1/6/10

O παραλογισμός συνεχίζεται. Ο διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς στην Ελλάδα.

Βίντεο από νυκτερινή αποβατική επιχείρηση που έκαναν οι Τούρκοι στα πλαίσια της άσκησης ΕΦΕΣ 2010. Σήμερα καλωσορίζουμε τον στρατηγό που θα καταλάβει ελληνικό έδαφος.

Τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να κατέχει το 40% της Κύπρου, τη στιγμή που συνεχίζει τις παραβιάσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός, που ελέγχει την ύπαιθρο και το 90% της τουρκικής επικράτειας, με βάση οργανωμένο σχέδιο συνεχίζει να στέλνει στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες δυστυχισμένους λαθρομετανάστες, τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός διατηρεί έναν από τους μεγαλύτερους αποβατικούς στόλους στον κόσμο, μόλις μερικά μίλια απο τα ελληνικά νησιά των οποίων την ελληνικότητα αμφισβητεί έμπρακτα, της στιγμή που μόλις προχθές ο τουρκικός στρατός εξέτασε την κατάληψη ελληνικής νήσου στην μεγάλης κλίμακας διακλαδική αποβατική άσκηση ΕΦΕΣ 2010, η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον διοικητή της 1ης Τουρκικής Στρατιάς, στα πλαίσια της πολιτικής Μέτρων Οικοδόμησης Εμποστοσύνης.
Λες και η Ελλάδα είναι αυτή που κλόνισε την εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο χωρών και καλείται να υποδεχτεί τον Τούρκο στρατηγό, για να την οικοδομήσει.
Τί να πει κανείς;
Απλά άλλος ένας ελληνικός παραλογισμός!

Στην Ελλάδα ο διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς
Τη χώρα μας θα επισκεφθεί από 1 έως 3 Ιουνίου 2010 ο διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς Στρατηγός Hassan IGSIZ, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας και κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστρατήγου Σπυρίδωνα Παπαδάκη.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Τούρκος Στρατηγός θα επισκεφθεί το Γ΄ΣΣ/NDC-GR στη Θεσσαλονίκη και την 1η Στρατιά στη Λάρισα. Επιπλέον θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Φραγκούλη Φράγκο στην Αθήνα.

17 σχόλια:

  1. την ίδια ώρα που ρίξαμε πόρτα στον ισραηλινό αρχηγό ΓΕΑ υποδεχόμαστε τον τούρκο δκτή!η κυβέρνηση δηλαδή έχει κάνει τις επιλογές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κερδίζει τίποτα η τουρκία σε διεθνή μέσα λόγο της μη υπογραφής του δικαίου της θάλασσας. Τώρα αντί να πιέζουμε για την υπογραφή κάνουμε την πάπια μην στενοχορηθεί ο επισκέπτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.56-2.01 TA KOMANDA RIXNOYN STO GAMO TOY KARAGIOZH MALLON ASFERA O TELEYTEOS EXEI PESEI PISO KAI BARA SYNEXOS. MEGALES APOLIES APO FYLIA PYRA.1.56 -2.02 DEN BRISKOYN STOXO FOTAGOGIMENO .AN AYTA EINAI TA KALA TOYS FANTASTITE TI KRYPSANE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήρθε για το προγραμματισμένο Οθωμανικό. Το ξεκίνησε ο Χηνοφώτης μετά ο Γράψας και το συνεχίζουν οι τωρινοί. Δεν υπάρχει ένας ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ να πει εγώ δεν πάω στην υποδοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κόσμος ανάποδα να γυρίσει, όλη η υφήλιος να είναι εναντίον της Τουρκίας, εμείς θα είμαστε υπέρ της. Το νήμα της αράχνης έχει τυλιχτεί καλά γύρω μας και δεν υπάρχει γλυτωμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σίγουρα είναι παραλογισμός αλλά:

    1) Οφέίλουμε να εξαντλούμε όλα τα διπλωματικά μέσα
    2) Να ψυχολογίσει από κοντά η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία έναν άνθρωπο που θα παίξει ρόλο κλειδί σε ενδεχόμενη πολεμική ενέργεια της γείτονος. Είναι ένας σημαντικός αξιωματικός και μόνο που θα του μιλήσεις ως ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού στρατού θα σε βοηθήσει να σχηματίσεις προσωπική άποψη για τον άνθρωπο που θα είναι στο αντίπαλο επιτελείο. Οι Αμερικάνοι με τους Ιάπωνες είχαν επαφές σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο πριν το Περλ Χάρμπορ(7/12/1941). Ο Γιαμαμότο για παράδειγμα ήξερε σχεδόν τα πάντα για τη ψυχοσυνθεση και τις στρατιωτικές δυνατότητες του αντιπάλου του, είχε σπουδάσει εκεί, είχε κάνει εθιμοτυπικές επισκέψεις κτλ. Όταν χάσανε τον Γιαμαμότο ήταν μεγάλη απώλεια για τους Ιάπωνες. Πρέπει να προσπαθούμε πάντα να μπούμε στο μυαλό του αντιπάλου μας.
    3) Σχετικά με σχόλια που διάβασα..σίγουρα οι αεροπορικές επαφές με το Ισραήλ και γενικά η στρατιωτική συνεργασία μας μαζί του είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ωστόσο πρέπει να διατηρήσουμε ισορροπίες και με τον αραβικό μουσουλμανικό κόσμο. Δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις στους Άραβες για πολλούς λόγους.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιωργο φιλε μου,μην κανεις τετοιες συγκρισεις γιατι θα σε θεωρησω γραφικο.Τι δουλεια εχει ο γιαμαμοτο με τους δικους μας ακαπνους και ποιος θα ψυχολογησει ποιον.Αυτοι για να φτασουν εκει ψηλα στην ιεραρχια,εχουν βγαλει 5 σχολες πολεμου και εχουν δωσει διαπιστευτηρια οχι σε πολιτικαντηδες αλλα σε πορωμενους αρχηγους.Θυμαμαι οταν ειχε ελθει ο μπουγιουκανιτ στην Θεσσαλονικη για το συνεδριο των ΑΓΕΕΘΑ Βαλκανιων με το αεροσκαφος του τουρκικου στρατου.Απο τη στιγμη που κατεβηκε την σκαλα,σου ενεπνεε κυρος και γι'αυτο στην συσκεψη επεβαλε την παρουσια του.Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...η κινητοποίηση και στις δυο περιπτώσεις ήταν καλή με περιθώρια βελτίωσης. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Υπάρχουν ικανοί αξιωματικοί και στους τρεις κλάδους. Η νίκη δεν κρίνεται από έναν αρχηγό αλλά από το επιτελείο στο σύνολο και από τους κατώτερους αξιωματικούς που καθοδηγούν τα
    20χρονα σαν εμένα. Ο Μπουγιούκανιτ εμένα δεν μου ενέπνεε σεβασμό αλλά ύφος χιλίων καρδιναλίων άνευ ουσίας. Οι Τούρκοι ανώτατοι το χουν αυτό λόγω τους στρατοκρατικού Κεμαλοφασιστικού χαρακτήρα του γειτονικού κράτους. Δεν λέω ότι οι Τούρκοι δεν βγάζουν ικανούς αξιωματικούς, ίσα ίσα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν έχεις ύφος χιλίων καρδιναλίων,έρχεσαι με στρατιωτικό αεροσκάφος, φοράς γυαλιά ηλίου και έχεις ειρωνικό υφάκι είσαι καλός αξιωματικός.Αυτό δείχνει ότι έχεις κόμπλεξ, φανατισμό και θες να φανείς ως ο καλύτερος σε μια σύνοδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Αυτό δείχνει κεμαλοφασιστική συμπεριφορά υπερδύναμης γιαλαντζί. Η ουσιαστική αθόρυβη δουλειά μετράει. Από την θέση του Έλληνα ΓΕΕΘΑ έχουν περάσει και πολύ καλοί αξιωματικοί και κομματόσκυλα. Για εμένα πάντως άκρως επιχειρησιακή σκέψη έχουν στη πλειοψηφία τους οι αξιωματικοί Τεθωρακισμένων, Καταδρομών, Αεροπορίας και Ναυτικού.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε μου ΝΑΙΑ,
    Το ότι δεν συμφωνείς με τη συγκεκριμένη άποψη μου δεν σημαίνει ότι είμαι γραφικός ή ότι είμαι εγώ ο γραφικός. Σεβαστή κάθε άποψη και νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς μεταξύ μας(οχι μόνο μεταξύ μας αλλά γενικά το λέω για όλους μας εδώ μέσα). Άλλωστε η δύναμη του Infognwmwn είναι οι διαφορετικές απόψεις. Μέσα από τη σύνθεση απόψεων και ιδεών βγαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.

    1) Είπες τι δουλειά έχει ο Γιαμαμότο με τους δικούς μας άκαπνους. Μα και αυτός ήταν άκαπνος πριν γίνει ο πόλεμος, το γνωστό και ως "μπαμ" ή όπως το λέμε στην ηλικία μου "ντου". Η ιστορία πάντα δείχνει τον δρόμο. Έναν πόλεμο τον κερδίζει αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη. Οι επαφές μόνο καλό μπορούν να κάνουν. Δεν κάνουν κανένα κακό οι επαφές σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο. Αυτές μας φταιξανε τώρα..δεν κοιτάμε τα υπόλοιπα χάλια μας.

    2) Είπες: "Αυτοι για να φτασουν εκει ψηλα στην ιεραρχια,εχουν βγαλει 5 σχολες πολεμου και εχουν δωσει διαπιστευτηρια οχι σε πολιτικαντηδες αλλα σε πορωμενους αρχηγους.Θυμαμαι οταν ειχε ελθει ο Μπουγιουκανιτ στην Θεσσαλονικη για το συνεδριο των ΑΓΕΕΘΑ Βαλκανιων με το αεροσκαφος του τουρκικου στρατου.Απο τη στιγμη που κατεβηκε την σκαλα,σου ενεπνεε κυρος και γι'αυτο στην συσκεψη επεβαλε την παρουσια του".

    Απάντηση: Λάθος προσέγγιση. Σίγουρα απέναντι είναι πιο αξιοκρατικοί στις προαγωγές αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να με πείσεις ότι ο Μπουγιούκανιτ είναι πιο ικανός αξιωαματικός από τον τέως αρχηγό ΓΕΕΘΑ Γράψα. Εμένα ο Γράψας μου έδινε την εντύπωση ενός έξυπνου και ικανού αξιωματικού.Των τεθωρακισμένων συνήθως βγαίνουν με άκρως επιχειρησιακή σκέψη. Δύο αξιωματικούς τεθωρακισμένων ε.α. παιδικούς φίλους(κολλητοί από μικροί οι τριάδα)) συμμαθητές από τα χρόνια του γυμνασίου έχει ο παππούς μου. Λοιπόν πέρσι στη Σίβηρη έτυχε να μιλήσω μαζί τους(πίνανε ουζάκι ο παππούς και οι δυο φίλοι του). Ήμουν με δικιά μου παρέα εκεί κοντά για μπάνιο και το μεσημεράκι κάθισα μαζί τους. Ο ένας που με ξέρει από μικρό με συμπαθεί πολύ. Η γνώμη μου είναι ότι το συγκεκριμένο όπλο βγάζει αξιωματικούς με άκρως επιχειρησιακή σκέψη. Αν μιλήσεις μαζί τους από κοντά αντιλαμβάνεσαι ότι έχουμε ισάξιους και μερικές φορές καλύτερους κάθε Μπουγιούκανιτ. Υπάρχουν ικανότατοι αξιωματικοί στον Ελληνικό στρατό όπως φυσικά και κομματόσκυλα. Για να γίνεις επιτελικός αξιωματικός και ειδικά Α/ΓΕΣ,Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ, Α/ΓΕΕΘΑ έχεις περάσει τα κατάλληλα επιτελικά σχολεία κτλ. Το θέμα είναι εκτός από τα τυπικά προσόντα να είναι και γενικά ικανός. Μπορεί δυο αξιωματικοί να έχουν τα ίδια τυπικά προσόντα και όμως ο ένας από τους δυο να είναι πιο αποτελεσματικός. Εδώ όμως μπαίνει σφήνα το πολιτικό μέσον. Όπως και να χει πάντα κάποιος αρχηγός είναι καλύτερος και κάποιος χειρότερος. Δεν μπορούν όσοι θα περάσουν από αυτή τη θέση να είναι Αινστάιν. Πάντα υπάρχει κάποιος που θα είναι ικανός και κάποιος που δεν θα είναι τόσο. Αν εσύ μου μιλάς για Μπουγιούκανιτ εγώ σου αναφέρω Γράψα και τον σημερινό Α/ΓΕΣ. Η Ελλάδα έχει περάσει δυο σημαντικές κρίσεις με την Τουρκία..το 1987 και 1996. Στις δυο περιπτώσεις αποδείχθηκε μεταξύ των άλλων(θετικών και αρνητικών) η καλή επίδοση των επιτελείων με τις όποιες αδυναμίες. Σε γενικές γραμμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριοι οι στρατιωτική διπλωματία είναι τομέας που λήγει γνωρίζουν ,και καλό είναιπροτού όλοι μας εκφέρουμε άποψη να σκεφτόμαστε αρκετά.
    Η επίσκεψη ενός "εν δυνάμει αντιπάλου" φυσικά και είναι "ευπρόσδεκτη", με την έννοια ότι είναι εξαιρετική ευκαιρία να τον μελετήσεις εκ του σύνεγγυς.
    Τα λοιπά περί άκαπνων είναι μεν αληθή, πλην όμως ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας,διότι όταν η αξιωματικοί και γενικά οι στρατιωτικοί είναι μπαρουτοκαπνισμένοι,τότε χώρες σαν τη δικιά μας είναι κατεστραμένες με την έννοια ότι για να καπνιστείς έχει προηγηθεί πόλεμος....
    Άν λοιπόν θέλουμε μπαρουτοκαπνισμένους, τότε να κάνουμε κανά πόλεμο.....Ας είμαστε σοβαροί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή σοβαροί είμαστε όταν δεν επιδιώκουμε πόλεμο αλλά πάση θυσία ειρηνη υποδουλώνοντας τη χώρα; Γιατί εγώ 60 χρόνια αυτό βλέπω. Σοβαροί είμαστε; Από την πολύ σοβαρότητα θα πάμε. Και νά 'σαι καλά φοιτητή γεωπονίας, με έκανες και γέλασα. Ποιος Γιαμαμότο τώρα και ποιοι Αμερικανοί ναύαρχοι. Εκείνοι διοικούσαν στόλους αεροπλανοφόρων με δράση χιλιάδες μίλια έπαιρναν αποφάσεις που ένα κλικ διαμόρφωνε την ιστορία του πλανήτη για εκατονταετίες...και εμείς εδώ περιμένουμε εντολές από τον... Νταβούτογλου. Άντε ρε παιδιά, λίγο ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...Η συγκεκριμένη "κλίκα" αξιωματικών ήταν οι σκληροπυρηνικοί που επιπλέον δεν γνώριζαν τον τρόπο σκέψης του αντιπάλου και βασίζονταν.."Στο μεγαλείο της Ιαπωνικής αυτοκρατορίας, του Χιροχίτο κτλ μ@..Μπανζάιιιι". Ο γίγαντας Σαμ μετά ξύπνησε, τα αεροπλανοφόρα του είχαν σωθεί επειδή οι Ιαπωνέζοι δεν φρόντισαν να έχουν επαρκές δίκτυο πληροφοριών πριν το Περλ. Επιπλέον μετά σκότωσαν τον Γιαμαμότο οι Αμερικάνοι καταρρίπτοντας το μεταγωγικό αεροσκάφος που τον μετέφερε. Υπέκλεψαν σήμα, έστειλαν 20 μαχητικά, κατέρριψαν τα 6 γιαπονέζικα συνοδείας και το μεταγωγικό του Γιαμαμότο επειδή ξέρανε ότι ήταν ικανότατος. Μετά από αυτόν το χάος που ερχόταν ήδη αλλά η δολόφονία του βοήθησε επιπλέον. Ήξερε από πρώτο χέρι τις δυνατότητες των ΗΠΑ και τον τρόπο σκέψης του αντιπάλου πολύ καλά. Ήταν ένα επικίνδυνο αγκάθι που έπρεπε να εξουδετερωθεί. Επίσης ένα άλλο παράδειγμα αξιωματικού που είχε γνώση του αντιπάλου εξαιτίας των στρατιωτικών επισκέψεων στις ΗΠΑ ήταν ο Ιαπωνέζος στρατιωτικός διοικητής της νήσου Ιβο Τζίμα. Πραγματικοί πολλαπλασιαστές ισχύος είναι το έμψυχο υλικό όπως βλέπεις.
    Το να γνωρίζει από κοντά ο Α/ΓΕΣ τον διοικητή της πρώτης Τουρκικής στρατιάς μόνο καλό μπορεί να είναι. Δεν μας φταίνε οι στρατιωτικές επισκέψεις εκατέρωθεν. Ας αρχίσουμε απο άλλα όπως πχ το να πολεμήσουμε την Τουρκία από μέσα και έξω με το Κουρδικό, την ανάδειξη και αναγνώριση των γενοκτονιών, τον περεταίρω εκσυχρονισμό του στρατού μας, την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας κ.α. και μετά βλέπουμε για τις στρατιωτικές επισκέψεις εκατέρωθεν. Αν φτάσουμε στο σημείο να είμαστε κλασεις ισχυρότεροι από την Τουρκία.Όσο όμως μπορούν με την στρατιωτική τους ισχύ να μας κάνουν μεγάλη ζημιά πρέπει να αξιοποιούμε στο έπακρο όχι μόνο την διπλωματία μας, όχι μόνο τη κατασκοπεία, όχι μόνο τα οπλικά μας συστήματα αλλά να μαθαίνουμε συνέχεια..ποιος διοικεί απέναντι στον Έβρο? Πως τον λένε? Τι γνώσεις έχει? Οικογένεια έχει? Αδυναμίες του? Πως σκέφτεται? Πως μιλάει? Πως θα μας μιλήσει όταν τον καλέσουμε εδώ για να δούμε. Με λίγα λόγια τα πάντα. Ο Γιμαμότο φίλε διοικούσε αεροπλανοφόρα και ο Τούρκος αυτός διοικεί ολόκληρη στρατιά. Δεν το λέω με φόβο..έχουμε και εμείς στρατό. Το λέω με "δίψα"..να μάθουμε γι αυτόν οι αξιωματικοί μας που πρέπει να μάθουν. Αποκλείεις δηλ σε πόλεμο μια προσωπική δολοφονία οποιουδήποτε πολυτιμότατου Τούρκου επιτελικού από έναν πχ ελεύθερο σκοπευτή "Κούρδο"? Μερικές φορές στο πόλεμο, στη κρίσιμη στιμή, όταν κινδινεύει η πατρίδα σου θανάσιμα και ένας άνθρωπος είναι ικανότατος στην απέναντι πλευρά, πέρα των άλλων αποφάσεων(πχ "Στείλε την τάδε μοιρα λοκατζήδων εκεί") πρέπει να εξουδετερωθεί άμεσα χωρίς διασταγμό Ο ανθρώπινος πολλαπλασιαστής ισχύος. Μπορεί να είναι επικίνδυνος πιο πολύ και από 30 τούρκικα μαχητικά μαζί. Δεν έχει σημασία αν διοικείς τεσσερα αεροπλανοφόρα και 20 αντιτορπιλλικά ή μόνο 10 φρεγάτες αλλά έχει σημασία πως σκέφτεσαι ως διοικητής. Αυτό πρέπει πάντα οι δικοί μας να το γνωρίζουν. Έχουμε και εμείς έξυπνα "παιδιά" στα επιτελεία μας, δεν ανησυχώ. Εύχομαι που θα μιλήσουν μαζί του να εμπλουτίοουν τις γνώσεις τους για το πως σκέφτονται οι άλλοι απέναντι. Μπορείς ανώνυμε πάλι να κοροιδέψεις δεν με νοιάζει καθόλου. Άλλωστε έχεις χιούμορ Βρετανού όπως προανέφερα.

    4) Είπες: "λίγο ντροπή..."

    Απάντηση: Εδώ συμφωνούμε.


    Φιλικά,
    Γιώργος φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ ανώνυμε 01 Ιουνίου 2010 10:47 μ.μ.

    1) Είπες: "Δηλαδή σοβαροί είμαστε όταν δεν επιδιώκουμε πόλεμο αλλά πάση θυσία ειρηνη υποδουλώνοντας τη χώρα; Γιατί εγώ 60 χρόνια αυτό βλέπω. Σοβαροί είμαστε; Από την πολύ σοβαρότητα θα πάμε".

    Απάντηση:
    Κανείς δεν είπε αυτό το πράγμα αγαπητέ μου φίλε. Πάση θυσία ειρήνη όχι αλλά όχι και να πάρουν αέρα τα μυαλά μας έτσι? Ο πόλεμος είναι το χειρότερο πράγμα. Πρέπει να αποφεύγεται όσο γίνεται. Εξαντλούμε πάντα τα διπλωματικά μέσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραχωρήσουμε σπιθαμή αέρος, ξηράς ή θαλάσσης. Ούτε ένα δέκατο του χιλιοστού.

    2) Είπες:
    "Και νά 'σαι καλά φοιτητή γεωπονίας, με έκανες και γέλασα".

    Απάντηση:
    Σε ευχαριστώ που μου εύχεσαι να μαι καλά. Στο ανταποδίδω. Όσο για το ότι σε έκανα και γέλασες -όπως δήλωσες- σημαίνει ότι έχεις αίσθηση του χιούμορ όμοια με των Βρετανών.

    3)Είπες:
    "Ποιος Γιαμαμότο τώρα και ποιοι Αμερικανοί ναύαρχοι. Εκείνοι διοικούσαν στόλους αεροπλανοφόρων με δράση χιλιάδες μίλια έπαιρναν αποφάσεις που ένα κλικ διαμόρφωνε την ιστορία του πλανήτη για εκατονταετίες".

    Απάντηση: Μα και ο Τούρκος διοικητής μιας στρατιάς την ιστορία των Βαλκανίων μπορεί να την αλλάξει αν υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές -πρωτίστως- συνθήκες.Ποτέ δεν ξέρεις ποιος κρύβει έναν Ρόμελ, έναν Βίτμαν, ένα Γιμαμότο ή έναν Μοντγκόμερυ μέσα του. Με τις εκατέρωθεν επισκέψεις σχηματίζεις μια άποψη. Ο Βιτμαν διοίκησε ένα άρμα και σταμάτησε προέλαση ολόκληρης Βρετανικής ταξιαρχίας. Ο Ρόμελ μέχρι να τον πετάξουν από τη Βόρεια Αφρική τους βγήκε η ψυχή. Είχαν πλήρη υπεροχή παντού από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μοντγκόμερυ και όμως ο Ρόμελ τους έβγαλε την ψυχή. Κάθε εκατοστό για να προχωρήσει το βρετανικό πεζικό έπρεπε να προηγηθεί φραγμός πυροβολικού, ομάδες σκαπανέων κτλ. Είχε βάλει συρματοπλέγατα, ναρκοπέδια,88αρια αντιαρματικά που τα μετακινούσε όπου έπρεπε,άρματα μάχης, το να το άλλο...ρυθμός χελώνας για να προχωρήσουν οι Βρετανοί και ας είχαν υπεροχή πλέον. Ήταν εξαιρετικός στον πόλεμο κινήσεων είτε ήταν ο επιτιθέμενος είτε ο αμυνόμενος. Η πορεία του Ρόμελ το απέδειξε. Είπα και για τον Βίτμαν που σταμάτησε σε μια κωμόπολη..στο Βιλλιέρ-Μποκάζ… την προώθηση ολόκληρης ταξιαρχίας σκορπώντας τον όλεθρο σε ολόκληρη εμπροσθοφυλακή Βρετανικής ταξιαρχίας με τι? Με ένα μόνο Tiger...όσο εξαιρετικά και να ήταν τα συγκεκριμένα άρματα μάχης. Την αποδεκάτισε μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Γιαμαμότο ήταν επίσης εξαιρετικός και είχε πει ότι μόνο με ένα αποφασιστικό πλήγμα μπορούν να κερδίσουν τις ΗΠΑ και πάλι ήταν επιφυλακτικός. Είχε πει ότι ο πόλεμος έπρεπε να κερδηθεί μέσα σε έξι μήνες. Πολλές φορές ερχόταν σε επιτελικη σύγκρουση με κάποιους ανώτατους του στρατού ξηράς που επηρέαζαν πιο πολύ τον αυτοκράτορα Χιροχίτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το τελευταίο σχόλιο το έστειλα σε δυο κομμάτια. Παρακαλώ δείτε το διότι σε μένα όταν έστειλα τα δυο μηνύματα μου βγήκε ένδειξη ότι απεστάλησαν κανονικά και θα είναι ορατά μετά την έγκριση του διαχειριστή(όπως πάντα). Μήπως χτύπησε ο "δαίμων του τυπογραφείου" ή στη προκειμένη περίπτωση ο "δαίμων" του blog? :) Περιμένω απάντηση και φυσικά τα λάθη είναι ανθρώπινα :)

    Φιλικά,
    Γίώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ που διορθώσατε το λάθος κύριε Καλεντερίδη :) Ήμουν σίγουρος ότι δεν ήταν στημένο αλλά ότι χτύπησε ο "δαίμων" του blog. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Να στε καλά και να προσέχετε πάντα.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Να μην δημοσιευθεί φυσικά το παρόν μήνυμα (πάντα λέω και τα αυτονόητα...αγχώδης και τελειομανής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστώ για την άμεση διόρθωση.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.