24/6/10

«Τούρκοι» στην Θράκη, «τούρκοι» στην Κρήτη τώρα και στα... Γιάννενα

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παίζει με τη φωτιά, αφήνοντας απογόνους τούρκων που ζούσαν παλαιότερα στην Ελλάδα και αποχώρησαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών που προέβλεπε η Συνθήκη της Λωζάννης αλλά και πριν (βλ. Κρήτη).

Μετά την επίσκεψη εδώ του Ερντογάν και τα γελοία στιγμιότυπα με τους εναγκαλισμούς στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που τα τουρκικά μαχητικά προέβαιναν σε σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο, άρχισαν και τα σούρτα-φέρτα τούρκων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος όπου κατοικούσαν πρόγονοί τους πριν το 1922 και πριν το 1912. Στα Ιωάννινα, έφτασαν τούρκοι (αναφέρονται στον τύπο ως «τουρκογιαννιώτες»...) «στα χνάρια των προγόνων τους». Η επίσκεψη τράβηξε την προσοχή των τοπικών εφημερίδων.

Τα ίδια και στην Κρήτη, όπου κάποιοι επιτήδειοι τούρκοι, επισκέπτονται το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, συνοδευόμενοι από δικηγόρους, αναζητώντας στα οθωμανικά αρχεία κυρίως συμβόλαια, ώστε να μπορέσουν να θεμελιώσουν τις όποιες διεκδικήσεις τους. Μια απορία: οι απόγονοι 1.200.000 Μικρασιατών προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και οι απόγονοι των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, τι θα έπρεπε να ζητήσουν;
elkosmos.gr

6 σχόλια:

  1. Μα τι ηλίθιο άρθρο. Κρατήστε κάποιο επίπεδο. Δεν χρειάζεται να αναρτώνται οι βλακείες του καθενός!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνδέστε το με την κίνηση της Άγκυρας να δώσει άδεια για λειτουργία στην Παναγία Σουμελά και την εκτέλεση της απόφασης του ΕΔΑΔ για το ορφανοτροφείο Κωνσταντινουπόλεως.
    Γίνονται κινήσεις εκατέρωθεν από τους ίδιους εγκέφαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @24 Ιουνίου 2010 9:17 μ.μ.

    Ευτυχώς που μίλησες ΕΣΥ ο κανένας για τον καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει δίκιο ο 9:17 μ.μ. Δεν είναι ανάγκη να αναρτάται ό,τι σκουπίδια βρίσκετε.

    >Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παίζει με τη φωτιά, αφήνοντας απογόνους τούρκων που ζούσαν παλαιότερα στην Ελλάδα και αποχώρησαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών που προέβλεπε η Συνθήκη της Λωζάννης αλλά και πριν (βλ. Κρήτη).<

    1) Φράση ατελής.

    2) Το ΠαΣοΚ αφήνει τι, να έρχονται; Και γιατί να τους εμποδίσει; Τουρίστες είναι και πάντα ερχόταν.

    Τι ανοησίες είναι αυτές;

    ΥΓ: ΝΔημοκρατικός το γύρισε τώρα και ο "ΕΚ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α μάλιστα. Τουρίστες.
    Εντάξει τότε. Κανένα πρόβλημα.

    Τουρίστες στην Κρήτη τουρίστες στην Θράκη τώρα..../(πάντα έρχονταν(;)) και στα Γιάννενα :-)

    ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά. Να πάμε και εμείς στις πόλεις των Μικρασιατικών παραλίων απ΄όπου μας έδιωξαν κακήν κακώς, να πάμε στην Ανατολική Θράκη, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Ιμβρο και Τένεδο και να αναζητήσουμε τις ρίζες των προγόνων μας. Ετσι και το κάνουμε, θα τρομάξει η Τουρκία από τα μεγέθη ελληνικών πληθυσμών που κατοικούσαν σ΄εκείνα τα μέρη.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.