5/6/10

Διπλωματία που κόβει την ανάσα για το Μαβί Μαρμαρά

http://a123.g.akamai.net/f/123/12465/1d/new.financialpost.com/news/Turkish+tells+Israel+Thou+shalt+kill/3112708/3112707.bin?size=620x465
της Ασλί Αϊντιντάσμπας
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

Πριν την αιματηρή επίθεση των ισραηλινών κομάντο στο Μαβί Μαρμαρά, αποκαλύφθηκε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή διαδραματίστηκαν διπλωματικές επαφές μεταξύ Άγκυρας-Τελ Αβίβ-Ουάσιγκτον που κόβουν την ανάσα.
Από τις συνομιλίες που είχε η Μιλλιέτ μετά την επίθεση με πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την κρίση και στις τρεις πρωτεύουσες, αποκαλύφθηκε ότι κανείς δεν περίμενε ότι η επίθεση των κομάντο και η αιματηρή κατάληξή της θα γινόταν στα διεθνή ύδατα και θα είχε τέτοια έκταση και κατάληξη.

Πιθανόν εκείνοι που έδωσαν τη διαταγή στο Τελ Αβίβ για την επίθεση των κομάντο, δεν υπολόγισαν ότι τα γεγονότα στο Μαβί Μαρμαρά θα τεθούν εκτός ελέγχου, και υπολόγισαν ότι θα ελέγξουν εύκολα την κατάσταση όπως έγινε και στο παρελθόν. Άλλωστε, την επόμενη της επίθεσης είχε προγραμματιστεί μια πολύ ειδική συνάντηση στην Ουάσιγκτον που την κρατούσαν μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή. Την 1η Ιουνίου είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει από την αποστολή του πρωθυπουργού Ερντογάν στην Αργεντινή ο υπουργός εξωτερικών Νταβούτογλου και να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με την Χίλλαρι Κλίντον και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος θα ερχόταν στην Ουάσιγκτον από τον Καναδά.

Η συνάντηση αυτή, που είχε ως στόχο να εξομαλύνει τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ που είχαν ενταθεί από το “One minute” του Νταβός και από την κρίση της "χαμηλής πολυθρόνας" του Ντάνι Αγιαλόν, προτάθηκε από την Ουάσιγκτον και έγινε δεκτή από την Άγκυρα. Έτσι θα πραγματοποιούνταν ο πρώτος πολιτικός διάλογος υψηλού επιπέδου μεταξύ των δυο χωρών μετά το Νταβός. Όμως, η συνάντηση αυτή ακυρώθηκε μετά την κρίση στο Μαβί Μαρμαρά.

Η ΜΚΟ İHH δεν πείσθηκε

Η διπλωματική κίνηση γύρω από το Μαβί Μαρμαρά άρχισε μόλις η İHH ανακοίνωσε την αποστολή της για τη Γάζα. Το Ισραήλ είπε απευθείας στην Άγκυρα ότι είναι αντίθετο με την αποστολή και λίγο πριν αναχωρήσει ο στολίσκος της ανακοίνωσε ότι "θα τον παρεμποδίσουν" να φθάσει σστη Γάζα.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο εξωτερικών ήλθαν σε επαφή με την ΙΗΗ και την προειδοποίησαν για τη στάση του Ισραήλ και τους κινδύνους του εγχειρήματος. Ειδικά το υπουργείο εξωτερικών λίγο πριν αναχωρήσουν τα πλοία προειδοποίησε την ΙΗΗ και ζήτησε να μη συμμετέχουν στην αποστολή βουλευτές του ΑΚΡ. Επιπλέον το καράβι ελέγχθηκε από τους τελωνειακούς και από τις αρχές ασφαλείας εξονυχιστικά για πιθανή ύπαρξη όπλων ή άλλων υλικών. Η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε από διάφορα κανάλια και την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ ότι "προσπαθήσαμε να πείσουμε την ΙΗΗ, όμως δεν μας άκουσαν".
Από την άλλη πλευρά, όμως, το υφυπουργείο Ναυτιλίας έκανε ότι δεν έβλεπε όταν εδίδετο η άδεια απόπλου στο στολίσκο για το λιμάνι της "Βυρητού" με ενδιάμεσο σταθμό την Κύπρο, παρότι όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν ότι μετέφερε "βοήθεια στη Γάζα".

Στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Ενώ συνεχιζόταν η διπλωματική κίνηση μεταξύ των τριών πρωτευουσών, ούτε στην Άγκυρα ούτε στην Ουάσιγκτον περίμενε κανείς μια αιματηρή επίθεση. Αυτό που πε΄ριμεναν ήταν 25 μίλια ανοικτά του Ισραήλ, τα αντιτορπιλικά και τα άλλα σκάφη του Ισραήλ να σταματήσουν τα πλοία και να τα οδηγήσουν στο λιμάνι του Ασντότ ή σε κάποιο λιμάνι της Αιγύπτου. Μετά τον απόπλου των πλοίων ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Jim Jeffrey, μετέβη στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών και γνωστοποίησε στους αρμοδίους ότι το Ισραήλ θα σταματήσει τα πλοία με μια επιχείρηση και θα τα οδηγήσει στο λιμάνι του Ασντότ ή σε κάποιο λιμάνι της Αιγύπτου. Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών είπε στον Αμερικανό πρέσβη ότι ήλθε σε επαφή με τους αρμοδίους της ΙΗΗ και τους ενημέρωσε για την επιχείρηση που θα γινόταν στο Μαβί Μαρμαρά, όμως η ΙΗΗ δεν πείσθηκε και δεν υπαναχώρησε από την απόφασή της. Επιπλέον το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών ζήτησε από τον Αμερικανό διπλωμάτη το Ισραήλ "να κινηθεί διακριτικά" στην υπόθεση αυτή.

Μπήκε στη μέση η ΜΙΤ

Τις 48 ώρες πριν την αιματηρή επίθεση η διπλωματική κίνηση εντάθηκε ακόμα περισσότερο. Όταν άρχισαν να εντείνονται οι φόβοι για την ισραηλινή επίθεση, μπήκε στη μέση η ΜΙΤ και ήλθε σε επαφή με το Μαβί Μαρμαρά. Οι πηγές της ΜΙΤ που ήταν σε επαφή με το καράβι, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις πάνω στο Μαβί Μαρμαρά και ενημέρωσαν την κυβέρνηση. Όμως και πάλι η ΙΗΗ δεν πείσθηκε να αλλάξει ρότα.

Από τις επαφές που είχε η Μιλλιέτ με αρμοδίους στη Δύση και την Τουρκία, προκύπτει ότι κανείς στις τρεις πρωτεύουσες δεν περίμενε μια τέτοια τραγική εξέλιξη. Μια πηγή μας είπε ότι "πιθανόν ούτε το ίδιο το Ισραήλ να μην περίμενε κάτι τέτοιο. Πάντα έλεγαν ότι ο στρατός του Ισραήλ είναι εκπαιδευμένος και ικανός. Και αυτός όμως είναι δυνατόν να έχει αποτυχίες και να αποτελέσει αιτία τραγικών εξελίξεων".
Πηγή: Μιλλιέτ

24 σχόλια:

  1. Για όσους δεν το κατάλαβαν, η ΜΙΤ ήταν πάνω στο Μαβί Μαρμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να διαβάσουν αυτό το άρθρο τα αφελή Ελληνόπουλα που συμμετείχαν στην αυθόρμητη ανθρωπιστική αποστολή (με καλές προθέσεις) αλλά που τελικά απεδείχθει οτι ήταν σχεδιασμένη. Οι δικοί μας έγιναν μαριονέττες σε ένα έργο με ξένους σκηνοθέτες...


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λυση λοιπον για εκτονωση της καταστασης βρεθηκε.Πριν λιγο ο αυτοκρατορας ερντογκαν ανακοινωσε οτι θα ηγηθει τις επομενης αποστολης βοηθειας προς τους παλαιστινιους,επιβαινοντας ο ΙΔΙΟΣ στο σκαφος που θα παει στην Γαζα.Βαζω στοιχημα οτι το σκαφος αυτο θα περιεχει μονο τροφες και φαρμακα ενω δεν θα υπαρχουν πρακτορες της ΜΙΤ και μελη της φασιστικης οργανωσης ΙΗΗ.Οι ισραηλινοι θα κανουν νηοψια και θα διαπιστωσουν οτι το πλοιο ειναι καθαρο και θα το συνοδευσουν στην Γαζα συνοδεια ΜΜΕ.Ισως μαλιστα παραθεσουν γευμα στον ερντογκαν και ετσι θα λυθει η παρεξηγηση.Καποτε εγραφα οτι τα καυγαδακια μεταξυ εβραιων και τουρκων,μου θυμιζουν τα ξεκατινιασματα μεταξυ των κοριτσιων που δουλευουν στο ιδιο μπουρδ..λο.Η μαμασα αμερικη οταν δει τα πραγματα να στραβωνουν και να κινδυνευει το μπουρδ..λο,επεμβαινει και βαζει τα πραγματα στην θεση τους και μετα ολα μελι γαλα.Ιδιως τωρα που ο νταβατζης ειναι μαυρος και θα την εχει μεγαλη....την αποφασιστικοτητα εννοω.Κριμα που η κοπελια με την μπλε-ασπρη φορεσια νομιζε οτι ο νταβατζης θα διωξει την μια απο τις δυο και θα προσλαβει αυτην στην θεση της.Παντα ευκολοπιστη και παντα προδωμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλεπετε η ΗΙΙ εχει τοσο ψηλο βαθμο αυτονομιας που αγνοησε τα σωφρονα ΥπΕξ κυβερνηση ΜΙΤ και οχι οτι μια συναντηση των τριων κρατων θα συνδιαζοταν με εναν διεμβολισμο "ειρηνικου τσαμπουκα" χωρικων υδατων ανοιγοντας το δρομο μιας De facto επαναληψιμοτητας.
    Φυσικα και οι τρεις γνωριζανε την καταληξη μονο που η τουρκια πονταρε δυνατα και στις δυο περιπτωσεις επιτυχιας και αποτυχιας στα ιδια ωφελη απλα με διαφορετικο τροπο.Βεβαια η επιτυχια του εγχειρηματος θα ηταν και η πλεον επιθυμητη εξελιξη για συγκομιδη δαφνων απο εναν αδιαμφισβητητο πλεον γεωπολιτικο παικτη.Η αποτυχια τωρα εχει το ωφελος οτι καταδικαζει στη κοινη γνωμη το Ισραηλ ενω παραλληλα η τουρκια μεσω της Μιλλιετ αποποιηται συμμετοχη υπηρεσιων της και πασα ευθυνη για την ηχηρη σφαλιαρα με σκοπο να περισωθει απο την ταπεινωση στα ματια του ισλαμικου κοσμου.
    Δοκιμασμενη τακτικη,"θα πολεμησετε και θα νικησουμε, θα πεθανετε και θα δοξαστουμε".

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καλεντερίδη, πολύ σωστά επισημαίνετε ότι η ΜΙΤ ήταν επάνω στο καράβι.....

    Και κάπως έτσι εξηγείται και η αντίδραση των Ισραηλινών, αλλά και το γεγονός ότι οι νεκροί ήταν επιβάτες του συγκεκριμένου καραβιού.

    Αλλά, για ποιον λόγο έγινε μία τέτοια κίνηση εκ μέρους της ΜΙΤ;

    Δεν υπολογίζανε ότι οι Ισραηλινοί θα αντιδράσουν έτσι;

    Ή μήπως περιμένανε ότι η Mossad θα επιτρέψει στην MIT μία "χαλαρή" απόβαση στο Ισραήλ;

    Ποια είναι η μέχρι στιγμής ανάλυσή σας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαββα,
    Και λοιπον;
    Και η Μοσσαντ ειναι ...παντου. (αυτο βεβαια μας το κρυβουν οι πουλημενοι των διαφορων κυβερνησεων συμπεριλαμβανομενης και της Ελληνικης). Αν δηλ. οι Ισραηλινοι δεν επιτιθεντο και τα καραβια με τα φαρμακα εφταναν στον προορισμο τους τι διαφορα θα ειχε, ηταν δεν ηταν η ΜΙΤ; Θα παρεδιδε (η ΜΙΤ) τα τσεκουρια και τα ροπαλα στους Χαμπιμπιδες;
    Τωρα αν υπολογισουμε κατα ποσο εγκυρα ειναι τα αρθρα της Μιλλιετ (μην ξεχνας οτι οι εβραιοι ή εβραιοδουλοι δημοσιογραφοι ειναι πανταχου παροντες) και εχοντας μεσολαβητες τους ....Αμερικανους ερχεται και δενει η κομποστα.
    Αλλα κατα μια δευτερη αποψη (αφου ταξεραν ολα οι οβριοι) γιατι δεν απομονοναν το Τουρκοπλοιο και να αφησουν τους αλλους ησυχους.
    Μην ξεχνας αγαπητε Σαββα οτι στα πλοια υπηρχαν και Αμερικανοι υπηκοοι πρωην αξιωματουχοι οπως ο τεως Πρεσβης Εντουαρντ Πεκ, η συνταγματαρχις ε.α. και πρωην διπλωματις Αν Ραϊτ καθως και αριθμος ευρωβουλευτων συμπεριλαμβανομενης και μιας Παλαιστινιας βουλευτινας της Κνεσσετ. (καλα αυτη ηταν αμελητεα ποσοτητα για τους εγκληματιες της "μονης Δημοκρατιας" στην Μεση Ανατολη. Να δεις που σιγα-σιγα θα ξεχυλιση η δημοκρατια τους και θα τους πνιξει)
    Τωρα αν υποθεσουμε οτι η εβραιοφωλια ειναι συμμαχος των ΗΠΑ ή το αντιστροφο; πως και οι εβραιοι δεν σεβαστηκαν το χερι που τους ταϊζει αλλα το δαγκωσαν; Διοτι οπως πληροφορουμαι μεταξυ των νεκρων ειναι και ενας Αμερικανος πολιτης. Που σημαινει οτι βασει του Αμερικανικου συνταγματος η εγκαθετη φιλλιπινεζα των εβραιων στον Λευκο Οικο πρεπει αυτοματως αν μη τι αλλο να κοψει την οποια βοηθεια στους οβριους αυτοματα, σαν πρωτο βημα. Αλλα τι περιμενεις απο πουλημενες χωριστρες τυπου Μπαϊντεν. Εδω οι οβριοι βομβαρδισαν το USS Liberty δολοφονωντας 34 Αμερικανούς ναυτες και ο Τζονσον εβαλε την ουρα στα σκελια, (μπας και δεν τον ξαναβγαλουν προεδρο) και θα περιμενουμε απ' τον Μπαϊντεν;
    (και μετα ο φιλος μου ο Μινως με κατηγορει για αντισημιτισμο που λεω και ξαναλεω οτι οι ΗΠΑ ειναι υποδουλωμενες στους οβριους)
    Αλλα συγκριτικά σχολιασα πριν απο ημερες την αλλη πειρατεια, εκεινη του Achille Lauro μονο που τουτη τη φορα οι πειρατες ηταν Παλαιστινιοι μαχητες. Αλλα βλεπεις στα υπαρχοντα δυο μετρα και δυο σταθμα αγρον ηγορασαν μερικοι φωνασκουντες συμπεριλαμβανομενου και ενος Σαμπαϊ; Μιωνη.
    Αλλα το θεμα δεν ειναι η ΜΙΤ -το δενδρακι.
    Το θεμα ειναι οτι εχουμε ενα συνεχες Ολοκαυτωμα εναντιον ενος εθνους, ενος λαου για πανω απο 60 χρονια-δηλ. το δασος. Ολα τ’ αλλα ειναι φυκια για μεταξωτες κορδελλες που πουλανε στην "διεθνη Ομονοια" οι σεσημασμενοι μαυραγοριτες.
    Τωρα αν υποθεσουμε οτι την πειρατεια την εκαναν οχι οι εβραιοι αλλα οι Περσες στον Περσικο το τι θα γινοτανε το αφηνω στην φαντασια του καθενος και ιδιως στους μεροκαματιαρηδες ελληνοφωνους οβριους. Μονο με την σκεψη αυτη τους πεφτουν τα σαλια. (αντε, αποψε ονειρα γλυκα ρε εβραιοι)

    Και κλεινοντας εχω να πως στους κουφιοκεφαλακηδες του Free Ammohostos ή
    Free Imvros κλπ τουτο: Οταν διαλυθει η εβραιοφωλια τοτε θα ελευθερωθη οχι μονο η Αμμοχωστος αλλα ολακερος ο κοσμος. Τοτε ο παπας θα ξαναλειτουργηση στην Αγια Σοφια. Αλλα πρωτα πρεπει να ξεκοψουμε χειρουργικα τον καρκινογονο ογκο απ τα πλευρα του Πλανητη που λεγεται ισραηλ. Εκει ειναι ολο το ζουμι.
    Και θα δεις πως θα τρεχαλανε οι Ροτσιλντς και Ροκφελερς.



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Omadeon
    οι ακτιβιστές είναι συνήθως αριστεροί και ιδεαλιστές και αυτό σημαίνει ότι γι' αυτούς ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.
    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αποστολή του στολίσκου ακόμα και η συμμετοχή των Τούρκων και η εμπλοκή της Τουρκίας βοήθησε το δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας.
    Το μόνο θέμα είναι η παρουσία ιδεαλιστών ακτιβιστών από την Ελλά και από άλλες χω΄ρες της Ευρώπης σε μια επιχείρηση εξ αντικειμένου καπελωμένη από τους γενοκτόνους Τούρκους.
    Και δεν έχει την ίδια βαρύτητα η παρουσία Άγγλων, Λουξεμβούργιων και Ελλήνων ακτιβιστών με Τούρκους φασίστες, που δεν διαμαρτυρήθηκαν ΠΟΤΕ για τις συνεχιζόμενες και σήμερα που μιλάμε παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ελλήνων στα Κατεχόμενα, την Πόλη, την Ίμβρο, την Τένεδο, ούτε για τη γενοκτονία που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον του κουρδικού λαού.
    Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γκριζοι Λυκοι α λα ΗΙΙ/MIT, Νεοοθωμανισμος και αλλαγη της σχεσης Ισραηλ Τουρκιας.

    - Pipes, "Turkey is not longer an ally but a problem, an opponent".
    http://www.cbn.com/cbnnews/insideisrael/2010/June/Daniel-Pipes-Warfare-Foreign-Relations--Israels-Enemies/
    - Π. Ηφαιστος, "Νταβουντογλου καλει Χριστοφια: αλλαξε πορεια 180°", http://www.ifestosedu.gr/109%20Νταβούτογλου%20Στρατηγικό%20βάθος.htm
    - Η «Νταβουτόγλεια» διεθνολογία
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_9313.html

    Φαινετε πως μονο οι ανικανοι πολιτικατζηδες μας καθυστερουν και δεν καταλαβαινουν πως να εφαρμοσουν τα αυτονοητα του Θουκυδιδη.

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάββα, δες αυτό: (από το TVXS)


    Με στολίσκο κατά της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο απαντούν οι Ισραηλινοί


    Στολίσκος με «οργισμένους» Ισραηλινούς, που θα ζητούν να σταματήσει η τουρκική κατοχή στην βόρεια Κύπρο και να επανενωθεί το νησί υπό την κυπριακή κυβέρνηση, πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα από το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post.

    Με την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ να κορυφώνεται, ειδικότερα μετά τη γνωστοποίηση ότι οι 9 νεκροί ακτιβιστές του «Στόλου της «Ελευθερίας» είναι Τούρκοι, οι ομάδα των «οργισμένων Ισραηλινών», όπως αναφέρει η εφημερίδα, επιθυμεί να δώσει τη δική της απάντηση στην Τουρκία στην προσπάθεια της περασμένης εβδομάδας να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.

    Στην ομάδα συμμετέχει ο Alex Goldfarb, πρώην βουλευτής των κομμάτων Tzomet και Yiud, τη δεκαετία του ‘90, καθώς και ο ακτιβιστής του κόμματος Meretz, Pinhas Har-Zahav. Η κίνηση πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από πλούσιο Ισραηλινό, το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο.

    Στο μεταξύ, η αντίδραση εξακολουθεί να είναι έντονη και στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ τόνισε χθες ότι το Ισραήλ διέπραξε ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα της ιστορίας του, το μέγεθος του οποίου θα καταλάβει καλύτερα στο μέλλον. Η Τουρκία, που δεν πρόκειται να συγχωρήσει με κανένα τρόπο αυτή την πράξη, με ψυχραιμία θα πράξει τα δέοντα και προειδοποιώντας τον αμερικανικό παράγοντα να προβεί στη σωστή αξιολόγηση του γεγονότος, συνέχισε.

    Αλλά και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τους τραυματίες ακτιβιστές που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Άγκυρας, κατήγγειλε για άλλη μια φορά την πολιτική άσκησης βίας του Ισραήλ και την παράνομη ενέργεια που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα. «Η Τουρκία ούτε παραβλέπει ούτε υποκύπτει» προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα για το θέμα αυτό έχει πολλά ακόμη να κάνει.

    Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Λιβάνου, ο Ερντογάν σχεδιάζει να συμμετάσχει σε τουρκική ομάδα που θα μεταφέρει με πλοίο ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, συνοδεία πολεμικού σκάφους. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι που έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Τούρκο πρωθυπουργό του ζητούν να καθυστερήσει τα σχέδιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και στολίσκος αντί στολίσκου!
    Πώς λέγεται αυτό;
    Μωσαϊκός νόμος ή Κοράνιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η φάση θα είναι να αποκυρήξει η Κυπριακή κυβέρνηση τον Ισραηλινό στολίσκο, μπάς και της χαλάσει τις διαπραγματεύσεις με τον Έρογλου..
    Τοπίο άκρως σουρεαλιστικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με τη σύγχυση που έχουμε όλα να τα περιμένεις!
    Ένα άσχετο με το θέμα, σχετικό με τη συγκυρία, που θέλει την Τουρκία να ενισχύει τη θέση της στον μουσουλμανικό κόσμο.
    Μια ελληνική κυβέρνηση που θα είχε όραμα και σχέδιο για τη χώρα και τον Ελληνισμό, θα έπρεπε να ζητήσει να γίνει σε πρώτη φάση παρατηρητής στην Ισλαμική Διάσκεψη και μετά πλήρες μέλος.
    Δεν μπορεί τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και τώρα τους νεοαποκτηθέντες από μεταγραφή μουσουλμάνους να τους 'δωρίζουμε' στην Τουρκία.
    Εκεί θα τους τη βγούμε από 'αριστερά' όπως λέει ο λαός μας.
    Το ίδιο ισχύει και για την Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας πολίτες είναι οι Τουρκοκύπριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η επεμβαση στα διεθνη υδατα ειναι κατι που δεν πρεπει να μας διαφευγει καθως ετσι δημιουργειται προηγουμενο για προληπτικες επεμβασεις και αλλων σε διεθνη υδατα και γιατι οχι και σε ξενα χωρικα υδατα.Μηπως αυτο θελανε να πετυχουν οι μεγαλοι συμμαχοι Τουρκοι και Ισραηλινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. >που δεν διαμαρτυρήθηκαν ΠΟΤΕ για τις συνεχιζόμενες και σήμερα που μιλάμε παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ελλήνων στα Κατεχόμενα, την Πόλη, την Ίμβρο, την Τένεδο, ούτε για τη γενοκτονία που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον του κουρδικού λαού.<

    Αγαπητέ Σάββα,

    Τα παραπάνω γράφεις στον "ομαδεονίσκο" και περιμένεις ανταπόκριση, ή κατανόηση; Ρωτάς αν αυτός ενδιαφέρθηκε ποτέ για τίποτε απ' όλα αυτά; Ο τύπος δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, απ' όσα έχω διαβάσει, αλλά μονάχα πώς θα "θάψει" το Ισραήλ και τους Εβραίους εν γένει. Είναι σαν να μιλάς σε τσιράκι του Χίτλερ, αλλά το οποίο είναι μάλλον γιουσουφάκι, διότι δεν τον είδα ποτέ να κατηγορήσει του Τούρκους φασίστες για τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανωνυμε 4.12.Με καλυψες εν μερει.Εμενα δεν με νοιαζει αν ο φιλος Omadeon δεν κατηγορησε ποτε τους τουρκους φασιστες.Μπορει να τους συμπαθει αλλωστε.Εμενα με νοιαζει που ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ οι Αραβες 'αδελφοι' μας δεν διαμαρτυρηθηκαν για την Κυπρο,τις γενοκτονιες,τις παραβιασεις και ολα τα 'καλα' της 'δημοκρατικης' τουρκιας αλλα αντιθετως ανεγνωρισαν και στηριξαν τους εισβολεις τουρκους στην Κυπρο ενω στηριζουν επισης καθε εκφανση του ισλαμισμου σε αλβανια και σκοπια.Αντιθετως η Ελλαδα εχει ΕΜΠΡΑΚΤΑ στηριξει εδω και 45 χρονια τους Αραβες,χωρις να εχει ωφεληθει ουτε φραγκο απο αυτους.Θελει λοιπον ο φιλος omadeon να βαλουμε και αλλη πλατη γι'αυτους και ΑΜΑ εξαφανιστει το ισραηλ,θα παρουμε πισω την Κυπρο,την Πολη,την Θρακη,το Αιγαιο,την Μακεδονια,την Β.Ηπειρο,την κατω Ιταλια,τα Σουσα,την Οδησσο,τον Ποντο μεχρι την αυτοκρατορια του Μ.Αλεξανδρου.Αρκετα μπλεχτηκαμε σε καυγαδες αλλων,που μετα θα γινουν φιλοι και θα μας εχει μεινει η ρετσινια.Οι μαλακες τελειωσανε.Δωσε για να δωσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Σάββα,

    Τα παραπάνω γράφεις στον "ομαδεονίσκο" και περιμένεις ανταπόκριση, ή κατανόηση; Ρωτάς αν αυτός ενδιαφέρθηκε ποτέ για τίποτε απ' όλα αυτά; Ο τύπος δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, απ' όσα έχω διαβάσει, αλλά μονάχα πώς θα "θάψει" το Ισραήλ και τους Εβραίους εν γένει. Είναι σαν να μιλάς σε τσιράκι του Χίτλερ, αλλά το οποίο είναι μάλλον γιουσουφάκι, διότι δεν τον είδα ποτέ να κατηγορήσει του Τούρκους φασίστες για τίποτε.

    05 Ιουνίου 2010 4:12 μ.μ.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ skal 3:52 μ.μ.

    >Μια ελληνική κυβέρνηση που θα είχε όραμα και σχέδιο για τη χώρα και τον Ελληνισμό, θα έπρεπε να ζητήσει να γίνει σε πρώτη φάση παρατηρητής στην Ισλαμική Διάσκεψη και μετά πλήρες μέλος.<

    Πώς, Σαββίκα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ΝΑΙΑΣ

    Ασφαλώς. Το έχω γράψει κατ' επανάληψη και με στοιχεία ότι οι Άραβες μόνο φιλέλληνες που δεν είναι. Ναι, εμείς βοηθήσαμε κατ' επανάληψη και πώς μας το ανταπέδωσαν;

    @ skal 3:31 μ.μ.

    Μάλλον για μπρα-ντε-φερ μου μοιάζει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε Γιώργη τώρα θυμήθηκαν οι Ισραηλινοί την κατεχόμενη Κύπρο;

    Μάλλον οι επενδύσεις τους δεν πάνε καλά στο κατεχόμενο τμήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι πρώτοι που αναγνώρισαν το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ήταν οι παλαιστίνιοι. Να παν' να .. και τούρκοι και εβραίοι. Μακάρι να σφαχτούν μεταξύ τους, για να μην κουραζόμαστε να σφάζουμε εμείς.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε 05 Ιουνίου 2010 6:52 μ.μ.
    αν είμασταν μέλος δεν θα έπαιζε η Τουρκία μόνη της.
    Θα υπήρχε αντίλογος, θα υπήρχαν δικές μας συμμαχίες και θα ήταν διαφορετικάτα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δηλαδή κάτι τούρκικο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;
    Πάντως μας "κατασυγκίνησε" ο Ερντογάν που βροντοφώναξε εναντίον των γενοκτονιών...
    Εγώ ακόμα δακρύζω!! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ "Και κλεινοντας εχω να πως στους κουφιοκεφαλακηδες του Free Ammohostos ή
    Free Imvros κλπ τουτο: Οταν διαλυθει η εβραιοφωλια τοτε θα ελευθερωθη οχι μονο η Αμμοχωστος αλλα ολακερος ο κοσμος. Τοτε ο παπας θα ξαναλειτουργηση στην Αγια Σοφια"
    Ρεσιτάλ χιτλερικών μεθόδων απο τον συνηθεσμενο υποπτο!περα από το γεγόνος οτι βρίζει αυτους που αντιστέκονται στον Τούρκικο επεκτατισμό (μπράβο Άζωρ! πήγαινε στα αφεντικά σου για κανένα κόκαλο!) θέλει να μας "ψήσει" να παίξουμε το παιχνίδι των Τούρκων οπώς οι Νάζι "έψησαν" τους Σοβιετικούς να μοιραστούν την Πολωνία με τα γνώστα αποτέλεσματα.Για ποσο άνοητους μας περνά?Επίσης γιατι να πιστεύσουμε ενα άτομο του οποίου μέχρι και το ψεύδωνυμο είναι "καλπικο"?Εξάλλου το Κορανι επιτρέπει στους Μούσουλμανους (όπως αυτος) να΄ψεύδονμται "προς χάριν του Ισλαμ"ΓΙΑ ΑΥΘΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΙΣΛΑΜΟΛΙΓΟΥΡΗ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΑΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΑΚΟ (ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ) ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΕΛΕΜΠΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ Σ΄ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΖΑΜΙ! (ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!)
    @Η δέόυσα πολιτική είναι αυτόσυγκράτηση ΚΑΙ ΟΠΟΙΟς ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ!
    @Προς αξιώτιμο Κύριο Σάββα Καλντεριδή Πραγματικά δεν φοβάστε οτι σε περίπτωση που βρεθούμε στην Ισλαμική Διάσκεψη θα δεχτούμε ΑΦΟΡΗΤΕΣ πιέσεις να εξισλαμιστούμε?΄Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΙΚΗ (ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ) Η ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ!
    ΕΡπιπλέόν απο τον Μάρτιο εχω ρώτησει (και άπαντηση δεν πήρα) για τον λόγο ύπαρξης της Ισλαμικής δίασκεψης απο την στιγμή που δεν ύπαρχει μια Ορθόξη,Καθολική, Προτεσταντίκη, Ινδουιστική,Βουδιστική κτλ. Διάσκεψη. Θα μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει?
    ΣΚΕΠΑΖΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ!
    Χρήστος Βούλγσρης από Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ ΔΗΜΟ ΤΣΕΛΙΟΣ
    ΚΑΝΕΝΑ κράτος στον κόσμο -πλήν Τουρκίας- δεν έχει αναγνωρίσει το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου. Μη δημιουργείς εντυπώσεις εναντίον των Παλαιστίνιων.
    Υπάρχουν άλλα πράγματα εάν θέλεις να τους κατηγορήσεις, αλλά όχι γι' αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.