30/6/10

Στο Βόρειο Αιγαίο το Cesme

Στα νερά του Βορείου Αιγαίου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μεταξύ ηπειρωτικής Θράκης και Σαμοθράκης πλέει από το πρωί της Τετάρτης το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος "Cesme"Σύμφωνα με σήματα του ναυτικού κώδικα, οι τουρκικές αρχές έβγαλαν το σκάφος προκειμένου να κάνουν θαλάσσιες έρευνες στην περιοχή.

Οπως ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται από το πρωί σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών έχουν προβεί σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά, ζητώντας εξηγήσεις για τη δραστηριότητα του εν λόγω πλοίου.

"Ο πλους και η δραστηριότητα του πλοίου τελούν υπό παρακολούθηση, με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας μας, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας."Από επιλογή, η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία με την Τουρκία. Δεν πρέπει όμως κανένας να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα", αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, ο αρμόδιος τομεάρχης εξωτερικής πολιτικης και διεθνών σχέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων από την κυβέρνηση την οποία κάλεσε να προβεί σε διαβήματα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

"Προειδοποιούμε την Τουρκία να μην επαναλάβει παλαιές αμαρτίες της, όπως αυτές του Χόρα το 1976 και του Σισμίκ το 1987, διότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα", ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: "Η ελληνική πλευρά δεν θα ανεχθεί, όπως και στο παρελθόν, έρευνες της Τουρκίας στο Αιγαίο, μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».
EΘΝΟΣ

21 σχόλια:

  1. Ε άμα κάναμε διάβημα τότε όλα καλά...
    Τους είχε τελειώσει και το κωλόχαρτο εκεί στην Τουρκία μαθαίνω...
    Εύγε,μπράβο μας.
    Εχουμε ηγεσία τεράστια εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά αυτός ο GAP δε θυμάται τη έκανε ο πατέρας του σε ανάλογη περίπτωση το 1987;Τίποτα δεν έμαθε δίπλα του ή δεν ήξερε ακόμα Ελληνικά και δεν καταλάβαινε τη έλεγε.

    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα... οτι να 'ναι ομως ... το βρήκαμε τωρα "διάβημα !!!" αυτο θα ακούμε απο εδώ και πέρα. εμείς αμα ψάχναμε στα δικά τους ύδατα διάβημα θα μας έστελναν ???... τι να πει κανείς...?!! παρακολουθώ καθημερινά αυτή τη κατάσταση με τις παραβιάσεις εδω και 1μιση χρόνο περίπου και το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορώ να καταλήξω είναι οτι προφανώς τους έχουμε παραχωρήσει δικαιώματα ή μας ανάγκασαν να τους τα παραχωρήσουμε, και απλά δεν μας το έχουνε πει ακόμα. Μας βλέπω όλους σύντομα να λέμε "Κάποτε υπήρχε μια χώρα...." σε στιλ Underground

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σοβάρεψαν τα πράγματα,εμένα πάλι κάτι μου λέει πως η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί αυτό,ακόμη και εγώ παραξενέβομαι αλλά αυτή την αίσθηση έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και κάτι τρέχει στα γύφτικα με τα διαβήματα και τις δήθεν απειλές...
    μππππρρρρρ....
    τους έπεσε το κεμπάμπ απο το χέρι...
    Σαν δεν ντρέπονται όλοι τους λέω εγώ, ξεπούλησαν τα πάντα και έχουμε τον καθένα γείτονα (Σκοπιανούς, Αλβανούς, Τούρκους και έρχονται και οι Βούλγαροι) να κάνουνε ότι θέλουνε σε όποιο σημείο της Ελλάδας επιθυμούνε χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός.
    Αμαρτίες γονέων(πολιτικών) παιδεύουσι τέκνα(πολίτες) λέει μια παροιμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τήν απάντηση πού αρμόζει στούς Τούρκους τήν έδωσαν οι Ισραηλινοί.

    Εμείς έχουμε πολιτικούς, πού μοιάζουν μέ τούς χρυσοντημένους, μέ μεταξωτά ευνούχους τού Βυζαντίου, οι οποίοι τό μόνο πού τούς ενδιαφέρει είναι νά καλοπερνάνε στά μέγαρά τους.

    Αυτό πού καταλαβαίνουν οι τουρκαλάδες τούς τό δώσαμε πρίν από 100 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Σώπα όπου να'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες...
    Κάτω απ' το χώμα μες στα σταυρωμένα χέρια τους
    κρατάνε τις καμπάνας το σχοινί,
    προσμένουνε την ώρα, προσμένουν να σημάνουν την ανάσταση..."
    όπως έλεγε και ο Γιάννης Ρίτσος.

    Για ποιον χτυπά η καμπάνα;
    Μάλλον για το καρντάσι το Yorgaki.
    Ποιανού την Ανάσταση θα σημάνει η καμπάνα;
    Μάλλον του Αντρέα που θα σηκωθεί και θα πάρει με τις πέτρες το Αμερικανάκι-γιουσουφάκι που έσπειρε...

    Πέρα από την πλάκα, την καλύτερη πολιτική δήλωση την έκανε η Μιμή στο μνημόσυνο του "ηγέτη". Πέρα από το τραγελαφικό πρώτο μέρος της δήλωσης ("όλοι τιμούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου"), με το βυζί έξω και την αλογοουρά-ποστίς, δήλωσε τα εξής:«Στον τάφο του γράφει "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες". Αυτό το συγκεκριμένο, αυτός ο ηγέτης το έκανε πράξη. Έκανε έναν λαό περήφανο που δεν γονάτισε στα ξένα συμφέροντα και δεν ενέδωσε σε ξένους εκβιασμούς. Αν ζούσε σήμερα ο ελληνικός λαός, δεν θα περνούσε αυτή τη δοκιμασία»
    Φαίνεται πως η τρελοκοτσιδού, εύθυμη χήρα είναι από τους λίγους στο ΠΑΣΟΚ που έχουν τα @ρx!δ!@ να βάλλουν τα πράγματα στη θέση τους. Άξια η σύνταξη που παίρνει.

    * Προσωπικά, ποτέ δεν εκτίμησα το συγχωρεμένο. Το μόνο που δεν μπορώ να παραγνωρίσω είναι ότι παρά την ανικανότητά του ποτέ δεν έβλαψε τα κυριαρχικά συμφέροντα της Ελλάδας. Και σίγουρα πιστεύω ότι αν ζούσε μέχρι το 1999 θα είχε αποκληρώσει και το γιο του και την κυβέρνηση Σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανταπόδοση από την τελευταία επίσκεψη του παπανδρέου στην τουρκία είναι,άσε που μας δίνουν και τσάμπα τεχνογνωσία πάνω σε έρευνα πετρελαίου.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. * Προσωπικά, ποτέ δεν εκτίμησα το συγχωρεμένο. Το μόνο που δεν μπορώ να παραγνωρίσω είναι ότι παρά την ανικανότητά του ποτέ δεν έβλαψε τα κυριαρχικά συμφέροντα της Ελλάδας. Και σίγουρα πιστεύω ότι αν ζούσε μέχρι το 1999 θα είχε αποκληρώσει και το γιο του και την κυβέρνηση Σημίτη.

    30 Ιουνίου 2010 7:08 μ.μ.


    mea culpa σου θυμίζει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ισχύει ότι "χτύπησαν" Ελληνική υφαλοκρηπίδα έπρεπε να υπάρξει στρατιωτική κινητοποίηση στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Η Άγκυρα δεν πρέπει να νομίζει ότι επειδή τα οικονομικά μας είναι "στενά" δεν μπορούμε να κάνουμε νέο 1987. Ας στείλουμε δυο μαχητικά να κάνουν τρελές υπερπτήσεις πάνω από το ερευνητικό σκάφος. Να πέσουν προειδοποιητικές βολές από κανονιοφόρο κοντα στο σκάφος. Σε νησιά και Εβρο να παρουσιαστούν οι ντόπιοι έφεδροι. Άμεση πολεμική ετοιμότητα του 80% της αεροπορίας. Ας επιβάλλουμε μια φορά δικό μας ρυθμό. Στόλος να φύγει από τον ναύσταθμο και να είναι αραιωμένος σε ετοιμότητα. Αν ισχύει ότι ερευνούν σε Ελληνική υφαλοκρηπίδα πρέπει να δοθεί σκληρή απάντηση με προειδοποιητικές βολές. Χαρτάκια τέλος. Προειδοποιητικές βολές τώρα και έκτακτη ομιλία του πρωθυπουργού στο κρατικό κανάλι. Ας μοιάσει λίγο στον πατέρα του!Οκ παραέδωσε στον λαό χρήμα(δεν ευθύνεται μόνο εκείνος..οι μετέπειτα κυβερνήσεις κάνανε και εκείνες κακή διαχείρηση των οικονομικών) τότε αλλά έκανε πολλά θετικά...τέρμα το αστυνομικό κράτος, τέρμα το άγριο φακέλωμα, τέρμα στη λογοκρισία και στην Εθνική κυριαρχία ήταν σαφής..απαραβίαστες οι κόκκινες γραμμές...το ενοούσε το 87 θα έκανε πόλεμο αν δεν κάνανε πίσω. Ήταν ηγέτης με @@. Οι 20αρηδες τα ξέρουμε και ας ήμασταν τότε μωρά! Παίζαμε μικροί μπροστά από τη τηλεόραση με αυτοκινητάκια και ακόμα θυμόμαστε τις τελευταίες ομιλίες του. Είχε θετικά είχε και αρνητικά αλλά είχε και @@! Ας μοιάσει σε πατέρα του. Όχι δεύτερος Σημίτης! Εκείνος ήταν μόνο για να κατασκευάζει γέφυρες και να κρατάει το μπλοκάκι.Ούτε ο Αντρέας δεν τον χώνευε.
    Να πέσουν άμεσα προειδοποιητικές βολές...είμαστε ακόμα δυνατοί και μπορούμε να τρίξουμε τα δόντια μας!!!Έρευνα σε Ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι αιτία ακόμα και πολέμου. Αν θέλουν να κάνουν πόλεμο οι Τούρκοι να τον κάνουν. Πολύ αέρα πήραν τα μυαλά τους τον τελευταίο καιρό. Ακόμα είμαστε σε θέση να τους στείλουμε πολύ ατσάλι και φωτιά...πάρα πολύ. Να τους δείξουμε ότι μπορούμε ακόμα να απαντήσουμε πολύ σκληρά. Θα κάνουν πίσω. Ακούει κανείς στο υπουργείο Εξω(φρενικών)τερικών?! Έλεος πια! Είπαμε όχι πόλεμο αλλά το παραξυλώνουν οι απέναντι!

    Γιώργος,
    φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Που' σαι "κοπελιά" τζιμη,
    να υποστηρίξεις τους χρηματοδότες σου;

    Shame, Shame, Shame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Κοπελιά, δεν σε παίρνει διότι ουδέποτε έχω εκφρασθεί έστω και κατά 0,000001% θετικά υπέρ των ισλαμοκεμαλιστών.
    Τουναντίον εσένα σου τρέχουν τα σάλια, αφού Τουρκία και Ισραήλ υπήρξατε κολλητές φιλενάδες και συνεργάτιδες (στην Κύπρο κλπ).
    Περνάτε τώρα μια κρίση αλλά με την βοήθεια της άλλης Μεγάλης Φιλενάδας σας θα τα ξαναβρείτε και όλες μαζί θα κάνετε το Τρίο-Χάλια!!!
    Φιλάκια
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ούτε ΝΑΤΟ χρειαζόμαστε να βοηθήσει, ούτε Ισραήλ, ούτε ...Μαδαγασκάρη!
    Ας μας κάνουν την χάρη να κάτσουν αμέτοχοι παρατηρητές.

    Μπορούμε -Ελλάδα και Κύπρος- να την καθαρίσουμε μόνοι μας.
    Διαθέτουμε 12 εκατ. πληθυσμό που μπορεί, με σωστά σχεδιασμένη και οργανωμένη επιστράτευση, να δώσει με βάση τα δημογραφικά στοιχεία, έναν αξιόμαχο στρατό της τάξης των 600 χιλιάδων, εντός 48 ωρών!
    Ηλικίας από 20 έως 30 ετών!
    Και καθώς μια επιστράτευση μπορεί να γίνει σήμερα πολύ νωρίτερα από την εκδήλωση της εχθρικής επίθεσης, στα νησιά του Αιγαίου που υπάρχει πιθανότητα να απειληθούν, μπορούν άνετα να προωθηθούν πάνω από 300 χιλιάδες στρατιώτες μας, ώστε αυτά με 20, 30 ή 40.000 στρατό το καθένα, να γίνουν απόρθητα.

    Τα νησιά αυτά είναι 12 και συγκεκριμένα. Μικρά και μεγάλα. Όλα τα άλλα που βρίσκονται κοντά και δυτικά τους, θα αποτελέσουν το προγεφύρωμα για τις ενισχύσεις που θα έχουν στο μεταξύ φθάσει σε δεύτερο χρόνο.

    Σήμερα, είναι αδύνατον να αιφνιδιαστούμε, αφού οι πληροφορίες για επικείμενη επίθεση εναντίον μας, διαρρέουν με μεγαλύτερη ευκολία.

    Με αυτό που λέω, υποστηρίζω πως ανα πάσα στιγμή μπορούμε να κάνουμε τους Τούρκους να μαζευτούν στο κοτέτσι τους, χωρίς μάλιστα να ανοίξει μύτη.
    Ξεκινώντας με τα 12 μίλια!!!
    Σε μία 5λεπτη συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα όπου θα του επιδοθεί μία καλογραμμένη ρηματική διακοίνωση, μπορούμε να πετύχουμε την ηρεμία μας για πολλά πολλά χρόνια!
    Αλλά ποιος θα την γράψει αυτή τη νότα; Όταν τα χέρια τους τρέμουν;

    Να καταλάβουμε όλοι ότι στο εξής, δεν πρέπει να δείξουμε με την ψήφο μας ή με χαμόγελα και επισκέψεις σε κομματικά γραφεία, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στο υπάρχον αποτυχημένο, σε όλους τους τομείς, πολιτικό προσωπικό!

    ΔΕΝ πρέπει να υπάρξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ από τα γνωστά πρόσωπα στην νέα Βουλή, οποτεδήποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εκλογές.
    Τους άξιους τους ξέρουμε! Υπάρχουν και σε αυτό το ιστολόγιο, κατά καιρούς αλλά και πιο μόνιμα, αρκετοί!!!
    Να τους πιέσουμε να κατέβουν στις εκλογές και να τους υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις !!!

    Όσοι πιο πολλοί από τους λαμόγιους χάσουν τον ύπνο και τις θέσεις τους, τόσο το καλύτερο αφού θα ξεβρομίσει η Ελλάδα!!!
    τζιμης

    Υ.Γ. Γιώργο,
    φοιτητή Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη
    βρες με τους φίλους σου καμιά πατέντα να δουλεύει προς θάλασσα μεριά, διότι εκεί και όχι σε πόλεις θα γίνει -εάν γίνει- το παιχνίδι.
    Ο Έβρος και η Κύπρος είναι όχι μόνο απόρθητα φρούρια, αλλά από την Θράκη θα πάθουν την χοντρή την πλάκα τους ...οι κουμπάροι!
    Κάτι σε πατέντα τηλεκατευθυνόμενου σύχρονου πυρπολικού ή ό,τι άλλο χρήσιμο με λέιζερ κλπ!
    Το μυαλό σας δουλεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειστε μιζεροι και αθλιοι ολοι σας που κριτικάρετε έτσι ελαφρα τη καρδία την κυβέρνηση μας για ενδοτισμό και αρα κουραφέξαλα. Διαβάστε επιτέλους προσεκτικά την ανακοινωση του ΥΠουργείου Εξωτερικών, δηλαδη του Τζεφρυ: "Δεν πρέπει όμως κανένας να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα". Ορίστε, τι αλλο θελετε δηλαδή να κανει το παιντί. ΝΑ σηκωθεί και να χωρέψει ζεϊμπέκικο? Αμα ειναι να το βαλουν στα ποδια οι Τούρκοι, θα κανει και αυτή τη θυσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tούτη την ώρα το ηθικό μας είναι λίγο πιο πάνω απ'το πάτωμα.
    Κάτι ή κάποιοι μας οδήγησαν εδώ αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή και με πρωθυπουργό το συγκεκριμένο πρόσωπο. Η ιστορία έχει δείξει πως κιοτέψαμε στο παρελθόν σε στιγμές που η χώρα μας είχε περισσότερο ειδικό βάρος. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση χαρακτηρίζονται απο τον λαό ώς κλεφτοκοτάδες φλούφληδες.
    Πόσες πιθανότηυες έχει η Τουρκία να συμετέχει στα Ελληνικά πετρέλαια?
    Το πιθανότερο είναι ότι τα έχουν κανονίσει και οι δικοί μας σαν φλούφληδες που είναι, φοβούνται μην αθετήσουν τη συμφωνία οι Τούρκοι, δεν μας δώσουν τίποτα, και γίνουν τελείως ρόμπες.Οτιδήποτε άλλο θα χαρακτηρισθεί σαν η συμφωνία του αιώνα και θα ισοδυναμεί με νίκη της Ελλάδας και της Τουρκίας.Ποιός δεν φαντάζεται τον Ερντογάν αγκαλιά με τον γιωρίκα μας, να πίνουν ούζα στο Καστελίριζο και να χορεύουν ζειμπέκικο?
    Με χαρά περιμένουμε και την Τουρκική ατυνομία να έρθει στην Αθήνα να επιβάλει την τάξη στις διαδηλώσεις απο τον Σεπτέμβρη.
    Ντροπή μας.

    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα πιστευει αυτα το ΥΠΕΞ η απλα ειναι χεστες;Σημειολογικα η ανακοινωση διαφοροποιειται απο αντιστοιχες του παρελθοντος δημιουργωντας μια εντυπωση αλλαγης.Σε καθε περιπτωση η Ισραηλινη επιρροη σε λεκτικο επιπεδο ειναι εμφανης.
    Φαινεται παντως τους μογγολους οτι η Λημνος λογω Μακη.. τους κανει ανησυχο υπνο.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τζίμης 11:42 μ.μ.:
    "Ούτε ΝΑΤΟ χρειαζόμαστε να βοηθήσει, ούτε Ισραήλ, ούτε ...Μαδαγασκάρη!
    Ας μας κάνουν την χάρη να κάτσουν αμέτοχοι παρατηρητές."

    Συμφωνώ με όσα είπες φίλε, εκτός από το παραπάνω απόσπασμα. Γιατί αυτό είναι η καρδιά του προβλήματος, ότι δεν θα κάτσουν αμέτοχοι. Όπως έκαναν και το 1974 στην Κύπρο, όπως έκαναν και με τη διαμεσολάβηση (εντολές προς Σημίτη) στα Ίμια. Αυτό είναι το πραγματικό μας πρόβλημα και έχει να κάνει με τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από λόγια , ευχολόγια και κατάρες για την κατάσταση πολλά, απο πράξεις πάσχουμε ..και όσο αναλωνόμαστε στα λόγια οι πράξεις υστερούν και καθυστερούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεῖτε ἑπόμενο ἄρθρο γιὰ τὴν ΕΥΠ. Προφανῶς τὸ δίχτυ εἶναι ἀπλωμένο καλά. Ἐὰν ὁ εὐαίσθητος κρατικὸς μηχανισμὸς εἶναι διεφθαρμένος, τί ἀκόμη πρόκειται νὰ πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αὐτὸ τὸ ἄρθρο ἐννοῶ:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_5151.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Κρύο αίμα
    //...αυτό είναι η καρδιά του προβλήματος, ότι δεν θα κάτσουν αμέτοχοι. Όπως έκαναν και το 1974 στην Κύπρο,//...έχει να κάνει με τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα στην περιοχή.//...

    Επομένως, κάνοντας ή μη κάνοντας συμμαχία μαζί τους, αυτοί θα βαράνε το βιολί τους των δικών τους συμφερόντων.

    Τότε ΓΙΑΤΙ να κάνουμε συμμαχία, όταν τα συμφέροντά τους είναι ενάντια στα δικά μας;
    Για να μας ...την χώνουν από πίσω κανονικά και να μη μπορούμε να πούμε κουβέντα επειδή είναι σύμμαχοί μας;;;!!!
    Καλύτερα μακριά και ...αγαπημένοι !!!
    Και μιλάμε τώρα για συμμαχία με κράτος τρομοκράτη που έχει αγνοήσει ΟΛΕΣ τις αποφάσεις του ΟΗΕ κλπ.
    Με ποιά λογική μετά θα απαιτούμε να εφαρμόσει η Τουρκία τις αποφάσεις που την καταδικάζουν, όταν σύμμαχός μας είναι το ιδίας ...ποιότητος κράτος του Ισραήλ;
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ για συμμαχία με την...Δανία!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.