14/6/10

Η Συρία αναπτύσσει πυραύλους Scud στα σύνορά της με το Λίβανο

Σύμφωνα με το Middle East Newsline, η Συρία έχει αναπτύξει σε εκτεταμένη κλίμακα βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Scud κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο.

Δυτικές πηγές πληροφοριών δήλωσαν ότι το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ προέβη σε συσσώρευση ενός τεράστιου οπλοστασίου πυραύλων κατά μήκος των συριακών συνόρων με το Λίβανο. Το οπλοστάσιο περιλαμβάνει πυραύλους Scud C και Scud D, με την εμβέλεια να κυμαίνεται μεταξύ των 550 και 700 χιλιομέτρων, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Σύριοι στρατιωτικοί έχουν εκπαιδεύσει την Χεζμπολάχ στη λειτουργία των Scud. Ορισμένες από τις υποδομές των εν λόγω πυραύλων έχουν μεταφερθεί στο ανατολικό Μπεκάα του Λιβάνου. Σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, εκτιμάται ότι η Συρία έχει αναπτύξει περίπου 1.000 Scud C και D κοντά στην κοιλάδα Μπεκάα.

Τον Απρίλιο του 2010, το Ισραήλ ανέφερε ότι η Συρία έχει προμηθεύσει με πυραύλους Scud τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιβεβαιώσει την αποστολή, αλλά εξέφρασαν την ανησυχία τους για μία ιρανική μεταφορά όπλων προς τη Χεζμπολάχ. Η μεταφορά πυραύλων στην Χεζμπολάχ, εντοπίστηκε από τους ισραηλινούς δορυφόρους αναγνώρισης, και προέρχονται τόσο από το Ιράν όσο και από τη Συρία.
http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/06/scud.html

3 σχόλια:

  1. Γιατί, τι της έκανε ο κακομοίρης ο Λίβανος; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @14 Ιουνίου 2010 7:47 μ.μ. και
    14 Ιουνίου 2010 9:09 μ.μ.

    200 τουλάχιστον ατομικές κεφαλλες;;;; !!!!:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.