2/6/10

H Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) ανακοίνωσε την λήξη της μονομερούς κατάπαυσης του πυρός

Η Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) που αποτελεί τον πολιτικό οργανισμό –ομπρέλα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ)- ανακοίνωσε το τέλος της μονομερούς κατάπαυσης του πυρός την οποία και είχε ανανεώσει εξι φορές μαζί με το PKK από το 1993.

Η αυξανόμενη βία του τουρκικού κράτους , η πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης που σκοπό έχει την καταστολή κάθε πολιτικής έκφρασης του κουρδικού λαού ,η καταπίεση εις βάρος του κουρδικού λαού, οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού καθιστούν την κυβέρνηση του ΑΚΡ υπεύθυνη για τον επερχόμενο τραγικό πόλεμο αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωση της.

Την ίδια ώρα συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό το ιρανικό πυροβολικό το βομβαρδισμό περιοχών του Νοτίου Κουρδιστάν ενώ επισημάνθηκε και εισβολή χερσαίων ιρανικών δυνάμεων προς την πλευρά του όρους Κandil όμως οι ιρανικές ομάδες έπεσαν σε ενέδρα των κούρδων Μαχητών.Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι σε συγκρούσεις
Μεταξύ του ιρανικού στρατού και Κούρδων Μαχητών του PJAK ο ιρανικός στρατός υπέστη βαρύτατες απώλειες καθώς έχασαν την ζωή τους 69 στρατιώτες.

Εξαιτίας των συνεχόμενων βομβαρδισμών (οι οποίοι διαρκούν εδώ και τέσσερις εβδομάδες) πάνω από 180 οικογένειες Κούρδων εγκατέλειψαν τις παραμεθόριες περιοχές εγκαταλείποντας τα υπάρχοντα τους και φιλοξενούμενοι σε συγγενικά σπίτια άλλων περιοχών.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG), δήλωσε ότι καταδικάζει τις ιρανικές και τουρκικές επιθέσεις στο Νότιο Κουρδιστάν, ζητεί την άμεση διακοπή τους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι παραβιάζεται η κυριαρχία του Ιρακινού κράτους. Οι επιθέσεις αυτές έχουν προκαλέσει απώλειες μεταξύ των αμάχων και έχουν παραλύσει την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των παραμεθόριων περιοχών .Ο Μπαρζανί σε παλαιότερη ομιλία του είχε δηλώσει ότι η κουρδική διοίκηση εργάζεται για να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι η βελτίωση των δεσμών θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Οι οικονομικές σχέσεις θα αναπτύξουν περαιτέρω δεσμούς και σε άλλους τομείς. Φήμες που μέχρι τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί φέρουν τον Μπαρζανί να ματαιώνει την προγραμματισμένη επίσκεψη του στην Τουρκία.
Firatnews.com

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.