2/6/10

ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ Η Τουρκία διέρχεται την πλέον βαριά κατάθλιψη της ιστορίας


Σύμφωνα με είδηση, η οποία αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Zaman», με τίτλο «Από τον αρχηγό του ΜΗΡ σκληρές επικρίσεις εναντίον του Πρωθυπουργού», ο αρχηγός του κόμματος ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του και κάνοντας αναφορά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τόσο στην ανοιχτή θάλασσα από την επίθεση του Ισραήλ, όσο και στην Αλεξανδρέττα [Iskenderun], από την τρομοκρατική επίθεση του ΡΚΚ, επέκρινε με σκληρό τρόπο τον Ερντογάν.
Ο Μπαχτσελί ανέφερε ότι η χώρα άρχισε να διέρχεται την πλέον βαριά κατάθλιψη της ιστορίας της, ως αποτέλεσμα των απελπιστικών και μικροπρεπών πολιτικών της τουρκικής κυβέρνησης. Σε κάθε στάδιο της ζωής μας, είπε, απέναντι στο έθνος μας προβάλλονται καταστροφές και επιθέσεις, η έκταση των οποίων δεν μπορεί πλέον να γίνει αποδεκτή.

Ενώ το Ισραήλ έπληττε τα πλοία με τη βοήθειά μας, ο Πρωθυπουργός, ως συμπρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτισμών, κομπορρημονούσε στη Βραζιλία. Τώρα θα ήθελα σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να θέσω το ερώτημα: «Ποιος είναι ο πολιτισμός, του οποίου εσείς κάνετε την εργολαβία ως συμπρόεδρος; Πώς μπήκατε στο δρόμο αυτό; Ενώ το αιματοβαμμένο ΡΚΚ και ο Μπαρζανί αυξάνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των στρατιωτών μας και διαδραματίζονται όλα αυτά, ο Π/Θ ως συμπρόεδρος μπορεί να είναι υπερήφανος»;

* Όπως αναφέρεται τόσο στο γραπτό, όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χουσεΐν Τσελίκ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, μεταξύ άλλων είπε ότι δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση στα πλοία της Γάζας έγινε ταυτόχρονα με την επίθεση στην Αλεξανδρέττα, όπου έχασαν τη ζωή τους εφτά στρατιώτες.

Στο μεταξύ, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρίντς επέστησε την προσοχή στο ίδιο θέμα, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου για την υπόθεση αυτή είπε: «Έχει νόημα το γεγονός ότι, τη στιγμή που γίνονταν οι επιχειρήσεις αυτές από τον ισραηλινό στρατό, έγινε και στην Τουρκία μια τέτοια επίθεση στην Αλεξανδρέττα. Ορισμένοι κύκλοι έχουν ανησυχίες για το θέμα αυτό».

Η «Cumhuriyet» στην πρώτη σελίδα της γράφει ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Jeffrey, σχετικά με το θέμα, είπε ότι κάτι τέτοιο είναι παράλογο και τόνισε πως μεταξύ των δύο συμβάντων δεν είναι δυνατό να υπάρχει σχέση. Ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι καταδικάζει την επίθεση του ΡΚΚ στην Αλεξανδρέττα, από την οποία υπέστη σοκ.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

11 σχόλια:

  1. αν δεν το χρησιμοποιουσαν θα ημουν σιγουρος οτι την επιθεση την ειχαν στησει οι εβραιοι. τωρα που το εβγαλαν φορα παρτιδα ειμαι σιγουρος οτι την επιθεση την εστεισαν οι τουρκοι.

    το μονο που δεν κολαει ειναι οτι μια τετοια προβοκατσια προυποθετει και μια αναλογη στρατιωτικη απαντηση. δεν μπορει να ειναι τοσο ηλιθιοι ωστε να πιστευουν οτι μπορουν να αναμετρηθουν αεροναυτικα με τους εβραιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1:17 δεν πάει πολύς καιρός που επίσημα καταδείχθηκε ότι η νάρκη που σκότωσε 7 τούρκους στρατιώτες είχε τοποθετηθεί απο τούρκους στρατιωτικούς. Με την διαμάχη κεμαλιστών και ισλαμιστών στο απώγειο της, τίποτα δεν πρέπει να μας φανεί απίθανο.

    Οσο αφορά την επισήμανση σου απο χτές έγραψα σε σχόλιο μου οτι
    η επίθεση στην ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας θα χρησιμοποιηθεί για εγχώρια κατανάλωση κατά των Κούρδων και ως απόδειξη οτι το ΡΚΚ και οι Ισραηλινοί συνεργάζονται.

    Ο Ερντογάν πάντα θυματοποιείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οκ συνεργαζονται εβραιοι-κουρδοι. πως θα απαντησει η παντοδυναμη τουρκια σε αυτην την προκληση? εαν παιξουν το χαρτι της σχεσης κουρδων-εβραιων και τους στοχοποιησουν για την επιθεση στο ναυσταυθμο, εαν δεν ανταπαντησουν δυναμικα ο ερντο θα χασει ποντους και εσωτερικα και εξωτερικα.
    εκτος και εαν το ΜΗΡ τον σπρωχνει προς αυτη την κατευθυνση για να φαει τα μουτρα του.
    μηπως τελικα η βαριοπουλα παιχθει με τους εβραιους και οχι με εμας? γιατι οι στρατηγοι δεν ειναι ηλιθιοι να πανε να χρεωθουν την ηττα απο τους εβραιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1:52 Δυναμική απάντηση προς την πλευρά των κούρδων δεν το βλέπω ήδη ο πανικός είναι πλέον μια πραγματικότητα. Αρχισαν να πυροβολούν κούνιες στα δέντρα.

    Δυναμική απάντηση προς το Ισραήλ μοιάζει με ανέκδοτο.

    Νομίζω ότι το χαλί τραβήχτηκε κάτω απο τα πόδια του Ερντογάν με την αποχώρηση Μπαικάλ.Δεν βλέπω να ανεβάζει κάτι το ΑΚΡ εκτός ίσως απο κάποια "χορηγία" των Αμερικανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επικίνδυνοι άνθρωποι,οι καταθλιπτικοί!
    Παίρνουν αποφάσεις εν θερμώ,που συνήθως καταλήγουν σε αυτοκτονικές συμπεριφορές.
    Επίσης οι αποφάσεις τους μπορεί να είναι τόσο λανθασμένες,που ενω πιστεύουν οτι θα βγουν νικητές,εκεί και να καταστραφούν!!
    Επίσης η κατάθλιψη μπορεί και να προείρθε, από λάθος οράματα και στόχους τα οποία αποδείχθηκαν ουτοπικά και ο αλλαζονικός χαρακτήρας του ατόμου αυτού..δεν μπόρεσε να το αποδεκτεί!
    Με λίγα λόγια..

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ..ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΕΝΕΝΟΗΜΕΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ.....
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καυκάσιε καλά τα λές,πολύ βρώμικη αυτή η ιστορία,η Μοσάντ αν καταφέρει και αποδείξει κάτι τέτοιο τότε πολά θα αλάξουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσέξτε το σημα που κανει με το χερι του.Το ιδιο σημα κανουν και ολοι οι προεδροι των ΗΠΑ, το σημα μιας μυστικης αδελφότητας που εχει ανθρωπους παντου.Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Ποιος είναι ο πολιτισμός, του οποίου εσείς κάνετε την εργολαβία ως συμπρόεδρος;..."
    Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ερώτημα! Ποιος είναι ο πολιτισμός που έχει να επιδείξει η Τουρκία; Ποια η συνεισφορά της Τουρκίας διαχρονικά στον παγκόσμιο πολιτισμό;
    Προσωπικά το μόνο επίτευγμα που γνωρίζω ότι αποδίδεται στους τούρκους (και για το οποίο πρσωπικά πάλι αμφιβάλλω αλλά τέλος πάντων) είναι η ανακάλυψη του...γιαουρτιού!
    Τόσοι αιώνες "πολιτισμού" και το μόνο που συνεισφέρανε είναι το γιαούρτι. Μεγάαααααλος πολιτισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 02 Ιουνίου 2010 4:24 μ.μ.

    Ειναι το σημα των Γκριζων Λυκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KALA RE PAIDIA TI O8OMANIKH AUTOKRATORIA KAI PAPARIES
    OI ELLHNES TIN EIXAN KAI AUTHN KITAXTE TIS MANADES OLON TON PASADON KAI THA DITE MEXRI KAI O MPARMPAROSA O KALYTEROS TOYS NAUARXOS ELLINAS ITANE ANTE NA MHN PO POSSOI ELLHNES EINAI TOURKOI H MALLON POSSOI TOYRKOI EINAI ELLINES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 7:54 και οι Αμερικανοι πρόεδροι το σημα των γκριζων λύκων κανουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.