίσκεψη θα σας πείσει. Εσεις ενδιαφέρεστε για το θέμα που ''ανακαινίζεται'', εδώ κύριε μου ο πρωθυπουργός της Ελλαδάρας σας έχει Αμερικανικό διαβατήριο και διοικεί όλη τη χώρα, ένας μητροπολίτης που θα έχει διπλή υπηκοότητα σας πείραξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. >εδώ κύριε μου ο πρωθυπουργός της Ελλαδάρας σας<

    Γιατι εσυ δεν ζεις στην Ελλαδα;Για κοιτα ρε που το blog γεμισε ξαφνικα απο Ελληνες της διασπορας με αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ..... ΟΧΙ.. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΗΤΕ. Α.. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΠΟΣΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 9:04

    Οπως και στο προηγούμενο μηνυμά μου, σχολιάζετε κύριε κάποια δευτερεουσα πτυχη οσων γράφω αφήνοντας ασχολίαστη την ουσία του σχολίου. Κατι που ολοι πρεπει να προσεχουμε για να μην λαϊκίζουμε. Η ουσια ειναι η τρομερα δυσχερης δεινη θέση των Ελληνων της Πολης που δεν ειναι ουτε καν μια ενορία ελλαδικών διαστασεων. Παρεπιπτοντως δεν ειμαι ελληνας της διασπορας. Απλα Ελλαδαρα ειναι ο τσαμπα μαγκισμος που καποιοι εκφραζουν ευτυχως οχι ολοι, που διυλιζουν το κωνωπα και καταπινουν τη καμηλο, που μπερδευουν το 'ανακαινιζω ενα σπιτι' με το 'ανακινω ενα θεμα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αναξιοι, για μια ακόμα φορά!! Προσκυνημένοι για την Μίτρα που ειναι κατω απο τον Νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως, και ενα μικρό παράδειγμά της ξετσιπωσιάς τους είναι οτι ενω το νησι έχει 4 νομους, αυτοι για να βαζουν μίτρα έγιναν 9 στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γραικύλοι ταλαίπωροι...αν δεν υπήρχε το Οικουμενικό Πατριαρχείο όλοι γενίτσαροι θα ήσαστε από καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.