5/6/10

Ιδού η μιζέρια της επαρχιώτικης κυπριακής πολιτικής…

ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
ΠΟΙΟΙ από τους κυβερνώντες και τους πολιτικούς μας μελέτησαν τις ομιλίες, που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Νταβούτογλου, έκανε στο Συμβ. Ασφαλείας του ΟΗΕ, και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ερντογάν, έκανε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση; Προφανώς ελάχιστοι ή κανείς! Ίσως να διάβασαν κάποιες γραμμές, που δημοσίευσαν εφημερίδες.
Ο Κινέζος στρατηγός, Σουν Τζου, πριν από 2500 χρόνια και πλέον, διασάλπισε το τραγικά αληθές: Αν δεν γνωρίζεις τον εχθρό σου και δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, θα είσαι υποχρεωμένος να δίνεις και να χάνει χίλιες μάχες. Εχθρός του Ελληνισμού είναι η Τουρκία. Πόσο οι ηγέτες μας τη γνωρίζουν, τη μελετούν και αναλύουν την πολιτική της; Ελάχιστα έως καθόλου! Απλώς παρακολουθούν απαθώς τις εκδιπλώσεις της τουρκικής πολιτικής και, ασθμαίνοντας, τρέχουν ξοπίσω της. Ή, χειρότερα, δεν αντιδρούν καθόλου, αφού η πλαδαρότητα και ο ραγιαδισμός τους είναι πια σε κατάσταση ανίατη. Αυτό συνέβη ξανά τα τελευταία 24ωρα. Όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότεροι ξένοι αναλυτές επιβεβαιώνουν όσα γράφαμε: Ότι, δηλ., η Τουρκία ενορχήστρωσε, κατηύθυνε, χρηματοδότησε και, τελικά, έλεγξε και ληστρικά εκμεταλλεύτηκε, επικοινωνιακά και πολιτικά, την επιχείρηση προς τη Γάζα.

Τι θα πράξει το Ισραήλ, είναι δική του υπόθεση. Στην Ουάσινγκτον, μετά από έξι δεκαετίες στρατηγικής συνεργασίας, ήδη μιλούν για τις ΗΠΑ και την Τουρκία ως «στρατηγικούς αντιπάλους» και προσπαθούν να εξηγήσουν τη μεταστροφή στην τουρκική εσωτερική και, κυρίως, στην εξωτερική πολιτική. Εκτός από την Αθήνα και τη Λευκωσία. Η μεν Ελλάδα είναι παραδομένη στις απεργίες και στις διαδηλώσεις, η δε Λευκωσία ασχολείται με το… προσχέδιο της έκθεσης του κ. Μπαν, για το Κυπριακό. Οι πολιτικάντηδές μας ερίζουν αν τα είπε σωστά ή αν η στάση του είναι υποκριτική και λοιπές πολιτικές λουβάνες. Πάλι θα ανατρέξουμε στους Κινέζους: «Όταν το δάκτυλο δείχνει τη σελήνη, οι ηλίθιοι κοιτάζουν το δάκτυλο». Ποια είναι η σελήνη; Είναι η πρωτοφανής αποθηρίωση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, όπως αυτή παρουσιάστηκε μέσα από τις ομιλίες Νταβούτογλου και Ερντογάν. Αυτές οι ομιλίες είναι μνημεία ψευδών, αθλιότητας και απίστευτης υποκρισίας.

Οι Τούρκοι δολοφόνοι και γενοκτόνοι λαών, οι ληστές και άρπαγες κρατών, εμφανίζονται ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ως οι ηγήτορες και οι προασπιστές της ειρήνης, ως οι εισαγγελείς της διεθνούς τάξης και νομιμότητας και πολέμιοι -άκουσον! άκουσον!- της πειρατείας και της τρομοκρατίας! Οι Τούρκοι σφαγείς και εγκληματίες λαών και βιαστές όλων των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεκδικούν τίτλους υπεράσπισής τους! Οι Τούρκοι, που απειλούν στο Αιγαίο και στην Κύπρο, που αμφισβητούν τη νομιμότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα Ελλάδας και Κύπρου, παραδίδουν μαθήματα νομιμότητας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου! Αδιαντροπιά; Υποκρισία; Φαρισαϊσμός; Κρατική αχρειότητα σε απύθμενο βάθος; Κάτι χειρότερο: Κρατική παλιανθρωπιά και καθύβριση όλων των δημοκρατών και ελευθέρων ανθρώπων.

Κι όμως: Δεν βρέθηκε ούτε ένα κόμμα, στην Κύπρο ή στην Ελλάδα, ούτε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ούτε ο Πρόεδρος της Κύπρου ούτε κανείς άλλος πολιτικός να αρθρώσει μιαν απάντηση στους Τούρκους δολοφόνους και γενοκτόνους. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ! Ούτε λέξη ως απάντηση στις τερατολογίες Νταβούτογλου - Ερντογάν. Ασχολούνται, όμως, επισταμένα με τις παλινωδίες του υποτελούς Έρογλου και τις ανοητολόγες υμνολογίες εκείνου του άχρωμου και άγευστου ΓΓ του ΟΗΕ προς την Τουρκία. Αυτή είναι η αχώνευτη μιζέρια της κυπριακής πολιτικής, που ασκείται από άσχετους και αβαθείς πολιτικάντηδες.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότεροι ξένοι αναλυτές επιβεβαιώνουν όσα γράφαμε: Ότι, δηλ., η Τουρκία ενορχήστρωσε, κατηύθυνε, χρηματοδότησε και, τελικά, έλεγξε και ληστρικά εκμεταλλεύτηκε, επικοινωνιακά και πολιτικά, την επιχείρηση προς τη Γάζα.

    Τι λέτε κύριε Ιακωβίδη τον κύριο Λαφαζάνη τον ρωτήσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.