27/6/10

Χάνεται η Τουρκία, χάνεται…

Του Μάριου Ευρυβιάδη*
Μεταπολεμικά και μεταψυχροπολεμικά κάθε φορά που η Τουρκία βρίσκετο σε κρίση ή στο επίκεντρο μιας κρίσης, μέχρι και τις μέρες μας, συνεχίζει να εμφανίζεται με ευλάβεια και ακρίβεια ελβετικών ρολογιών το ερώτημα: «Ποιος ευθύνεται για την απώλεια της Τουρκίας; (“Who lost Τurkey?”).

Το ερώτημα υποδηλώνει ότι η Τουρκία είναι τόσο σημαντική για την ασφάλεια και την ευημερία της Δύσης αλλά και του κόσμου γενικότερα, ώστε η «απώλειά» της να σημαίνει, κυριολεκτικά την «καταστροφή» όλων μας - τίποτα το λιγότερο.

Χωρίς την Τουρκία θα χάσουμε όλοι τον προσανατολισμό μας - τον μπούσουλά μας. Δεν θα υπάρχει «γέφυρα» σε Ανατολή και Δύση. Δεν θα υπάρχει «μετριοπαθές Ισλάμ». Δεν θα υπάρχει «κατανόηση» και «διάλογος» ανάμεσα στους πολιτισμούς. Δεν θα υπάρχει «ανάχωμα» σε εξτρεμιστικές και φονταμενταλιστικές ιδεολογίες και δοξασίες.

Αναπόφευκτα χωρίς τη σοφία, τον εξισορροπητικό και τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Τουρκίας και των Τούρκων, θα οδηγηθούμε σε μια καινούρια Βαβυλωνία και στο τέλος σε ένα αποκαλυπτικό τέλος τύπου Αρμαγεδδών. Πρέπει λοιπόν όλοι να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας έναντι των Τούρκων, της Τουρκίας είτε αυτοί είναι Ισλαμιστές είτε είναι πασάδες.

Πρέπει να μετράμε τα λόγια μας, τις κινήσεις μας μην τυχόν τους προσβάλλουμε, διότι αντίθετα με όλους τους άλλους λαούς οι Τούρκοι είναι οι πιο περήφανοι, μια λάθος κίνησή μας και… αντίο Τουρκία. Και τότε, όλοι εμείς θα πρέπει να αρχίσουμε να προσευχόμαστε ποιος θα μας προστατεύσει, ποιος θα διαμορφώνει για εμάς και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας συνθήκες ευημερίας και πολιτισμού; Ωιμέ, Ωιμέ… Ο εφιάλτης του Χόμπς (Ηobbes) θα γίνει πραγματικότητα. Θα κυριαρχήσει στον κόσμο ο νόμος της ζούγκλας. Και η ζωή όλων μας και του καθενός ξεχωριστά θα «είναι μοναχική, φτωχή, άθλια, κτηνώδης και σύντομη».

Τους Τούρκους, τους μεγάλους μας προστάτες, δεν αρκεί μόνο να τους σεβόμαστε και να το δείχνουμε με τις πράξεις μας. Αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

«Πρέπει να πληρώνετε τους λογαριασμούς μας γιατί μας έχετε ανάγκη» δήλωσε ευθέως πρώην Τούρκος Πρωθυπουργός σε πρώην ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο όταν ο τελευταίος τον επισκέφθηκε στην Άγκυρα το 1979. Η Τουρκία τότε, είχε κυριολεκτικά πτωχεύσει. Η παραπάνω θέση του Τούρκου αξιωματούχου καταγράφεται στην πιο έγκυρη αμερικανική επιθεώρηση του είδους, στο Foreign Αffairs του 1979 σε σχετικό για την Τουρκία και τα προβλήματά της κείμενο.

Σήμερα πρέπει όλοι να τους πληρώνουμε τους Τούρκους, τους έχουμε ανάγκη. Και ο καθένας πρέπει να πληρώνει με τον τρόπο του αλλά όχι κατ’ ανάγκη αναλογικά. Το τίμημα το καθορίζει αυτός που μεγαλόψυχα παρέχει προστασία.

Αν λοιπόν κάποια μέρα η Τουρκία χαθεί για τη Δύση και τον κόσμο, δεν θα μας φταίει κανείς παρά το κακό μας το κεφάλι. Γιατί δεν καταλάβαμε ποτέ την αξία της, τη μεγαλοψυχία της, τις αναντικατάστατες υπηρεσίες που μας προσέφερε. Και εμείς πώς της συμπεριφερθήκαμε για όλα αυτά τα καλά του παραδείσου; Με αγνωμοσύνη, με ασέβεια και ναι, με ρατσισμό και προκαταλήψεις.

Όταν η Τουρκία, χάνοντας πλέον την υπομονή της, οδεύσει προς την Ανατολή και από εκεί στην Κεντρική Ασία αναζητώνταςτις ρίζες της και αυτές του λαού της, και αναπόφευκτα προκύψει το ερώτημα “Who lost Τurkey?”, η απάντηση θα είναι: όλοι εμείς οι αγνώμονες, οι άθλιοι, οι μισαλλόδοξοι.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

31 σχόλια:

  1. Eιναι αλλο να κανουν κουμαντο τη Τουρκια Ευρωπαιοι και Αμερικανοι και αλλο την Ελλαδα.Αν τους παθει κατι, που θα βρουν τοσο χειραγωγιμο και μπουνταλα λαο να κανουν τις δουλειες τους και τα λεφτα να τα παιρνουν ολα,αυτοι.Να ειχαμε(οι Εληνες) τα παραλια και τη Πολη ουτε κουβεντα,α πα πα!Ειναι ο Φρανκεσταϊν τους και αυτοι οι κατασκευαστες του(Γερμανοι και Ιταλοι οι αναδοχοι).
    Κροκοδειλια δακρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλληνες!!!
    Όταν διαλυθεί το Ισραήλ θα ξαναλειτουργήσει η Αγιά-Σοφιά.
    Εκεί νάχετε το νού σας γιατί εκεί βρίσκεται ο εχθρός.



    Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ (Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ (ΤΩΡΑ) ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙΣ! ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε ανωνυμε εχεις παντελη ελλειωη χιουμορ μιας και δεν καταλαβαινεις το ειρωνικο του κειμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα μια στενοχώρια αν η Τουρκία χάνετε η όχι ! Οι κούρδοι το πήραν πολύ ζεστά το θέμα είναι μονόδρομος πλέων και για τις δυο πλευρές η μια θα πολέμα για την ανεξαρτησία και η άλλη θα κάνει μια ακόμα γενοκτονία! Η δύση δεν χρειάζεται γέφυρα την Τουρκία για τους μουσουλμανικούς λαούς η δύση χρειάζεται μια δυνατή Ελλάδα γιατί εδώ είναι οι πύλες τις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα ο Φιλελευθερος ειναι εφημεριδα και ολο το αρθρο γενικα αληγορικο-ειρωνικο.Οποτε αραξε.


    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Κωνσταντινος Παλαιολογος

    Δεσποτα! σε συμβουλευω να αποφευγεις το θυμιαμα και τις αναθυμιασεις απο τα καντηλια.

    Ariel'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτη ειναι η απαντηση

    "ΤΑ ΝΕΑ.28-6-10

    Κλοιό με τρεις αεροναυτικές ασκήσεις, από τη Ρόδο, την Κρήτη μέχρι και την Κεφαλονιά, έχει στήσει η Αγκυρα γύρω από την Ελλάδα σε μια συντονισμένη προσπάθεια επίδειξης δύναμης και καταγραφής της ως περιφερειακού πόλου ισχύος στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Αδριατικής.
    Η κίνηση της Τουρκίας, που είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και εξελίσσεται στα διεθνή ύδατα, άρχισε, όσον αφορά την Ελλάδα, το Σαββατοκύριακο με ανθυποβρύχια άσκηση δυτικά της Κεφαλονιάς και συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα με δύο ασκήσεις ανατολικά και δυτικά της Κρήτης _ η δεύτερη με πραγματικά πυρά!

    Και αεροσκάφη ΗΠΑ - Ιταλίας

    Στη 48ωρη άσκηση που έγινε χθες και προχθές, περίπου 70-80 χλμ. δυτικά της Κεφαλονιάς, προσκλήθηκαν και έλαβαν μέρος τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας της Ιταλίας και των ΗΠΑ. Από τουρκικής πλευράς συμμετείχε ένα υποβρύχιο και η ναυτική δύναμη «TG 496.1», που αποτελείται από 4 φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο. Η «TG 496.1» πραγματοποιεί από τις αρχές Ιουνίου μεγάλη περιπολία στη Μεσόγειο και την Αδριατική και τις προηγούμενες ημέρες, πριν κατέβει προς την Κεφαλονιά, είχε πιάσει λιμάνια της Αλβανίας έπειτα από ειδική νομοθετική ρύθμιση. Τις τουρκικές δραστηριότητες παρακολούθησε το ναρκαλιευτικό «Αύρα».

    Για σήμερα το πρωί, η τουρκική αρμάδα έχει προγραμματίσει αεροναυτική άσκηση με χρήση πυρών δυτικά της Κρήτης, σε περιοχή κατά το ήμισυ στο FIR Αθήνας και το FIR Μάλτας. Για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, άλλα πολεμικά της Τουρκίας έχουν προγραμματίσει άσκηση έρευνας και διάσωσης ναυαγών σε περιοχή 80 χλμ. νοτίως της Ρόδου και 100 χλμ. ανατολικά της Κρήτης, στα διεθνή ύδατα πάντα. Για την παρακολούθηση των τουρκικών δραστηριοτήτων θα πετά στην περιοχή ένα από τα ελληνικά «ιπτάμενα ραντάρ».

    Η Αθήνα παρακολουθεί τις συντονισμένες κινήσεις της Αγκυρας, παρ' όλο που από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, όπως λένε πηγές του ΓΕΕΘΑ, οι δημοσιοποιημένες πληροφορίες γι' αυτές δεν θίγουν ελληνικά συμφέροντα και όπου χρειάστηκε, δόθηκαν εγκρίσεις. Υπάρχει ωστόσο σχετική ετοιμότητα αντίδρασης για όλες τις δραστηριότητες σε περίπτωση που απαιτηθεί, σε πραγματικές συνθήκες, παροχή υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης. Εγιναν μάλιστα και μετακινήσεις ελικοπτέρων. Κι αυτό διότι ενώ αυτή η υποχρέωση εντός του FIR Αθήνας ασκείται βάσει των κανονισμών από την Ελλάδα, η Τουρκία αξιώνει η ίδια την άσκηση από μέρους της.

    Ζητά και ελληνοτουρκική άσκηση

    Ωστόσο, το μείζον θέμα που εγείρεται από την περιπολία της τουρκικής αρμάδας, την τριπλή άσκηση και τη ναυτική συνεργασία Τουρκίας - Αλβανίας είναι, σύμφωνα με αναλυτές του Πενταγώνου, η προσπάθεια της γείτονος να κάνει επίδειξη σημαίας και δύναμης στην ευρύτερη περιοχή, και η κατοχύρωσή της ως περιφερειακής δύναμης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προάλλες η τουρκική αρμάδα «TG 496.1» πηγαίνοντας προς δυσμάς είχε καλέσει για συνεκπαίδευση γερμανικά πολεμικά, ενώ για το σκέλος της κίνησής της από την Αίγυπτο προς το Αιγαίο _ τις επόμενες ημέρες _ έχει απευθύνει πρόσκληση και προς το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για συνεκπαίδευση μερικών ωρών.

    Η Αθήνα δεν έχει απαντήσει ακόμα στο τουρκικό αίτημα. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Όταν διαλυθεί το Ισραήλ θα ξαναλειτουργήσει η Αγιά-Σοφιά.
    Εκεί νάχετε το νού σας γιατί εκεί βρίσκεται ο εχθρός."

    Ο απύθμενος αντισημιτισμός ορισμένων είναι τόσο απροκάλυπτος που δεν τηρούν ούτε τα (λογικά) προσχήματα! Δηλαδή, ρε μεγάλε, πριν το '48 η Αγία Σοφία λειτουργούσε? Κι αν, τέλς πάντων, εκεί βρίσκεται ο εχθρός τότε οι Τούρκοι τι ρόλο παίζουν? Κομπάρσου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκλάβει κανείς το κείμενο του κ. Ευρυβιάδη, τίποτα παραπάνω.

    "Ο Κ. Παλαιολόγος" εκφράζει οπωσδήποτε μιαν υπερβολή, αλλά ο αρνητικός ρόλος των Εβραίων στη μεσαιωνική και οθωμανοκρατούμενη νεότερη ιστορία μας, είναι μια αδιαμφισβήτητη ιστορική παράμετρος που έχει γράψει πολλά κεφάλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ανώνυμος είπε...
    Έλληνες!!!
    Όταν διαλυθεί το Ισραήλ θα ξαναλειτουργήσει η Αγιά-Σοφιά.
    Εκεί νάχετε το νού σας γιατί εκεί βρίσκεται ο εχθρός.



    Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

    27 Ιουνίου 2010 8:37 μ.μ."
    ----------------------------
    Βρε ανωνυμε με τα παραλογα σου.
    Πιστευεις στα παραμυθια της εισοδου μας στην Αγια Σοφια οταν
    καταστραφει το κρατος του Ισραηλ
    προφανως απο την ευρασιατικη αρκουδα.Αυτα ειναιπαραμυθια στο μεταιχμιο του συνειδησιακου λυκοφωτος του ανθρωπου,στην περιοχη δηλαδη του ανθρωπινου εγκεφαλου που βρισκεται στο ελεος
    των αντιληπτικων παρεμβολων των καθε ειδους επικυριαρχων.Ετσι ρε δουλευουν τις μαζες με την βοηθεια των παπαδαριων αιωνες τωρα. Πονταρουν καημενε στο αντιληπτικο
    τμημα (αρχαιοεγκεφαλικες και παλαιοεγκεφαλικες περιοχες ) του εγκεφαλου του Homo Erectus(αντε για χατηρι σου του Homo Sapiens)και απο εκει σε κουμανταρουν οι ελιτ των ειδημονων των επικυριαρχων
    δημιουργωντας σε εσενα μια static
    reality κατα το δοκουν.Παλαιο και δοκιμασμενο κολπο ,αιωνες τωρα.
    Και εσυ "τσιμπας"και μεταξυ υπνου
    και ξυπνιου(λυκοφωτικη αντιληψη) επαναλαμβανεις τις εξαπατησεις των ειδημονων των επικυριαρχων που θελουν να ελεγξουν τις μαζες και το απροβλεπτο της ανθρωπινης αντιδρασης στις αλυσιδες τους.
    Ξυπνα.(σημειωση.ετυχε να ειμαι γιατρος ,αν αυτο σε βοηθαει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλο το άρθρο είναι ένα απόλυτα ακριβές ψυχογράφημα του τουρκικού λαού και της εξωτ. πολιτικής της τουρκίας.
    Άντε να χαθεί η τουρκία, αμήν και πότε! Όλα εδδώ πληρώνονται. Να πάρουμε και την ΚΠολη, να τελειώσει και η επανάσταση του 21 γιατί έμεινε στη μέση. Κουράστηκα.

    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να θυμήσω στον Ariel αυτό που ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ στην κνεσέτ: Καταλάβετέ το! Εχθροί μας δεν είναι οι Παλαιστίνιοι, ένας είναι ο εχθρός μας, οι Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 28 Ιουνίου 2010 11:06 π.μ.

    Φίλε, γιατρέ,
    μην τον παρεξηγείς τον Κ. Παλαιολόγο και μη τον ειρωνεύεσαι για την "Μεγάλη Ιδέα".
    Γενιές ολόκληρες Ελλήνων έχουν γαλουχηθεί με το όραμα του "πάλι με χρόνια και καιρούς..."
    Προσωπικά, όπως πολλούς Έλληνες πιστεύω, με συγκινεί και εμένα η μεγάλη ιδέα, που δυστυχώς όμως δε φτάνει από μόνη της για να εκπληρωθεί, αλλά θέλει και το "συν Αθηνά και χείρα κίνει".
    Άλλωστε μην ξεχνάς ότι και ο Σιωνισμός σε μια "μεγάλη ιδέα" θείας υπόσχεσης βασίζεται για την παγκόσμια κυριαρχία του Ισραήλ.
    Μαζί με το παπαδαριό λοιπόν, θα έπρεπε να καταδικάσεις και το ραβιναριό.
    Όμως δεν το έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητε Απολλων888,μας λες σε παρακαλω ποιος ηταν ο Πρωθυπουργος του Ισραηλ που το ειπε αυτο?Και ποτε?Εχω την εντυπωση οτι ο αρρωστος αντισημιτισμος/αντιαμερικανισμος εχει κανει ορισμενους να μην ξερουν τι γραφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατρέ μου με τρώει η μύτη από το γιαταγάνι μου. Ξύνεται! Τι πρέπει να κάνω. Είναι σοβαρό το πρόβλημα;

    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μήπως και ο πολύς Τσώρτσιλ στα απομνημονεύματά του “The Second World War” δεν ¨σκίζεται" κυριολεκτικά για την Τουρκία!

    Στην δωδεκάτομη έκδοση pocket, CASSEL & COMPANY Ltd, αν προσθέσει κανείς τις σελίδες που αναφέρονται στην Τουρκία θα βγάλει έναν ολόκληρο τόμο.

    Άλλως τε πριν την Ιταλική και την Γερμανική Επίθεση κατά της Ελλάδος, στην Τουρκία προσέβλεπε η Αγγλία, δίνοντάς της πλούσια βοήθεια σε πολεμικό και οικονομικό επίπεδο και συνάπτοντας μαζί της σύμφωνο φιλίας.

    Στην Ελλάδα ........... τίποτε!

    Εκεί είχε τον δικό της άνθρωπο, τον Αγγλόφιλο Γεώργιο Β΄ ο οποίος φρόντιζε για τα συμφέροντά της, όπως φροντίζει σήμερα ο ΓΑΠ για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

    Όρθώς ο Καθηγητής κ. Ευρυβιάδης, από τους λίγους που τολμούν να εκφράσουν Ελληνική άποψη, σχολιάζει με τόσο δηκτικό τρόπο την εύνοια προς την Τουρκία των «δήθεν» μεγάλων.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 10:41 π.μ.

    >αρνητικός ρόλος των Εβραίων στη μεσαιωνική και οθωμανοκρατούμενη νεότερη ιστορία μας<

    Σήμερα είμαστε μερικούς αιώνες μακριά από τον Μεσαίωνα. Όχι όλοι. Κάποιοι έχουν μείνει σ' αυτόν.

    @ apollon888

    Ποιος πρωθυπουργός και πότε το είπε αυτό; Δώσε μου την πηγή σου Πρόσεξε, σου ζητώ την πηγή σου, με ήττα. Την άλλη, με ύψιλον, θα την δώσεις στους Τούρκους αφέντες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οσο πιο γρηγορα να καταλαβωμε οτι οι
    ψευδαισθησεις( παρα το οτι ειναι χαιδευτικες στο φυλετικο ασυνειδητο)δεν βοηθανε πλεον.Και εσυ θα σκοτωθεις για μια ψευδαισθηση και τα αφεντικα θα σε δουλευουν και θα παρουσιασουν και... οπλα στο πτωμα σου και θα προσλαβουν και την κορη σου στην...αστυνομια (μισθος 680 ευρω...).Ξυπνατε ρε και τερμα το ροχαλητο.Τα αφεντικα δεν ειναι πιο εξυπνα απο εσας,απλως εναι πιο οργανωμενα απο το δικο σας λεφουσι
    με τα λαβαρα και τις κραυγες και λαθος στοχο οπως παντα.Αφηστε την συμπεριφορα της αγελης και αποκτηστε Γνωση των πραγματων και των κινδυνων για την ιδια την υπαρξη σας.Η Πατριδα κουβαλαει το δικο της μερτικο για την τυχη της
    που την χαραξαν αλλοι εν αγνοια σας.Καιρος για καθαρη και σκληρη ματια χωρις προκαταληψεις και παπα
    δορολογιες για το τι μπορει να γινει.Νεες συμμαχιες χωρις προκαταληψη,δανειο απο Κινα (το ξαναειπαμε με 1% για 12 χρονια ,100
    δις ευρω και ο ΟΣΕ στην χρηση τους)
    η ενοικιο απο Σαουδαραβια για 100
    χρονια των 5000 στρεμματων του Ελληνικου + την απεναντι μαρινα με αμεση καταβολη 250 δις ευρω.Αυτα εχουν ακουστει επιμονα και αυτοι που δηθεν κυβερνουν τα κανανε γαργαρα.Αλλα την στιγμη που η Πατριδα γονατιζει και εμεις απλως κραυγαζουμε οι τουρκοι κανουνε "ασκηση" σε ολη την Ελλαδα
    μεχρι το Ιονιο.Αντε ρε Παπανδρεου
    ...φιλελληνα,πηγαινε να κανεις ασκηση στο Μαρμαρα και εσυ Βενιζελο
    στην Μαυρη Θαλασσα,εκει που ειχε φτασει το "Αβερωφ"(βαλε το γιο σου να στα διαβασει απο το σχολικο βιβλιο).Και ριξε φυλακη στο κολοπαιδο του βουλευτη της ΝΔ που πηγε την πορνη προχθες στο Πολεμικο Μουσειο οπου "υπηρετει"δηθεν σαν ναυτης οπου και την χουφτωνε μεσα στο χωρο των Ιερων της Πατριδας μας.
    Θα μιλησω και τουρκικα.Βρε αντε σιχτιρ ολοι, μας εχετε πηδηξει την ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 28 Ιουνίου 2010 12:34 μ.μ.

    "Σήμερα είμαστε μερικούς αιώνες μακριά από τον Μεσαίωνα. Όχι όλοι. Κάποιοι έχουν μείνει σ' αυτόν."

    Κανείς ποτέ δεν έμεινε πίσω, επειδή έλαβε στα σοβαρά τα διδάγματα της ιστορίας.

    Αντίθετα, πολλοί μένουν πίσω φροντίζοντας να ξεχνούν όσα δε τους συμφέρουν να τα θυμάται η ιστορία.





    Από την ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ.


    Ο διεθνής Σιωνισμός ελέγχει τα πάντα. Η ''εκ του ασφαλούς'' αρθρογραφία



    Ο Κύπριος Καθηγητής του Παντείου πανεπιστημίου, Μάριος Ευρυβιάδης, που διδάσκει διεθνείς σχέσεις, ασχολείται τακτικά στην αρθρογραφία του στην εφημ. «Ο Φιλελεύθερος», με το Ισραήλ και τις σχέσεις του με την Τουρκία, τους Παλαιστίνιους, τις ΗΠΑ κλπ. Στην αρθρογραφία του ο κ. Ευρυβιάδης φαίνεται, ότι δεν αγγίζει το θέμα του Διεθνούς Σιωνισμού, που στοχεύει στον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής εξουσίας για την εδραίωση μιάς Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Οι παρατηρήσεις του φθάνουν μέχρι το «ισχυρό» εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ, αλλά μέχρις εκεί. Σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο, «Ισραήλ–Τουρκία»: Λυκοφιλία και Αναξιοπρέπεια» (Ο Φιλελεύθερος, 25-10-2009) σημειώνει πως:
    «Το διαχρονικό και εγγενές, σχεδόν στοιχείο της τούρκικης λογικής ήταν και παραμένει η πεποίθηση ότι οι Εβραίοι, έξω από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τότε στο Ισραήλ και στη Διασπορά και μέσα στην Τουρκία σήμερα, ελέγχουν τα πολιτικά ‘κέντρα εξουσίας’ του κόσμου, τη διεθνή οικονομία, τα διεθνή ΜΜΕ κλπ. Η τουρκική αυτή θέση και αντίληψη, αν και λανθασμένη …».Βέβαια, η αντίληψη ότι οι διεθνείς Εβραίοι ελέγχουν τα πολιτικά κέντρα εξουσίας του κόσμου, τη διεθνή οικονομία, τα διεθνή ΜΜΕ κλπ, δεν είναι τουρκικής προέλευσης, όπως σημειώνει ο κ. καθηγητής, αλλά καθαρά εβραϊκή, όπως αυτή αποκαλύπτεται στα γνωστά «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» που απεκάλυψε ο Ρώσος συγγραφέας και Νομικός, Σεργκέϊ Νίλους. Εκεί, αποκαλύπτεται και οι λόγοι για τους οποίους οι Εβραίοι εργάζονται για μίαν Παγκόσμια Κυβέρνηση. Κάτι, που φαίνεται ότι αγνοεί ο κ. Ευρυβιάδης.

    Φανερώνεται και από την ίδια την πραγματικότητα: Ποίοι ελέγχουν το διεθνές τραπεζικό σύστημα; Από τον 18ο αι. ελέγχεται από τους Rothschilds και στη συνέχεια από τους απογόνους τους, μαζί με όλο το οικογενειακό περιβάλλον που δημιούργησαν.
    - Ποίοι ελέγχουν την έκδοση του δολαρίου στις ΗΠΑ, μέσω του Ομοσπονδιακού Αποθέματος, που θεωρείται και η Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής;
    - Ποίοι ελέγχουν την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ;
    Τα στοιχεία είναι πολλά και στο πλαίσιο ενός σχολίου δεν θα επεκταθούμε. Εξ άλλου, υπάρχει αρκετή ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, που έχει φέρει στο φως τις δραστηριότητες των διεθνών Εβραίων και ποιους τομείς ελέγχουν. Με πλήρη κατάλογο ονομάτων.
    Ο κ. καθηγητής στις αναλύσεις που κάνει για τις διεθνείς σχέσεις με επίκεντρο το Ισραήλ, δεν περιλαμβάνουν την Κύπρο και τη σημερινή κατάσταση.
    Αλήθεια, γιατί ο Κίσινγκερ (γερμανοεβραϊκής καταγωγής) άναψε το «πράσινο φως» στο Ετζεβίτ να εισβάλει στην Κύπρο και γιατί σήμερα αναπτύσσεται εβραϊκή κοινότητα στα κατεχόμενα, που αριθμεί στα 1150 μέλη;
    Οι αναλύσεις που κάνει ο κ. καθηγητής γίνονται «εκ του ασφαλούς», ώστε να μην ενοχλούν, αλλά δεν αγγίζουν την αλήθεια, όταν αγνοείται ο πραγματικός ρόλος του Διεθνούς Σιωνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Δημο, ζητησες την συμβουλη μου!

    σε συμβουλευω να αποφυγης το μεσογειακο νεφος
    με ενα ταξιδακι μαρικων μηνων στο εξωτερικο.
    Αυτο θα βοηθησει σιγουρα την ''κριση'' σου. Οσο για το γιαταγανι σου!
    να αποφευγεις να πινεις το γαλα προ του υπνου.

    Ariel'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ariel,
    για εξωτερικό λέω, να πάω στα υψήπεδα του Γκολάν. Εκεί θα το ακονίσω το γιαταγάνι μου και μετά θα πάω τα κεφάλια, που θα έχω κόψει, στην Λωρίδα της Γάζας για να γλεντίσω.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 11:49
    Μπορεί να είναι ο Γιτζάκ Σαμίρ, ο Εχούντ Μπάρακ , η Γκόλντα Μέϊρ, ο Μπεν Γκουριόν, ο Αριέλ Σαρόν, ο Εχούντ Ολμέρτ, Μεναχέμ Μπέγκιν. Είναι εβραίως γνωστός. Δες και Πλεύρης, Οι Εβραίοι, σελ. 88.

    12:34
    Εσύ την πυγή σου στους τούρκους την δίνεις; Μάθε γατάκι ότι, εγώ είμαι Έλλην. Σκύμνε (ή μορμολύκειε;) θα σε βάλω πιπέρι στο στόμα ή θα σε βάλω να φας χοιρινό. Κάτι γατάκια σαν κι εσένα τα βάζω στην ίδια συνομοταξία με τα τουρκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευτυχώς apollon888 που μας φανέρωσες τις πηγές σου για να σε πάρουμε σοβαρά!
    Επίσης, δεν ξέρω αν είσαι "Έλλην" (σε αυτήν τη χώρα, εξάλλου, ό,τι δηλώνεις είσαι φυσικά!) αλλά είσαι σίγουρα ένας αντισημίτης που ξεχειλίζει "αγάπη" για τους συνανθρώπους του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χάνεται η Τουρκία; Και κλάααααμα ο Τζίμης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δώσε mail και θα έχεις όσες πηγές θέλεις εν ευθέτω χρόνω. Και βέβαια είμαι αντισημίτης. Τι ήθελες να είμαι; Σημίτης; Για το Έλλην ουδέν σχόλιον. Για την αγάπη; Έχω ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια αγάπη που έχετε εσείς οι εβραίοι για μάς. Το ίδιο και για κάθε βαρβαρικό σινάφι. Σάς αγαπάω πολύ. Μέχρι θανάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Κοπελιά, 28 Ιουνίου 2010 12:34 μ.μ.
    //...Ποιος πρωθυπουργός και πότε το είπε αυτό; Δώσε μου την πηγή σου Πρόσεξε, σου ζητώ την πηγή σου, με ήττα. Την άλλη, με ύψιλον, θα την δώσεις στους Τούρκους αφέντες σου!...//
    --------------------------
    Ορθογράφα μου εσύ !!!
    Πρόσεξε πώς γράφεται το γράμμα ήτα, μην πάθεις εσύ την ήττα από εμένα στο ίδιο μέρος σου που λες ότι θα δώσει αυτός στους Τούρκους!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η προκατάληψη και η εμμονή σου σε οδηγεί να πιστεύεις ότι πάντα έχεις να κάνεις με εβραίους? Λοιπόν, κι εγώ Έλληνας είμαι αλλά με μια διαφορά: Δεν πιστεύω ότι απαραίτητα είμαστε καλύτεροι από τους άλλους "βάρβαρους" (στην πραγματικότητα αν κοιτάξεις τίμια έχουμε καταντήσει πολύ χειρότεροι από αρκετούς άλλους λαούς!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ενώ παρέθεσα μία φράση, που τελικά ήταν του προέδρου της ισραηλινής βουλής (κνεσέτ)και όχι πρωθυπουργού [πρωθυπουργοί του ισραήλ έχουν πει πολύ χειρότερα, πχ Μεναχέμ Μπέγκιν, και άλλοι πχ Μοσσέ Νταγιάν) άκουσα πράγματα περί πυγής και τούρκων. Κάποιοι νιώθουν φαίνεται ένα παράξενο κνησμό σε κάποιιο μέλος του σώματός τους. Καταλάβετέ το. Δεν έχουμε να κάνουμε με καλύτερους και μη. Εδώ έχουμε πόλεμο κι όποιος επιβιώσει. Ένα βασικό που δεν ξαταλάβατε είναι ότι, μπορεί κάποιος να μην είναι ούτε τουρκόφιλος, ούτε αραβόφιλος, ούτε εβραιόφιλος. Ο λόγος; Γιατί αισθάνεται και είναι μόνο Έλληνας. Δεν θα επανέλθω, πλην της πηγής της φράσης, όταν και όποτε την βρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν είμαστε -όφιλοι... Τη δουλειά μας θέλουμε να κάνουμε. Και στην εποχή του ιντερνετ μη μας λες περί πηγής που δεν μπορείς να βρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ''Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» έγραφε: Τα κόμματα στο Ισραήλ έλεγαν στους ψηφοφόρους τους: «Μην ξεχνιόμαστε, ο εχθρός μας δεν είναι οι Παλαιστίνιοι, αυτούς τους έχουμε από κάτω, βασικός μας αντίπαλος είναι ο Ελληνισμός» (Ελευθεροτυπία, Σάββατο 5/11/88), και στις 24/5/90 η Ελευθεροτυπία έγραφε: «Όπως προσφάτως ανεγράφη, όλα τα κόμματα στο Ισραήλ εδήλωσαν εν όψει των προσεχών εκλογών, ότι ο μόνος βασικός εχθρός τους είναι η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός».

    Όλα τα κόμματα και μεταξύ αυτών πρώην ή μετέπειτα πρωθυπουργός. Εσείς θα τραλλάνετε και τους τρελλούς. Ρε άντε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.