7/6/10

Διπλασιάζεται η δύναμη των SPERWER στον Ε.Σ. - Μέχρι το φθινόπωρο η ένταξη των δύο νέων συστημάτων

Μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου θα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στο 472 και 473 Τάγματα Ηλεκτρονικής Επιτήρησης-Πληροφορικής (ΤΕΠΠ) του 2ου Συγκροτήματος Επικοινωνιών Ηλεκτρονικού Πολέμου Πληροφορικού Πολέμου και επιτήρησης (ΣΕΗΠΠΕΠ) του στο 1ο ΤΕΠΠ, τα δύο συστήματα αναγνώρισης UAV SPERWER της γαλλικής SAGEM τα οποία αποτελούν υλοποίηση της σχετικής option που είχε υπογραφεί το 2006. Ηδη υπηρετούν δύο συστήματα SPERWER στον Ελληνικό Στρατό.

Πριν μερικές εβδομάδες είχαμε την ένταξη του τρίτου συστήματος (και πρώτου της οption) το οποιίο αποτελείται από τέσσερα αεροχήματα, τον καταπέλτη εκτόξευσης, τον κλωβό ελέγχου, το σύστημα επικοινωνιών και τα παρελκόμενα συντήρησης και υποστήριξης.

Η ένταξή τους θεωρείται κρίσιμης σημασίας για το τακτικό πεδίο επιχειρήσεων, αφού είναι τα μοναδικά UAV που υπηρετούν στυον Ελληνικό Στρατό σε μία εποχή κοσμογονίας ανάλογων συστημάτων παγκοσμίως!

Η σύμβαση της option είναι ύψους 27 εκατ. ευρώ.Τα οχήματα έχουν μήκος 3,5μ, ύψος 1,3 μ. και άνοιγμα πτερύγων 4,2 μέτρα. Η μέγιστη εμβέλεια και ύψος πτήσης του οχήματος είναι 180χλμ και 3700μ. αντίστοιχα. Η ταχύτητα του είναι 155 χλμ/ώρα και η διάρκεια πτήσης 6-7 ώρες. Οι αισθητήρες του SPERWER είναι δύο κάμερες, μία ηλεκτροοπτική ημέρας και μία IR FLIR νύκτας. Η μετάδοση των πληροφοριών γίνεται σε πραγματικό χρόνο μέσω μίας ζεύξης δεδομένων στη «Κu» μπάντα συχνοτήτων.

Τα οχήματα μπορούν να εξοπλιστούν και με φόρτο ELINT / COMMINT αλλά αυτός δεν προβλέπεται στην ελληνική έκδοση, περιορίζοντας σημαντικά τις αποστολές που μπορεί να αναληφθούν.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.