4/6/10

Eπιθέσεις εναντίον αστυνομικών στην Τουρκία


-Επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος της πόλης Gevaş στην Επαρχία Βάν
-Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκέτες στην νοτιοανατολική Τουρκία

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επίθεση με ρουκέτες στην νοτιοανατολική Τουρκία
Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το όχημα τους δέχθηκε επίθεση με ρoυκέτες στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την Πέμπτη, δήλωσε ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος.Τό όχημα κινούνταν στην εθνική οδό μεταξύ Χακάρι και Cukurca όταν δέχθηκε την επίθεση με ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύθηκαν απο ορεινή περιοχή.Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Χακάρι στο Κρατικό Νοσοκομείο για νοσηλεία.


Επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος της πόλης Gevaş στην Επαρχία Βάν

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης Gevaş της επαρχίας Βαν δέχθηκε επίθεση κατά την διάρκεια της νύχτας.Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη και οτι εναντίον του αστυνομικού τμήματος εκτοξεύθηκε μία ρουκέτα η οποία και δεν εξερράγη και ταυτόχρονα υπήρξαν πολλοί πυροβολισμοί απο αυτόματα όπλα τύπου καλάσνικοφ.Στην επίθεση φέρεται να έλαβαν περίπου έξι άτομα τα οποία εκμεταλλευόμενα το σκοτάδι διέφυγαν.

Αγόρι ηλικίας 14 ετών σκοτώθηκε από θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας στο Σιρνάκ
Ενα αγόρι ηλικίας 14 ετών σκοτώθηκε όταν ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας στη Σιρνάκ το παρέσυρε. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον τόπο του ατυχήματος για να διαμαρτυρηθούν.Κατά την διαμαρτυρία ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του PKK και κατά της Τουρκικής "Δημοκρατίας". Για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και οι πολίτες απάντησαν εκτοξεύοντας πέτρες και διάφορα αντικείμενα προς τις δυνάμεις ασφαλείας.Η αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το παιδί.

Βάναυση αστυνομική επίθεση κατά της πορείας του κόμματος BDP(Ειρήνης και Δημοκρατίας)
H αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με σκοπό να διαλύσει ειρηνική διαδήλωση 10,000 ατόμων που διοργανώθηκε στην πόλη της Silopi απο το BDP (Ειρήνης και Δημοκρατίας Κόμμα).Η υπέρμετρη αστυνομική βία προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ των οποίων υπάρχουν και πολλοί σοβαρά τραυματισμένοι

Μεατξύ των διαδηλωτών ήταν και οι βουλευτές του ΒDP Sevahir Bayindir, Hasip Kaplan και Χαμίτ Geylani, οι διαδηλωτές διαμαρτυρόταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Iράν εναντίον των Κούρδων και για τις εκτελέσεις Κούρδων στις Ιρανικές φυλακές. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και ο βουλευτής Sevahir Bayindir ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Silopi και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.

http://en.apa.az/news.php?id=123694
http://www.nethaber.com/Toplum/148179/Polis-lojmanina-roketatarli-saldiri
FIRATNEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.