2/6/10

ΟΧΙ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ SIEMENS

http://asset.tovima.gr/assetservice/data/tovima/D1999/D0404/1poa22a.gif
Γράφει η Έφη Χ. Μαυροπούλου
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά την τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της SIEMENS και του Βατοπεδίου ενώ πληθαίνουν οι φωνές βουλευτών τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ των συγκεκριμένων εξεταστικών, που ζητούν την κλήτευση του κ. Καραμανλή και του κ. Σημίτη.
Ο κ. Σημίτης αντέδρασε με μια αιχμηρή επιστολή κατηγορώντας το κ.Σαμαρά ότι διολισθαίνει σε εντυπωσιασμούς με στόχο την ενίσχυση του ηγετικού προφίλ.
Ο πρώην πρωθυπουργός τοποθετεί την ενέργεια αυτή, στα πλαίσια της κομματικής αντιπαράθεσης γιατί πιστεύει ότι η Ν.Δ. με την κίνηση αυτή έχει σα μοναδικό σκοπό να τον τσαλακώσει πολιτικά.
Έτσι, έσπευσε να κλείσει το θέμα της κλήτευσής του αφήνοντας να εννοηθεί, ότι δε θα προσέλθει, λέγοντας ότι η Εξεταστική έχει με πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί.
Μα δεν είναι σοβαρό θέμα η ομολογούμενη δωροδοκία από τη SIEMENS δυο πρώην πολύ στενών συνεργατών του κ. Σημίτη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του
Ο κ. Τσουκάτος ομολόγησε ότι πήρε 1.000.000 ευρώ για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και δυο μάρτυρες το επιβεβαίωσαν, την περίοδο που αποτελούσε το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού Σημίτη, ενώ ο κ. Μαντέλης ο οποίος διετέλεσε Υπουργός των Κυβερνήσεών του ομολόγησε ότι έλαβε 200.000 μάρκα ως προεκλογική χορηγία!
Το γεγονός αυτό από μόνο του ασφαλώς δε στοιχειοθετεί καμιά κατηγορία κατά του κ. Σημίτη άλλωστε, δεν εκλήθη να καταθέσει, ως κατηγορούμενος αλλά ως μάρτυρας. Ωστόσο, αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ένας προϊστάμενος, όποια θέση και αν κατέχει έχει την αντικειμενική ευθύνη για τους συνεργάτες που επιλέγει, είναι πολύ σωστή η στάση διαφόρων πολιτικών, που ζητούν την κλήτευσή του.
Όσο δυσάρεστο και δύσκολο και αν είναι ήρθε η ώρα να καταθέσει στην επιτροπή. Ακόμα, και διαφορετική να ήταν η στάση της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε με δική του πρωτοβουλία, να ζητήσει να καταθέσει. Σίγουρα μπορεί και οφείλει, να βοηθήσει στο έργο της επιτροπής. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και όλοι, για τους οποίους προκύψει θέμα.
Η ουσιαστική κάθαρση δε θα επέλθει αν κινείται σε ένα θεωρητικό και επικοινωνιακό επίπεδο αλλά πρέπει τα λεχθέντα να γίνουν πράξεις με ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Τώρα, που το «τραυματισμένο» πολιτικό σύστημα οφείλει, να περισώσει ότι έχει απομείνει από την χαμένη αξιοπιστία του.
Πρέπει να τελειώνουμε το συντομότερο με τη κάθαρση για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τη διάσωση. Να προχωρήσουμε παρακάτω χωρίς φαντάσματα και να ασχοληθούμε με θέματα ουσιαστικής πολιτικής γιατί τα σκάνδαλα δεν είναι πολιτική είναι σκάνδαλα, όπως έλεγε η Μάργκαρετ Θάτσερ.
Να ματώσουμε είπε ο Πρωθυπουργός. Ο λαός έχει ήδη ματώσει. Τώρα ήλθε και η σειρά του πολιτικού συστήματος.
effiemavropoulou@hotmail.com

10 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΣΙΜΙΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ακούω εξεταστικές με πιάνει αναφυλαξία..Γιατί το αποτέλεσμα είναι ένα θα πάρουν λεφτά όσοι θα συμμετέχουν στις εξεταστικές που θα αποφανθούν ότι φταίνε αλλά ''συγνώμη αναλαμβάνω την ευθύνη μεν δεν τα έχω τα λεφτά δε ή το καλύτερο παραγράφηκε το αδίκημα''.
    Όταν υπάρχουν κρατούμενοι στον Κορυδαλλό με χρέη προς το δημόσιο κάτω των 500 ευρώ .
    Όταν ο νόμος εξαντλείται σε μας, το θεωρώ γελοίο να μιλάμε για εξεταστικές.
    Όχι κύριοι είναι όλοι ένοχοι, θα μπουν στην φυλακή θα δημευτούν οι περιουσίες θα μείνουν στο δρόμο και ανννν αποδειχτεί ότι είναι αθώοι θα κάνουμε ότι έκανε ο Καραμανλής....
    Ζητώ συγνώμη από το λαό αναλαμβάνω την ευθύνη και θα τους επιστραφεί το κεφάλαιο
    Νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ηλίθιους, γι αυτό και θέλουν να μας πείσουν ότι δεν ξέρει ο αρχηγός τι έκανε το δεξί του χέρι.
    Ας αφήσουν τις εξεταστικές και ας χτίσουν φυλακές γιατί αλλιώς κάτι μέσα μου ΄, μου λέει ότι θα τους προλάβουν τα γιαούρτια από τις εκλογές ...
    Οσο για τον Σημίτη είναι για πολύ ξύλο , αλλά όχι μόνος του όλοι μαζί…
    Αν λοιπόν κ. Παπανδρέου θέλεις να δεις μια γκρίζα μέρα γιατί για άσπρη θα περιμένεις πολύ , ξεκίνα την εκκαθάριση γιατί η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.
    Η εκκαθάριση θα ξεκινήσει με φυλακές και δημεύσεις , αν δεν ξέρεις τον τρόπο ακολούθα τον Βγενόπουλο που είπε : ‘’ακολουθήστε το χρήμα που κινήθηκε και θα βρείτε την άκρη, θα οδηγηθείτε στο ποιος πήρε τι και πόσο’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σημιτης γαρ...... οτι ...κανουν κ αλλοι σιμιτες στη ΠΑΛΕΣΤΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σημίτης πρέπει να καταθέσει και εφόσον κριθεί υπεύθυνος να πληρώσει και όχι να μπει στη φυλακή….γιατί εκεί πάλι οι έλληνες φορολογούμενοι θα τον πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=141478&cid=6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και μονο η άρνηση του να συμμετάσχει στα όργανα που ο ίδιος και η παρέα του θεσμοθέτησε δείχνει το σεβασμό του στους θεσμούς και τους νόμους αυτού του κράτους. Κράτους... λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι όλα γίνονται για μία ακόμα συγκάλυψη μόνο και μόνο για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα και να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια μας .Μιλάω για τα κόματα του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. και της αριστεράς τα οποία χρηματίζονταν εδω και χρόνια απο εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδας. Ειμαστε μια χρεωκοπημένη χώρα με χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα και με ανάξιους και ανήθικους πολιτικούς άνδρες.Το γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές και υπουργοί νυν και πρώην ,αλλά δεν το παραδέχονται.Οσο για τον σιμήτη θα μείνει σαν ο χειρότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας και εαν η δημοκρατία μας και το κράτος λειτουργούσε σήμερα θα ήταν ση φυλακή.Και ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα, εάν παει μέσα ο σιμήτης πρέπει να πάνε μέσα όλοι.Μιλάμε για πάνω απο 500 άτομα. Οσο δεν αρχίζει λοιπόν να κατασκευάζεται καινούρια φυλακή για αυτούς είναι σίγουρο πως αυτοί θα αγοράζουν χρόνο, και εμείς θα κάνουμε πως τους πιστεύουμε.
    Μια χώρα του τίποτα με μία βουλή δήθεν και με πολίτες ηλιθίων να παράγουν το τίποτα, και να υποστηρίζουν τούς δήθεν.
    ευχαριστω για τη φιλοξενία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν δεχτεί να τον πάνε σηκωτό,όπως και οποιονδήποτε άλλον.

    Το Σύνταγμα δεν ξεχωρίζει πολίτες με πρώην πρωθυπουργούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. " Η επιτροπή έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα πράγματα" Ποιο είναι το σοβαρότερο? Τότε γιατί συστάθηκε η επιτροπή? Πόση ξεφτίλα πια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλοι αυτοί που χρηματίστηκαν από τούς φασίστες της νέας τάξης πραγμάτων, την πατήσανε άσχημα!
    Δυστυχώς και προδόσανε την πατρίδα τους, τα ιερά και τα όσια της φυλής μας, αλλά και θα χάσουν τα βρώμικα με αίμα πολλές φορές,λεφτά τους και θα πάνε φυλακή!!
    Ετσι κάνει ο διεθνής Σιωνισμός...ανθρωπάκια δούλοι της εξουσίας...αλαζόνες..και παμφάγα όντα υποτελή....!!!!

    ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!!
    ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ...ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΒΡΕΕΕ.. ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ....ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ!!!

    ΑΜΑΝ...ΤΑ ΠΗΡΑ ΠΑΛΙ...ΣΥΓΝΩΜΗ...

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕΕΕΕΕ!!

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!

    Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε:-))

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.